På 1920-talet i Italien i en stad som heter Burlone, är hjältinnan Liliana en föräldralös flicka som bor i en kyrka med andra föräldralösa barn och en nunna som heter Sophia. Hon har också ett mystiskt märke på bröstet men har ingen aning om varför det finns där eller vad det betyder. Hon går ofta för att shoppa utanför kyrkan men stannar bara i det ”säkra” området där maffiagrupperna kom överens om att inte starta några slagsmål där. Delarna av Italien ”styrs” i huvudsak av olika maffiagrupper som kallas Falzone, Viscounti och Laoshu. Arc är det säkraste distriktet medan områdena Vereno och Strano är farliga.

 

icke-spoiler tankar

piofiorebansho

Dante Falzone  (CV: Kaito Ishikawa) är den seriösa capo (ledare) för Falzone-maffian och tog över jobbet ganska tidigt sedan hans far dog.

En dag bryter en kille sig in i hennes kyrka och kräver att han följer med henne. Nunnan, Sophia, som tog hand om henne att hjälpa människor att bli knuffad åt sidan av killen som försökte kidnappa Lily. Tack och lov blir hon räddad av Dante som tar henne till sin herrgård. Där har hon hållit kvar där i några dagar utan att veta vad som händer eller vad som händer med kyrkan. Hon pratar till slut med Dante men vägrar berätta för henne situationen men säger att han håller henne i skydd eftersom killen som försökte kidnappa henne är efter henne. Men Lily har ingen aning om varför och eftersom Dante inte ger henne några svar försöker hon fly ut genom fönstret. Hon använder lakan från sängen för att göra ett rep men det slutar med att det går sönder och hon faller nästan men Dante fångar henne.

tumblr_peu2spcZpT1sle3awo6_1280 (1)

Dante skriker åt henne för att hon är dum men hon bryr sig inte eftersom hon fortfarande vill veta mer och så till slut går Dante med att prata med henne. Han berättar för henne att Sophia dog under händelsen, vilket försätter Lily i ett deprimerat tillstånd. Leo föreslår sedan att de bjuder in henne att äta tillsammans på middagen och Dante låter honom ge Lily böcker och saker för att få henne att ta hand om henne. Trots det, när Leo blir mer upptagen, känner Lily sig mer ensam. Så efter att hon berättat detta för Dante, bestämde han sig för att få Leo att ge henne en kattunge men vill inte att han ska berätta för henne att det var hans idé lmao. Hon döper kattungen till Carlo och en natt springer kattungen in i Dantes rum. Han behandlar kattungen försiktigt och Lily ser en mer mild sida av honom. Speciellt efter att hon börjat gråta om Sophia och han tröstar henne.

tumblr_peu2spcZpT1sle3awo4_1280

Oavsett vilket, dagen efter får Lily reda på att Sophia faktiskt lever och har en diskussion med Dante. Tyvärr sparkar Dante ut henne ur rummet och Sophia skickas iväg innan hon kan ställa några frågor. Så till slut kommer Dante till Lilys rum för att be om ursäkt för att han ljuger om Sophia. Hon har tydligen en relation med familjen Falzone och han ville inte involvera Lily i saken. En dag tar Nicola med sig Lily till en underjordisk fängelsehåla där de torterar en kinesisk maffiaunge som heter Fei för information. Fei kallar Lily för en ”Key Maiden” vilket tydligen både Nicola och Dante verkar veta men inte kommer att berätta för Lily. Oavsett vilket, säger Nicola till Lily att han visade henne detta för att i princip säga att maffian inte är roliga och roliga och att det här är skiten hon är inblandad i nu.

Dagen efter förbereder Dante och Falzone sig för att avbryta Laoshus droghandel. Så medan familjen är borta besöker Lily kyrkan med Leo men får reda på att Sophia fortfarande inte har kommit tillbaka. De stöter på Gilbert hela tiden, som misstänker att något är uppe för Dante att hålla Lily hos honom. När de kommit tillbaka träffar Lily Dante och behandlar hans skadade arm. Hon ber om ursäkt för att hon vänt sig bort från vad hans faktiska ”arbete” är men han säger till henne att han får det eftersom maffian är en kriminell organisation som kommer att ta till våld. Lily accepterar liksom att han kommer att göra vad han behöver och går. Så småningom möter Lily Dante igen efter att ett möte gick dåligt. Han är obekvämt tyst först men Lily föreslår att göra godis åt honom. Han hjälper också till att få ut ett löv ur hennes hår lol.

tumblr_peu2spcZpT1sle3awo7_1280

Efter detta vill Lily veta mer om varför hon kallas en ”jungfrunyckel” men har ännu inte försökt fråga Dante. En dag föreslår Leo att ta Lily ut från herrgården igen för att besöka Sophia som är tillbaka i kyrkan. När hon gör det frågar hon om ”jungfrunyckeln” men Sophia kan naturligtvis inte berätta för henne. Tyvärr blir de på väg tillbaka attackerade av Laoshus maffiagrupp och så Leo åker för att få transport för att få tillbaka Lily utan att dra uppmärksamhet. Leo återvänder till herrgården för Dantes hjälp och så försöker de hitta Lily som blev kvar hos polisen men som också stöter på ledaren för Laoshu, Yang. Han vet att hon är ”jungfrunyckeln” och vill ha henne i syfte att vända strömmen mot Falzonestyrkorna eftersom hälften av deras grupp har utplånats. Men Dante ingriper och lyckas avvärja honom i tid för att Lily och Leo ska kunna fly. Efter att Nicola dyker upp drar Yang sig tillbaka och de går alla tillbaka till herrgården.

Dante är uppenbart förbannad på Leo och Lily men hon erkänner att hon bara ville veta vad i helvete ”nyckeljungfrun” handlade om. Innan Dante kan svara blir de attackerade så Dante måste dra sig tillbaka till sitt hemliga gömställe med Lily. Det är ett gömställe som endast ett begränsat antal Falzone-folk känner till och till och med Nicola gör ett besök. Det är då Dante äntligen bestämmer sig för att förklara mer bakgrund om ”nyckeljungfrun”. Tydligen skyddade Falzone heliga reliker som har förseglats så att de inte skulle missbrukas under lång tid. Så ”nyckeljungfrun”, tillsammans med blodet från en Falzone, är förmodligen sättet att öppna dem. Så de tror att Laoshus mål är relaterade till detta men förstår inte heller varför någon i kyrkan skulle vara efter henne eftersom det är de som brukar stödja Falzone. Hur som helst, efter detta somnar Dante på soffan och Lily snubblar av misstag över kattungen och gör henne kabedon till Dante lmao.

tumblr_peu2spcZpT1sle3awo9_1280

Så Lily och Dante spenderar mycket tid tillsammans på gömstället medan Nicola ofta besöker för att förmedla information. Men sedan börjar Lily känna sig osäker på Dante och den enda anledningen till att han är snäll mot henne är att hon är ”nyckeljungfrun”. Men han avfärdar den tanken genom att säga att han är glad att hon är nyckeljungfrun. En dag tar Nicola med sig vin, men det var tydligen spetsigt så Lily vaknar upp i Viscontis herrgård med Gilbert som hälsar henne. Han berättar för henne att han kidnappade henne för att använda henne som ett förhandlingskort för att få kyrkan att lyssna på deras krav. Så Dante och Gilbert träffar varandra med Lily närvarande. Dante ber i princip om Lily tillbaka samtidigt som han säger att han ska göra saker som gynnar båda familjerna (eftersom Laoshu är deras huvudfiende). Men Gilbert hade aldrig för avsikt att attackera familjen Falzone och tror att det skulle vara till hans bästa fördel om de andra familjerna bara dödade varandra och Visconti var den sista stående. Han berättar också att det var Nicola som kidnappade Lily i första hand och hade matat honom med information. Så han lämnar tillbaka Lily till Dante.

Nicola förutsåg inte detta resultat men bekräftar i princip att han förrådde honom innan han lämnade. Lily och Dante bor sedan på ett hotell men det slutar med att Dante blir sjuk så Lily lämnar för att få hjälp från herrgården. Dessutom börjar dåliga rykten om familjen Falzone spridas. Efter att Dante blivit bättre erkänner han i princip att han vill skydda Lily för att han älskar henne och inte för att hon är en nyckeljungfru. Lily säger såklart i princip samma sak och hon blev kär i honom också och älskar honom som ”Dante” snarare än Falzone-familjens capo och kyss 😘. Dagen efter förklarar Dante lite mer om relikerna och hur det sägs att de kan utföra mirakel och det finns naturligtvis legender om den heliga gralen och hur den kan vara en medicin för att bota sjukdomar.

tumblr_peu33rgwDk1sle3awo2_1280

Så Dante och Lily tror att det bästa de kan göra är att bara besöka byggnaden där det finns ett altare och antagligen är relikerna förseglade där. Dante vet inte exakt hur de ska försegla relikerna men de besöker ändå för att se om de kan hitta några ledtrådar. När de går dit möter de en pojke som heter Emilio som i princip säger till Lily att hon inte är en fulländad nyckel ännu och behöver det ”8:e sakramentet”. Så han säger åt henne att komma tillbaka när hennes märke ändrar färg. De har dock ingen aning om vad han menar och bestämmer sig för att gå tillbaka till Lilys kyrka där hon växte upp för att hitta böcker att efterforska. Men hela tiden går Langs lakej vid namn Lan härjar i staden och börjar döda människor. Hon kräver efter Dante och när han dyker upp skjuter han ihjäl henne.

tumblr_peu33rgwDk1sle3awo3_1280

Efter detta sover Lily och Dante tillsammans för första gången och nästa dag märker Lily att märket på hennes bröst blir en mörkare röd färg. De bestämmer sig för att gå tillbaka till altaret men möter Yang där. Dante och Yang slåss men sedan ingriper Orlock för att försöka skydda Lily men det slutar med att Yang blir knivhuggen till döds. Dante får sedan Lily att avfyra pistolen han gav henne och det skapar en öppning för Dante att skjuta ihjäl Yang. Efter detta dör Dante nästan av blodförlust men tack och lov kommer Gilbert och Nicola för att döda resten av Yangs grupp. Lily tar Dante till altaret och förmodligen läker det heliga vattnet hans sår så han är okej. Emilio dyker upp igen och bekräftar att Lily och Dante kan få tag på relikerna nu när de har knutit ihop sig (jag antar att nyckeln blev aktiv när de sov tillsammans?? Lol). Så till slut förrådde Nicola aldrig Dante och infiltrerade bara Viscounti för att få information om Laoshu och så. Lily bestämmer sig för att stanna hos Dante istället för att gå tillbaka till kyrkan.

tumblr_peu33rgwDk1sle3awo7_1280

I det goda slutet bildar Dante och Gilbert en allians efter att saker och ting blivit hetsig inom Falzone och falska rykten sprids. Under detta erkänner Nicola att han aldrig faktiskt förrådde Falzone och bara inte ville ha bördan av Falzone på sina axlar. Så kvällen innan Gilbert och Dante planerar sin attack, besöker Dante Lily på natten. Han berättar för henne att sättet att låsa upp förseglingen är att de binds ihop. Han kysser sedan märket aka hennes bröst och försäkrar henne att han älskar henne för henne och inte som en jungfrunyckel. Så den natten lägger han ett bakhåll i Laoshu och har en uppgörelse med Yang. Gilbert och Nicola hjälper till och Dante dödar Yang. Efter detta går Lily tillbaka för att bo i kyrkan men hon och Dante ses fortfarande ofta.

tumblr_peu35yyiN71sle3awo1_1280

I det dåliga slutet försöker Dante förhandla med Yang men det slutar inte med att det fungerar. Gilbert dyker sedan upp och har i princip Viscounti över makten båda två. Dante och Lily går sedan till kyrkan där de träffar Nicola. Han vill i princip befria Dante från sitt uppdrag och bestämmer sig för att försöka döda Lily. Det slutar med att Dante dödar honom men sedan skjuter någon annan maffiamedlem Lily när hon skyddar Dante. Så Lily hamnar i koma och Dante hoppas att hon ska vakna en dag.

Tankar: Aghhhh karaktärsmässiga Dante är helt min typ som den coola kuuderen men efter Orloks dåliga slut hade jag en dålig smak i munnen (det är ganska ironiskt eftersom hans dåliga slut fick honom att se legit ut den sämsta av alla rutter även om han var helt bra i sin egen). Jag hörde redan om Orloks dåliga slut innan jag spelade och folk skojade inte. Ärligt talat, de första timmarna av Dantes rutt var ganska långsamma och tråkiga men det tog sig upp och blev mer intressant antar jag. En av de saker som var irriterande med den här vägen var hur hemlighetsfull Dante var om Lilys ursprung och hennes situation. Som varför inte bara berätta för henne vilken situation hon slumpmässigt hamnade i??? Men hur som helst, hela ”key maiden”-grejen verkade bara så… godtycklig?? Det verkar vara viktigast på den här vägen (särskilt med kunskapen) men … händer det ingenting med det?? Så vad var poängen?? Idk, handlingen var ganska hit och miss. Lite intressant ibland men sedan bara lite överallt med de viktigaste jungfrugrejerna. Halva tiden ville jag bara föreställa mig Dante som Dimitri från FE3H (samma seiyuu och allt).


tumblr_pexspahmVm1sle3awo1_1280

Nicola Francesca (CV: Kimura Ryouhei) är underboss för Falzone och Dantes kusin.

Lily blir nästan kidnappad av några killar som är människohandlare och Nicola räddar henne. Han tar henne tillbaka till Falzones herrgård och hon sätts under skydd där medan hon fortfarande kan vara ett mål. Hela tiden binder Nicola och Lily sig mycket när dagarna går. Hon får också veta att han och Dante har varit nära sedan de var barn och om Dante inte varit där, skulle han ha varit nästa i raden som Falzone-ledare. En dag bakar hon crostata för att tacka Dante för hans gästfrihet och Nicola smakar testar det för henne genom att låta henne mata det till honom. Så med tiden bevakas Lily av Falzone. Men det varar inte länge utan Nicola bestämmer sig för att förråda Falzone och kidnappa Lily. Han tar henne till Visconti där Gilbert bor.

tumblr_pexspahmVm1sle3awo5_1280

Nicola ger ingen förklaring till varför han förrådde Falzone men fortsätter att berätta för Lily att han förrådde Falzone av egen vilja och hade för avsikt att använda henne från början. Det hindrar naturligtvis inte Lily från att ifrågasätta Nicola och tror att han inte ljög helt. Han erkänner i princip att han inte ljög helt och börjar värma upp Lily igen. Så när Lily bestämmer sig för att hon gärna vill stanna hos Visconti, har resten av maffiagrupperna ett möte för att ha en tillfällig vapenvila. Samtidigt går en av detektiverna vid namn Robert (det är ofta med sin överordnade Marco) på ett solouppdrag för att försöka döda Nicola. Han försöker skjuta honom men Lily kommer i vägen och en kula betar henne. Nicola tar Lily tillbaka till herrgården och Marco kommer för att ta ansvar för att Robert plötsligt attackerade.

tumblr_pexspahmVm1sle3awo10_1280

Tillbaka på Viscontis herrgård är Nicola upprörd på Lily för att hon nästan riskerade sitt liv för honom. Men han blir så kåt när hon berättar att hon ville skydda honom oavsett vad att han börjar hångla med henne på sängen lol. Samtidigt börjar Robert tappa förståndet och Yang lyckas manipulera honom att ta saken i egna händer när han dödar Nicola. Så eftersom Robert hatar skiten ur maffian är han lätt att övertala och bestämmer sig för att han ska döda Nicola och ”rädda” Lily från honom. Så nästa dag försöker han mörda Dante och dödar till och med Marco själv. Nyheter sprids för att försöka lura Nicola för mordet. Naturligtvis tror Lily inte alls på det, inte ens när hon ser Robert och han försöker övertyga henne att lämna maffian.

tumblr_pexssghHK91sle3awo5_1280

En natt erkänner Nicola att han förrådde Falzone för att förstöra Falzone. Genom att göra det skulle det inte finnas någon ”capo” så Dante skulle vara fri från sin roll. Lily tror inte att Dante skulle vilja det här, men Nicola säger till henne att hon inte skulle förstå (lol okej men hon har rätt…). Så hon berättar äntligen för honom att hon är kär i honom men med allt som händer just nu kan han inte acceptera hennes känslor än. Så Nicola och Gilbert inser att den skyldige är Roberto och han har letat efter Nicola hela tiden. Gilbert samarbetar med Dante för att stoppa honom så de låter Nicola komma för att skydda Dante. Strax innan de går kramar Nicola Lily och berättar att han är orolig för att lämna henne på herrgården men hoppas att ingenting kommer att hända.

tumblr_pexssghHK91sle3awo6_1280

Men självklart lockas Lily bort av en maffiamedlem som tar med henne till Roberto. Han försöker övertyga henne att lämna Nicola ännu en gång, men hon säger till honom nej eftersom hon älskar honom. Han tappar skiten men Nicola räddar henne precis i tid och de flyr tillbaka in i staden. Roberto bara tappar det helt och börjar skjuta slumpmässiga civila tills Nicola kommer ut ur gömman. Och så avslöjar Nicola sig själv och säger åt Roberto att lämna honom och hans älskade Lily ifred eller så. Han lyssnar såklart inte så Nicola skjuter honom ihjäl. Efter detta har Gilbert en tidning som i princip fritar honom från hans svek och säger att det var för att hitta den skyldige, Roberto. Så Gilbert skickar tillbaka Nicola till Falzone och Nicola berättar för Dante varför han verkligen förrådde honom. Dante säger till Nicola att han fortsätter att vara Capo av sin egen vilja (att berätta för Nicola att hans svek var dumt och meningslöst).

tumblr_pexssghHK91sle3awo8_1280

Till slut bestämmer sig Nicola för att be Lily att springa iväg med honom och lämna landet. Så de åker på en båt och reser runt i Italien lol. I det dåliga slutet blir Dante mördad så Nicola förlorar i stort sett hela sitt syfte. Nicola dödar Gilbert, går sedan tillbaka till Falzone och blir den nya Capo. Tyvärr går allt utför därifrån med Nicola som bara sakta går nerför en mörkare stig. Efter Dantes begravning säger Lily till honom att hon ska stanna hos honom. Nicola klamrar sig fast vid detta och börjar ge Lily skuldkänslor till att stanna hos honom. Efter att Viscounti är borta och förstört Laoshu verkar det bättre men då går han bara och håller henne inlåst i sitt rum och låter henne inte prata med någon längre (för tydligen är hans liv över om Dante inte är vid liv…).

tumblr_pexssghHK91sle3awo9_1280
[”shhh titta inte på mig medan jag föreställer mig att du faktiskt är Dante” viskar han i hörörat]

Tankar:  Jag brydde mig inte alls om Nicola om jag ska vara ärlig; Jag skulle def peg honom som min minsta favorit. Om det inte vore för hans dumma motiv bakom saker och ting tror jag att jag hade ansett honom som en bättre karaktär. Men inte bara var hans anledning till att förråda Falzone dum, Roberto var plötsligt en galen skitstövel ett så konstigt val för mig (särskilt med hur han introducerades i början av spelet). Han var legitim när han försökte döda Lily till vänster och höger i Dantes dåliga mål, men bortom det i efterhand är han lite dum att tro att Dante inte skulle vilja vara maffialedaren. Det är bara en dum, självisk handling från hans sida att försöka förstöra Falzone. Halva tiden verkade det som om han var mer kär i Dante än Lily lmao. Också en av mina minst favorit saker i hans dåliga slut (plötsliga yandere ur sitt sammanhang är så dumt för mig).


Piofiore.no.Bansho.full.2764198

Yang (CV: Nobuhiko Okamoto) är den sadistiska maffialedaren i Laoshu som har ett cyniskt sinne för humor och gillar att irritera andra.

Lily kidnappas av Laoshu medan hon är med Elena. Hon försöker fly men möter ledaren Yang på taket som plötsligt kysser henne från ingenstans. Hon slår iväg honom men han blir bara nöje av hennes motstånd. Efter det säger han i princip till henne att han hatar ledigt prat och kommer bara att ge henne information om hon kan ta reda på var hon är och vem han är. Efter att ha fastställt att han är ledare för Laoshu och att han har kidnappat henne av någon anledning, berättar han för henne att han hörde att hon har något slags värde för Falzone. Så han berättar för henne att hon kommer att bo i hans rum mycket till hennes motvilja. Men eftersom Lily vet att hon i princip inte har något annat val än att lyssna följer hon efter. Han försöker förföra henne och säger till henne att hon är hans nu, men hon säger till honom att hon inte vill älska med någon kille hon knappt känner. Han berättar för henne att hon påminner honom om en katt och sedan använder henne som en kroppskudde innan hon går och lägger sig (ok…).

Piofiore.no.Bansho.full.2764196

Så Lily vaknar med att Yang bokstavligen håller henne. Under frukosten har han henne i knät medan han matar henne som om hon vore hans husdjur 😳. Han tilldelar också Lan och Fei som hennes livvakter när hon går ut. Saker och ting verkar så chippiga med dessa två men Lan hotar att döda Lily om hon försöker fly. Så de visar henne runt i stadsdelen de bor i, Veleno. Tydligen är bakgrunden med dem att de var på gatan och Yang råkade döda en kille som slog dem. Så de fäste sig bara vid Yang sedan dess, även om Yang aldrig avsiktligt räddade dem. Så nästa dag börjar Yang misstänka sin underordnade Lee som verkar vara misstänkt ute och rör sig på egen hand. Han har tvillingarna på besök och de drar med Lily för att träffa honom i hans bostad.

När hon gör det hittar hon Elena i hans rum helt neddrogad och i ett slags Stockholmssyndrom för Lee. Strax efter kommer Lee tillbaka och får henne att slicka hans skor medan han i princip säger till tvillingarna att han inte har något att dölja. Naturligtvis gör detta bara Lily super orolig men hon kan inte göra någonting och tvillingarna varnar henne att blanda sig eftersom Lee är farlig. Efter det får Lan Lily att prova en av hennes klänningar. Detta av någon anledning gör Yang förbannad men sedan går han för att gå och köpa en klänning till henne som han tror skulle passa henne bättre. Efter detta bestämmer Yang sig för att han ska vara den som gör transaktionen med droghandeln istället för Lee den här gången (vilket helt klart gör honom förbannad). Han tar Lily med sig eftersom tvillingarna föreslår det igen.

Piofiore.no.Bansho.full.2764201

På båten får Lily reda på att det inte bara är droger som Laoshu handlar utan också människor med sin människohandel. Lily är äcklad av detta men Yang säger bara till henne att det är vad det är 🥴. Plötsligt exploderar en bomb båten deras på så de måste dra sig tillbaka till en annan. Yang inser omedelbart att det är Falzone och Visconti som försöker döda honom. Så Yang, Lily och tvillingarna går tillbaka till Burlone på en annan väg eftersom de vet att Visconti och Falzone letar efter Yangs kropp. När de kommer tillbaka är Lee precis redo att ta över Laoshu innan Yang pråmar och visar att han lever och mår bra. Så efter detta är Lily nu mer intresserad av att veta mer om Yang och börjar tro att han är berättigad att sälja droger så länge han inte tvingar någon att använda dem lol.

Piofiore.no.Bansho.full.2764113

Vid det här laget erkänner Lily i princip att hon är kär i Yang antar jag, men vill ändå försöka rädda sin vän Elena även om hon är för mentalt skadad av drogen. Nästa dag kidnappar Lee Lily och erkänner att han vill ta över Laoshu som ledare. Han var också den som distribuerade en farligare drog som gav Falzone och Visconti mer anledning att rikta in sig på Laoshu. Så Yang kommer till Lilys undsättning och dödar Lee innan han kan överfalla Lily. Efter detta dyker Dante och Nicola upp och försöker övertyga Lily att följa med dem. Men Lily vägrar så Laoshu och Falzone slåss mot varandra tills Yang dödar Dante. Nicola lyckas fly och planerar att hämnas med Visconti. Yang berättar sedan för Lily att de tog tillbaka Elena som är mentalt störd av drogerna och missbruket. Lily tar hand om henne i flera dagar tills hon äntligen kan prata normalt igen.

Piofiore.no.Bansho.full.2764199

Så under den här tiden råder det lugn i Laoshu och så Yang är uttråkad för det mesta. Han och Lily går på en ”dejt” där Yang i princip tjatar om hur uttråkad han är lol. Efter det säger Elena till Lily att hon vill gå tillbaka till kyrkan och ställer frågan till Lily om vad hon planerar att göra. Elena vill att hon ska komma tillbaka till kyrkan med henne, men nu när hon är kär i Yang vill hon inte längre. Så dagen efter att hon tagit med Elena till kyrkan kommer Elena tillbaka till Laoshu för att berätta att Nicola har invaderat kyrkan och hotar att döda alla där om Yang inte visar sitt ansikte. Yang tror dock att det bara är ett tomt hot och bryr sig inte tillräckligt för att bry sig. Men Lan och Fei bryr sig sedan de träffade barnen där och vill hjälpa till.

Piofiore.no.Bansho.full.2764204

Så Fei och Lan går tillbaka till kyrkan med Lily och Elena för att hjälpa till. Lyckligtvis bestämmer sig Yang för att komma ändå och slåss mot Nicola en mot en. Det slutar med att Yang dödar Nicola och sedan går de tillbaka till sitt gömställe där Yang ber att få prata med Lily. Han säger i princip att han är en skit kille som bara bryr sig om att göra sadistiska saker men Lily bryr sig inte på något sätt och älskar honom fortfarande. Han säger till och med till henne att han inte kommer att släppa henne ändå och att hon lättar på hans tristess OCH om hon försöker fly kommer han att döda henne (jag menar skämt eller inte, det är inte särskilt romantiskt). 🥴 Så Visconti attackerar äntligen och så lyckas Laoshu besegra dem med Yang som dödar Gilbert. Så efter detta tar Laoshu i princip över Burlone och Yang säger till Lily att han inte längre har verksamhet i Burlone längre. Så han bestämmer sig för att han ska åka till London och säger åt henne att fixa en kappa. Han berättar också för henne att hans riktiga namn är Mao och hon ber att få kalla honom det privat från och med nu.

G1e9ibKjGz8

I det goda slutet tänker Elena tillbaka på Lee och på grund av hennes hårda Stockholmssyndrom önskar hon att han aldrig dog eftersom han ”räddade” henne från hennes nuvarande människohandlare (även om han inte riktigt orsakade att han bara behandlade henne som sin leksak och till och med sa till henne att det var vad hon var för honom…). Det slutar med att Elena lockar Lily till Viscontis herrgård där Gilbert slåss mot Laoshu. Elena försöker skjuta Yang för att hämnas för Lee men blir dödad av Yang. Det slutar med att Gilbert håller Lily som gisslan för att försöka sänka Yangs vakt. Yang agerar som om han inte bryr sig men han blir dödad eftersom han inte kan döda Gilbert på grund av att Lily är en mänsklig sköld.

o3c8FEnCUrU

I det dåliga slutet blir Laoshu attackerad och så rymmer Yang med Lily. De möter Nicola som håller Elena som gisslan och vill att Lily ska följa med honom till Falzone annars dödar han henne. Yang säger åt henne att följa med honom och han kommer tillbaka för att hämta henne senare. Det slutar med att han blir skjuten av Dante bakifrån men lyckas fly med Lily och Elena förda till Dantes herrgård. Under tiden hålls Lan och Fei fångna i en fängelsehåla i Dantes herrgård. Yang hjälper dem att fly och besöker sedan Lily samma natt från balkongen och berättar för henne att han tänker komma tillbaka för henne. Så dagen han infiltrerar Falzone, övermannas Yang av Dante, Nicolas och Orlock. Yang bestämmer sig sedan för att ta tag i Lily och slänga henne mot Dante innan han knivhugger dem båda (usch 🙃).

MyH2kt7VB08

Tankar:  Jag ogillade faktiskt inte Yangs väg så mycket som jag trodde att jag skulle göra. På så många sätt är Yang definitivt ett skitstövel. Men han hade en cynisk humor som var lite rolig ibland lol. Jag tyckte att hans rutt var mer underhållande än resten på grund av detta. Som sagt, trodde jag verkligen att han var lämplig för Lily? Nej inte direkt. Jag tror att Lily främst var en källa till underhållning för honom (hans leksak så att säga). Att Lily faller för honom är inte vettigt för mig när man tänker på händelserna på hans väg. Hur som helst, jag gillade hur Yang egentligen inte brydde sig om att ingen gillade honom och ganska mycket gjorde det uppenbart att han var en röv (så hans dåliga mål var inte förvånande). Men till och med Yangs dåliga slut var inte lika illa som Orloks och det fick honom att se ut som ett helgon jämfört med Dante på den vägen som käre gud (Yang skulle bara rädda dem ur deras elände). Hans bra slut var def mer bitterljuvt på ett sätt, men absolut inte ett bra slut LOL. Elena hade legitimt Stockholmssyndrom i det syftet… yikes. Hans dåliga slut var inte riktigt så dåligt som jag trodde att det skulle vara antingen tbh. Jag förväntade mig till hälften något riktigt hemskt (särskilt för att Laoshu var våldsam och farlig) men jag förväntade mig typ att han skulle offra henne för att rädda sig själv på något sätt LOL.


npv7pHU0b8A

Orlok (CV: Toyonaga Toshiyuki) är en sorts Informant som arbetar för kyrkan och är stenhård på att skydda Lily.

Han kidnappar Lily en dag och när Sophia försöker stoppa honom slår han henne omkull och flyr iväg med Lily. Han tar henne Laoshus gömställe där Yang bor. Plötsligt dyker Falzone upp så det blir en skottlossning mellan dem och Laoshu medan Orlok slåss mot Dante och Nicola. De drar sig tillbaka och Orlok går tillbaka till gömstället för att förklara för Lily att han skickades för att skydda henne. Han tjänar Joseph von Roseburg som är påven som vakar över Burlone. Det är Orlok som har fått uppdraget att övervaka konflikten mellan maffian. Och tydligen hävdar den här killen att han hörde gud säga att en tjej med gyllene hår kommer att vara nyckeln till att stoppa konflikten i Burlone.

Så från och med då sätts Lily i skydd av Laoshu med Orlok som eskorterar henne. Han bestämmer sig för att låta henne gå fram och tillbaka till kyrkan och ber Sophia om ursäkt för att hon tryckte ner henne. Så Lily och Orlok besöker kyrkan några gånger men Yang bestämmer sig för att ge dem eskort från Laoshu för säkerhets skull. På grund av detta slutar Lee med att tillkännage för Visconti-territoriet att Lily är ett Oracle-helgon enligt Roseburg. Under tiden planerar Falzone att hämta Lily men Dante minns också att Orlok var sin fars mördare och lovar att hämnas. Så småningom inser Lily att Laoshu verkligen inte bryr sig om religion eller kyrkan alls och arbetar på sin egen agenda. Lily berättar detta för Orlok vilket han inte ens insåg förrän hon berättade det för honom.

_Toop9jOuDo

Efter detta attackerar Falzone Laoshu i kyrkan och Dante konfronterar Orlok. Båda slåss tills Orlok har övertaget och nästan dödar Dante. Men Nicola kommer i vägen och blir knivhuggen istället. Lily och Orlok flyr tillbaka till Laoshu gömställe under tiden och eftersom Nicola slutar dö lovar Dante att hämnas. Samtidigt hotar Yang att döda Lily för att få henne att dö som en tragisk jungfru och skapa fred i Burlone. Så på grund av detta flyr Orlok och Lily tillsammans till Orloks gömställe. Orlok har ingen säng eller något så de bara kryper ihop med en enda filt. Orlok erkänner också att han är glad att hon är den han skyddar och att han gillar Lily, men hon känner att hans ”like” är mer som ett barn.

RXRZQ3RuS-w

Så när både Falzone och Visconti jagar dem, gömmer sig både Lily och Orlok ett tag tills Orlok kommer tillbaka skadad efter att Gilbert attackerat honom. Lily hjälper till att behandla honom men de lämnar följande dag efter att Orlok berättat för Lily att Rosberg har återvänt till Burlone. Han hoppas att han har kommit för att hämta Lily från Burlone även om Lily tvivlar på honom. Så de åker till ett hotell där Rosberg bor och Lily träffar honom för första gången. Han berättar i princip för henne att han arbetade med Laoshu tills han insåg att deras ideal var annorlunda men avser att låta Orlok och Lily stanna hos honom. Lily litar inte på Rosberg och hennes misstro visar sig vara korrekt när Rosberg berättar för Orlok att han hörde ett annat orakel från Gud som sa till honom att Lily måste dödas för att Burlone ska bli fridfull igen (exakt vad Yang hade sagt till dem).

wtUf-gXbieM

Så Orlok går till Lilys rum och sätter sin dolk mot hennes hals innan hon frågar om hon tror att fred är tillräckligt viktigt att offra för. Hon svarar att hon tror att ”lycka” är viktigare. Orlok ger upp på att döda Lily och berättar att Rosberg beordrade honom att döda henne för att rädda Burlone. Lily säger till honom att hon vet att även om han dödar så är hans hjärta på rätt plats och hon älskar honom. Så de två bestämmer sig för att de måste lämna Burlone innan det är för sent och smyga ut från hotellet tillsammans. De hamnar där den hemlösa ungen som heter Luka bodde. De stannar hos honom tills han blir sjuk och går bort. Detta upprör Orlok som börjar ifrågasätta Gud och hans tro men Lily tröstar honom.

_si16nowJ_Q

Efter detta dyker Yang upp efter att ha spårat dem och hotar att låta Lee döda Lily om Orlok inte slåss mot honom. Orlok lovade Lily att han inte ville döda igen men Yang börjar få Lee att slå Lily. Så detta tvingar Orlok att slakta Lee, Yang och några av de andra Laoshu-folket innan han tar Lily och springer iväg. Han ber om ursäkt och mår dåligt över att ha dödat igen men hon säger till honom att det är okej eftersom han bara försökte skydda henne. Efter detta går de till ett övergivet tempel där de möter en unge som heter Emilio. Han berättar att Rosberg har förrådt dem och Orlok var ursprungligen en apostel som skulle hjälpa Falzone. Rosberg ville egentligen bara ha makt och auktoritet och hade för avsikt att använda Lily och Orlok för det.

X-eHxe-t22Q

Efter detta går Lily och Orlok tillbaka till kyrkan där de möter Gilbert och hans Visconti-män. Gilbert försöker döda Orlok för att ha skadat Viscontis rykte men plötsligt dyker Dante upp och skjuter Gilbert så att han kan döda Orlok själv. Han dödar Rosberg framför dem och säger sedan till Orlok att träffa honom ikväll så att han kan lösa sin hämnd för honom. Orlok vill naturligtvis leva tillsammans med Lily så han bestämmer sig för att han ska göra vad som krävs för att göra det även om det innebär att döda Dante. Så han och Lily träffar Dante och Orlok och honom tills han dödar Dante. I epilogen tappar Orlok sin högra arm av skadorna och får en protes. Så Lily och Orlok lever lyckliga tillsammans medan Orlok gör upp för sina tidigare synder.

-lzAyavvzLw

I det goda slutet drivs Orlok att döda Gilbert och sedan dyker Dante upp för att försöka döda Orlok. Lily lyckas stoppa Orlok från att döda Dante och de sätter sig på ett tåg och flyr tillsammans medan Dante är fast besluten att hitta dem. I det dåliga slutet möts Orlok och Lily av Direttore, en man som driver kasinot där maffian ofta håller möten. Lily och Orlok är misstänksamma mot honom men utan någon annanstans att ta vägen bestämmer de sig för att gå till hans kasino. Där bestämmer sig Orlok för att han vill prata med Rosberg en sista gång. Så de går till hotellet nästa dag men hittar Rosberg och bredvid honom står Gilbert och håller en pistol mot honom. Rosberg säger slumpmässigt till Orlok att han är hans son men att han inte kunde avslöja det eller skulle riskera att förlora sin position.

D0FzWj8baCE

Gilbert dödar honom, så Orlok skiter och dödar Gilbert men blir skjuten flera gånger av Dante som ingriper. Lily och Orlok vaknar upp i ett sovrum med Dante sittande i en stol för att hälsa på dem. Orlok är kedjad och Orlok ber honom att inte döda Lily så länge han håller henne säker. Tja, han lovar inte det utan ger istället Lily tillståndet att bli hans och han låter Orlok leva. Tyvärr slutar Lily precis med att bli en slav till Dante som våldtar henne medan Orlok ständigt torteras och till och med får sina ben skadade till den grad att han inte kan gå längre. Lily smyger in i fängelsehålan där hon träffar Orlok. De försöker övertyga varandra om att springa iväg men Orlok kan inte gå ändå och Dante fångar dem ändå (det var ett hemskt slut). 😥

0nCvblg95Ug
[Varför är Orloks enda kyss CG ett fruktansvärt dåligt slut?? ? Jag hatar detta]

Tankar:  Orlok är definitivt en av de mindre skräpvägarna IMO. Jag personligen mådde lite dåligt för honom eftersom han fostrades till en kyrkomördare och hans pappa aka Rosberg var en POS/MIA-förälder. Jag vet inte varför de försöker få Rosberg att verka mer sympatisk (slänger också in att han är Orloks pappa Slumpmässigt i det dåliga slutet) när han ljög av sina egna själviska skäl men också sa att Lily måste dö lmao ok. Hur som helst, handlingen kändes lite förhastad i den meningen att det inte hände så mycket (Lily / Orlok sprang bara iväg efter att ha stannat i Laoshus bas) och vi fick inte riktigt hela bakgrunden om varför Orlok dödade Dantes pappa. Så, okej, Orlok dödade sin pappa OCH Nicola. Jag förstår att Dante skulle bli förbannad och vilja ha Orlok död, men VERKLIGEN DANTE? DET DÅLIGA SLUTET……. SOM NEJ. Du handlade om att skydda Lily och hennes välbefinnande på de flesta vägar men att behålla henne som din sexslav medan Orlok torteras i din herrgårds fängelsehåla? IM…….. Jag vet inte varför de skulle smutskasta hans karaktär så att jag var så irriterad. För att inte tala om Orloks enda kyss CG är i det slutet. Usch, jag hatade det. Ärligt talat, jag tror att en enda romantisk rutt med Orlok skulle vara söt men jag vill inte ha ett annat dåligt slut som det, lol nej thx. Jag väntar bara på att ppl ska spela det här på engelska och se att det fruktansvärda dåliga slutet försämrar deras syn på Dante.


FQDCf8Cj0as

Gilbert Redford (CV: Showtaro Morikubo) är ledaren för Visconti-maffiagruppen med en god känsla av stolthet och stort självförtroende.

Till skillnad från alla andra, kidnappar eller tar Gilbert inte Lily mot sin vilja. Istället slutar hon med att stöta på honom efter att kyrkan invaderats av Falzone, Laoshu och Orlok; alla siktar på Lily. Orlok hjälper Lily att fly och hon stöter på Gilbert som bestämmer sig för att ta med henne till familjen Visconti för att skydda henne. Nästa dag tar Gilbert med Lily ut för att köpa några nya kläder till henne och köper till och med lite gelato till henne. Dagen efter får Lily reda på att Gilbert har arresterats för påståendet om att ha använt förfalskade sedlar. Oliver får ut honom mot borgen, men de måste hitta den egentlige boven innan rättegången. Gilbert bestämmer sig sedan för att träffa Falzone och Laoshu på kasinot för att diskutera denna fråga. De sedlar som förfalskas är amerikanska sedlar; eftersom de har mest värde och är mer lönsamma i handeln.

2R7cevSCxbQ

Den främsta anledningen till att Gilbert misstänks är att trots att han är italienare så föddes han i Amerika. Så, i vetskap om att hela den här prövningen av falska sedlar skulle fördärva maffians hela rykte i Burlone, beslutar alla tre maffiagrupperna att arbeta tillsammans. Även om Yang tror att en annan droghandelsgrupp som han står i led med som heter Liu Feng Hui skulle ha skäl att försöka bli av med Laoshu, så eftersom han tror att de kan vara inblandade beslutar Yang att Laoshu kommer att ha en vapenvila med både Visconti och Falzone tills prövningen av förfalskade sedlar behandlas. Den natten tar Gilbert och Lily en promenad och han ger henne sin jacka för att hålla henne varm. Hon tackar honom sedan för att han tog hand om henne när hon inte hade någonstans att ta vägen.

m_IUZ6pSgHk

Så nästa dag tar Gilbert med sig Lily till Falzone-hemmet där Dante förklarar om ”nyckeljungfrun” och Lilys kopplingar till den. Efter det besöker Gilbert en hemlös unge som heter Luca som ger honom information och en väska som han hittade med brev från kasinot och en falsk räkning. Gilbert bestämmer sig för att gå till kasinot med sedeln som inbjudan och tar Lily med sig. Det slutar med att han satsar på Lily med en slumpmässig kille för att få information om leverantören av de falska räkningarna (även om det var hon som insisterade på att han satsade på henne eftersom hon trodde att han skulle vinna ändå). Gilbert ber också Lily att göra kyrkan till maffians mötesplats så att Visconti, Falzone och Laoshu enkelt kan kommunicera om prövningen av falska sedlar.

re_Ff5YW2Uo

En dag hjälper Gilbert och Lily ett förlorat barn att hitta sin mamma medan de är ute och hamnar i regnet. Gilbert ger sedan Lily örhängen för att tacka henne för att hon hjälpt honom tidigare. Hon bestämmer sig för att fråga om ögonlappen på hans öga och han säger till henne att det beror på att hans vänstra öga är svagt. När han växte upp i Amerika var hans pappa misshandel och det slutade med att han fick en glasskärva i ögat från en ölflaska. Sedan dess använder han bara sitt högra öga som har bättre fokus ändå, speciellt när man fotograferar. Efter detta börjar Lily bli mer medveten om sina känslor för Gilbert så hon blir ännu mer blyg runt honom. En dag somnar hon på soffan och Gilbert ser henne inse att han också har känslor för henne lol.

IlljQzrqYCM

Dagen efter kommer Luca för att besöka Gilbert och Lily med information om de förfalskade sedlarna. Det slutar med att Luca får feber och stannar på Gilberts herrgård för att återhämta sig. De får reda på att det finns en övergiven fabrik där räkningarna produceras så Gilbert samlar maffiafamiljerna igen för att diskutera. De pekar ut att Direttore är boven bakom handeln med räkningar inom kasinot. Efter det erkänner Lily äntligen att hon är kär i Gilbert. Han visste förstås redan och väntade på att hon skulle inse sina känslor så att han äntligen också kunde förmedla sina känslor. 🥴 Den natten blir Oliver attackerad när han hämtar dokument från Nicola och hamnar i processen. Nicola blir försvunnen men Falzone blir hotad av att de arbetar med Visconti.

cMwzTloaYLs

Så Gilbert går till rättegång och bevisas oskyldig. Under tiden infiltrerar Yang och Orlok den övergivna fabriken och gör falska räkningar och dödar de ansvariga. Dante hittar Direttore på kasinot och lyckas få honom i hörn tills Gilbert och Lily anländer. Direttore avslöjar i princip att han hatar Burlone och ville skapa kaos av någon anledning och även dödade Nicola. Han börjar spränga kasinot för att få bort bevisen. Oavsett vilket jagar Gilbert efter honom och han lyckas bli arresterad. Efter det återvänder Lily till kyrkan och Gilbert bjuder in henne till ett hotell en dag där de äntligen älskar lmao. Till slut grips inte Direttore och var Nicolas var är fortfarande ett mysterium. Gilbert funderar också på att åka tillbaka till Chicago i Amerika där han växte upp och ta Lily med sig.

MJq1FL49vfk

I det dåliga slutet pekar nya (uppenbarligen påhittade) bevis på att Gilbert är den skyldige så han tas i förvar. Efter att ha blivit slagen och förhörd döms han under rättegången. Utan andra alternativ har han brutit sig ur fängelset och bestämmer sig för att han inte längre kommer att umgås med Lily för att skydda henne eftersom regeringen kommer att vara efter honom. Lily träffar honom en sista gång innan han går och han säger åt henne att hitta lyckan.

v5raDg0OGUk
[Jag är tacksam för ett bitterljuvt dåligt slut istället för någon slumpmässig yandere-skit]

Tankar:  Legit, Gilbert är bokstavligen den enda karaktären som: A. dödar inte Lily i ett dåligt slut & B. har inte ett slumpmässigt POS-ögonblick. Jag njöt faktiskt av Gilberts romantik och jag kände att det fanns mer kemi mellan honom och Lily mer än någon av de andra karaktärerna. Handlingen var helt fokuserad på att bevisa Gilberts oskuld och hjälpa till att fixa maffians rykte så att se alla maffior arbeta tillsammans var en trevlig förändring från att de försökte döda varandra. Eftersom det här var en rutt som gav maffian en gemensam fiende fick jag se några roliga interaktioner med dem. Ärligt talat, om du kunde radera allas lagliga väg förutom Gilbert, skulle alla verka så mycket mer sympatiska LOL. Jag kunde definitivt se mig själv vilja spela FD för att se mer romantik med honom. Han påminde mig också mycket om Houou från Kenka Bancho Otome (som, han ser till och med likadan ut).


Final

6k0bxbwJlOE

Henry (AKA Direttore) (CV: Tachibana Shinnosuke) är en man som var involverad i maffian efter en incident med sin syster.

Så tidningsartiklar kommer ut som smutsar ner maffians rykte och orsakar kaos i Burlone. Under tiden försöker maffiagrupperna ta reda på mer om Direttores identitet eftersom de vet att han är boven bakom de förfalskade sedlarna. Det slutar med att Yang stjäl en bild från Direttores kontor på en tjej med blont hår. Hennes namn var Chloe och hon var ursprungligen Silvios (tidigare capo och Dantes far) frus piga. Hon bodde i familjen Falzone med sin yngre bror ”Riton” och var också den tidigare nyckeljungfrun. Så Lily bor nu i kyrkan igen och stöter på mannen som heter Henri som hon träffade innan händelserna tidigare. Han räddar henne en dag medan hon försöker få hjälp för Luca som kollapsade nära kyrkan efter att ha blivit sjuk. Lily lägger en isduk på hans ansikte och tackar honom för att han hjälpte henne.

Henri vandrar iväg igen men Lily säger till honom att hon hoppas få träffa honom igen. Under tiden får Lily veta mer om Chloe från Julia. Hon var kär i Silvio trots att han redan var förlovad med sin fru Beatrice och trodde att de var ”destinerade” att vara tillsammans. Efter att de hade fött Dante började Chloe bli mer instabil och var tvungen att vakta av pigorna. En natt flydde hon från herrgården och det slutade med att hon av misstag ramlade av en klippa till sin död. Rinton trodde dock inte att detta var fallet och skyllde på maffian efter att han började på ett uppdrag för att hämnas för sin syster. Med alla dessa detaljer och efter att ha träffat Henry igen, börjar Lily inse att han förmodligen är Rinton efter att en fransk pojke berättat för henne att smeknamnet för Rinton förmodligen skulle vara Henry.

0Cy_sNRuuAo

Så Nicola ber Lily att hjälpa honom att infiltrera i en av fabrikerna där Henry låter tillverka falska sedlar. Efter att ha fått bevis ber Lily Nicola att lämna henne och hon förs till kasinot där Henry bor. Han säger i princip att han ville träffa henne för att han ville se hur lik nästa ”nyckeljungfru” var hans syster. Snart kommer resten av maffian för att rädda Lily när Henry fortsätter att visa sitt förakt för maffian och Falzone. Hans minne av Chloes död verkar dock vara förvrängt eftersom han tror att hon blev mördad på något sätt när hon i verkligheten tog livet av sig. Plötsligt är platsen sprängd och hela kasinot står i lågor. Alla slipper oskadda men Lily bestämmer sig för att gå in igen för att hjälpa Henry.

VHAdVD8dIKs

Efter att ha hittat honom öppnar han en hemlig passage för henne att fly igenom men hon vägrar att lämna utan honom. Så han följer henne in i den hemliga passagen när de flyr kasinot. Lily blir trött så hon vilar med honom när han berättar för henne om sitt förflutna och hur han dödade många människor för att komma dit han var idag. Men var hellre rädd, Lily börjar gråta för att hon tycker synd om honom och hans ensamhet. Så Lily säger till Henry att hon vill att han ska leva för att göra upp för sina synder (även för att hon inte vill att han ska döda) och går med honom. I epilogen bor Lily med Henry i någon kyrka i ett avlägset område i Frankrike. Av någon anledning är Emilio där (och jag kan för mitt liv inte förstå varför eller hur han kom dit) och diskuterar hur Henry för alltid är hemsökt av sina synder men vill fortsätta leva med Lily.

S_FuN9v9vyg

I andra änden gör Lily och de andra sin plan för att gå till kasinot och konfrontera Henry för hans brott. Det slutar med att han spränger kasinot igen, men tack och lov flyr Lily och de andra innan de bränns levande. Efter detta är Henry ingenstans att se men maffian är inte längre hatad då Gilbert är bevisat oskyldig och alla Henrys brott avslöjas. I epilogen tillbringar Lily jul med alla och jag antar att alla umgås och chillar nu lmao.

Tankar:  Öhhh den här handlingen var så slumpmässig?? Med tanke på att detta helt klart är den sista handlingsavslöjandet (och vad du får reda på efter varje rutt), men varför fokuserar du på någon slumpmässig karaktär som bara dyker upp på ett fåtal rutter? Jag känner att en del av poängen med den här rutten var att visa att traditioner kan förändras med den här ”nyckeljungfrun” (som nyckeljungfrun måste vara med en Falzone eller vad som helst) men jag förstod verkligen inte varför de gick med en sådan godtycklig handling. Det är inte som att ”nyckeljungfrun” var ett stort fokus i spelet i första hand så i efterhand var Lily inte så viktig. Jag kan säga att den andra änden var tänkt att vara ett ”harem” med Lilys bois (och om det här fick en anime skulle det definitivt gå den här vägen) men man…. det var lite underväldigande för ett maffiaspel LOL.


EdTCdWxU0AUJwHs

Slutliga tankar:  Jag har hört så många olika åsikter om det här spelet och jag kan definitivt hålla med om att det finns saker att ogilla med alla dessa karaktärer (förutom Gilbert; han var verkligen en gentleman och behandlade Lily bra). Men det var inte så mycket karaktärerna (jag hade redan låga förväntningar LOL) som gjorde mig mer besviken än själva handlingen. Det hela kändes bara så godtyckligt. Ingen av rutterna hade verkligen en sammanhängande handling och den ”stora avslöjandet” i finalen är egentligen inte en avslöjande mer än att det bara är en slumpmässig bakgrundshistoria om någon som knappt dyker upp. Det hjälper inte riktigt att det här spelet inte riktigt hade en gemensam rutt (det var en prolog som var ganska kort och gav en beskrivande världsbyggnad). Att Lily var en så kallad ”nyckeljungfru” betydde inte ens så mycket?? Som, det kändes bokstavligen bara som en ursäkt för att få henne involverad i maffian. Det var bara så dåligt integrerat. Det var också ibland alldeles för mycket godtycklig dialog kontra saker som hände imo. Jag kan inte ens säga att jag hade en favorit. Jag gillade verkligen Dante… tills Orloks dåliga slut (jag är så MYCKET). Och vad fan var poängen med Emilios existens?? Den här lilla tiken teleporterar bara till olika ställen för att visa hur nyckfull han är och hur han verkar VET ALLT men han säger inte ett skit och håller det vagt. Bokstavligen var han bara en mystisk karaktär som användes som en handlingsanordning för att ge någon sorts betydelse för Lily (men jag förstod ingenting av det).

Berättelse –  Piofiore fokuserar på hjältinnan som heter Lily som växte upp i en kyrka som föräldralös. Maffiagrupperna hon är involverad i har ofta varit i konflikt med varandra, men hon blir involverad för att hennes ”existens” är viktig för familjen Falzone. Det bästa ordet jag har för handlingen i det här spelet är ”godtyckligt”. Det kändes bara som att saker hände för att saker och ting skulle hända. Det finns bra världsbyggande och spelet sätter en intressant ton (särskilt om du gillar maffiahistorier). Däremot finns det inte precis en ”fast plot” och det är mer en serie händelser som äger rum beroende på vilken rutt du är på. Den övergripande berättelsen i sig är något rörig och överallt ibland, med saker som händer godtyckligt (särskilt när det gäller betydelsen av Lily).

Karaktärer – Lily är en ganska genomsnittlig hjältinna utan speciella förmågor men framställs definitivt som mer oskyldig (med henne som bor i en kyrka). På grund av det kan hennes kemi med de andra karaktärerna verka påtvingad enligt mig. Tyvärr kändes det som att Lily bara var där ibland och knappt erkände. Som en av karaktärerna känns hon helt enkelt inte särskilt viktig jämfört med alla andra (även när hon verkar vara det). Som sagt, med handlingen kring maffiaorganisationer, eller ”kriminella”, är karaktärerna ungefär vad du kan förvänta dig. De har alla egenskaper eller gör saker på vägar som får dem att verka otrevliga och ibland till och med motsäger sig själva för att de ska vara fienden på en annan väg. Det största problemet med karaktärerna är att de flesta av dem kan verka okej, men gör saker som gör dem omöjliga senare (detsamma kan sägas om underkaraktärerna också). Personligen tror jag att Gilbert förmodligen var den tamaste personen av dem alla.

Visuals/System –  Användargränssnittet är stiliserat med den typ av gammal 1900-talskänsla (som förväntat). Jag hade inga problem med själva systemet. Jag har aldrig spelat något otome-spel med RiRi som artist, men jag gillar designen och tyckte att CGs såg riktigt bra ut. Jag hatar när otome-spel använder CGs vid sådana hemska tider eller inte använder dem ordentligt. Men det här spelet använde definitivt CGs på perfekta punkter i spelet och för det berömmer jag dem.

Musik –  Om någon bad mig att nynna på en låt från det här spelet tror jag inte att jag kunde. Det var inte riktigt minnesvärt. Jag tyckte dock om OP-låten. BGM hade också en jazzig känsla för att ge dig en känsla för den italienska maffiaatmosfären den var ute efter.

Slutliga tankar:  Jag gick in i det här spelet med låga förväntningar så det fanns inte mycket utrymme att bli besviken. Jag hatade inte det här spelet men om jag skulle ge ett ord för att beskriva det här spelet tror jag att jag bara skulle använda … ”meh”. Jag tycker inte att det är hemskt och jag kan säga att det lades ner ansträngning på inställningen, men det finns definitivt många nackdelar och jag gillade det inte så mycket själv. För det första, Lily känner sig inte tillräckligt viktig för att ens vara involverad i maffian. Hon verkar bara viktig i Dantes rutt (såsom), men även då sitter hon bara i sitt rum eller står någonstans medan maffian diskuterar viktiga frågor som hon egentligen inte är involverad i. Jag antar att jag helt enkelt inte gillar spel där hjältinnan känner sig som ett tredje hjul. Jag älskar verkligen ett spel som uppskattar sin hjältinna. Hon kastades runt som en het potatis och fick aldrig svar när hon helt klart bara ville veta vad fan som hände halva tiden.

Tja, utöver det var själva handlingen bara så godtycklig och till och med lite tråkig ibland. Det var intensiva scener som var intressanta men det var inte alls så många actionscener som jag förväntade mig att det skulle vara. Halva tiden såg du en snabb förhandstitt på vad som hände (främst för att Lily antingen behövde stå där och bevittna det eller så måste det gå till någon annans POV för att hon inte var inblandad) men det slutade ganska snabbt. Jag skämtade lite för mig själv om att det här spelet var som otome maffiaversionen av Fire Emblem Three Houses (särskilt för att både Dimitri och Claudes seiyuu spelar huvudkaraktärer och tre maffiafamiljer lmao). Bortsett från karaktärerna antar jag att jag förväntade mig mer av själva handlingen? De slängde in romantiken men eftersom utvecklingen av karaktärerna med Lily var dålig så det var inte lika roligt. Som, tänk om Lily var en hjältinna som bokstavligen blev involverad i maffian istället för att bara stå där för att bara kastas runt. Även rutterna i sig är inte för långa, men fan de gjorde VERKLIGEN de dåliga ändarna längre än de bra.

Hur som helst, om du ursäktar karaktärernas handlingar och inte bryr dig om hur de agerade på en väg så är karaktärerna inte riktigt osannolika på sin egen väg. Jag tycker att Dante, Orlok och Gilbert är bra för det mesta (särskilt Gilbert). Jag vet inte hur många recensioner det finns av det här spelet som hyllar det men för mig tror jag att det egentligen bara beror på din smak. Överraskande nog lokaliserade Aksys det här spelet och det kommer ut snart, men om du tror att du skulle gilla spelet, fortsätt och spela det. Jag förväntar mig inte att folk ska hålla med mig helt. Karaktärerna är definitivt sympatiska nog (även om jag hittar mycket att ogilla). Tja, det tog mig verkligen ALLTID att spela det här spelet. Jag köpte den när den först kom ut på Vita men blev avstängd av andra spel och gick in i min backlog. Jag är inte säker på om jag vill spela FD (vill känns som ett starkt ord), jag tror att det vid det här laget skulle vara ren nyfikenhet att se vart de skulle ta vägen med det eller om det skulle vara romantik > handling. Också att notera, detta är Vita-versionen som jag spelade. Jag tror att switchversionen har extra scener med CGs men jag är inte säker på vad exakt den lägger till.