Shikon no Tama

Shikon no Tama ( Engelska : Jewel of Four Souls ) är den fiktiva magiska juvelen i anime och mangaserien InuYasha . Det kallas Jewel of Four Souls eftersom det har fyra själar med 4 olika namn: Aramitama ( Courage ), Nigimitama ( Friendship ), Kushimitama ( Visdom ) och Sakimitama ( Kärlek ). Själarna kan göra en person mycket kraftfull.

När Midoriko var på väg att dö slå en demon, gick hon med sin 4 själ i hennes hjärta, med demonens själ för att göra det gott och rent. Genom att göra det dödade hon sig och demonen. Detta skapade Shikon juvelen. Inuti det kämpade Midoriko och demonens själar fortfarande mot varandra. Denna kamp beror på den person som har juvelen. Juvelen kan bli ren (bli bra för att Midoriko vinner) eller oren (bli dålig för att demonen vinner). Många varelser vill ha juvelen eftersom det kan göra dem kraftfulla som Midoriko. De kan göra vad de vill ha med den. Om någon vill bli full demon kommer de att bli det, precis som Naraku vill.

Efter många slag av olika demoner och människor, Shako, hittade sangos morfar juvelen från en demon som heter Mistress Centipede. Juvelen var oren eftersom den hade varit hos den onda Mistress Centipede. Han tog juvelen till Kikyo . Bara godheten hos Kikyo’s prästinna makt kan rena det och göra det bra. Men när Kikyo är bränd för att hon dör av Naraku som vill ha juvelen och dödar henne, vill hon ju att branden smälter och förstörs tillsammans med henne. Kagome , Kikyo reinkarnation får ju ju ju juvelen, och när Mistress Centipedes ben inuti brunnen blir levande med juvelens makt när Kagome kommer i närheten, släpas hon in i brunnen och det förflutna där allt hände. Kagome splittrar juvelen av misstag när hon skottar en kråka som sluger den och måste hitta alla bitar innan onda varelser gör med Inuyasha.

Fake Shikon no Tama
Vissa människor försökte göra Shikon ingen tama själva så att de kan få sin kraft utan att försöka hitta alla bitarna. Izumo, en halv demon som vänder sig till en demon på natten, men en människa om dagen, är en smart alkemist som gillar naturen och världen. Han är den som vet hur man gör en Shikon No Tama, och en grodemon med några andra demoner griper honom så att de kan börja göra en falsk Shikon No Tama. Izumo håller med och gör många kopior av shikon no tamas som endast har liten kraft. Han sa till grodindon att för att göra kopiorna som den verkliga, var de tvungna att samla själarna av människor med Aramitama ( Courage ), Nigimitama ( Friendship ), Kushimitama ( Visdom ) och Sakimitama ( Kärlek ). När Inuyasha och hans vänner kommer för att rädda Izumo som planerar att få dem på grund av att hans vänner har själarna som han behövde för att göra en riktig shikon no tama.

Inuyasha hade själen av Aramitama ( Courage ), Shippo med Nigimitama ( Friendship ), Miroku med Kushimitama ( Visdom ) och Sango med Sakimitama ( Kärlek ). Kagome försöker rädda sina vänner som är inne i grodens ägg gjorda av grodemonen, och till slut dödas han tillsammans med Izumo i sin halvdemonform. Kagome var ledsen för att hon kände sig för Izumo men de tog på sig sitt äventyr ändå.