Keima Katsuragi , en andraårs gymnasieelev, är en ivrig spelare av gal-spel (videospel som involverar interaktion med anime-stil vackra flickor). Han är känd på Internet som ”The God of Conquests” ( 落 と し 神 , Otoshi-gami ) för sina legendariska färdigheter för att kunna ”erövra” alla 2D- tjejer i spel. Men i hans faktiska skolliv kallas Keima otamega ( オ タ メ ガ ) , ett nedsättande portmanteau för de två orden otaku ( オ タ ク )och megane ( メ ガ ネ , glasögon) .

I början av serien får Keima ett e-postmeddelande som ger honom ett kontrakt för att ”erövra” flickor, och tänker att det är en inbjudan till en spelutmaning accepterar han.Som svar visas en söt demon från Helvetet med namnet Elsie : en Spirit Hunter. Hon ber om hans samarbete för att hjälpa henne att fånga de onda andarna som har rymt till det mänskliga världen: ”Lösa själar”, som en gång var gamla demoner från helvetet. Dessa onda andar gömmer sig i flickornas hjärtan och matar värdens negativa känslor för att fylla på sin kraft och styrka och blir därmed hela demoner igen (och i sin tur blir värden ett tomt skal för en person). Elsie föreslår att den enda metoden för att tvinga de onda andarna ut är att ”erövra” flickornas hjärtan, få dem att bli förälskade i honom och fylla i de luckor som de rymda onda andarna gömmer sig i, där hon sedan kan fånga dem.Keima är dock bara intresserad av videospelflickor, och förfärdat av idén och vägrar uppdraget eftersom han inte har några romantiska verkliga erfarenheter överhuvudtaget. Men med det redan avtalade avtalet har Keima inget annat val än att hjälpa Elsie oavsett vad de kommer att halshuggas av en osynlig (för andra) lila krage runt halsen om de misslyckas.

Efter att ha vunnit fjorton flickors hjärtan (och fångat andarna som bor i dem), får Keima och Elsie ett ännu större uppdrag: att väcka de sex gudinnorna som kallas Jupiter Sisters . Varje syster är vilande i hjärtat av en tjej bland dem de tidigare har hjälpt, och därför måste Keima hitta dem och erövra sina hjärtan en andra gång. Den här gången minns de emellertid mötena han har haft med dem redan på grund av gudinnorna inuti dem, vilket orsakar hög spänning och ständigt möjligt misslyckande när han försöker erövra flickorna samtidigt. Men hans tid är begränsad eftersom en rebelldemonfraktion som kallas ”Vintage” planerar att fånga gudinnorna och ta över världen.

Efter att Vintages planer har försvunnits börjar Keima se visioner om ett barn som är något bekant för honom. Gudinnorna skickar Keima och Elsie till det förflutna med uppgift att hjälpa henne. När de anländer samarbetar de med en mystisk tjej som tydligen har någon koppling till Dokuro , Elsies överordnade i underjorden, och Keima upptäcker att flera händelser i det förflutna skiljer sig från vad han kommer ihåg, vilket leder till en tragisk händelsekedja som han måste avvärja för att säkerställa att nuet förblir oförändrat, liksom en annan demonfraktion som släpper gigantiska humanoidmonster.

När Keima slutför sitt sista uppdrag upptäcker han sanningen om en av jättarna och kan förena sig med den. Han befrias från kragen och återvänder till sitt normala liv i den verkliga världen.

Förutom Keimas romantiska komedieäventyr gör serien roliga och parodier vanliga och populära klichéer om datingsim, stereotyper med anime och popkultur.

Mina kommenterar; Jag tyckte att romantiska komedieäventyr är så himla bra men ändå synd om honom att hantack vare Keimas affär för henne att ta kredit för att hitta gudinnorna. När det gäller Keima blev allt normalt igen men hans känslor förändrades när han spelade sina spel på grund av vad som hände med Chihiro. Om jag hade en av dom