Mazoku (魔族, lit. ” ma ” (demon / devil) och ” zoku ” (ras / stam / grupp) är en art i Kyou Kara Maou som är född med magiska krafter. De är garderob så kallade ”demoner” på engelska. Mazoku ser helt mänskligt ut bortsett från deras ovanliga skönhet och långa liv.

Mazoku i den andra världen är mycket äldre än de förefaller. Det sägs att det är 5 gånger den ålder de ser ut. Halv-Mazoku ålder annorlunda, det finns en chans att de kommer att åldras samma som människor eller att de kommer att växa i spurts eller möjligen jämn ålder som en mazoku. Många halva mazoku barn åldras som en normal människa fram till omkring 12 år och verkar sedan sluta åldras under långa perioder.

Maryoku (magisk förmåga) är en egenskap mazoku som tillåter dem att använda Majutsu (magi). Mazoku måste göra en pakt med en elementskraft för att kunna använda Majutsu. Elementen är jord, vatten, luft och eld. De flesta mazoku gör bara en pakt med ett element, men det finns några, som Günter , som gör pakter med alla element. Det finns också helande Majutsu som verkar vara medfödd och kräver ingen pakt.

På mänskliga områden, där människor tillber gud, är de element som lydar dem få, de kan inte använda sina krafter. När en mazoku utsätts för Houseki blir deras kroppar svaga och de kommer inte att kunna använda sin magi.

Det att Yuuri har fött Greta när hon hävdade att han var hans olagliga dotter istället för att bli gravid. [2] I kapitel 38 , när han reser till Conanshia , tänkte ett skeppsarbetare att Wolfram hade morgonjuka efter att han sa att Yuuri var hans fästman. [3] I verkligheten hade han bara havsjuka. I kapitel 50 anser Conrart att Wolfram föddes när Yuuri och han fångades med de ännu ofödda Bearbeesna . Wolfram förklarar att han inte var den som födde eftersom Yuuri ”inte har gjort någonting”.

Senare klagar Celi till Wolfram att hon skulle bli gammal och ville ha barnbarn, med Wolfram som igen sagt att det inte var hans fel, eftersom Yuuri inte vill ”göra det”, det vill säga att ha samkväm.

Jorden Mazoku är mycket lik mänskliga. Till skillnad från Mazoku i den andra världen har de inte exceptionellt längre liv eller magiska krafter. Jordens mazoku har ganska normala mänskliga liv, även om vissa lever bra i sina hundratals.

I anime finns det dock undantag från denna regel. I avsnitt 42 använde Bob magi för att skydda Shibuya-bröderna och i ett avsnitt Wolfram (medan Shinou besitter ) hjälper Shouri att göra en pakt med elementen.