• Avslutade
 • #<Nätverk:0x00007ff8405480e0>
 • 1998-07-07T15:00:00Z
 • 25 m
 • 5 h (12 avsnitt)
 • Japan
 • japanska
 • Anime International Company
 • Drama , Fantasy , Anime , Science Fiction , Action , Äventyr , Brott , Mysterium , Skräck

Shido är en midnattsdetektiv, hälften människa och hälften vampyr utan något riktigt minne av sitt förflutna, som specialiserat sig på att lösa övernaturliga mord. Tillsammans med Yayoi Matsunaga, en kvinnlig regeringsagent, Riho Yamazaki, en föräldralös tonårsflicka som arbetar som hans sekreterare och Guni, en lilla gröna imp, Shido måste möta demoniska varelser som kallas Nightbreed.

LÄGG TILL I HISTORIKEN
LÄGGA TILL SAMLING
LÄGG TILL I LISTA
LÄGG TILL I FAVORITER

 

Reklam suger, men de hjälper till att betala räkningarna. Dölj annonser med

VIP.

12 avsnitt

 

Seriepremiär

1×01 (1) En besökare på natten

 • 1998-07-07T15:00:00Z — 25 min

Shido och Yayoi är på kontoret och pratar om olyckorna på bron när Riho kommer med kaffe till dem. Shido och Yayoi lämnar tillsammans för att undersöka, vilket gör Riho avundsjuk.

 

1×02 (2) Villkoren för stjärnstatus

 • 1998-07-14T15:00:00Z — 25 min

På en tom teater jagas en man av en kvinna. Hon dödar honom och äter upp hans hjärta. En tjej går in och ser hela scenen. Hon vet att kvinnan gjorde ett avtal med djävulen. Hon vill bli populär i utbyte mot sin själ. Djävulen lämnar kvinnan och går till den yngre flickan. Efter skådespelerskans, Yukie Tsukimura, självmord, valdes flickan Yoko Asahina att vara hennes ersättare. Shido och Yayoi upptäcker att Yukies manager också var död med hans kött hittat överallt. De går för att fråga henne om Yukies död, men hon säger att hon är upptagen och går. Yoko är hemma och duschar för att tvätta bort blodet från hennes händer. Hon minns hur hon dödade hunden och åt upp dess inre. Shido kommer till hennes hus och varnar henne att han inte kommer att vara barmhärtig om hon involverar människor. Under tiden, Yoko står på scen när hon känner att rasen vill komma ut. Yayoi kommer och skjuter på rasen men Yoko flyr. De kommer ut på en byggnad där Yayoi fångas av rasen. Den försöker döda henne men Shido och Riho anländer. Allt som finns kvar är Yokos kropp på marken.

 

1×03 (3) En man på flykt

 • 1998-07-21T15:00:00Z — 25 min

En man jagas av två andra män. När han kommer till en återvändsgränd skjuter han mot en av männen i huvudet. Den skadade mannen förs till sjukhus och läkarna säger alla att han kommer att bli grönsaks. Under tiden är Shido och Riho på dejt. Shido verkar vara vilsen i tankarna. Han minns hur Kain lovade honom evigt liv genom att bita honom och göra honom till en vampyr. Han attackerar polisen med lite grön syra. När Shido ser detta jagar han efter mannen nerför rulltrappan. Under fallet stöter shido på kain. Han berättar för honom att den gyllene gryningen närmar sig. En kvinna kommer till Shidos kontor för att söka hans hjälp för att hitta sin fästmö, Ryuichi Taki, en detektiv som nu är besatt av en ras. Shido slåss med honom men kvinnan försöker stoppa Shido från skada Taki genom att skjuta Shido genom bröstet. Taki springer från polisen när han möter Shido i tunnelbanan. Shido skapar sitt svärd och slåss med honom. Taki får knivhugg och dör men Shido märker att han inte blev en ras. Han ville dö som människa.

 

1×04 (4) Den gyllene gryningen

 • 1998-07-28T15:00:00Z — 25 min

En kvinna står och tittar ut mot floden. Hon minns sin fästmös död som förvandlades till en ras. Hon säger till honom att hon snart ska få hans barn. Riho är på väg hem efter skolan när hon ser Megumi, Ryuichi Takis fästmö flytta hus. Cain dyker upp på Shidos kontor och berättar att den gyllene gryningen är födelsen av en korsning mellan en människa och en ras. Yayoi tas in för förhör om att Shido är en vampyr. Cain vinkar Shido mot honom men Megumi skriker och Shido bryter sig ur transen. Cain tar ut Riho och skär henne så att hon kommer att dö av överdriven blödning. Samtidigt har Riho förlorat mycket blod. Hon ber Shido att förvandla henne till en vampyr för att hon vill vara med honom. Han gör så.

 

1×05 (5) Medicin för de döda

 • 1998-08-04T15:00:00Z — 25 min

En skolpojke tittar på en film av Riho på skärmen. En tjej, Mikako kommer för att träffa honom och de pratar om att Riho inte har varit i skolan på sistone. När Mikako och pojken Shunichi går ut ser de Riho stå på en bro. De springer fram till henne och drar henne bakåt och tänker att hon ska hoppa. Riho berättar för dem att flickan hade turen att dö. Under tiden jagar Shido och Yayoi efter en ras som har haft en tjej som har tagit drogerna. Shunichi går för att hitta Riho. Han säger åt henne att återgå till hur hon var. Riho är ute på balkongen när Shunichi är besatt av en ras. Han blir arg och ramlar av balkongen. Riho säger hejdå till Shunichi och går iväg med Shido.

 

1×06 (6) Botten av en brunn

 • 1998-08-11T15:00:00Z — 25 min

Shido och yayoi jagar en man som är besatt av en ras. På kyrkogården ser mannen en liten flicka och fångar henne till en övergiven byggarbetsplats. Mannen hotar att släppa flickan i brunnen. Shido försöker stoppa honom och de tre faller ner i brunnen. Senare sover Shido. Mannen ropar på flickan och säger åt henne att hjälpa honom att få ut svärdet så att han kan hjälpa henne att komma ut. Shido vaknar av att flickan drar ut svärdet. Shido minns den gamla tiden när han var en människa.

 

1×07 (7) En mor och hennes son

 • 1998-08-18T15:00:00Z — 25 min

En liten flicka är på väg till skolan när hon stannar högst upp i trappan och skriker. hennes mamma kommer springande för att se död katt ligga där. Riho går i regnet med ett paraply när hon ser en liten pojke på lekplatsen med en övergiven katt. Shido, Yayoi och Riho upptäcker att byggnadskomplexet där pojken Shinji bor är komplexet där döda djur har hittats. Den natten kommer de till komplexet för att se mamman med en låda med djurkadaver. Shido försöker fånga Shinji som är värd för rasen på låg nivå men hans mamma skyddar hennes son.

 

1×08 (8) En själ förlorad i mörkret

 • 1998-08-25T15:00:00Z — 25 min

En flicka och hennes farfar kör på vägen på natten. När de svänger ett hörn ser de strålkastare på en lastbil komma emot dem. Hennes farfar dör av chock på grund av en hjärtattack. Hela grejen var en installationsfas som förbereddes av hennes mamma, bror och hon själv för pengarna som hennes farfar hade. Hon stöter på Shido och Riho och bröt deras tallrikar som de precis hade köpt. Asami lämnar sitt nummer och springer efter sin farfar. Shido kommer för att prata med Asami om de trasiga tallrikarna och att få en ersättare eftersom det var Yayois pengar. Asami får reda på att Shido är en detektiv och ber honom hjälpa henne att hitta sin farfar. Shido och Yayoi hittar farfadern och kallar Asami att komma. Shido kämpar mot rasen och besegrar honom. Han frågar Asami varför hon visste att hennes farfar redan hade dött eftersom det var så han var besatt av rasen.

 

1×09 (9) Någon annans ansikte

 • 1998-09-01T15:00:00Z — 25 min

Ett avsnitt som utspelar sig i det förflutna. Det här avsnittet avslöjar slutligen något om Yayoi. Detta är precis efter att hon träffat Shido, som på den tiden var en undrare. I det här avsnittet får vi också veta hur Shido och Guni möts.

 

1×10 (10) En ängels tårar

 • 1998-09-08T15:00:00Z — 25 min

En flicka, Yuki säger att hon hittade hängsmycken som hon bär runt halsen. En kille med vingar som en ängel dyker upp från hänget och säger att han kommer att ge henne lycka.

 

1×11 (11) En häxa i skogen

 • 1998-09-15T15:00:00Z — 25 min

Shido, Yayoi, Riho och Guni är på en byggnad där en ras har haft en kvinna och hon har en gisslan. Efter att ha pratat släpps kvinnan och Shido dödar rasen. Han tänker för sig själv på en tidigare incident som relaterar till den senaste striden.

 

1×12 (12) Evigt mörker

 • 1998-09-22T15:00:00Z — 25 min

Riho vänder sig mot allt hon tror på. Hon tappar tron ​​på Shido. Hon går ut på egen hand och blir precis vad Shido vägrade. Riho attackerar den mänskliga befolkningen. Shido möter henne. Hon dödar Guni och Yayoi. När allt går fel vaknar Shido ur den fruktansvärda mardrömmen. Det får honom att tänka på sin relation med Riho. Kain stöter på honom och säger att detta är allt som kunde ha hänt. Shido vägrar och bestämmer sig för att ta sina chanser med Riho. Den sista scenen ser vi Riho och Shido inne i en kista som kramar varandra nära.