Älvor är en ras av humanoider som bebor Xadia-länderna . De är indelade i sex lopp baserat på deras anslutning till en av Primal Källor av magi som finns i naturen.

Biologi

Alla älvor har fyra siffror på varje hand – tre fingrar och en tumme – och fyra tår på varje fot  , med undantag för Tidebound Elves som bara har två tår. De flesta alvtävlingar har spetsiga öron, som skiljer sig från normen när det gäller både Tidebound Elves och enskilda fall av Skywing Elves. Deras hudtoner, hårfärger och formen på deras horn varierar mellan raser, och varje ras ger olika kroppsmärken, som inte är permanenta, utan snarare tillfälliga tatueringar som liknar henna .

De flesta älvor har en livslängd som liknar människor ,men enligt Rayla tenderar de att leva i mer än ett sekel. Det är dock oklart om elva århundraden kan gå annorlunda än mänskliga år, baserat på hur de räknar. Hur som helst varierar livslängden för varje elvenävling. Sunfire Elves sägs vara långlivade, med minst några hundra år. Men av alla sex lopp är Startouch Elves livslängd de längsta, över 5000 år.

Kultur och samhälle

Elvor är hängivna och passionerade varelser och finner ofta magiska vardagliga på grund av hur det är vävt i nästan alla aspekter av deras dagliga liv. De anser att drakar är likvärdiga och släkt, eftersom kraftfulla magi går genom båda raserna, men anser ofta att människor är underlägsen.

Liksom de flesta mänskliga samhällen existerar par av samma kön och accepteras i elvsamhällen. Även om det är ovanligt på grund av den kulturella och kontinentala klyftan mellan dem, har några alver och människor varit kända för att bilda romantiska relationer med varandra. Skilsmässa är ett alternativ för gifta partners.

Älvor pryder vanligtvis sina horn med smycken och har en förkärlek bland sina monarker och mest uppskattade medlemmar i samhället för att ge dekorativa huvudbonader. Den senare är mest framträdande bland drottningarna till Sunfire Elves, som Aditi och hennes barnbarn Khessa .

Elvor verkar stolta över sin kunskap om den naturliga världen tillsammans med deras övernaturliga styrka och koppling till magi. Som ett resultat är de flesta alver kända för att vara mycket medkännande mot djur och respektera naturen balans.

Eftersom en sådan storslagen ras som är full av magi och kraft, tenderar elvenarkitektur och städer att utstråla en kraftfull anslutning till naturen. Det finns ofta en känsla av storslagenhet kring deras städer. Lux Aurea är till exempel en massiv stad konstruerad av okända metaller som liknar guld och glöd även i dagsljus. En annan funktion bland olika elfstäder är att använda magi för att skydda dem. den Silvergroveär dold från nyfikna ögon med hjälp av en månspråk som kan kringgås med rituell dans, medan Lux Aurea använder solmagi för att kasta eldmurar runt fångade fångar. Men om man drivs till att överge en Primal Nexus på grund av ockupation av fiendens territorium, är elvor kända för att använda både magi och vardagskraft för att förstöra sina egna bosättningar runt sådana platser. De verkar ha lite problem med att lämna sina fiender ingen fördel till kostnaden för sig själva i strävan att bevara freden.

Historia

Elves

De första alverna har sitt ursprung minst 5000 år före modern tid.  I forntiden bodde alver och människor bredvid varandra. Förhållandet mellan alver och människor började försämras när människor introducerades till magiska sätt av enhörningarna . Älvorna varnade de osjälviska varelserna att inte lita på människor så lätt, eftersom de trodde att de skulle ha födts med magi om naturen avsedde dem att använda den. Vissa var inte så snälla som förväntat, eftersom vissa mänskliga mörka mages började tjuvla enhörningar och andra magiska varelser och skördade sina kroppsdelar för mörka magiska trollformler. Så småningom ledde deras överdrivna kryssning till utrotningen av enhörningarna. Skräckt av detta ville elverna och drakarna först att alla människor skulle förintas, men med att veta att inte alla människor är dåliga, övertygade en älva Luna Tenebris , drottningens drottning, att förvisa hela mänskligheten till den västra halvan av kontinenten och delade den med en lavaflod .

Älvorna förblev i de östra länderna i Xadia och upprätthöll ett tillstånd av kallt krig med människorna – särskilt med Katolis , det mänskliga riket som gränsar till Xadia. Människor upptäckte så småningom Breach , en smal klippa som förbinder Katolis med Xadia över lavafloden och började använda den för att göra hemliga resor till Xadia mot älvernas önskemål.

700 år efter deras exil fängslades en Startouch Elf vid namn Aaravos i en spegel av Dragon King Avizandumför ännu okända brott. Ytterligare 300 år senare infiltrerade människor från Katolis Xadia och använde mörk magi för att döda Dragon King och förmodligen förstörde hans sons ägg , som i verkligheten stulits av Viren . Efter kungens död ” drabbades” Dragonguard , en grupp alver som ägnas åt att skydda det nyfödda ägget, av resten av alverna för att de övergav sin plikt, vilket innebar att de förbjöds att återvända till sina hem och inte längre erkänns av sina släktingar . Ingående i denna straff var Raylas föräldrar, Tiadrin och Lain, som hade tjänat i vakten på dagen för Avizandums död.

Som hämnd för mänsklighetens handlingar bestämde Dragon Queen Zubeia att hämnas på deras dödsfall genom att skicka Moonshadow Elf-mördare för att döda King Harrow och hans födelson Prince Ezran . Efter att ha upptäckt brottet samlade Sunfire Elves också sina soldater och erövrade en fästning som Katolis i hemlighet hade etablerat på Breachs östra ände i Xadia – ett potentiellt förspel till en invasion av de mänskliga kungariket .

Boka en – måne

När de anställda Moonshadow-mördarna snodde sig närmare Katolis sågs de av en mänsklig vakt och överlämnade den till Rayla för att eliminera honom, vilket hon misslyckades på grund av att hon inte kunde ta livet av ett oskyldigt varelse. Detta misstag ledde till ett öppet fönster för soldaten att informera Högsta rådet om attacken, och nu till en nackdel lyckades bara två av de ursprungliga fem alverna göra det levande, men lyckades ändå i deras uppdrag att döda King Harrow. Samtidigt Rayla, som hade gjort det in i slottet, upptäckte ägget av draken Prince tillsammans med de två furstar Katolis och svor att återvända till sin mor – tillsammans med sina nya mänskliga följeslagare. Runaandock ledaren för mördarna, fångades av Viren för förhör. Båda misslyckades med att ta bort bindningen som hade bundit dem till deras uppdrag, eftersom de inte lyckats döda prins Ezran.

Efter många hinder vände Rayla prinserna och klättrade upp till toppen av den förbannade Caldera, där gruppen träffade Lujanne , vaktmästaren för Moon Nexus . Genom samarbete och Callums framgångsrika kast av åskväder, som tillät ägget att kläckas, lyckades de kläcka Dragon Prince, vars namn är Azymondias. Draklingen kunde så småningom befria Rayla från hennes bindning. Runaan var dock inte lika lycklig, eftersom Viren fångade honom inuti ett magiskt mynt via mörk magi på grund av hans vägran att ge bort någon information om Xadia eller den magiska spegeln inuti Virens fängelsehål, bara med uppgift att han hade mött ett öde som är värre än döden för att få den förbannade artefakten.

Boka två – himlen

Trots att Rayla, trots att hon kände glädje över Zym-kläckning och hennes handfri, visste hon att faran skulle komma och hon hade rätt när Soren och Claudia fick dem. Hon visste att de gömde sig något samtidigt som hon kämpade med att berätta prinserna sanningen och när Rayla äntligen arbetade modet att berätta Callum, men när hon såg hans tillstånd insåg hon att det var för sent, men de lyckades förena. Med hjälp av Ellis och Ava kunde hon bevisa deras avsikt och flydde med prinserna och Zym.

Under tiden var pojkarnas moster Amaya och hennes styrkor att ta itu med en grupp Sunfire Elves vid gränsen. Efter en tid fick Aaravos gärna kontakt med en annan levande varelse .

Fortsätter över havet tack vare Captain Villads, var Rayla förvirrad över vad man skulle göra i livet eftersom hon inte hade hjärtat av en mördare. Från kaptenen fick hon några visningsråd och när hon såg en fångad Sun Dragon upptäckte Rayla äntligen vad hon ville med sitt liv. Hon blev emellertid irriterad på Callum för att ha använt Dark Magic trots att hon försökte hjälpa henne och fortsatte att vaka över honom i hans drömhittade tillstånd medan han var ledsen över att Ezran fann om sin far. När hon såg hennes väns tillstånd förvärras, bröt Rayla samman vid tanken på att förlora honom, men hennes oro förvandlades till förvånning när hon såg Callum göra magi genom sin anslutning till Sky Arcanum.

Med ett misslyckat toppmöte övertygade Aaravos magiken om att använda rädsla för att få sin poäng och när Viren fångades skulle Startouch Elf stanna hos honom genom sitt bekanta. Efter Ezran återkomst respekterade Rayla sitt beslut att återvända hem för att försöka stoppa kriget från den andra änden medan hon och Callum fortsatte till Xadia. Precis när de passerade gränsen mötte trioen Sol Regem .

Boka tre – sol

Den år långa striden vid brottet fann ett slut när general Amaya beslutade att förstöra den enda förbindelsen mellan Xadia och de mänskliga riken som man känner till. Janai lyckades fånga Amaya och förde henne inför dom inför Sunfire-drottningen, Khessa , och övertygade henne om att visa barmhärtighet efter att ha utsatt Amaya för Sunforge. Snart genom hans bekanta Aaravos kunde bara ses av Viren och under resan till Xadia, växte i storlek samt lärde sig om Avizandums undergång.

Inuti hemmet till Moonshadow-alverna, Silvergrove , fick Rayla veta att hon hade blivit spökt av sina släktingar, vilket betyder att de inte längre skulle erkänna hennes existens, som de hade gjort med hennes föräldrar, på grund av att hon inte missade hennes uppdrag. Det var här de träffade Ethari , Runaan’s man, som levererade ett brev till drottningsdrottningen för att informera henne om att hennes son fortfarande lever. Efter ges en Moonstrider och Shadowpaw , Team zym fortsatte sin väg genom Midnight öknen.

Samtidigt flyttade Aaravos mot Lux Aurea med Viren, hanterade honom att förfalska sin överlämnande till Sunfire Elves. Även om Sunfire Queen från början avböjde en publik, informerade Janai henne att Viren påstod att veta vad som hade hänt med deras mormor, Aditi . Precis som Amaya, exponerades Viren också för Sunforge, men innan han kunde förstöras av dess magi, överhöll Aaravos Sunfire-prästen och hävdade Sunfire Staff och tog över Sunforge. Efter att ha viskat till Khessa vad han hade gjort med sin mormor, använde Aaravos en besvärjelse på Sunfire Queen, vilket fick hennes kropp att upplösa sig.

Team Zym hade nått Storm Spire på samma gång, där de återvände Azymondias till Dragon Queen, Zubeia . Zubeia hade emellertid blivit sjuk och befann sig i en djup sömn, varför hon inte kunde erkänna sin sons återkomst. Gruppen blev medveten om Aaravos och Virens inställning av Soren , som sedan gick med i de allierade styrkorna. Medan Ibis, en Skywing Elf-magi och drottningens beskyddare, letade efter fienden, lyckades Callum avslöja sanningen om händelserna kring Raylas föräldrar med en månopal. Magiska trollformuleringen avslöjade att Tiadrin och Lain hade stannat kvar och försökt skydda Dragon Prince’s ägg, men hade mött ett okänt öde som de drabbats av Viren. Lindla och inspirerad av sina föräldrars lojalitet följde Rayla i deras fotspår och blev den sista Dragonguard.

Efter att Janai och Amaya tillsammans med Sunfire Elf-armén har förenats samlade Team Zym sina allierade för att kämpa en slutlig strid mot sina fiender. Efter ett hett krig med Virens nu solskyddsförtrollade soldater förenades de allierade av kungariket Duren , såväl som flera drakar, vilket tillät dem att vinna striden. Rayla lyckades framgångsrikt hindra Viren från att skörda Azymondias essens, efter att magien hade infiltrerat spiran och dödat honom i processen genom att kasta honom från en klippa.

Victorious, de allierade styrkorna samlades inne i Storm Spire, där drottning Zubeia äntligen vaknade. Overlycklig över att se människor och alver återförenades, hennes son hade återvänt och en ny era av fred började. Det fanns dock fortfarande fara framåt, eftersom de okända för de allierade styrkorna, Claudia hade framgångsrikt återuppväckt Viren, och Aaravos gick in i ett stadium av metamorfos.

tävlingar

Moonshadow Elves

MånskuggaMoonshadow Elves är anslutna till månens magiska energi . Deras naturliga förmåga i stealth och hastighet gör dem till skickliga mördare och infiltratorer. Moonshadow Elves bor i Silvergrove , som är dold under en magisk slöja och endast kan komma in genom användning av en ritual. De kan temma Shadowpaws , Moonstriders och Moon Phoenixes som fästen och husdjur. De är också särskilt förtjust i Adoraburrs .

Moonshadow Elves har också en ganska styv kultur: de tror på plikt och ed framför allt annat och visar aldrig rädsla för någonting, till och med döden själv. Om en mördare någonsin tvekar eller visar barmhärtighet, kommer de att avrättas på plats av sitt eget slag.  De som tros ha övergivit sin plikt blir ”spöken”, Moonshadow Elves som effektivt undviks av sina släktingar genom magi. De som kastar spöken på sig själva kan inte se eller höra spöken, och de verkar ansiktslösa för spöken också.

Enligt Rayla har Moonshadow Elves skolor, vilket innebär jämlik tillgång till utbildning och kunskap. Moonshadow Elves i Silvergrove bor i hem inbyggda i oerhört stora träd och föredrar att etablera sina städer inom ett befintligt ekosystem. För fristående strukturer används stenar och en uppenbar preferens för högt i tak finns i alla deras kända bostäder.

Moonshadow Elves är kända för sin uppehälle på månbär, som en del av deras jordbruksresurser, och hittar ett användningsområde för dem i allt från bakverk till destillering av dem till alkoholer, till exempel vin.

Moonshadow-alver är vanligtvis bleka till mörkhudiga med lila markeringar som sträcker sig över delar av kroppen. De har vitt eller silverhår, bleka ögon som varierar i färg och bär kricka och svart färgade kläder och rustningar. Alla verkar ha horn av blått till en lila nyans, med virvelliknande symboler för en ljusare nyans. På fullmånens natt är Moonshadow-alverna på höjden av sin kraft och kan bli nästan osynliga. Mycket starka Moonshadow Elves kan använda denna förmåga med mindre än fullmåne.

Tillsammans med Sunfire Elves är Moonshadow Elves de mest liknar människor när det gäller det totala utseendet, vilket gör att de kan passera för människor även utan att använda magi.

Moonshadow-alver plagar sig vanligtvis i olika grön nyanser med accenter av silver, brun och svart. De använder också Moon Opals som prydnader som är lika dekorativa som de är funktionella, och fungerar som källor till hjälpkraft när de krossas. Kläder som bärs av Moonshadow Elves är ofta skiktade, men mycket strömlinjeformade, ofta anpassade till behovet av mobilitet över presentation.

Moonshadow Elf bröllopstraditioner inkluderar dans.

Startouch Elves

StartouchStartouch-alver är anslutna till Stjärnornas magiska energi . Den enda Startouch Elf med en röstskådespelare hittills i showen är Aaravos . Han bär en elegant mörkblå tunika med gyllene ornament, dekorerad med symbolen för Stars Arcanum. Hans fysiska funktioner inkluderar mörkblå tonad hud med hår av en ljusblå nyans, medan hans horn är mer detaljerade än hornen hos andra alver. Han har också gula ögon, och de lyser ibland vitt när han använder magi. Det är ännu inte känt om dessa egenskaper är vanliga aspekter av loppet.Startouch-alver är sällsynta och få andra har någonsin stött på dem. De kan leva i över 5000 år,  och de upplever ”en tidsskala som är mer som stjärnorna än andra alver”, vilket ger dem ett fristående, ”stort bild” perspektiv av världen.

Alla kända bilder av Startouch Elves skildrar dem med horn som är mycket större och mer detaljerade än andra raser. Dessutom varierar deras hud i färg från midnatttonerna av indigo och blått när det gäller Aaravos utseende till ett mjukt, pärla guld, till jämna toner av silver. Dessutom har deras hår visat sig komma i ytterligheter lika varierande som stjärnljusvitt till stark svart.

Kläder som bärs av Startouch Elves har visat sig innehålla öppna brösttunika samt överlappande, lagerlagda kläder. Alla kända mönster har ett mörkt färgschema med accenter som påminner om konstellationer, planetbanor och andra himmelsfenomen.

Sunfire Elves

SunfireSunfire Elves är anslutna till solens magiska energi . De har förmågan att utforma sunforged utrustning , som inkluderar sunforged blad och legendariska rustningar. Sunfire Elf-soldater visas med röda och guldkläder och rustningar. De förekommer vanligtvis med mörk hud och hår som kommer i olika men varma färger som sträcker sig från kolsvart till guldblond. Många men inte alla Sunfire Elves bär dreadlocks.

Sunfire Elves har en mäktig militär som regelbundet kolliderade med mänskliga styrkor vid gränsen. Några av dem lyckades tämja tvillingstjärna infernotandtigrarsom fästen och husdjur. Deras enda kända bostad är Lux Aurea , en storslagen stad som anses vara en krönande prestation för deras lopp. Vissa Sunfire Elves kan gå in i ett ”värme-läge” där deras hud värms, kroppen glöder, deras hastighet och styrka ökar, samt blir immun mot eld. Denna förmåga är dock inte tillgänglig för alla Sunfire Elves.  Med hjälp av Aaravos stal Viren denna makt och skapade en armé av soldater som magiskt förstärktes på samma sätt.  Ett ännu mindre antal av dem kan gå in i ett ”lägesläge” för att läka.

Sunfire Elves har ett ljus av rening som både kan avslöja sin verkliga form och rena en individ av alla spår av mörk magi. [23] Även om det är sällsynt kan vissa Sunfire Elves gå in i ett ”lätt tillstånd”, vilket gör att de kan läka andra.

Sunfire Elves vördar Sol Regem och upprepar formen på sina horn i deras kronor, vapen design och arkitektur.

Plagg för Sunfire Elves varierar på grund av deras extremt hierarkiska struktur. Eftersom många av dem är krigare föredrar de vanligtvis defensiva plagg framför det som betonar manöverbarhet, eftersom de inte är en kultur som lägger lika stor vikt vid stealth. Deras kläder tenderar att komma i varma toner av rött, brunt, guld, brons och svart. Krigare bär ofta mindre huvudbonader placerade över sina horn än monarkerna. Dessa utsmyckningar liknar den stigande solen mellan ett par mycket större horn.

Skywing Elves

SkywingSkywing Elves är anslutna till Sky Primal . Deras hudtoner inkluderar en brunbrun, liksom blå eller grå, medan deras hår varierar både i färg och längd, med färger som kommer i stormiga toner av grått och ljusa nyanser av elektriskt blått. Jämfört med andra raser finns deras hornformer i flera olika sorter, såsom små och knubbiga, långa och tunna, eller bakåtböjande horn. Även om det inte alltid är fallet, kan deras öron verkas uppdelade i en större och en mindre sektion. Vissa Skywing-alver åtnjuter fördelen med att vara födda med vingar belägna på korsryggen, besläktade med fåglar eller änglar. Enligt Ibis har färre än en av tio Skywing Elves vingar, även om vissa kan kasta en trollstav för att förvandla sina armar till vingar .

Kläder för Skywing Elves är vanligtvis mycket strömlinjeformade och finns i färger som påminner om stormens kraft, inklusive blues, grå, purpur, svart, silver och cyan. Deras kläder är ofta väldigt lätta och anpassas efter ägarens behov. Skywing-alver som är födda med vingar tycks hålla mitten av ryggen kala för att rymma sina vingar. Vissa Skywing Elf-mages som Ibis eschew-muffar för att lättare kunna generera mage-vingar utan att slösa bort material.

Earthblood Elves

Earthblood

EarthbloodFemaleEarthblood Elves är anslutna till jordens magiska energi . De har hud eller rustningar som liknar trädbark och mossa, samt grenliknande horn, som kan växa löv och påminner om gevir. Även om kvinnliga jordblodsälvor är vanligtvis smala, förekommer män i en bredare och mer muskulös figur. Till skillnad från tikar, är hornas horn små och har bara några få grenar. Manliga jordblodsälvor verkar ha mycket lite kläder jämfört med män från andra raser. På grund av de symbiotiska tillväxterna på deras kroppar, de klä sig i sig för att tillgodose dessa funktioner, blottar mer hud på armar och ben.

Tidebound Elves

OceantideFemale

OceantideTidebound Elves  är anslutna till havets magiska energi . Deras hudfärg inkluderar en ljusblå, som skuggar till vita och mörkare blå färger på finliknande funktioner. Fenorna finns på huvudet, axlarna och lemmarna och ersätter också öronen. På män är dessa fenor färgade i röda nyanser och är betydligt längre än kvinnornas fenor. Tidebound Elves plagg verkar vara hudtäta med en mycket liten avstängning. Eftersom det är varelser som är anpassade till havets kraft är detta oerhört användbart, eftersom överskottsmaterialet bara skulle bromsa dem under vattnet. Dessutom verkar de inte delta i användningen av konventionella skor.

Anmärkningsvärda alver

Moonshadow Elves

 • Ethari
 • Lujanne
 • Ram, Skor, Callisto och Andromeda
 • Rayla
 • Runaan
 • Tiadrin och Lain

Startouch Elves

 • Aaravos

Sunfire Elves

 • Aditi
 • Janai
 • Kazi
 • Khessa

Skywing Elves

 • Hendyr
 • Ibis
 • Nyx

Trivia

 • För det mesta finns det enighet mellan alverna, men inte alla elven raser komma överens och konflikt är inte ovanligt.
 • Alla älvlopp kan para sig och producera hybridavkommor med varandra.
 • Metallmanschetter på alvornas horn är möjligen elvaekvivalenten för vigselringar.
 • Vissa elven raser är vegetarianer , inklusive Moonshadow Elves.
 • Alla älvor använder samma språk baserat på engelska, men det finns olika dialekter av det i Xadia.
  • Moonshadow Elves har skotska och engelska accenter, Sunfire Elves har en afro-fransk accent och Skywing Elves har irländska och engelska accenter.
 • Enligt Rayla lärs alla alver att människor är onda.
 • Enligt Harrow är elven hantverk det bästa i världen.
 • Istället för snögubbar bygger älvor snölver.