• Du spelar som Cardia, som måste göra val som ökar de andra karaktärernas kärlek till henne samt fördjupa historien mot tre möjliga ändringar: dåligt, normalt och gott.
 • Affection bestämmer vilken rutt berättelsen kommer att ta efter den gemensamma vägen. Hur man kommer till varje karaktärs rutt, liksom deras goda slut, anges på varje karaktärs sida. Tillgängliga tecken är:
  • Abraham Van Helsing : En skicklig vampyrjägare med våld. Av gruppen är han mest lämpad för kamp.
  • Victor Frankenstein : En ödmjuk men mycket intelligent forskare. Han är mycket sällskaplig, men också lite privat.
  • Impey Barbicane : En vänlig ingenjör, Impey har en smittsam energi och en tvivelaktig dröm.
  • Grev Saint-Germain : En mystisk markägare och källan till gruppens pengar. Medan han verkar vänlig är hans avsikter oklara.
  • Arsène Lupine : En ridderlig tjuv och den första som kommer till Cardias hjälp. Hans heists har förtjänat honom infamy över hela London, och det är bara en fråga om tid tills Cardia dras in i sin värld. Hans goda slut anses vara spelets ”sanna” rutt och måste vara upplåst.
 • Minnesstammen, som är tillgänglig på huvudmenyn, låter dig se CG och filmer som ses i tidigare genomspelningar. Det här är också där du kan visa bonus scener upplåst när du har rensat vissa ändringar.