Fall stängt (säsong 8)

Den åttonde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . [2] Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 8
Detective Conan DVD 8.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong åtta av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 23
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 12 juni  – 4 december 2000
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 7
Nästa  →
Säsong 9
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder fem temamusik : två inledande teman och tre avslutande teman. Det första öppningstemat är ” Mysterious Eyes ” av Garnet Crow fram till avsnitt 204. Det andra öppningstemat är Koi wa Suriru, Shokku, Sasupensu (恋 は ス リ ル, シ ョ ッ ク, サ ス ペ ン ス, lit. ”Love is Thrill, Shock, Suspense ”) av Rina Aiuchi .  Det första avslutande temat är ” Secret of My Heart ” av Mai Kuraki fram till avsnitt 204. [3] Det andra avslutande temat är Natsu no Maboroshi (夏 の 幻, lit. ”Summer’s Illusion”) avGarnet Crow . Det tredje avslutande temat är ” Start in My Life ” av Mai Kuraki och börjar i avsnitt 219.

Säsongen gick ursprungligen från 12 juni 2000 till 8 januari 2001 på Nippon Television Network System i Japan. Avsnitt 194 till 219 samlades senare i nio DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 25 mars 2002 och 25 september 2002 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
194 ”The Significant Music Box (Part 1)”
Transkription: ” Imishin na Orugooru (Zenpen) ” ( japanska :意味 深 な オ ル ゴ ー (前 編) )
12 juni 2000
En tjej som heter Yuuki Haruna ber Kogoro Mouri att söka efter en man vid namn Shuugo som hon smsar på på sin personsökare . Hon förklarar att hennes Shuugo skickade henne en musiklåda för att betala för sin undervisning, men hon kunde inte låta bli att sälja något värdefullt och vill returnera det. Conan märker att musikrutan spelar låten ”Haru Yo Koi” (春 よ 、 来 い, lit. ”Come Dear Spring”) och missade tre toner ” La , Do, La ”. Efter att ha spårat numret på personsökaren besöker de familjen Ogata som avslöjar att Shuugo var en äldre man som nyligen hade dött. Ogata-familjen avslöjar att Shuugo gömde frimärken värda en förmögenhet någonstans och huset och de misstänker att Haruna är där för att ta det från dem. De tillåter Kogoro, Ran Mouri, Conan och Haruna att övernatta i sitt hushåll. Under natten bevittnar Ran och Haruna en skugga av en äldre man flyger förbi, en Koto faller ovanpå en av Ogata-familjemedlemmarna och skadar honom, och Haruna får ett hotande meddelande på sin personsökare. Conan drar slutsatsen att en av Ogata-familjemedlemmarna vill skrämma bort Haruna.
195 ”The Significant Music Box (Part 2)”
Transkription: ” Imishin na Orugooru (Kōhen) ” ( japanska :意味 深 な オ ル ゴ ー (後 編) )
19 juni 2000
Conan undersöker och inser hur skämtarna gjordes och vem som försöker skrämma bort Haruna. Efter att ha lugnat Kogoro avslöjar Conan att skuggan skapades med hjälp av svart papper knackat på ett fönster. När en rörlig billampa blinkar genom fönstret skapar den skuggan av en flygande figur. När det gäller Koto förklarar Conan att Koto avbröts genom en mycket lång sträng som släpptes av den skyldige; Som bevis avslöjar Conan att en hårnål hittades vid dörren där strängen var och den som öppnade dörren var Kazuko Ogata. Kazuko erkänner och förklarar att hon inte ville att Haruna skulle ha frimärken eftersom hennes familj för närvarande behöver pengarna. Conan avslöjar att de saknade noterna avslöjar frimärkenas placering. Conan förklarar att de saknade anteckningarna iSolfège är La, Do, La, men i Iroha är det I-Ha-I som hänvisar till Spirit-tablett (位 牌Ihai ) . Några dagar efter ärendet avslöjar Shirou Ogata att han är i ett förhållande med Haruna och tackar Kogoro för att ha löst ärendet.
196 ”Det osynliga vapnet, Rachels första utredning”
Transkription: ” Mienai Kyouki Ran no Hatsu-suiri ” ( japanska :見 え な い 凶器 蘭 の 初 推理)
26 juni 2000
Ran och Sonoko är på väg till en restaurang när Chie Yoshino påstås somna i sin bil men nästan saknar dem i sista stund. De träffar snart Akio, Chies man, men Ran tycker att hans handlingar är misstänkta. Nästa dag tar Ran Conan och Sonoko till hushållet i Yoshino där hon får veta att Chie har en mycket hög försäkring och hon planerar att köpa Akio en extremt dyr ny sportbil. Ran är övertygad om att Akio kan försöka bära ut kroppen för att mörda henne i en incident förklädd till en olycklig olycka. Kogoro fångar av Rans utredning och kräver att hon ska upphöra och hålla sig utanför andras affärer. Efter att ha inspekterat det nybyggda huset för sjukbyggnadssyndrom, Conan får reda på att hennes man gjorde något åt ​​bilen. Chie förbereder sig för att åka till jobbet; Akio ler maniskt och sprutar gift i ventilationssystemet i Chies bil, men han fångas i handling av Conan och Ran, vilket bekräftar Rans teori. Akio erkänner att hans företag pressade honom tillsammans med hans behov av en bil. Han tas i förvar. Chie skilsmässa och började använda sitt flicknamn strax därefter.
197 ”Super Car’s Trap (Part 1)”
Transkription: ” Suupaa Kaa no Wana (Zenpen) ” ( japanska :ス ー パ ー カ ー の 罠 (前 編) )
3 juli 2000
Kogoro vinner stadslotteriet för första plats och belöningen var en kostnadsfri betald semester på ett hotell och Conan och Ran tag med. På hotellet håller en bilutställning på att göra sin stora öppning. När de kommer till sitt rum hör Conan en man i telefon som talar om en ”plan för kvällen.” Ägaren anställer Kogoro för att lösa mysteriet om vem som skickade honom ett hotbrev. Senare avslöjades att tre gäster på hotellet lurades av ägaren för sina företag och deras historiska sportbilar. Senare på kvällen, när ägaren går ut för att köra, hittas han inte förrän klockan 10:00 under nästa dag, vilket också råkar vara dagen för den stora öppningen av de historiska sportbilarna. Han hittades död i bilen och orsaken till dödsfallet vid inandning av kolmonoxidförgiftning. Senare, Conan upptäcker att mannen han hörde över var mannen som lurades ut ur sin bil och hävdar att han åkte ut för en bil medan ägaren gjorde detsamma. Men en timme innan han hittades ringde Moore honom och sade: ”Var är jag? Varför är det så mörkt?” och Conan märker att bilfönstret bredvid offret var något öppet.
198 ”Super Car’s Trap (Part 2)”
Transkription: ” Suupaa Kaa no Wana (Kōhen) ” ( japanska :ス ー パ ー カ ー の 後 (後 編) )
10 juli 2000
Efter att ha undersökt avslöjar Conan att ett lock användes för att rikta rök i bilen. Han avslöjar vem den skyldige är. Den skyldige avslöjar att offret lurade honom ur sin bil, som han skickade sitt företag nästan till konkurs för att äga.
199 ”Kogoro Mouri, misstänkt (del 1)”
Transkription: ” Yougisha – Mōri Kogoro (Zenpen) ” ( japanska :容 疑 者 · 毛利 小五郎 (前 編) )
17 juli 2000
Kogoro kopplar av på ett lyxhotell men avbryts av Ran efter att ha fångat honom stirra på flickor vid poolen. När de lämnar stöter de på Eri Kisaki som möter några advokater, nämligen Ritsuko Usui och Norifumi Saku, för en konferens. Ritsuko och Norifumi gick tidigare i skolan med Eri. Efter middagen försvinner en berusad Kogoro och uppmanar de andra att söka efter honom. Eri ringer till sin telefon, hör den ringa från insidan av Ritsukos rum, öppnar dörren med kedjelåset på plats och hittar Ritsuko kvävd till döds. Värst av allt, Kogoro kommer ut ur sängen, till stor chock för alla. Undersökningen leds av inspektör Yamamura och Eri upptäcker snabbt ledtrådar, inklusive ett skrynkligt memo som säger ”hayashi 2”, vilket tyder på att någon annan dödade Ritsuko och använder Kogoro som syndabock. Dessutom,
200 ”Kogoro Mouri, misstänkt (del 2)”
Transkription: ” Yougisha – Mōri Kogoro (Kōhen) ” ( japanska :容 疑 者 · 毛利 小五郎 (後 編) )
24 juli 2000
Eri fortsätter att låtsas att Kogoro är mördaren men bara för att lura verklig skyldig part. Norifumi går in i ett rum som han trodde tillhörde Ritsuko, men det avslöjas som en fälla som ställts av Conan och Eri som fortsätter att namnge honom som Ritsukos riktiga mördare. Memot ”hayashi 2” innebar att Norifumi var omedveten om att Ritsuko hade ett möte med en advokat vid namn Hayashi klockan två; han misstog det som hayashi-ris för 2. ”Betala senare” -tecknet och ”stör inte” -tecknet på dörren var att förhindra att någon som gick förbi ringde på dörrklockan och möjligen väckte den berusade Kogoro upp ur sömnen. Norifumi krossade Ritsuko till döds med telefonkortet, lämnade Kogoros telefon nära dörren för att rama in honom och manipulerade med kedjelåset; han bröt den i förväg och satte tillbaka den med tråd. Norifumi tacklade genom dörren och bröt därmed kedjan och tråden. Han tänkte få det att se ut som ett självmord men tvingades tänka om en strategi igen när han hittade Kogoro i hennes säng. Norifumi erkänner att han säger att Ritsuko torterade folket i sin hemby och drevs till mord när han upptäckte Ritsukos plan att skapa en affär med Kogoro, en skandal som skulle förstöra Eris karriär. Senare försöker Kogoro be Eri att återvända hem med honom, eftersom det har gått ett år efter deras skilsmässa. Eri låtsas att han inte hör och lyssnar senare hemma igen på inspelningen av Mouris vädjan om att hon ska återvända. Kogoro försöker be Eri att återvända hem med honom, eftersom det har gått ett år efter deras skilsmässa. Eri låtsas att han inte hör och lyssnar senare hemma igen på inspelningen av Mouris vädjan om att hon ska återvända. Kogoro försöker be Eri att återvända hem med honom, eftersom det har gått ett år efter deras skilsmässa. Eri låtsas att han inte hör och lyssnar senare hemma igen på inspelningen av Mouris vädjan om hennes återkomst.
201 ”Den tionde passageraren (del 1)”
Transkription: ” Juuninme no Joukyaku (Zenpen) ” ( japanska : 10 人 目 の 乗客 (前 編) )
31 juli 2000
Conan, Ran och Kogoro åker på en motorhuvbuss som drivs av bussoperatören Mamoru Kajita och styrs av Touko Natsume genom bergen. På bussen finns redan presidenten för ungdomsklubben Kagekura, Takurou Yabe. Bussen stannar för att plocka upp andra resenärer inklusive Souchiki Okumura, som tvingar Kogoro ut ur sin plats. Han argumenterar med Yabe och dricker sedan ur sin vattenflaska och kollapsar död av gift. Conan förklarar mord som ett litet hål finns i hans flaska. Yabe beskylls direkt och ifrågasätts. Ett slagsmål mellan människor på motsatta sidor gnistor men stoppas av Ran. Byns borgmästare, Takehiko Funaki, förklarar Yabe oskyldig och erbjuder en miljon yen till Kogoro om han kan lösa problemen. Kogoro undersöker, men ingen samarbetar med honom. Senare samma natt följer Conan värdinnan Kinu Komai till ett minnesmärke där hon ber om ursäkt.
202 ”Den tionde passageraren (del 2)”
Transkription: ” Juuninme no Joukyaku (Kōhen) ” ( japanska : 10 人 目 の 乗客 (後 編) )
7 augusti 2000
Ran avslöjar att personen som sprang förbi henne efter att Funaki dödades var Yabe. Kogoro fångar honom men Yabe behåller sin oskuld. Conan samlar in information från Kinu och Dr. Agasa som han hade gjort forskning och upptäckte att två män, Kouhei Moritsugu och Youichi Tezukadi, dog i den tragiska bussolyckan 7 år tidigare. Efter att ha fått veta att bussen har avgått rusar Conan och Kuni över för att försöka stoppa den. Conan hoppar ombord och avslöjar mördaren som bussguide, Touko Natsume; hennes riktiga namn är Natsume Moritsugu och hon är Kouheis dotter. Natsume planerar att mörda alla inblandade genom att manipulera med bussens bromsar eftersom de inte hjälpte hennes far som dog som ett resultat. Kinu var ett avsedd offer men Natsume sparade henne för att hon bad om ursäkt vid sin fars minnesmärke. Det avslöjas att Okumura var hemma sjuk och inte hade något att göra med tidigare händelser. Conan lyckas stoppa bussen från att krascha med sina hängslen. De andra passagerarna ber om ursäkt när Natsume arresteras.
203 ”The Black Wing of Icarus (Part 1)”
Transkription: ” Kuroi Ikarosu no Tsubasa (Zenpen) ” ( japanska :黒 い イ カ ロ ス の 翼 (前 編) )
14 augusti 2000
Mouri, Ran och Conan bor på ett hotell där de möter tvillingarna från fallet med den förbannade masken. Senare kommer en skådespelerska och orsakar problem. Nästa dag hittas hon hängd i sitt rum.
204 ”The Black Wing of Icarus (Part 2)”
Transkription: ” Kuroi Ikarosu no Tsubasa (Kōhen) ” ( japanska :黒 い イ カ ロ ス の 翼 (後 編) )
21 augusti 2000
Conan märker att detta inte är ett självmord utan ett mord. Han bevisar senare att den skyldige hängglider till hotellet och gick tillbaka genom att lägga sig i bagageutrymmet på en bil. Den skyldige avslöjar att skådespelerskan fick sin bror att spendera mycket pengar och indirekt orsakade hans död. Han avslöjar att han försökte be skådespelerskan att säga några ord på sin brors grav men hon vägrade och han bestämde sig för att döda henne.
205 ”Metropolitan Police Detective Love Story 3 (Part 1)”
Transkription: ” Honchou no Keiji Koi Monogatari 3 (Zenpen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 3 (前 編) )
28 augusti 2000
En seriebrännare tänder enorma bränder över staden och Takagi och Miwako med Junior Detective League är ute efter att lösa det. Det visar sig att detta också är dagen då Miwakos fars död kommer att ogiltigförklaras, och bankranaren kommer att kunna hålla de pengar han stal från banken. Miwako planerar att lösa båda fallen innan dagen slutar, men Takagi har attackerats av mordbrännaren.
206 ”Metropolitan Police Detective Love Story 3 (Part 2)”
Transkription: ” Honchou no Keiji Koi Monogatari 3 (Kōhen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 3 (後 編) )
4 september 2000
Efter att Ai avslöjat mönstret för mordbrandsattacken stöter Ayumi, Genta och Mitsuhiko på mordbrännaren som försöker döda dem. Takagi avslöjas vara inne i lagret som brandmanen satte eld på. Han kan inte bryta handbojorna på grund av att de är ett minne från Miwakos döda far. Conan lyckas komma fram i tid och stoppa mordbrännaren, men inser inte att Takagi befinner sig i det brinnande lagret. Under tiden slår klockan midnatt och den misstänkta bankranaren förklarar allt för Miwako och säger hur hans far räddade sitt liv. Miwako avslöjar att annulleringsdatumet på grund av tyfonen i Italien flyttades framåt med en dag. Takagi dör till synes men verkar med handbojorna fästa vid fönsterstängerna. Han kollapsar i Miwakos armar.
207 ”Avdraget som var för bra”
Transkription: ” Migoto-sugita Meisuiri ” ( japanska :見 事 す ぎ た 名 推理)
11 september 2000
Kogoro bärs av Ran och åtföljs av Conan en natt och hämtar honom från en bar. Under promenader bevittnar de en slagsmål i en lägenhet. Nästa dag inträffar ett mord. En av mannen som har hört argumentera kommer till Moore för hjälp för att bevisa sin oskuld. Mannen har gjort bra förslag på var man kan hitta bevis som faktiskt är för bra. Conan får reda på att mannen ljuger och försöker lura Kogoro att bevisa sin falska allibi.
208 ”Ingången till labyrinten: Kolossens ilska 1 timme. ”
Transkription: ” Meikyuu he no Iriguchi Kyodai Jinzou no Ikari ” ( japanska :迷宮 へ の 入 り 口 巨大 神像 の 怒 り)
9 oktober 2000
Kogoro, Ran och Conan är inbjudna till en ceremoni för en linbanasom byggs genom en jätte gudinna staty på bergen av Doumouto Guze. De lär sig att det finns ett rykte om en förbannelse av gudinnans ilska och Kogoro blev inbjuden att motbevisa den. Efter att ha ridit genom linbanan på öppningsdagen, Doumouto, som har försvunnit från linbanan, är senare död på gudinnans hand. Conan inser tricket för detta omöjliga brott efter att ha kollat ​​husets förbränningsanläggning nära statyn. Conan avslöjar att deras värdinna var mördaren, som använde Doumoutos trick mot nyhetsreporterna mot honom. Efter att ha slutfört sitt försvinnande trick skulle han ha motbevisat förbannelsen genom att förstöra tidningens rykte, men blev knivhuggen. Den skyldige avslöjar att Doumouto skilde sig från sin mamma och lämnade henne i skuld.
209 ”Falling from Mt. Ryushin Case”
Transkription: ” Ryuushin-san Tenraku Jiken ” ( japanska :龍 神山 転 落 事件)
16 oktober 2000
Junior Detective League exklusive Ai, reser genom en slingrande väg på Ryushin. Där bevittnar de en avspårad bil falla av berget. Mannen har dött och genom bevisen avslutar Conan att en annan bil hamnade i den bilen. Conan bestämmer sig för att överlämna det till polisen eftersom de utbildas för grundläggande fall. Mitch hittar en kod från bilvraket som han antar har ingenting att göra med händelsen eftersom han antog att det var en normal olycka. Han döljer det för Conan eftersom han själv vill lösa det. Senare på stugan löser han koden och tar med sig Amy och George. Där där han tycker är en skatt, är den skyldige som orsakade olyckans gömställe. Conan och professorn återvänder till stugan för att hitta barnen saknas. Conan löser koden snabbt och anländer med polisen i tid innan barnen mördades. Mitsuhiko,
210 ”Vattenpalatset med 5 färger (del 1)”
Transkription: ” Gozai Densetsu no Mizu-gotten (Zenpen) ” ( japanska :五彩 伝 説 の 水 御 殿 (前 編) )
23 oktober 2000
Kogoro, Ran och Conan kom som ersättare för Serena och hennes far, Suzuki-presidenten, och bestämde sig för att delta i ett temöte i Aonogi-huset. Vid herrgårdens bakgård fanns en damm som lysde i fem färger. Och det fanns en bro som ledde till tesalongen. Medan de njöt av dammens färger hände något ovanligt … Rektorn dog i tesalen, på samma sätt som legenden.
211 ”Vattenpalatset med 5 färger (del 2)”
Transkription: ” Gozai Densetsu no Mizu-gotten (Kōhen) ” ( japanska :五彩 伝 説 の 水 御 殿 (後 編) )
30 oktober 2000
Conan letar efter ledtrådar till vem som mördade rektorn upptaget och slutligen räknar ut tricket som användes: mördaren simmade under bron och sticker offret och knyter honom i en komplicerad fiskareknop att när vattenhjulet vrider sig skulle kroppen lyftas upp till taket på strålen som skulle få det att se ut som ett självmord. Den misstänktes anledning för att döda rektorn är att hindra honom från att officiellt tillkännage sin son Roichi från att bli nästa rektor, vilket han hävdar att rektor förrådde honom eftersom de sålde förfalskad dyr keramik under de senaste tio åren.
212 ”Svampar, björnar och detektivpojkarna (del 1)”
Transkription: ” Kinoko till Kuma till Tantei-dan (Zenpen) ” ( japanska :き の こ と 熊 と 探 偵 団 (前 編) )
6 november 2000
Junior Detective League bestämde sig för att plocka svamp i bergen. Och under det försvann Genta i jaktområdet. De delades i två grupper för att söka efter Genta. Och Ai och Mitsuhiko … upptäckte en död kropp och har blivit mål för den farliga jägaren. De hittade Genta och tre jägare bestämde sig för att hjälpa dem att leta efter Ai och Mitsuhiko.
213 ”Svampar, björnar och Junior Detective League (del 2)”
Transkription: ” Kinoko till Kuma till Tantei-dan (Kohen) ” ( japanska :き の こ と 熊 と 探 偵 団 (後 編) )
13 november 2000
Ai drar slutsatsen att om de avslöjar sig, kommer jägaren som försöker bli av med dem att skjuta dem och säga att han trodde att de var björnar. Så Ai och Mitsuhiko lämnar en ledtråd för Conan i form av olika typer av svamp som berättar för honom vem mördaren är. Conan får reda på att mördaren är en gammal man som mördade en jägare för att rädda en björn som han kallar Jubei, eftersom björnen en gång räddade hans liv.
214 ”The Mysterious Retro Room Case”
Transkription: ” Retoro Ruumu no Nazo Jiken ” ( japanska :レ ト ロ ル ー ム の 謎 事件)
20 november 2000
Kogoro, Ran och Conan deltar i en delfinshow när ett mord inträffar på hotellet. Hotellrummet där mordet inträffade var speciellt utformat för att vara retro . Ledtråden till mordet är en automatisk TV som när den sätts in med ett mynt kommer att spela i en timme. Conan avslöjar hur den skyldige använde det för att förfalska deras alibi.
215 ”Hämndens vik (del 1)”
Transkription: ” Bei Obu Ribenji (Zenpen) ” ( japanska :ベ イ · オ ブ · リ ベ ン ジ (前 編) )
27 november 2000
Medan Kogoro, Ran och Conan kör nära havet går deras bil sönder och får dem att be om hjälp i ett hus som tillhör den berömda advokaten Kensuke Tachibana. Där möter de sekreterare Yuuichi Sakuraba, hans vaktmästare Yaeko Kamei, hans fru Yuki Tachibana, hans kontors bokförare Noriko Sugimura och advokat Fumio Fujisawa. När dagen går förklarar Kensuke för Kogoro att han har fått hotbrev från någon med initialerna ”TK” Deras hund, Yohan, har agerat konstigt. Kensuke lämnar för sin fisketur, medan gänget går Yohan som fortsätter att agera konstigt när en misstänkt person ses åka på en båt. Plötsligt kollapsar Kensukes båt och han drunknar ihjäl. De får reda på att Kensuke dödades av någon med initialerna TK som senare står för Tatsuya Kumada, som hade skickat hot till honom. För fem år sedan frikände Kensuke Tatsuya för mordet på en man vid namn Masahiko Tsuruta som hittades hängd i hans hus. Tatsuya tros vara mördaren. Utredningsteamet rusar in i hans lägenhet och är förskräckta över att hitta Kumada, deras främsta misstänkta, hängande från hans tak.
216 ”The Revenge Bay (del 2)”
Transkription: ” Bei Obu Ribenji (Kōhen) ” ( japanska :ベ イ · オ ブ · リ ベ ン ジ (後 編) )
4 december 2000
Conan tror att Kumada möttes med fel spel. Han får också reda på att en båt och ankare stulits precis innan Kensukes båt kantrade. Efter att ha besökt Masahikos hus, fått inblick från vittnen och hitta ett hundhusskylt på fastigheten, sätter Conan Kogoro i sömn och drar slutsatsen att mördaren droger Kensuke medan han var ute med Kumada. Mördaren förklädde sig som Kumada, sänkte ett ankare i havet fäst vid båten och väntade sedan på att tidvattnet skulle stiga. När detta inträffar väger ankaret ner båten så att den kantrar och den medvetslösa Kensuke sjunker ner till havets botten och drunknar. Kumada mördades på ett liknande sätt; också han drogs och drogs upp via en snör om halsen. Mördaren är Yaeko Kamei, Kensukes vaktmästare; hennes riktiga namn är Tamiko Tsuruta, och i sin tur avslöjas vara Masahikos mor, mannen som mördades av Kumada. Bevis som stöder dessa teorier är hur Yohan kände Yaeko även genom sin förklädnad. Yaeko erkänner och även om ärendet gick till rättegång frikände Kensuke, med kännedom om alla detaljer i Masahikos död, Kumada för mordet för vinst. Hon arresteras för sina mord.
217 ”Megure’s Locked Away Secret (Part 1)”
Transkription: ” Fuuin-sareta Megure no Himitsu (Zenpen) ” ( japanska :封印 さ れ た 目 暮 の 秘密 (前 編) )
11 december 2000
Michiko Ishiguro skadas allvarligt när en man basar henne i huvudet med en metallträ när hon lämnar en telefonkiosk. Senare samma dag, medan hon följde Sonoko på hennes shoppingrunda, attackeras Kogoro av misstag av Sato, Megure och Takagi som en del av en utsatsning. De informerar Kogoro om en seriebrottsling som angriper gangarus. Enligt offrets vittnesmål stod deras angripare 150 centimeter lång. Kogoro nämner ett liknande fall för 20 år sedan där kvinnliga gymnasieelever sprang över, chockerande Megure. På varuhusets underjordiska parkeringsplats upptäcker Ran Tae Aizawa död. Tae passar demografiska för de tidigare offren. Det avslöjas att Tae var inblandad i ett annat fall där hon slog och dödade en pojke vid namn Akira Sakurai. Misstänkta i Taes mord är hennes pojkvän Noriyuki Shirakawa, hans far Haruyoshi, Yuri Konno och säkerhetsvakt Yoshio Sadakane. När Conan ger användbara poäng klär Sato sig ut i sin lokkedräkt och Megure knäpper på idén och får Conan att undra varför.
218 ”Megure’s Locked Away Secret (Part 2)”
Transkription: ” Fuuin-sareta Megure no Himitsu (Kōhen) ” ( japanska :封印 さ れ た 目 暮 の 秘密 (後 編) )
18 december 2000
Det avslöjas att alla offren var i sina bilar innan de attackerades. Sonoko bär plattformskängor och använder badrummet, omedveten om att mördaren följer henne. Conan ger sin teori och förklarar att Yoshio Sadakane är mördaren; eftersom han är en säkerhetsvakt kan han se vem som hade på sig plattformskängor. På grund av att Tae var minderårig när hon dödade Akira kunde Yoshio inte spåra hennes namn och adress på grund av lagen. Han blev upprörd och attackerade alla tjejer som passar Taes fysiska beskrivning. Yoshio förbereder sig för att mörda Sonoko men Megure skyddar henne och tar ett slag mot huvudet. Efter att ha fått en sträng föreläsning om sina handlingar och brott från en kraftigt blödande Megure, erkänner Yoshio; allt han ville var att Tae Aizawa skulle be om ursäkt för att ha dödat sin son Akira. Efteråt avslöjar Megure ett fall i det förflutna varför han var så orolig. Tidigare attackerade en man tjejer med långa kjolar och en tjej erbjöd sig att vara lura; hon skadades hårt tillsammans med Megure och lämnade ärr på dem båda. Flickan avslöjas för att vara Midori, Megures fru i framtiden.
219 ”Detektivens insamling! Shinichi Kudo vs. Kaitou Kid 2 timmar. ”
Transkription: ” Atsumerareta Meitantei! Kudō Shinichi VS Kaitō Kiddo ” ( japanska :集 め ら れ た 名 探 偵! 工藤 新 VS VS 一 盗 キ ッ ド)
8 januari 2001
Phantom Thief Kid står på toppen av en byggnad med sin butler. Han diskuterar den tid han nästan fångades av en berömd detektiv i öst, Shinichi Kudo. Han planerar att ”stjäla” klocktornet. Även om han låter den stå med en kod på sina händer och säger ”Jag kommer inte ge den här klockan till någon”. Efter påminnelsen planerar Kid att stjäla den ovärderliga pärlan från Suzuki Corporation: Black Star. Därefter har Kogoro bjudits in till ett detektivmöte av en okänd angripare som skickar honom pengar. Det finns sex detektiver där exklusive Conan. De är i ett hus i de isolerade Shizuoka Prefecture-bergen, en by i Inaka  2 km från Okuno Dam och sex mil från en ensam bensinstation, där en massaker inträffade för fyrtio år sedan. En av detektiverna dödades och de är strandade i herrgården när bron har klippts och bilarna har bränts. En efter en verkar detektiverna dö och Rachel och en piga attackeras. I hemlighet har detektiv Senma, en äldre dam, tittat igenom övervakningskamerorna och Conan skickar ett meddelande till henne om att hon är den sjunde detektiven. Hon anländer till platsen där Conan bad träffa henne och han avslöjar sanningen om både detta och fallet från fyrtio år sedan. Efteråt avslöjar han att hela herrgården är gjord av guld, eftersom den fick namnet Sunset Mansion. Senare, när de lämnar via helikopter, hoppar detektiv Senma ner från helikoptern och Kogoro hoppar ner på henne och avslöjar hans identitet som Phantom Thief Kid.