Kaiju Girl Caramelise

Kaiju Girl karamellisera ( japanska :乙女怪獣キャラメリゼ, Hepburn : Otome Kaiju Kyaramerize ) är en seinen manga serie av Spica Aoki. Handlingen handlar om en student vid namn Kuroe Akaishi som lider av en mystisk sjukdom och hur det kan påverka hennes nyfunna kärleksintresse. Kaiju Girl Caramelise dök upp som en serie i den månatliga mangatidningen Monthly Comic Alive med början i början av 2018. Kadokawa Shoten har publicerat kapitlen i fyra bundna volymer . Amerikanska förlagsföretaget Yen Presslicensierade serien för en engelskspråkig översättning i Nordamerika. Tre av dessa volymer har hittills släppts. Mottagandet av den första översatta volymen har varit positiv och granskarna har kallat serien ”trevlig”.

Kaiju Girl Caramelise
Kaiju Girl Caramelise Vol1 cover.png

Omslag till Kaiju Girl Caramelise (engelsk version) som visar Kuroe Akaishi
乙 女 怪 獣 キ ャ ラ メ Ot
(Otome Kaijū Kyaramerize)
Genre Romantisk komedi , science fiction
Manga
Skriven av Spica Aoki
Publicerad av Kadokawa Shoten
Engelska förläggare
NA
Yen Press
Avtryck MF Comics Alive Series
Tidskrift Månads Comic Alive
Demografisk Seinen [a]
Original körning Februari 2018 – nu
Volymer 4
Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal
Kuroe Akaishi beskrivs som ”Psyco-tan” av sina klasskamrater och är en utstött i skolan. Hon lider av en sällsynt, obotlig sjukdom som orsakar deformationer i hennes kropp slumpmässigt. Hon blir förvånad en dag när hon upptäcker att Arata Minami, en populär kille i sin klass, börjar uppmärksamma henne och ifrågasätter de konstiga nya känslorna hon har runt honom. Det dröjer inte länge innan hennes mamma erkänner för Kuroe att hon faktiskt är en kaiju , vilket bekräftade en realistisk ”dröm” den föregående natten som involverade hennes monsterform som ramlade genom Tokyo . Kuroe kämpar och avvisar informationen och oroar sig för att Arata inte kommer att acceptera henne för vad hon är (både mänsklig och monsterform).

Tecken

Kuroe Akaishi (赤石 黒 絵)
Historiens huvudperson, Kuroe, har lidit av en mystisk sjukdom i minst sexton år som orsakar onormal kroppstillväxt och vansirande. Detta har lett till att Kuroe blivit en utstött känsla av att ingen kunde acceptera någon som hon. Hon har en hund som heter ”Jumbo King”
Arata Minami (南 新 汰)
Arata är en populär kille i Kuroes skola som börjar få modellerbjudanden. Han intresserar sig för Kuroe och avslöjar att han också vill vara ur rampljuset och förlorade mycket vikt för att bli den person han är känd för. Detta irriterar snabbt de andra svartsjuka skolflickorna som krossar honom som inte förstår vad han ser i Kuroe.
Rinko Akaishi (赤石 凜子)
Kuroes hängivna mamma, Rinko, visar sig vara där för sin dotter mot dömande människor som vet att hon är en Kaiju. Hon är ett stort fan av sångaren Mayumi Hamasaki, som är baserad på Ayumi Hamasaki

Släpp

Kaiju Girl Caramelise serieserades först i den månatliga seinen- tidningen Monthly Comic Alive i februari 2018 och sammanställdes senare i volymer. Spica Aoki hade tidigare verk serierade i tidningar riktade mot tjejer (shojo), så hon var orolig när en manligt riktad (seinen) tidning tog upp sin serie. Aoki trodde att hon skulle behöva göra serien mer riktad mot killar tills hennes redaktörer rådde henne att ”den här historien verkligen fungerar bäst som shōjo” även om den var i en seinen tidskrift. Den första volymen publicerades av Kadokawa Shoten den 23 juni 2018, fyra bundna volymer har hittills publicerats av företaget. Kaiju Girl Caramelise släpptes också i e- bokformat på Kadokawa Shotens webbplats ”Comic Walker”. Den 18 november 2018 meddelade nordamerikanska förlaget Yen Press på Anime NYC att de hade licensierat serien. Den första volymen på engelska släpptes den 25 juni 2019 med tillkännagivna framtida datum för de andra volymerna

Volym Japans släppdatum Japanskt ISBN Engelska släppdatum Engelska ISBN
1 23 juni 2018 ISBN  978-4-0406-9914-1 25 juni 2019 ISBN  978-1-9753-5705-4
2 23 januari 2019 ISBN  978-4-0406-5249-8 19 november 2019 ISBN  978-1-9753-5946-1
3 23 augusti 2019 ISBN  978-4-0406-5802-5 21 april 2020 ISBN  978-1-9753-0860-5
4 23 mars 2020 ISBN  978-4-0406-4379-3 TBD

Reception

Den engelskspråkiga anpassningen av Kaiju Girl Caramelise har fått positiva betyg: Rebecca Silverman från Anime News Network gav den första volymen ett övergripande ”B +” -betyg och sa att historien fungerar på ”både metaforiska och bokstavliga nivåer”. Medan Silverman också berömde den ”roliga” konsten, var hon kritisk mot några förvirrande sidor och två av karaktärerna. Hon kallade volymen överlag en ”trevlig blandning av ungdomlig metafor”. Sean Gaffney från ”A Case Suitable for Treatment” kallade den första volymen ”mycket roligt” och sa att huvudpersonen är intelligent och omtyckt. Gaffney fortsätter med att säga att han hoppades att serien inte skulle gå mot en ” yuri”riktning baserad på en av karaktärens handlingar, och att serien som helhet var ganska lättsinnig och” söt på sitt eget sätt ”. Brigid Alverson inkluderade mangan i en grupp” Bästa juni 2019 ”som sa berättelsen handlar om en tonårsromans som ”springer långt, långt bort från rälsen”

Anteckningar

Demografin i en mangaserie bestäms i allmänhet av demografin i dess tidskrift. Denna speciella serie är anmärkningsvärd för att kallas en ” shōjo ” av mangaförfattaren och redaktörerna och märks som en shōnen-manga av Kadokawas webbplats.