Jag är Kagome! Jag är inte någon annan!

—Kagome

Kagome Higurashi (日暮ひ ぐ ら しか ご め, ” Birdcage (first name) , Sunset (family name) ”) är den moderna reinkarnationen av den feodala eran miko , Kikyō , och den viktigaste kvinnliga huvudpersonen i serien. Hon föddes omedvetet med den legendariska Shikon no Tamainuti kroppen fram till dagen för hennes 15-årsdag, när en yokaidrog henne in i sin familjs heliga brunn och tog henne ungefär femhundra år tillbaka i tiden,  och senare extraherade återfödda pärla från henne.  Efter att hon av misstag krossat juvelen i hundratals fragment som sprids över hela Japan . Kagome, tillsammans med hanyō Inuyasha , var tvungen att återhämta sig alla skärvorna i juvelen innan de hamnade i det onda inflytandet från den onda hjärnan Naraku och mötte flera allierade och fiender i processen.

Innehåll

 

 • Historia
  • Kagome’s Quest
  • Möt nya vänner och fiender
  • Möt Kōga och möter Narakus underhuggare
  • Tsubakis svarta trollformel
  • Narakus barriär
  • Striden med Band of Seven och Mount Hakurei
  • Hitta sista skärvor
  • Kikyos död
  • Sista slaget
  • Epilog
 • Personlighet
 • Fysisk beskrivning
 • Krafter och förmågor
 • Svagheter
 • Utrustning
 • Relationer
  • Romantiskt liv
  • Vänner
  • Familj
  • Allierade
  • Fiender

Historia

Kagome som nyfödd.

Kagome är det förstfödda barnet och enda dotter till Mr. Higurashi och Mrs. Higurashi . Hon namngavs efter det gnistrande ljuset som hennes mamma såg (själva Shikon-juvelen) när hon föddes.

När Kagome var fem år gammal dog Higurashi i en bilolycka som lämnade hans dotter och fru, som redan var gravida med Kagomes bror , utan stöd. Så Kagomes mamma flyttade sin familj till Higurashi-helgedomen , där morfar Higurashi bodde.

Kagome’s Quest

På sin 15-årsdag, när Kagome skulle avgå till skolan , fick hon veta att hennes katt, Buyo , hade gått in i skjulet som innehåller benätarens brunn . På begäran av sin bror Sōta hittade hon honom, bara för att dras in i brunnen av älskarinna Centipede , vars ben hade återuppstått genom närvaron av Shikon no Tama iKagome kropp. Kagome motstod demonen och slapp hennes grepp. Men när hon klättrade ut ur källan befann hon sig mitt i en skogskläd äng, eftersom hon inte visste att hon gick tillbaka i tiden till 1497.  I ett försök att lokalisera sitt hus kom hon över Heliga träd, på vilken hon upptäckte en sovande vithårig, hundörad pojke förseglad av en pil och bevuxen med vinstockar. Kagome blev fascinerad av hans öra och slog nyfiken på dem, bara för att bli bakhåll av en grupp misstänkta bybor . Efter att ha bundit henne förde de henne inför Kaede , byns prästinna , för att avgöra om hon var en yokai eller en spion. Kaede bestämde inte bara att Kagome var mänsklig, utan var orolig över hennes identiska likhet med hennes avlidne äldre syster Kikyō .

Senare samma natt var Kagome med Kaede i den gamla kvinnans hus, när byn attackerades av älskarinna Centipede och letade fortfarande efter juvelen inuti Kagomes kropp. Kagome började springa mot skogen för att avleda tusentalsdemonens attack. När hon nådde det heliga trädet upptäckte hon att pojken, Inuyasha, nu var vaken.  Tyvärr misstog han henne med Kikyō, Kaedes äldre syster, som hade varit den mycket prästinna som hade bundit honom till trädet 50 år tidigare.

I det ögonblicket attackerade älskarinna Centipede Kagome och i den efterföljande striden skadades hon av demonen och Shikon-juvelen som hade varit inne i Kagomes kropp sedan hennes födelse, utan att hon kände till det, revs ut. Älskarinna Centipede förbrukade juvelen och använde den för att öka sin makt. I ett desperat försök att stoppa henne drog Kagome pilen från Inuyasha och släppte honom från trollformeln, varefter han snabbt skickade ut tusenfadern.

Senare en lik kråka demon stal Jewel från henne och använda demon avhuggna fot avlossade en pil som oavsiktligt krossade Jewel i otaliga skärvor, även som kråkan själv förstördes.

Inuyasha och Kagome reser med Miroku , Shippō , Sango och Kirara för att besegra Naraku, demonen som söker juvelen för sina egna syften och söker efter juvelskärmen. Kagomes farfar gjorde ofta upp falska sjukdomar för att ursäkta Kagome från skolan för att fortsätta sin strävan med Inuyasha, Miroku, Sango, Kirara och Shippo under den feodala eran.

Hon var ofta stressad över tester och ville åka hem för att studera, men Inuyasha ville att hon skulle stanna. Detta orsakade vanligtvis argument mellan de två. Men ibland följde han henne till hennes värld och orsakade vanligtvis problem för Kagome och hennes familj. Ledaren för Wolf Tribe, Koga, blev förälskad i Kagome och kallade henne ofta ”min kvinna.” Hon var normalt artig när hon avvisade honom. Hennes avslag formulerades dock så delikat, de flesta gånger kunde både Kōga och Inuyasha inte se dem för vad de var. Det orsakade ofta strider mellan Inuyasha och Kōga, och Inuyasha och Kagome också. Genom sin resa började Kagome utveckla romantiska känslor gentemot Inuyasha men lämnades vanligtvis hjärtskadad eftersom Inuyasha fortfarande hade känslor för Kikyō och ofta gick ut för att hitta henne, men han gick alltid tillbaka till Kagome och de andra. Även när Inuyasha lämnade för att hitta Kikyō, älskade Kagome fortfarande Inuyasha, men även när han lämnade visades han att han älskade Kagome mer och hade starkare känslor för henne än vad han gjorde för Kikyō.  Förhållandet mellan Inuyasha och Kagome blev starkare under hela serien.

Kagome lämnade så småningom sin ursprungliga tid att bo med Inuyasha som sin fru och med sina vänner. Kagome började träna under Kaede för att ta på sig den officiella rollen som prästinna och anpassa sig till sitt nya liv tidigare.

Möt nya vänner och fiender

Kagome och Inuyasha mötte senare en ung föräldralös och rävdemon som heter Shippo som förlorade sin farav Thunder Brothers och han uttrycker sin önskan om hämnd och försökte till och med stjäla Shikon-juvelskärvor från Kagome som började gilla honom som en yngre bror. Men det var Shippo som ringde till Inuyasha för att rädda Kagome som hade kidnappats av Manten som försökte döda henne för att få honom att tappa håret.

Efter att hon hade en nästan dödsupplevelse skyddade Shippos pappas skorpa henne med Foxfire medan Inuyasha dödade Thunder Brothers, sedan gick Shippō med dem som en följeslagare. Följt av Miroku , vars farfar och far hade en förbannad vindtunnel i sina högra händer som han ärvde, som träffade Kagome och Inuyasha när han försökte stjäla skärvorna från Kagome. Efter att han avslöjat för Inu-gänget och Naraku är den som dödade Kikyo, gick Miroku också med dem. Efter att hon tvingats återvända till den moderna eran när Inuyasha tog Shikon-juvelen för att hindra Kagome från att återvända, lyckas hon återvända till den feodala eran. Senare möter de Sango, en otroligt skicklig demon-slayer som grymt lurades av Naraku att tro att Inuyasha dödade sin familj och vänner. ’

Möt Kōga och möter Narakus underhuggare

Efter att Kikyō tog Shikon Jewel-skärvorna från henne mötte Kagome, Inuyasha och gänget Tōtōsai , som var en gammal nära vän till Inuyashas sena far och också skaparen av Tessaiga; han avslöjade sitt svärds teknik Kaze no Kizu . Kagome och andra bevittnade den tredje striden mellan Inuyasha och Sesshōmaru innan Inuyasha kunde slå sitt svärd mot sin äldre bror, som bara misslyckades på grund av att Sesshōmaru räddades av Tenseiga.

Senare hittade Inuyasha och gruppen döda kroppar i en by där de mötte varg-demonstammens ledare Koga, som blev arg när Inuyasha dödade sina kamrater. Kagome och Shippo kidnappades av Koga genom en fälla. Senare fick Kagome reda på att Koga och andra vargstammar led av paradisets fåglar så hon gick med på att hjälpa dem.

Efter att ha upptäckt att Inuyasha kramade Kikyō, som lämnade Kagomes hjärtsorg och satte paus i den feodala eran. Kagome skulle vara i hennes rum och tänka på hur Inuyasha valde Kikyō och bestämde sig för att inte återvända till Inuyasha ett tag, till och med Kagomes vänner frågade henne om hennes pojkvän. Kagome såg på ett rädd träd och hon ville att Kikyō bara skulle gå bort från Inuyashas liv och uppdelning efter att hon insåg att hon älskade Inuyasha.  Hon återvände till den feodala eran och bad Inuyasha att hålla i handen medan de går.

Tsubakis svarta trollformel

Naraku sökte hjälp av en mörk prästinna vid namn Tsubaki ,  en kvinna som länge hade ont om Kikyō; Naraku hoppades att Tsubaki skulle kunna använda sin mörka magi för att döda Kagome och Inuyasha. Tsubaki har sin shikigami, som tar formen av en orm, biter Kagome och sätter henne därmed under hennes förtrollning. Med hjälp av Narakus massiva Shikon Jewel Shard kunde Tsubaki förorena de skärvor som Kagome hade och tvingade de svarta skärvorna in i Kagome’s kropp.

Efter att juvelen kom in i Kagomes kropp gick hon i ett nästan komatöst tillstånd tills Tsubaki väckte henne och beordrade henne att döda Inuyasha och fick henne att peka en pil mot Inuyasha. Naraku glädde sig över utsikten att Inuyasha åter skulle dödas av kvinnan han älskade. Kagome kunde tillfälligt återfå kontrollen över hennes kropp och bad Inuyasha att springa, men det gjorde han inte.

Kikyō konfronterade Tsubaki som gjorde det möjligt för Kagome att helt återfå kontrollen över sig själv, vid vilken tidpunkt hon kunde känna platsen för den svarta Shikon-juvelen som Tsubaki hade; Kagome och Inuyasha tävlade till platsen. De anländer och ser att Sango och Miroku redan finns där, och de konfronterar alla Tsubaki. Tsubaki kommer ut ur sin hydda och släpper ut en demon för att attackera Inuyasha, hon berättar för honom att om han drar Tessaiga så kommer hon att döda Kagome eftersom de orenade Shikon Jewel-skärvorna fortfarande fanns i hennes kropp. Skårorna pulserar i Kagomes kropp och hon sätts åter i ett komatosliknande tillstånd. Men den här gången kastas Kagome in i en konstig dimension, en där hon aldrig har träffat Inuyasha.

Med hjälp av Kikyō, i den andra dimensionen, klickar Kagome ut ur den och återfår medvetandet och skjuter en pil mot Tsubaki, men hon saknar. Tsubaki förorenar igen skärarna i Kagome kropp ytterligare och skickar snart sin orm shikigami för att döda Kagome. Kagome lyckas återfå sin beslutsamhet och slänger tillbaka ormen mot Tsubaki på samma sätt som Kikyō hade gjort femtio år tidigare; skärvorna i Kagome kropp renas och Tsubaki får henne att fly, och lovar att hämnas på Kagome och Inuyasha.

Tsubaki återvänder till templet där hon brukade träna med sin tidigare mästare och träffar Botan och Momiji , prästinnorna som för närvarande bor där. Tsubaki skickar dem iväg för att bekämpa Inuyasha och hans grupp, medan Tsubaki går in i ett förbjudet tempel där hon absorberar en troll som bor i den med Shikon Jewel-skärvan som hon fortfarande har. Efter att Botan och Momiji inte lyckats stoppa Inuyasha och de andra hittar de snabbt Tsubaki igen. Tsubaki absorberar ogren och hennes kropp förvandlas, vilket ger henne utseendet på en ogre. Inuyasha förstör så småningom henne med Bakuryūha .

Narakus barriär

Kagome, Inuyasha och besättningen sökte snart sätt att förbättra styrkan i Tessaiga så att de kunde komma in i Narakus domän. De reste till en ö där Inuyasha kämpade mot en fladdermusdemon, Taigokumaru . I utbyte mot att befria henne från demonens kontroll, erbjöd Shiori blodkorallkristallen till Inuyasha. När han förstörde den förvandlades hans Tessaiga till en rödutvecklad version.

Under tiden hade Naraku planer på att absorbera Sesshōmaru. Han bortförde Rin som bete för att locka Sesshōmaru till sitt slott. Han sänkte sin barriär och lät sin doft fly för att locka honom in. Samtidigt började Inuyasha och hans besättning också spåra scenen till slottet.

När de närmade sig började Kagome känna ett Jewel Shard-fragment i närheten. Inuyasha smed framåt medan resten av besättningen undersökte skärvan. Kagome varnade de andra för att hon hade en dålig känsla av att hitta en Jewel Shard så nära Narakus slott. Besättningen återgick sin oro. Kagome kom ihåg att Kohaku hade en enda Jewel Shard på sig och undrade om de skulle hitta honom.

Striden med Band of Seven och Mount Hakurei

Den här artikeln eller avsnittet är en stub . Du kan hjälpa till genom att utöka det eller bidra till diskussionen .

Hitta sista skärvor

Den här artikeln eller avsnittet är en stub . Du kan hjälpa till genom att utöka det eller bidra till diskussionen .

Kikyos död

Den här artikeln eller avsnittet är en stub . Du kan hjälpa till genom att utöka det eller bidra till diskussionen .

Sista slaget

Kagome-Shikon-Jewel.png

Under den sista striden med Naraku förseglades Kagomes krafter av Magatsuhi. Eftersom han var en del av Shikon-juvelen var han rädd för Kagomes verkliga makt. Efter att Kikyo dog, lovade Kagome Kikyo att hon skulle skydda Kohakus skärv och förstöra Shikonjuvelen. I avsnitt 16 i den sista serien räddade Kagome prästinna Hitomikos själ från Naraku och upptäcker hennes verkliga kraft. Medan Kagome är den mest kraftfulla av sina vänner exklusive Inuyasha, visade hon det knappt förrän de mest brådskande tiderna, var snarare någon som vem som helst kan lita på och gå till för problem. Under den moderna eran stod Kagome på listan för gymnasiet och tar massor av prov för att göra det till gymnasiet.

Ser-mot-imorgon.jpg

Det sa Kagome farfar att när det är dags måste rätt önskan göras till juvelen för att den ska förstöras. Juvelen var avsedd att använda Kagome och Naraku precis som det gjorde Midoriko och Magatsuhi för att bibehålla sin existens. Efter att juvelen förstördes med Kagomes önskan att den skulle försvinna, tvingades Kagome omedelbart återvända hem till dagens Tokyo.

Epilog

Tre år senare tog hon och hennes vänner examen från gymnasiet och gick med på universitetet. På vägen hem kände hon att hon inte kunde se Inuyasha längre. Hon kom till brunnhuset och insåg att brunnen fortfarande inte fungerade, men hon saknade fortfarande Inuyasha och vill träffa honom. Plötsligt kände hon vinden när hon såg himlen i brunnen och brunnen återupptas för sista gången och Kagome återvände till Inuyasha, gifte sig med honom och stannade kvar i den feodala eran som prästinna i träning med hjälp av Kaede. Sex månader senare inträffar ett jordskred som frigör Ne no Kubi, en rotdemon som kämpade med Kikyo och förseglades av henne och så Ne no Kubi slogs och kämpade mot Kagome och hennes vänner och hon berättar för Inuyasha att han behöver lita på henne mer.

Personlighet

Kagomes hjärta är rent och snällt, alltid rikt och ibland okontrollerbart, vilket konstigt liknar Inuyashas brist på självkontroll. På grund av sin empatiska natur tvekar hon aldrig att hjälpa dem som behöver det och behandlar allt med värme och respekt. Även om hon inte säger ett ord är hennes känslor lätta att läsa på grund av hennes ärliga uttryck, vilket får dem runt omkring henne att mjuka upp i tuffa situationer och vara ärliga också. Den enda mörka delen som Kagome någonsin hade var hennes hemliga svartsjuka över Inuyashas känslor gentemot sitt tidigare liv, men så småningom lär hon sig att vara i fred med det och släppa taget. Även med detta var hon inte utan sin bristfälliga, knäppa och omogna sida, vilket är typiskt för hennes ålder.

Kagome var aldrig rädd för att uttrycka sitt sinne om vad som är ”rätt” och vad som är ”fel”, vilket gör henne något åsiktsfull och envis. Hon lärde sig så småningom att inte se världen i svart eller vitt och bli den andra vänder sig till när de behöver emotionellt stöd eller råd eftersom hon kan vara direkt och göra hårda men giltiga poäng, även till en vän. Fortfarande är Kagome oförlåtande för alla som motsätter sig hennes känsla för rättvisa tills de slutar, även när det var stor skillnad i makt. Detta visades när hon nästan dödade Naraku av sin avsky och raseri mot hans onda, manipulerande natur och ville ha honom förstörd lika mycket som hennes följeslagare sedan dess.

Trots att hon bara var en modern tjej under större delen av sitt liv, blev Kagome konstigt opåverkad av fasorna, våldet och döden i de stridande staterna på  grund av sin starka anda. Hennes hänsynslösa mod är känt att ”alltid vara i full kraft”, vara impulsiv och hoppa in i potentiellt farliga situationer utan att vänta på hjälp. Även om hon vanligtvis är lugn och medkännande, har Kagome en dold våldsam sida i sig när hennes korta humör spelas in. Inuyasha tenderar att vara orsaken på grund av hans trubbiga, illa uppförda natur som hon sällan tolererar eller har tålamod för, kolliderar med sin egen omogenhet och ofta används ” Sit! ”på honom (särskilt i anime), som hon nästan aldrig ångrar (även om det mentalt gör ibland) eller ber om ursäkt för såvida det inte var av en slump och verkar inte egentligen betyda det. Hon var ofta äcklad mot Mirokos luddiga sätt och tvekade inte att kritisera honom, men blev övergiven mot det med tiden eftersom hon vet att han aldrig skulle förändras.

När hon är inblandad i strider använder Kagome sin kunskap till fullo och analyserar situationen efter bästa förmåga, till skillnad från Inuyasha som oftast bara hänsynslöst hoppar in och agerar instinktivt. Även när hon backas in i ett hörn räknar hon ut lösningar och vågar genomföra den, vilket ofta ger oväntade bra resultat. Även om hon inte har särskilt stor list som Miroku, kan Kagomes ord på något sätt röra andra och införa självförtroende samt nästan omedveten lydnad på grund av hennes glada, positiva karaktär. Hon kan också vara lite manipulerande ibland, eftersom hon smidigt skulle berätta för Koga vad han ville höra trots att de var lögner, och det hade önskad effekt.

I de stridande staterna som är angripna av onda andar blir Kagome gradvis en slags ledning mellan människor och demoner. Med sin förmåga att få människor att känna sig accepterade och tillfreds trots deras lidande olycka kunde hon bli vän med Jinenji (acceptera hans halvdemon-natur och vara en av de första som visar vänlighet mot honom), Miroku (vägrar att låta honom vara ensam efter att ha lärt av hans Kazaana ), Sango (visar sympati mot henne efter Sangos familj mördades och Kohaku tvingades bli deras värsta fiendens underordnade), Shippo(pekar på honom för att vara hans moderfigur), och mestadels Inuyasha (bryter spänningen mellan dem trots att han var allvarligt sårad, opålitlig och van vid ensamhet). Eftersom Inuyasha är dålig på att uttrycka sig utan stolthet använder hon sin insikt för att tolka hans känslor och mer skonsamma sidor, även om hon kan bli upprörd av hans oförskämdhet och taktlöshet.

Även om hon först inte visste mycket om de stridande staterna och människor fortsatte att kalla henne Kikyosreinkarnation på grund av deras slående likhet i utseende och kraft, kände Kagome ingen rädsla och hanterade ofta smärtan som det ger henne på bästa sätt. hon kan. Hon var stark och stolt över sitt nuvarande liv och var upprörd över både Inuyasha (till en början) och den mörka prästinnan  Tsubaki för att hon bara såg henne som en ”Kikyos likhet.” Kagome har räddat hjälpt Kikyo och räddat sitt liv vid flera tillfällen och vice versa, både för det faktum att det var rätt att göra, deras beundran för varandra och acceptera Inuyashas känslor gentemot dem båda.

Kagome är klumpig i kärlek och visar att hon nästan aldrig kan dölja sina känslor, även när hon inte var helt medveten om det. Hennes nyfikna skolvänner tvingade henne alltid att rapportera sitt kärleksliv och kunde gissa vad som hände från hennes ansiktsuttryck, trots att de inte ville eller försökte berätta något för dem. Först var Kagomes förhållande till Inuyasha helt enkelt följeslagare på en resa som ständigt grälade med varandra. När hon förstod både hans fysiska och känslomässiga pålitliga styrka och hans förvånansvärt utsatta sida började små känslor av kärlek växa inuti henne som bara blev starkare med tiden. Allt hon vill för Inuyasha är att han ska vara lycklig. Kagome blir dock såret av vad Inuyasha säger och gör för att skydda Kikyo men blev ännu mer såret av den svartsjuka hon kände i sitt hjärta på grund av det.Det var hennes första gången hon blev kär och första gången hon någonsin känt sig riktigt bitter över något. Trots hennes avund vägrade hon att lämna hans sida även om det betydde hennes smärta, vilket förvånade hennes vänner. Oavsett fall fortsätter Kagome att hålla koll på Inuyasha och är alltid en källa till tröst. Hon läker honom när han är trött och omfamnar honom när han är känslomässigt sårad av sin okontrollerbara demonsida eller hans tragiska förflutna.

Fysisk beskrivning

Kagome Higurashi, som hon visas i anime.

Kagome är en vacker ung kvinna som har något blek hud och en smal men ändå kurvig figur med vältonade lår. Hon har långt, vågigt svart hår, med en märkbart grå kontur som ibland framställs som blå och stora blå ögon (brun i anime). På grund av hennes skönhet och attraktivitet var Kagome ett av de viktigaste målen för Mirokos komiska slöa tendenser, även om han med tiden fokuserade mer på Sango.

Kagome ses vanligtvis alltid i sin gröna och vita skoluniform, även känd som sjöman fuku. Det är en vanlig uniformsstil som bärs av kvinnliga gymnasieelever och gymnasieelever. Ett rött band knyts fram och snöras genom en ögla fäst vid blusen. Vid andra tillfällen ses Kagome klädd i andra kläder som är en kombination av olika tröjor och kjolar.

Under den feodala eran har Kagome ibland sett samma klädsel som Kikyo och Kaede bär, vilket är en traditionell mikoröd outfit. När hon först hade på sig denna outfit, berättade Inuyasha Kagome att klä av sig (eller med andra ord ”byta till något annat”) för att hon såg ut som Kikyo.

Krafter och förmågor

* Obs: Kagomes andliga krafter är normalt en ljusglödande lila färg, men ibland är den purpurfärgad och ljusblå.

 • Kagomes allra första uppvisning av hennes medfödda andliga förmågor.

  Omfattande andlig kraft : Kagomes mest anmärkningsvärda förmåga är den oändliga mängden andlig kraft gömd i henne. Hennes andliga kraft på hög nivå är lika med prästinna Kikyō , som har besegrat många demoner. Eftersom hon inte har haft någon formell utbildning som prästinna, saknar hennes skicklighet att attackera med bågen och hennes teknik för att modifiera hennes andliga kraft något. [16] Det avslöjas också att hennes medfödda andliga krafter och förmågor ursprungligen förseglades avMagatsuhi, den onda viljan hos Shikon Jewel, av rädsla. Efter att Magatsuhi förstördes av Sesshōmarus Tenseiga, släpptes Kagomes andliga förmågor till sin fulla och maximala potential, vilket gjorde det möjligt för henne att få fullständig tillgång till mycket starkare förmågor som hon aldrig visste att hon hade. Redan innan hennes krafter blev otätade, kunde Kagome passera genom de flesta andliga sköldar , motstå effekterna av förbannelser och illusioner och kunde i viss utsträckning känna onda demoniska auror. Kikyō visade också en gång Kagome hur man smälter samman de heliga juvelstyckena genom bön.

  • Andlig energiprojektion: Kagome kan koncentrera andlig energi i handflatorna för defensiva ändamål. Kagome demonstrerade detta när hon omedvetet släppte sin dolda andliga kraft efter att ha stött på en demon för första gången, och älskarinna Centipedes armar tappade följaktligen som en vaxdocka. [18] Men hon har ännu inte kunnat använda den här kraften medvetet korrekt.
  • Andlig reflektion: Om hennes motståndare är mindre kraftfull än henne kan Kagome attackera utan att använda sin egen andliga kraft och istället återvända fiendens frigjorda andliga kraft tillbaka till dem. Som Kikyō gjorde före henne har Kagome framgångsrikt återspeglat en förbannelse mot Tsubaki , som släppte lös en shikigami- orm på Kagome.
  • Illusion och demonisk energiimmunitet: Att bara vara nära demons auraer skadar människors sinnen och kroppar; normala människor kan alltså inte komma nära eller röra vid demoniska kraftkällor. Men Kagome, med sin starka andliga kraft, påverkas inte av demoniska energier. Av naturen faller inte Kagome lätt för negativa känslor (t.ex. fruktan och rädsla) och detta upphäver illusionskrafterna hos Mu-on’na och Naraku .
  • Rensningsförmåga: Kagome kan rena ondskefulla krafter, såsom demoniska energier eller miasma, genom att sända ut ren andlig kraft. Kagome släpper ständigt ren andlig kraft omedvetet, men dess effekter är starkare när de koncentreras genom verktyg som hennes pilar.
 • Andlig medvetenhet: En uppenbar bieffekt av hennes höga andliga kraft, Kagome kan uppfatta eller känna saker som normalt inte kan detekteras för vanliga människor (t.ex. spöken,  andar och demoniska eller gudomliga auror  ). Kagomes ögon har också makten att se var Shikon-juvelens skärvor är dolda och hon kan till och med känna deras närvaro i viss utsträckning.
 • Tidsresor: Kagome kunde resa fram och tillbaka fem hundra år mellan den feodala eran och den moderna Tōkyō genom en forntida källa som kallas ” Benätarens brunn ”. Bara hon och Inuyasha har någonsin kunnat passera fritt från en gång till en annan. Medan Kagome ursprungligen behövde någon kvarleva av den heliga juvelen för att korsa tiden genom benvattnen, kunde hon, åtminstone en gång, göra det utan den.
  • Tidsbarriär / sköld: Enligt prinsessan Kaguya har Kagome en ovanlig andlig energiaura som inte går längs själva tiden, vilket gör henne immun mot någon tidsstoppande trollformel.
 • Psychic Link: Kikyō och Kagome verkade ha förmågan att kommunicera telepatiskt mot slutet av Kikyos liv. De pratade först mentalt när Kagome skulle skjuta sin heliga pil mot en fördärvad helig juvel och än en gång när Kikyo dog i Inuyashas armar i slutakten.
 • Erfaren bågskytt och skytt: Efter att ha lärt sig av Inuyasha att hon hade varit bågskytt i sitt tidigare liv bestämde sig Kagome för att ta samma väg. Även om det ursprungligen inte var så skickligt som Kikyo var, hjälpte Kagomes resor genom ett stridande land att forma henne till en rättvis skytt och skicklig bågskytt.

Svagheter

  • Nuvarande
  • Före detta
 • Känslor: Enligt Tsubaki, när en prästinna överger alla mänskliga känslor (t.ex. kärlek) framträder hennes verkliga kraft. [26] Kagomes andliga krafter kan variera baserat på hennes emotionella tillstånd, eller mer specifikt effektiviteten av hennes heliga pilar. [16]
 • Dödlighet: Trots sina andliga krafter är Kagome fortfarande mänsklig och delar många av samma svagheter som icke-övernaturliga varelser (t.ex. ålder, blodförlust, halshuggning, sjukdom, hjärtsvikt, kvävning, knäppning i halsen, etc.).
 • Överansträngning: Som exemplifieras av både Kaede och Tsukiyomi kan utövande av sina andliga krafter utöver en viss punkt orsaka extrem fysisk utmattning och, om den tas till det yttersta, döden. Kagome, liksom Kikyō, verkar ha en oändlig brunn av andlig kraft och har ännu inte drabbats av någon typ av överansträngning.
 • Spirtual Powers : Trots att hon själv hade stor andlig kraft visade sig Kagome fortfarande mottaglig för effekterna av andlig kraft. Till exempel kunde Kikyō förlama Kagome via andlig kraft medan Tsubakikunde förbanna Kagome; i det senare fallet var emellertid Kagomes egen viljestyrka och medfödda andliga kraft tillräcklig för att motverka förbannelsens effekter i viss utsträckning.

Utrustning

 • Båge och pilar : Liksom hennes tidigare liv var Kagomes föredragna vapen en båge och en pil. Till skillnad från Kikyo, som använde en daikyū (大 弓), använde Kagome normalt en hankyū (半 弓).
  • Heliga pilar : Kagome kan ladda pilar med sina andliga krafter, vilket gör att pilarna kan pulverisera fiender, tränga igenom barriärer, bryta trollformler och rena föremål som Shikon Jewel. Effektiviteten hos hennes heliga pilar varierar beroende på hennes emotionella tillstånd, men ibland blir hennes andliga kraft sådan att den kan förstöra byggnader.
   • Sacred Wind Scar: Denna attack är en kombination av Inuyashas Wind Scar och Kagome’s Sacred arrow, som består av Kagome som skjuter en helig pil, följt av Inuyashas Wind Scar. Det kan också utföras när Inuyasha använder Wind Scar innan Kagome avfyrar sin pil.
   • Sacred Backlash Wave: Denna attack är en kombination av Inuyashas Backlash Wave och Kagome’s Sacred Arrow, som består av Kagome som skjuter en av hennes Sacred Arrows i mitten av Inuyashas Backlash Wave, vilket skapar en mycket kraftfull attack. Denna teknik visas bara i filmerna.
  • Reflektion: Genom att ladda sin båge med andlig kraft kan Kagome återspegla en svagare motståndares andliga kraft tillbaka till dem. Hon har använt sin båge för att återvända Tsubakis släppta shikigami-orm och skadat Tsubakis ansikte och avslöjar det andliga ärr som Kikyō tillfördes.
  • Förbättrade Kyūdō- färdigheter: Efter att ha tagit emot den heliga långbågen från Azusa-berget har Kagome makten att slå onda andar eller användarens avsedda mål att kringgå andra: om motståndaren råkar använda ett gisslan som en sköld, kommer pilen att kringgå gisslan och slå fienden istället.
 • Medicinska förnödenheter: Kagome tar normalt med medicin och bandage från den moderna världen. Dessa förnödenheter har visat sig hjälpa till att lindra ett antal sjukdomar som hon och hennes följeslagare har utsatts för i den hårda miljön i en stridande feodal tid.

Relationer

Romantiskt liv

Inuyasha
Kagome första gången han såg Inuyasha.

När Inuyasha trodde att Kikyō hade förrått honom blev han initialt sårad och arg och tog ut det på Kagome och trodde att hon var Kikyō eftersom de båda liknar varandra. Inuyasha insåg så småningom att Kagome inte var Kikyo och öppnade långsamt hans hjärta när hon visade honom vänlighet och medkänsla. Hon försökte vara hans vän och så småningom mer när hon upptäckte hans mildare sida och liknande sinnesstämning i livet. Men deras vänskap och eventuella blomstrande romantik hindrar inte Kagome från att ropa ”Sit!”, (Ibland ”Sit boy!” På engelska dubben) antingen för att hindra honom från att uppför sig, för att barnsligt få sin väg, av en slump, eller när Inuyasha skadar sina känslor på något sätt. Övergripande,under hela serien visas det från början till slut att de har kommit långt från att vara nära vänner till att bli starkt kär till den punkt där de blir starkt skyddande mot varandra, hennes vilda, turbulenta känslor gentemot Inuyasha kan sträcka sig från oro över honom till lättnad över att se honom säker till ilska över hans hänsynslösa beteende trots att hon delar detta drag, och sedan sprängde ut och snyftade sina blandade känslor. I Ödesdigra natten i Togenkyo del II , där Inuyasha var villig att skydda sig för att skydda Kagome från att bli sårad och när Kagome fruktade oroligt Tōkajin att om Inuyasha är skadad skulle han vara ledsen, trots att han var otroligt krympad vid den tiden.

Deras förhållande ses och diskuteras långt av Sango och Miroku, som pratar med Inuyasha och Kagome på deras respektive könssidor (Sango pratar med Kagome och Miroku pratar med Inuyasha). Shippō visar också enormt engagemang för deras förhållande, och trots hans vänliga argument med Inuyasha i frågan, uppmuntrar han honom att gå efter Kagome, om så bara för att hon återvänder till dem alla. Detta visar att det verkar som om alla är medvetna om sina starka romantiska känslor för varandra, från Kagomes moderna vänner och familj till och med sina egna fiender som Naraku.

Emellertid blir deras förhållande ibland ansträngt och komplicerat på grund av Kikyō. Närhelst Kikyo blir involverad på något sätt, tappar Inuyasha allt runt honom så att han kan skydda henne, händelser som alltid leder till att Kagomes känslor blir djupt skadade av impulsiv avundsjuk, trots att hon vet att det mestadels är av skuld. Ursprungligen hade Kikyō också varit källan till många av Kagome och Inuyashas slagsmål, till den punkten ibland hade Kagome till och med övervägt att lämna Inuyasha trots att hon är kär i honom, eftersom det var för svårt för henne att vara med honom att veta att han fortfarande hyser känslor mot Kikyō. Kagome har emellertid alltid kunnat lära sig att se förbi dessa tvivel och kommer alltid tillbaka till Inuyashas sida och deras kärlek till varandra blir bara starkare och starkare.

Bortsett från Kikyō har det funnits andra hinder i deras förhållande, såsom Kōga. När de först träffade Kōga kidnappade han Kagome eftersom hon har makt att känna juvelskärorna. Men så småningom utvecklar han känslor för henne och hävdar henne som ”hans kvinnor” och därmed blir han också Inuyashas rival, närhelst gruppen stöter på Kōga, hamnar han och Inuyasha alltid i strider, främst om Kagome. De kämpar för att skydda Kagome eller vilja få hennes uppmärksamhet och tillgivenhet, Inuyasha har aldrig känt sig lätt när Koga är nära, eftersom han tror att Kagome faktiskt kan hysa känslor för honom. Kagome har emellertid inte känslor gentemot Kōga avvisar alltid hans känslor. Även om Kōga vet mycket väl att Inuyasha är kär i Kagome,han är omedveten om att Kagome är kär i Inuyasha och inte ger tillbaka sina känslor. UnderFörsvann i en flod av flammor , det är då Koga äntligen förstår Kagomes otroligt starka känslor för Inuyasha, blir förvånad när han såg hur orolig Kagome var för Inuyasha efter explosionen och såg också hur glad och lättad hon var när hon såg att Inuyasha levde och okej. Trots att han visste det sa Kōga att han aldrig skulle ge upp att försöka vinna Kagome för sig själv.

Inuyasha och Kagome kysser nästan.

Sammantaget, trots argumenten och hindren i deras förhållande, allt från överdriven svartsjuka och impulser till bara ren barnslig envishet från båda hållen, är Inuyasha och Kagomes känslor för varandra starka och rena eftersom det visar att de båda bryr sig mycket om varandra. Det band som de båda delar visar också att de skulle sträva sig mycket för att skydda varandra eller hjälpa till på något sätt de kan, eftersom de inte kunde uppleva att se den andra så förödad, sårad eller olycklig till tårarna, särskilt eftersom Kagome är den första personen Inuyasha någonsin har tappat för. Med tiden går det att visa att Inuyasha och Kagome lär sig att övervinna allt, vare sig det är argument eller rivaler, och de visar sig bli närmare varandra än någonsin tidigare.Detta visar att de två kan övervinna nästan vad som helst och på vägen, desto starkare blir deras kärlek.

Inuyasha och Kagome återförenades äntligen.

Under ” InuYasha: The Final Act ” är det ett stort steg i Inuyasha och Kagomes förhållande. I början av serien är deras förhållande fortfarande densamma varifrån showen slutade med Inuyasha kär i Kagome, men ändå är han fortfarande kär i Kikyo. Efter att Kikyō dog för sista gången, precis när Kagome slutligen slutade fred med sin svartsjuka för henne, kunde Inuyasha äntligen röra sig och slutligen, men insåg långsamt att Kagome är och alltid har varit hans enda sanna kärlek. De två till och med nästan delade en kyss med varandra men avbröts av Kagomes familj plötsliga ankomst. Under den sista striden inom Shikon juvelen insåg Inuyasha äntligen att han och Kagome var avsedda för varandra eftersom han hävdar att Kagome föddes för honom och sig själv för henne.

Inuyasha och Kagome som gift par.

Så småningom när Inuyasha och Kagome äntligen återförenades i juvelen delade de två äntligen den efterlängtade kyssen med varandra. Med Inuyasha vid hennes sida önskade Kagome bort Shikonjuvelens existens för alltid. På grund av detta slutade benätarens brunn att fungera och de separerades i tre år. Snart är Kagome arton år gammal och kunde återvända till den feodala eran eftersom det var tack vare hennes starka önskan att se Inuyasha igen att brunnen äntligen kopplade in igen. Efter att ha återvänt och återförenats gifte sig Kagome och Inuyasha snart, vilket avslöjas för läsare och tittare på mangaoch animenär hon ropar till Sesshōmaru som Big Brother (お 兄 さ ん). Nu anpassar sig Kagome till sitt nya, permanenta liv i Feodal Era som Inuyashas älskade fru.

Koga
Kagome och Koga med Inuyasha

Kagomes känslor för Koga och tvärtom har alltid varit lite vilseledande. När han först mötte honom när han kidnappade henne var Kagome först arg och hatade Koga. Senare visade hon emellertid medkänsla och omtanke för honom under sin kamp med sina fiender, paradisets fåglar, och behandlade honom som en vän och allierad. Kagome är artig mot Kōga, nästan så långt att han leder honom vidare och skyddar honom (vanligtvis från den avundsjuka, alltför konfronterande Inuyasha) när han skadas. Hon beundrar honom på ett avskilt, vänligt sätt, men hans förklaringar om kärlek och parning hade gjort att hon kände sig bekymrad över hur man kunde svika honom lätt. På grund av Kagomes tveksamhet att skada Koga, var hon ofta orsaken till fiendskap mellan Koga och Inuyasha och deras ömsesidiga svartsjuka på de andrasinteraktioner med Kagome hindrar dem från att någonsin vara nära vänner. I förhållande till Kagome tycktes Kōga vara ”Hōjō” -karaktären från det förflutna, ständigt pining efter Kagome, överdrivet henne med beröm och tillbedjan, och till synes omedveten om att hans känslor inte återlämnas.

Hōjō

Hōjō är en av Kagomes manliga klasskamrater som ofta tar med örtmedicin och liknande för att behandla hennes ”sjukdomar”. Kagomes vänner uppmuntrar ständigt Kagome att vara Hōjos flickvän, och tack vare denna muntliga uppmuntran tror Hōjō att han verkligen är Kagomes pojkvän. Även om hans känslor sällan är ute i det fria, visar Hōjō att han bryr sig om Kagome genom att ta rollen som hennes beskyddare i den moderna eran, ofta ”hjälpa” henne att återhämta sig från sina sjukdomar och ge henne sina anteckningar från klassen att studera med, och föreslår att hon litar på honom om hon har några problem. Hans förfader, Hōjō Akitoki , hade en sådan förälskelse med henne att han till och med övertygade sin framtida fru att byta namn till Kagome .

Vänner

Sango
Kagomeandsangocleaning.jpg

De två tjejerna agerar som systrar mot varandra och diskuterar ofta hemligheter och känslor med varandra. Kagome, i mangan, säger ”Sango är min bästa vän, jag kommer att göra vad som helst för att rädda henne.” Generellt, när de två badar, pratar de om vilka problem de har, till exempel deras bröder eller fiender. Sango och Kagome verkar lika investerade i varandras romantiska förhållanden, eftersom Kagome ofta möter Miroku när Sangos känslor skadas, och Sango gör detsamma med Inuyasha och tröstar henne. I The Last Banquet of Miroku’s Master, medan berusad av sakens dimma, kommenterar Sango att ”tre Kagomes är definitivt en folkmassa”, trots att hon bryr sig om Kagome oerhört. Tillfällighet är att båda är det äldsta barnet i sin familj, båda är äldre systrar med yngre bröder, båda är skickliga kämpar mot demoner, båda äger en katt, och båda gifter sig, så att deras syskonliknande vänskap kan utvecklas längre än de flesta karaktärers i serien.

Miroku

Även om hon är äcklad av Mirokos läskiga, kvinnliga och tillfälliga perversa handlingar, och alltid är den första som skriker och skäller honom när han gör något av hans mindre respektabla handlingar, respekterar Kagome Mirokos intelligens, andliga kraft, kunskap och mod när han hanterar bördan av hans vindtunnel. Hon tar alltid med läkemedel och motgift mot Miroku när han skadas och är mycket orolig när han förgiftas. Hon tar också hans råd i eventuella problem, till exempel när man hanterar okända demoner och försöker hitta deras svaga punkter, när Inuyasha förvandlas till en demon och allt som rör andlig kraft. Miroku är mycket respektfull för sin andliga strid och stödjande förmåga, och medkännande natur, och sidor ofta med henne under hennes argument med Inuyasha.Han har också alltid varit en som gillade Kagomes matlagning, tillsammans med Sango och Shippo. Som med många andra av Kagomes allierade och nära vänner är Miroku ofta villiga att sätta sitt liv på spel i stället för henne.

Shippo

Kagome behandlar ofta Shippō som en liten bror, ger honom godis från den moderna eran och tvingar Inuyasha att ”sitta” när han mobbar Shippō. Hon är mycket skyddande för Shippo och kommer att försvara honom om han riskerar att dödas. Shippō vänder sig vanligtvis till Kagome för att få hjälp när Inuyasha skadar honom, när Shippo behöver några feminina råd för tjejfrågor och för det mesta. Shippo bryr sig oerhört om Kagomes förhållande till Inuyasha och visas för att tillrättavisa Inuyasha när han går med Kikyo och beordrar honom att sluta skada Kagome. Ibland står Shippō ofta ensam i sitt försvar av Kagome; till exempel när Inuyasha uttryckligen går ut med Kikyō istället för att välja Kagome, rekommenderar Miroku och Sango till Inuyasha att han gör ett rent avbrott med Kagome, medan han fortfarande är kvar vänner,medan Shippō insisterar på att Kagome och Inuyasha hör samman.

Eri , Ayumi och Yuka
Kagome och hennes vänner

Kagomes tre vänner i den moderna eran tenderar att vara mer än lite nyfikna på Kagomes ”svartsjuk pojkvän” och undrar varför hon är intresserad av honom. De verkar alltid vara i hennes personliga liv, oavsett om det handlar om hennes mystiska sjukdomar, romantiska liv, hennes lektioner och kommande händelser. De har varit vänner under lång tid, möjligen sedan utbildningen började. De tre agerar som systrar för Kagome och försöker alltid hjälpa henne i sitt liv och med alla de uppgifter som hon måste gå igenom varje dag. Alla tre av dem har träffat Inuyasha flera gånger och godkänner till synes hans osäkra förhållande till Kagome. Trots att hon inte varit så nära dem som tidigare (på grund av tiden i Feodal Era) lyckas Kagome hålla sin vänskap stark.I slutet av mangaserien visas att de alla tar examen, säger farväl och lovar att hålla kontakten och vara vänner. Även om också sett TheBone-Eater’s Well en gång, till skillnad från Kagome’s familj, som är medvetna om Kagome’s resor och förmåga att korsa in i Feodal Era såväl som Inuyashas sanna identitet som en halvdemon, vet Eri, Yuka och Ayumi ingenting om denna del av Kagome’s liv och vet nog inte att hon lämnade hemmet och är gift med Inuyasha.

Familj

Mamma Higurashi

Sedan sin barndom har Kagome ett ganska starkt och nära förhållande mellan dotter och mor med sin mamma och ber henne alltid om råd om det behövs.

Sōta Higurashi

Sōta är Kagomes yngre bror som är sex år yngre än hon. De har ett typiskt broder-systerförhållande eftersom de båda retar men de bryr sig definitivt djupt för varandra. Sōta visas att bry sig djupt mot Kagome vilket sträcker sig mycket för att hjälpa sin syster, vid ett tillfälle försökte han till och med gå den feodala eran för att få Inuyasha så att han kunde rädda Kagome från Noh-masken . Kagome visas också att bry sig djupt för sin bror, vilket hon till och med gav honom råd om hur man kan bekänna sina känslor för sin första kärlek, Hitomi . Det visar att de båda har en nära relation med varandra trots vissa argument de båda har.

Farfar Higurashi

Hennes farfar var den person som gömde Kagomes hemliga liv genom att berätta lögner för sina bästa vänner och Hōjō; han gjorde i allmänhet falska sjukdomar som hon led för att motivera hennes långvariga frånvaro från skolan.

Sesshōmaru
Sesshōmaru räddar Kagome

I början av serien hade de varit fiender, men blev senare allierade. Under deras första möte och efterföljande strider mellan Inuyasha och Sesshōmaru såg Kagome Sesshōmaru som ett enormt hot och lika farligt som andra fiender och fruktade både sitt eget liv och Inuyasha. Detta ändrades dock efter att Sesshōmaru räddade sina vänner och sig själv från Mukotsuär gift. Under den sista striden mot Naraku ser man att den stora demonherren skyddade henne medan hon var medvetslös från en tidigare kamp med Inuyasha (som ägdes av Magatsuhi), och Sesshōmaru lät henne hålla fast vid sin Mokomoko-sama medan de var inne Narakus kropp. I slutet av serien kallar Kagome till och med honom Big Brother (お 兄 さ ん), till sin synliga irritation, vilket indikerar att hon nu är hans svägerska. Hans reaktion betyder dock att han nu tolererar, om inte accepterar henne, även om han inte kommer att erkänna det. Anime gör detta lite tydligare genom att låta honom beordra Jaken att vara tyst eller dödas när Jaken protesterar mot Kagomes adress till honom på detta sätt.

Moroha

Moroha är Kagomes enda dotter.

Allierade

Kikyo
Kagome och Kikyo

Även om Kagome är Kikyos reinkarnation, har de två mycket olika personligheter på grund av sin olika bakgrund. Som Kikyos reinkarnation har Kagome ärvt sina andliga krafter och förmågor, till den punkt att Kikyō har kallat Kagome ”otroligt” när hon fortfarande kunde röra sig inuti prästinna Healers grotta som är tänkt att tömma prästinnor från deras makt och hon själv var oförmögen att röra sig själv.

De verkade ha en rivalitet över Inuyasha, vilket framgår av Kagome som en gång önskade att Kikyo var borta från deras liv (något hon blev omedelbart förskräckt av), men brydde sig om henne eftersom hon hade räddat Kikyo två gånger i serien. Ursprungligen verkade Kikyō motbjuda Kagome närvaro ganska ofta, även om senare den äldre prästinnan ofta krävde hennes reinkarnationshjälp och inte förstod Kagomes medkänsla gentemot henne. Hon var en av de första som förstod och erkände det faktum att Inuyasha är kär i Kagome, och även om hennes svartsjuka visades några gånger, och hon hade försökt döda henne vid ett tillfälle, tycktes Kikyō generellt acceptera att Kagome har tagit sin plats i den levande världen och som Inuyashas nya kärleksintresse.

Efter att Kagome räddat sitt liv i Priestess Healers grotta, verkade Kikyō behandla Kagome bättre än hon gjorde i tidigare avsnitt och svarade tyst på Kagome’s uttalande att Inuyasha skulle ha varit ”hjärtskadad” om hon inte längre var i närheten, ”Samma för dig,” och log till och med åt henne när hon gick bort. Hon verkade bry sig om Kagome som en vän härifrån och till och med räddade sitt liv vid ett tillfälle. Och när Kikyō mötte sin död bröt Kagome i tårar och Kikyō uppmuntrade henne och sa att hennes själ nu har räddats. Och Kikyō lämnade sin båge som en uppskattningsgåva till Kagome, anförtro henne skyldigheten att slåss mot Naraku och skydda Kohaku.

Kohaku
Kohakutokagome.jpg

Kagome har tagit hand om Kohaku flera gånger under hela serien, trots att han nästan dödade henne på Narakus order. Hon förstår att det inte var Kohakus fel och hjälpte Sango att försöka få Kohaku att komma ihåg sitt förflutna. I slutakten , Kohaku blev en av Kagome främsta oro på grund av honom som har det slutliga skärvan av Shikon Jewel. Hon försökte rädda hans liv, inte bara för att Kikyō sa att han skulle skydda sin skärv utan för att hans död skulle göra Sango trist. När Kohaku räddades av Kikyos ljus var Kagome mycket glad att se honom levande. Han påminner henne om Sōta, hennes yngre bror; Sango har också jämfört de två.

Rin
KagomeandRin.jpg

Hon träffade Rin i avsnitt 79 av anime och blev förvånad när den unga flickan kommer för att ta Jaken eftersom Kagome trodde att Sesshōmaru hatade människor, en mycket förvirrande tanke för henne. Kagome har träffat Rin flera gånger och kommit för att se den lilla flickan har mjukat upp den en gång kallhjärtade Sesshōmaru, precis som hur hon hjälpte till att läka Inuyashas eget sårade hjärta. I slutet av berättelsen finner Kagome att Rin har bott hos Kaede de senaste tre åren för att lära sig att leva med människor igen, så hon kan välja att leva med människor eller återuppta resan med Sesshōmaru och Jaken.

Fiender

Naraku
Shikon no tama ger aldrig en önskan.png

Sedan deras första möte hatade Kagome Naraku för sin onda, manipulerande natur så att han försökte döda honom och stoppa honom lika mycket som hennes följeslagare. För sin del avfärdade Naraku initialt Kagomes makt som Kikyos reinkarnation under större delen av serien, bara oroande över hennes förmåga att känna skårorna. Men efter att Kannas spegel besegrades av Kagomes pil började Naraku betrakta henne som en olägenhet och försökte döda henne flera gånger och började använda henne som ett sätt att manipulera Inuyasha. Vid den tiden började Kagome undra Narakus verkliga önskan, mycket till den senare nyfikenhet.

Citat

” Sit pojke! ”
―Kagome [src]

” Jag sa till dig! Jag heter Kagome! Fortfarande … Kikyō, ge mig din styrka. ”
AgKagome till Inuyasha och henne själv om hennes identitet [src]

” Sesshōmaru kunde inte dra ut det, eller hur? Om du inte kan slå honom i kroppen, slå honom i egot! Skada hans stolthet! ”
―Kagome till Inuyasha om Sesshōmarus karaktär [src]

” Varför skulle jag någonsin träffa honom? Om jag visste att det skulle skada så mycket skulle jag önska att jag aldrig hade sett ögonen på honom. Men jag vill träffa honom. Jag kan inte förneka det. Jag vill träffa Inuyasha en gång mer! Det är klart nu. Jag måste vara kär i honom. Innan jag visste ordet av det, hade jag älskat honom så mycket. ”
―Kagome [src]

” Men det är en annan sak som jag har insett, Inuyasha. Mitt möte med dig var ingen tillfällighet. Det är mer än så. Innerst inne måste du veta att jag vill att du ska leva. Inuyasha, får jag ställa dig en enkel fråga? Kommer du låt mig stanna? ”
―Kagome [src]

” Jag heter Kagome! Jag är ingen annan! ”
AgKagome till Tsubaki om hennes identitet. [src]

Kagome : ” Inuyasha, berätta för mig. Vill du fortfarande bli helt demon? ”
Inuyasha : ” Ja. Naturligtvis gör jag det. ”
Kagome : ” Du är redan ganska stark, tycker du inte? ”
Inuyasha : ” Var tyst, ska du? Jag ska bli en fullfjädrad demon. Jag har redan bestämt mig. Så sluta bugga mig om det, skulle du? ”
Kagome : ” Jag har tänkt. Det är inget fel med att stanna som du är. Jag menar, varför inte förbli en halv demon? För att vara ärlig, jag gillar dig precis som du är. ”
AgKagome säger till Inuyasha att det inte finns något behov av honom att bli en fullfjädrad demon [src]

” Inuyasha. Vi har pratat om det tidigare, eller hur? Om jag stannade hos dig. Jag vet att det finns ett band mellan dig och Kikyō och jag vet att jag aldrig kan be dig att glömma henne. Och ändå. .. Jag ska stå med dig, Inuyasha, det är vad jag vet att jag måste göra. ”
―Kagome [src]

” Det du säger till mig är helt fel. Inuyasha kan aldrig glömma Kikyō och även om jag kan acceptera detta rationellt känner jag alltid smärta och bitterhet i mitt hjärta. Men jag älskar honom fortfarande, så det finns inget jag kunde göra. ”
―Kom hem till spädbarnet om hennes hjärtas mörkaste del [src]

” Lady Hitomiko har rätt. Om jag verkligen vill rädda henne måste jag veta vem jag egentligen är först. ”
―Kagome för sig själv om Hitomikos begäran [src]

” Naraku, vad försökte du åstadkomma? Du har alltid gjort samma sak medan du kämpade mot oss. Du lurade Kikyō och Inuyasha till att döda varandra, tvingade syskonen Sango och Kohaku att slåss och använde Miroku och Sangos känslor av kärlek mot dem. Men varför? Är det det du verkligen ville? … Du kunde aldrig ha gjort dessa saker utan att förstå det mänskliga hjärtat. Du hånar alltid på våra band av vänskap och kärlek och du försöker riva dem sönder på grund av att du vet viktiga sådana obligationer är … Ingenting kommer någonsin att tillfredsställa dig för att Shikon juvelen inte gav din verkliga önskan … Du tvekar, eller hur? Du kanske har en komplett Shikon juvel men du har inte helt absorberat du vet att när du gör det kommer du att bli ett monster; i kropp och hjärta. ”
AgKagome till Naraku om hans sanna önskan [src]

” Precis som Kikyō. Hon ville se Inuyasha igen. Och till och med Naraku. Jag är säker på att hans önskan också var blygsam. Vad de inte visste var att Shikon juvelen aldrig ger din verkliga önskan … Är en enda rätt önskan? Den enda rätta önskan. Jag förstod det bara. Jag förstår nu … Om Inuyasha inte hade kommit skulle jag ha gett mig i min fruktan för mörkret och aldrig skulle ha hittat det rätta svaret . Men nu med Inuyasha min sida är jag inte längre rädd. Shikon juvel, försvinna! För alltid! ”
AgKagomera för sig själv och den heliga juvelen om rätt önskan [src]

Trivia

 • Medan Kagomes förnamn bara är skrivet i hiragana somか ご め, baserat på den angivna betydelsen som presenteras i serien, härleds det nästan säkert från kanji籠 目, (lit. ”basket eye”), som hänvisar till ett ”kagome-galler” (ett arrangemang av sammanflätade lathrianglar där varje punkt två laths korsar har fyra angränsande punkter) och ett slags vävt korggaller som används som fågelbur, en nick till barnens spel, ”kagome kagome” (か ご め か ご め), liknar Blind mans buff, som hänvisar till en ”fågel” fångad i en bur. Detta är en metafor för det faktum att hela mängden av Kagomes andliga krafter under hela födelsetiden förseglades vid födseln av Magatsuhi ,den onda inkarnationen i Shikon Jeweloch hennes framtida förmåga att veta var hennes ”mål” är.
  • Enligt anime kallade Kagome’s mor henne ”Kagome” som i en ”kagome mon” (籠 目 紋), en stjärna av David- liknande krön som visas vid skärningspunkten mellan mönster genom ett kagomegaller.
  • Hennes fullständiga namn, som använder karaktärerna för ”kväll” och en stjärnform, skulle troligtvis kunna tolkas som ” Evening Star ”, dvs. planeten Venus.
 • I början av Manga, 1997, drog franchisens Mangaka, Rumiko Takahashi, ursprungligen Kagome med strumpor från den japanska skolmode, ” Kogal ”, men strax in i serien blev Kagome strumpor normala. Vid händelserna i slutet av Manga 2008 visades Kagome med en mobiltelefonmodell från 2008 – ändå händelserna i Manga inträffar inom en bättre del av ett år (Kagome är nära början av hennes sista år av Junior-High-School och kommer in i High-School i slutet, strax före den 3-åriga Time-Skip, OCH InuYashas ”sårbarhetsperiod” inträffar minst 6/7 gånger).
 • In the Latin American Spanish dub[27] and the European[28] and Brazilian Portuguese[29] dubs, Kagome’s name was changed to Aome[27] and Agome,[28][29] respectively, due to Kagome sounding too similar to the expletive verb ”cagar,” which means ”to defecate” in both languages,[30][31] though her name was left unchanged in the Castilian (European) Spanish and Catalan dubs.[32][33]
 • In the Filipino Dub, the subjugation chant or spell ”Sit!” is called ”Dapa!” meaning ”Flounder!”
 • According to Rumiko Takahashi, in the end, Kagome’s spiritual power was stronger than Kikyō’s; albeit, most of Kagome’s powers are currently undeveloped.[34] Why, however, is never elaborated-upon, as they’re supposed to be incarnations of the same soul, their spiritual powers should be the same.
 • Kagome has a weakness for anything cute, whether a demon or otherwise, which has been shown in both the anime and manga.
 • Despite having stated in Movie 3 that she hates to fight, she would never leave Inuyasha to fight alone.
 • Kagome, as she appears in the manga.

  Both Kagome’s and Kikyō’s looks are based on a previous character of Takahashi’s, Mana, from Mermaid Saga

 • Slight differences are present between Kagome’s physical appearance in the manga as opposed to the anime. Namely, Kagome physically resembled Kikyō more so in the manga than in the anime. Also her eyes are normally colored blue-grey in the manga, while in the anime they are brown.
 • She often wore her high school uniform. In the guidebook book for the InuYasha series – InuYasha: Zusetsutaizan Ōgikaiden, Rumiko Takahashiexplains that Kagome wore her high school uniform because she enjoyed the latest style. Apart from that, her high school uniform was easy to wash.[35]
 • In the Final Act’s first theme song, the ending shows Inuyasha and Kagome with the red thread of fateattached to their pinky since they are destined to meet. In the Japanese culture, it is thought to be tied around the little finger/pinky finger.
Kagome Inuyasha Cameo i Rumic Theatre.png
 • She makes a cameo together with Inuyasha in the last episode of Rumiko Takahashi’s anthology series Rumic Theater.
 • She, Shippō, Miroku, Tessaiga, and Inuyasha make a cameo appearance in Ranma ½ OVA Episode 13. During one of Akane Tendo’s nightmares, her body is seen, but only her back is facing the viewer. She is recognized by her green school uniform. She is seen to Akane’s right.[36]
 • In the latest and newest OVA in Urusei Yatsura (for celebrating It’s a Rumic World 30th anniversary), during Summer Festival Lum and Ataru Moroboshi appear to enjoy the fireworks. Soon, Ataru starts behaving perverted towards young ladies who also participate the Summer Festival. Kagome is the one of them, wearing her yukata and keeping her distance from Ataru.[37]
 • In the series of The Holy Pearl, a character for which Kagome serves as inspiration is named Ding Yao.
 • Her Japanese voice actor, Satsuki Yukino, would voice other characters of other anime adaptations of Rumiko Takahashi’s works.
  • Various characters in Rumiko Takahashi’s anthology series Rumic Theater.
  • Rinne Rokudō’s grandmother Tamako from Rin-ne.
 • In the Live Action Play where she was portrayed by Erika Mabuchi, she had short hair and wore a yellow school uniform.
 • Kagome possesses similar traits with Akane Tendo from the Ranma ½. Her physical appearance is also similar to Akari Unryu from the same show.
 • Nanoka Kiba from Rumiko Takahashi’s current work Mao shares some similar traits: both are time travelers and accompany the male protagonist who have a vengeance motive.