Fall stängt (säsong 9)

Den nionde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 9
Detective Conan DVD 9.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong nio av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 38
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 11 december 2000  – 22 oktober 2001
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 8
Nästa  →
Säsong 10
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder fem temamusik : två inledande teman och tre avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Koi wa Suriru, Shokku, Sasupensu” (恋 は ス リ ル, シ ョ ッ ク, サ ス ペ ンlit lit, lit. ”Love is Thrill, Shock, Suspense”) av Rina Aiuchi fram till avsnitt 230.  Det andra öppningstemat är ”Destiny” av Miki Matsuhashi under resten av säsongen. Det första avslutande temat är ” Start in My Life ” av Mai Kuraki fram till avsnitt 232. [3] Det andra avslutande temat är ” Always ” också av Mai Kuraki fram till avsnitt 247. Det tredje avslutande temat är ”Aoi Aoi Kono Hoshi ni”青 い 青 い こ の 地球 に, tänd ”The Blue Blue Star”) av Azumi Uehara och används under resten av säsongen.

Säsongen gick ursprungligen från 15 januari 2001 till 22 oktober 2001 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt 220 till 254 samlades senare i nio DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 25 december 2002 och 25 augusti 2003 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
220 ”Kunden full av lögner (del 1)”
Transkription: ” Itsuwari Darake no Irainin (Zenpen) ” ( japanska :偽 り だ ら け の 依 頼 前 (前 編) )
15 januari 2001
En kvinna som heter Ikenami Shizuka ber Mouri Kogoro att hjälpa till att hitta en man som heter Shirou Shabata så att hon kan hämta ett gammalt fotografi; Conan inser att Ikenami ljuger för Mouri under deras möte. Conan insåg att Shirou var skicklig i kendo och antar att hans namn skulle dyka upp i tidigare kendo-tävlingar. Efter att ha hittat en adress går de in i Shirous lägenhet och upptäcker att Shirou har mördats. Shirous högra hand innehåller fotografiet som Ikenami letar efter för att göra henne till den främsta misstänkta för mordet.
221 ”Kunden full av lögner (del 2)”
Transkription: ” Itsuwari Darake no Irainin (Kōhen) ” ( japanska :偽 り だ ら け の 依 頼 人 (後 編) )
22 januari 2001
Efter en grundlig utredning lugnar Conan Mouri och avslöjar den skyldige att vara Shirous fru, Kyouko Shabata. Conan avslöjar att fotografiet användes för att dölja Shirous verkliga döende budskap, hans vigselring täckt av blod i hans högra hand. Conan avslöjar att Kyouko förfalskade Shirous dödstid genom att placera morgontidningen vid Shirous sena kvällsmåltid för att få det att se ut som om han äter frukost och genom att använda en tidsinställd videobandspelareför att spela in en show. Kyouko avslöjas fortfarande att han fortfarande håller fast vid de inkriminerande bevisen – hennes mans blodiga vigselring. Kyouko erkänner och avslöjar att Shirou spelade dem i skuld och att hon tvingades döda honom. Hon försöker döda sig själv, men Ikenami stoppar henne. Heiji och Kazuha anländer och avslöjar att Ikenami faktiskt är Heijis mamma. Ikenami erkänner och säger till Mouri att hon ville se vilken typ av person han var sedan Heiji skadades senast han stannade över.
222 ”And There Were No Mermaids (The Murder)”
Transkription: ” Soshite Ningyou wa Inakunatta (Jikenhen) ” ( japanska :そ し て 人魚 は い な く な っ た (事件 編) )
29 januari 2001
Conan, tillsammans med Heiji, Ran och Kazuha, reser över sjöjungfrun och letar efter Saori Kadowaki, som hade skickat ett brev till Heiji och bad honom att rädda henne från att dödas av en sjöjungfru. De försöker leta efter henne men får reda på att hon har rapporterats försvunnen. Gruppen bestämmer sig för att prata med Saoris barndomsvänner: Toshimi, Naoko och Kimie, öns äldste Mikotos barnbarn. De träffar också Rokuro Fukuyama, fiskaren som är Toshimis fästman. Varje år på Isle of Mermaids hålls en festival där 3 personer vinner Dungong Arrow som sägs ge odödlighet till sin bärare. Kimie ger Ran och Kazuha vardera en biljett till lotteriet för att vinna en Dugong Arrow eftersom ett par hade avbrutit och lovat att ta dem till Saoris hus efter festivalen. Under festivalen vinner Kazuha en pil, som hon tar emot tillsammans med Naoko och Saoris far Benzo. Festivalen bringas till ett katastrofalt slut när Toshimi hittas död, hängande från vattenfallet. En utredning följer men varken Conan eller Heiji kan säga om det är ett mord, självmord eller en olycka tills en obduktion utförs. Naoko föreslår att Toshimi kunde leta efter sjöjungfruens grav och förklarar sedan hur en verklig sjöjungfru hittades i ett brinnande lager. Vid Toshimis begravning kvävs Naoko själv till döds, hennes lik hängde på strandnätet och hennes Dugong-pil stulna. Naoko föreslår att Toshimi kunde leta efter sjöjungfruens grav och förklarar sedan hur en verklig sjöjungfru hittades i ett brinnande lager. Vid Toshimis begravning kvävs Naoko själv till döds, hennes lik hängde på strandnätet och hennes Dugong-pil stulna. Naoko föreslår att Toshimi kunde leta efter sjöjungfruens grav och förklarar sedan hur en verklig sjöjungfru hittades i ett brinnande lager. Vid Toshimis begravning kvävs Naoko själv till döds, hennes lik hängde på strandnätet och hennes Dugong-pil stulna.
223 ”Och det fanns inga sjöjungfrur (avdraget )”
Transkription: ” Soshite Ningyou wa Inakunatta (Suirihen) ” ( japanska :そ し て 人魚 は い な く な っ た (推理 編) )
5 februari 2001
Conan och Heiji undersöker Naokos brutala mord och upptäcker ett spår av fiskvågar som tyder på att Naokos mördare kom från havet. Området och historien om sjöjungfruens grav som förmodligen var en grav av en sjöjungfru som flyttades till en skog på sjöjungfruön efter att gravrånare försökte stjäla dess ben för odödlighet. De lär sig att Mikoto är över 130 år gammal, en pilbärare och festivalens chef. Under undersökningen av morden bränns Kimie levande i lagret nära helgedomen. Efter några fler tips och ledtrådar avslöjar Conan för Heiji via telefon att han vet vem mördaren är och att träffa honom senare. Men när Heiji upptäcker sjöjungfruens grav i skogen, faller han av klippan och Kazuha, medan han framgångsrikt drar honom upp igen, hamnar av klippan själv. Heiji hoppar från klippan efter henne och de hamnar båda i en trädgren. Kazuha ser att filialen sakta bryter från tyngden av dem båda och sticker Heijis hand med pilen för att få honom att släppa taget och rädda sig själv.
224 ”And There Were No Mermaids (The Resolution)”
Transkription: ” Soshite Ningyou wa Inakunatta (Kaiketsuhen) ” ( japanska :そ し て 人魚 は い な く な っ た (解決 編) )
12 februari 2001
Med Kogoro bedövad rensar Conan de misstänkta som anklagades för mord, förklarar sedan att varje offer ropades ut av personen de litade på och lockades med löfte om en personlig vinst innan de mördades och avslöjar seriemördarensom äldste Mikoto, som sedan avmaskeras som Kimie. Hon hade förfalskat sin död i lagerbranden med hjälp av Saoris lik som dödades år tidigare, det faktum att Kimie och Saori hade gjort samma tandarbete gjorde det också lättare. Conan avslöjar att den äldre faktiskt var ättlingar till familjen som klädde sig ut som Mikoto för att fortsätta berättelsen om pilen. Heiji och Kazuha anländer till huset i tid för att bekräfta historien. Kimie avslöjar att hennes mamma, som hela staden visste att hon var den äldste och att de visste att sjöjungfruens identitet var den tidigare äldste. För tre år sedan låste Saori, Naoko och Toshimi Kimies mamma i lagret och satte den i brand för att se om hon verkligen var odödlig; Saori uppvisade psykotiska tendenser för odödlighet efter att ha sett, vem hon trodde, var samma person, och avslöjade indirekt henne och hennes kompisers engagemang i Kaoris mors död. Kaori fortsatte själv att låtsas vara äldre för sin mor. Alla öns folk böjer huvudet och ber om ursäkt för att inte berätta för henne tidigare när hon gråter på grund av sin skuld. Det avslöjas att även om Kazuha stökte Heijis hand på klippan vägrade han att släppa hennes hand och Kaori arresteras.
225 ”The Secret of the High Sales”
Transkription: ” Shoubai Hanjou no Himitsu ” ( japanska :商 売 繁盛 の ヒ ミ ツ)
19 februari 2001
En pojke som heter Rintaro ber Junior Detective League att undersöka en konstig man som heter Yuuji Kamekura. Rintaro förklarar att Yuuji dykt upp en dag på sin familjerestaurang och hävdade att han är skyldig Rintaros farfar en tjänst och skulle vilja arbeta på restaurangen. Yuuji börjar strax efter att ha bott hos familjen och hjälper dem att förbättra restaurangen till den punkt att familjen ständigt är upptagen med kunderna. Junior Detective League undersöker och alla utom Conan är övertygade om att Yuuji planerar att gräva en tunnel i en butik för att stjäla varor. Junior Detective League lär sig av en chef för en smyckenbutik att ett rån inträffade för fem år sedan och tjuven blev aldrig fångad. Junior Detective League drar slutsatsen att Yuuji planerar att gräva upp juvelerna han begravde för fem år sedan från rånet under restaurangen som var under uppbyggnad för fem år sedan. Conan förnekar det absurda avdraget men ger efter när Haibara säger till honom att Yuuji är en mycket enkel person till skillnad från tidigare brottslingar som han har varit emot. Junior Detective League lyckas fånga Yuuji gräva efter juveler och han erkänner sitt brott. Haibara dyker upp och säger att hon ringde polisen och Junior Detective League får slutligen uppskattningsbrev från polisen för deras hjälp med att lösa smyckarån. Conan är fortfarande missnöjd och säger att hans hjärna ska användas för att lösa mer komplicerat än detta fall. Conan förnekar det absurda avdraget men ger efter när Haibara säger till honom att Yuuji är en mycket enkel person till skillnad från tidigare brottslingar som han har varit emot. Junior Detective League lyckas fånga Yuuji gräva efter juveler och han erkänner sitt brott. Haibara dyker upp och säger att hon ringde till polisen och Junior Detective League får slutligen uppskattningsbrev från polisen för deras hjälp med att lösa smyckerån. Conan är fortfarande missnöjd och säger att hans hjärna ska användas för att lösa mer komplicerat än detta fall. Conan förnekar det absurda avdraget men ger efter när Haibara säger till honom att Yuuji är en mycket enkel person till skillnad från tidigare brottslingar som han har varit emot. Junior Detective League lyckas fånga Yuuji gräva efter juveler och han erkänner sitt brott. Haibara dyker upp och säger att hon ringde polisen och Junior Detective League får slutligen uppskattningsbrev från polisen för deras hjälp med att lösa smyckarån. Conan är fortfarande missnöjd och säger att hans hjärna ska användas för att lösa mer komplicerat än detta fall. Haibara dyker upp och säger att hon ringde till polisen och Junior Detective League får slutligen uppskattningsbrev från polisen för deras hjälp med att lösa smyckerån. Conan är fortfarande missnöjd och säger att hans hjärna ska användas för att lösa mer komplicerat än detta fall. Haibara dyker upp och säger att hon ringde till polisen och Junior Detective League får slutligen uppskattningsbrev från polisen för deras hjälp med att lösa smyckerån. Conan är fortfarande missnöjd och säger att hans hjärna ska användas för att lösa mer komplicerat än detta fall.
226 ”The Battle Game Trap (Part 1)”
Transkription: ” Batoru Geemu no Wana (Zenpen) ” ( japanska :バ ト ル ゲ ー ム の 前 (前 編) )
26 februari 2001
Sonoko, Ran och Conan är på arkaden där de träffar sin gymnasielärare Jodie Starling som är en ivrig spelare. Jodie introducerar Ran till ett slagsmålsspel med virtuell verklighet som använder mekanik för att simulera smärtan från en riktig kamp. Ran förlorar mot en spelare som heter Kengo Bitou som hånar henne i hennes förlorade. Bitou spelar spelet igen sin rival, Takayasu Shimizu; Striden projiceras på en stor skärm. Bitous avatar överväldigar Shimizus men stannar vid matchens höjdpunkt. Folket i arkaden inser att Bitou är död och polisen kallas in. Polisen undersöker och efter att ha granskat säkerhetskamerans bilder begränsar de de misstänkta till fyra personer, Toshitsugu Emori som är en medelålders taxichaufför, Hitoshi Dejima och som är arkadanställd, Shimizu och Jodie.
227 ”The Battle Game Trap (Part 2)”
Transkription: ” Batoru Geemu no Wana (Kōhen) ” ( japanska :バ ト ル ゲ ー ム の 後 (後 編) )
5 mars 2001
Obduktionen avslöjar att giftet är Tetrodotoxin ; ett gift som orsakar omedelbar förlamning och död strax efter. Conan undersöker och lär sig metoden och den skyldige som mördade Bitou. Han lugnar Sonoko och efterliknar henne; förklarar Shimizu som mördaren. Conan avslöjar att Shimizu var den som spelade Bitous spelavatar för att dölja det faktum att Bitou redan var död. När det gäller vapnet förklarar Conan Shimizu gömde en nål inuti en cigarett, lade tuggummi runt den, lindade den runt papper och släppte den på golvet så att den skulle hålla fast vid arbetstagarens skor som skulle bli av med bevisen. Conan avslöjar att ett mynt med Shimizus fingeravtryck borde hittas i Bitous arkadmaskin. Shimizu erkänner att han avslöjade Bitous spel och skuld fick sin syster att utvecklasA-vitaminbrist på grund av att hon arbetade för mycket för att betala Bitous skuld och inte äta tillräckligt vilket resulterade i hennes blindhet. När Sonoko, Ran och Jodie lämnar arkaden leder deras diskussion till Shinichi som Jodie kallar Cool Guy. Hon säger adjö medan hon ringer till Conan Cool Guy och lämnar. Den natten ringer Jodie till en okänd person som diskuterar hur hennes mål, Rotten Apple har förändrat utseende.
228 ”The Murderous Pottery Class (Part 1)”
Transkription: ” Satsui no Dougei Kyoushitsu (Zenpen) ” ( japanska :殺 意 の 陶 芸 教室 (前 編) )
12 mars 2001
Ran, Sonoko och Conan deltar i Muneyuki Minos keramikklass för att göra vackra muggar. Muneyuki är glad över att se Ran när hennes far Kogoro löste ett mordfall på The Forgemasters gård. Senare visar Muneyuki en mörk personlighet när han kväver Motoo, hans svärson, till döds. När Motoo uppenbarligen försvinner skickar Muneyuki sin andra student, Kikuyo, för att hitta honom. Kikuyo hittar, vad som verkar vara, Motoos förkläde under garderobens högra sida, men när hon öppnar det är han inte där. Muneyuki öppnar båda dörrarna och Motoos lik faller ut ur garderoben. Under utredningen av polisen observerar Conan rörelserna från Muneyuki och Kikuyo. Conan vet att Muneyuki är mördaren baserad på omständighetsbevis, till och med går så långt som att konfrontera honom när de båda är ensamma och lämnar Muneyuki ganska rädd.
229 ”The Murderous Pottery Class (Part 2)”
Transkription: ” Satsui no Dougei Kyoushitsu (Kōhen) ” ( japanska :殺 意 の 陶 芸 教室 (後 編) )
19 mars 2001
Conan finner något misstänkt med hänge på slipsen och räknar ut Muneyuki och hans metoder. Det verkar som om Kikuyo hade en skuld på 10 miljoner yen och försäkringspengar från Motoos död skulle täcka det, vilket gav henne ett motiv. När poliser och Muneyuki börjar anklaga Kikuyo, sätter Conan Sonoko i sömn och avslöjar Muneyuki som den verkliga mördaren. Efter att ha dödat Motoo hängde Muneyuki sitt lik i garderoben, gömd bakom kläderna och riggade slipsen och hänget på vänster sida och höll det på plats. Han skickade Kikuyo för att leta efter Motoo som öppnade den högra garderobsdörren, aktiverade sitt trick och effektivt ramade in henne för mordet, men när Muneyuki öppnar båda dörrarna föll Motoos lik ut. Som bevis är Muneyukis fingeravtryck och spikavtryck på slipsen som används för att döda Motoo och utföra tricket. Muneyuki medger tyvärr att Motoo hade en affär med Kikuyo medan han var gift med sin avlidna dotter, varför han kontinuerligt försökte inrama henne. Han förklarar att medan hans dotter fortfarande levde, hade hon köpt en beige slips för Motoo som en julklapp och att han efter hennes död hade hittat den kastad i papperskorgen. Ursprungligen trodde han att slipsen av misstag hade fallit i papperskorgen, men när han åkte till flygplatsen hittade han Motoo, som han trodde skulle vara sörjande, leende lyckligt med Kikuyo som höll fast i armen och upprörde honom. Muneyuki arresteras för mord. hon hade köpt en beige slips till Motoo i julklapp och att han efter hennes död hade hittat den kastad i papperskorgen. Ursprungligen trodde han att slipsen av misstag hade fallit i papperskorgen, men när han åkte till flygplatsen hittade han Motoo, som han trodde skulle vara sörjande, leende lyckligt med Kikuyo som höll fast i armen och upprörde honom. Muneyuki arresteras för mord. hon hade köpt en beige slips till Motoo i julklapp och att han efter hennes död hade hittat den kastad i papperskorgen. Ursprungligen trodde han att slipsen av misstag hade fallit i papperskorgen, men när han gick till flygplatsen hittade han Motoo, som han trodde skulle vara sörjande, leende lyckligt med Kikuyo som höll fast i armen och upprörde honom. Muneyuki arresteras för mord.
230 ”The Mysterious Passenger (Part 1)”
Transkription: ” Nazo-meita Joukyaku (Zenpen) ” ( japanska :謎 め い た 乗客 (前 編) )
16 april 2001
Gin och Vodka är vid en bar som diskuterar sina planer med Black Organization- medlemmen Vermouth för att fånga Sherry . Conan och Detective Boys tar transitbussen till en skidort där de möter Araide och Jodie ombord på bussen. Haibara kan känna att Vermouth är på bussen och gömmer sig i rädsla för att förhindra att hon hittas. Strax efter kapades bussenav två beväpnade män som använder passagerarna som gisslan och kräver att staden släpper sin chef. Conan försöker leta efter ett sätt att gripa männen men fångas varje gång och får honom att inse att en av de tre passagerarna på baksätet är en medbrottsling för de beväpnade männen och på något sätt informerar dem om passagerarens beteende. Conan undersöker skidväskorna som rånarna placerade i mitten av bussen och inser att de innehåller sprängämnen.
231 ”The Mysterious Passenger (Part 2)”
Transkription: ” Nazo-meita Joukyaku (Kōhen) ” ( japanska :謎 め い た 乗客 (後 編) )
23 april 2001
Conan räknar ut vem medbrottslingen är. När bussen går in i en tunnel tvingar de beväpnade männen Araide och en passagerare som heter Akai Shuichi att bära skidutrustningen som kaparna hade på sig. Kaparna sedan använda Miharu Tomino, en kvinna tugga tuggummisom gisslan och fortsätt att lämna bussen. Conan avslöjar att kvinnan är en medbrottsling till dem och att de planerar att detonera bomberna i skidväskorna när de är utanför bussen. Junior Detective League kan informera föraren att stanna plötsligt vilket gör att Conan kan gripa brottslingarna. Tomino aktiverar av misstag bomberna när bussen plötsligt stannade och gav dem några minuter innan det detonerar. Passagerarna lämnar bussen men Haibara sitter kvar i bussen när hon planerar att dö i explosionen och därefter hindra den svarta organisationen från att hitta henne och skada dem runt omkring henne. Conan rusar tillbaka i bussen och kastar en brandsläckare för att bryta bakrutan, tar tag i Haibara och flyr genom bussens bakrutan innan explosionen inträffar. Conan får Takagi att föra Haibara till sjukhuset för att dölja henne från Black Organization-medlemmen. Senare ses Akai Shuichi rapportera till en okänd person och informera dem om att målet inte har dykt upp.
232 ”The Apartment Degradation Case”
Transkription: ” Manshon Tenraku Jiken ” ( japanska :マ ン シ ョ ン 転 落 事件)
7 maj 2001
Mouri Kogoro accepterar ett ärende för att ta reda på vem som har skickat hotande telefonsamtal och brev till en man vid namn Mitsuo Yoshimura. På vägen till Yoshimuras lägenhet med sin vän Joji Ueda bevittnar Mouri och Conan Yoshimura falla till hans död. Polisen anländer och börjar söka efter ledtrådar och Ueda ber att byta kläder. Conan låtsas vara törstig för att infiltrera Uedas rum som ligger 1 våning ovanför offrets rum för att söka efter ledtrådar. Han hittar flera fördjupningar i mattan som indikerar att möbler hade placerats där men flyttats. Senare använder Conan Mouri för att säga sitt avdrag. Conan avslöjar att det inte finns något sätt att offret ’ s toffel kunde ha flög så långt om han hade hoppat från 5: e våningen och eftersom takdörren är låst betyder det att offret hade hoppat från vänens rum som var högsta våningen. Han drar slutsatsen att kompisen och offret hade druckit whisky tillsammans i offrets rum och att kompisen hade spikat whiskyn med sömntabletter. Vänen hade burit offret till sitt rum som han hade ordnat om för att se ut som offrets rum så att offret skulle tro att det var hans rum. Medan kompisen var med Mouri och Conan i restaurangen ringde han offret och sa att folket som var efter honom kom för honom. Ueda hade också tidigare ringt en blomsterhandlare för att leverera blommor klockan 7: 00.00 som offret misstog för folket som kom efter honom och han fortsatte att hoppa från balkongen till lagertrappan som dödade honom när han var på sjätte våningen. Beviset för att Ueda var skyldig var att det inte fanns något samtal som mottogs av Ueda vid tiden för brottet. Den skyldige avslöjade att han var i skuld och offret övertygade honom om att stjäla droger från hosipitalet de arbetade på. Men när kompisen ville sluta stjäla hotade offret att avslöja för alla på sjukhuset att kompisen hade stjält droger.
233 ”Beviset som inte försvann (del 1)”
Transkription: ” Kienakatta Shouko (Zenpen) ” ( japanska :消 え な か っ た 証 拠 (前 編) )
14 maj 2001
Agasa tar Junior Detective League till en granne som heter Teruya Kanou som ger bort sina tillhörigheter innan han flyttar till England. Haibara fortsätter att vara pessimistisk eftersom hon oroar sig för att den svarta organisationen har upptäckt henne från den tidigare busskapningshändelsen. Medan Kanous Papillon försvinner när långväskklockanslår tolv och klockspel tolv gånger. När Doyles, Papillon, krage finns i en förbränningsugn som inte har använts på länge och bakporten lämnas öppen, inser Conan att en skyldig försökte förfalska scenen för att ge intryck av att den skyldige kidnappade Doyle och sprang bort när faktiskt den skyldige gömmer Doyle i huset för att stjäla honom efteråt. Shino Hasukis skor finns nära brottsplatsen och hon misstänks vara den skyldige av en av hunduppfödarna.
234 ”Beviset som inte försvann (del 2)”
Transkription: ” Kienakatta Shouko (Kōhen) ” ( japanska :消 え な か っ た 証 拠 (後 編) )
21 maj 2001
Conan märker att det finns glasull som dämpar ljudet i förbränningsugnen och inser vem den skyldige är. Efter att ha samlat gästerna avslöjar Conan att farfarsklockan inte ringde eftersom den skyldige ändrade tiden till 12 timmar framåt och avslöjar att den skyldige använde stereon för att simulera klockspel. Doyle jagade efter klockan och lukten av var den blå kudden var och lockas till baksidan av stereon med ost som innehåller sömntabletter. Conan avslöjar att den skyldige var efter diamanten på Doyles krage som är värt en förmögenhet. Han avslöjar att den skyldige är Yoshio Tsunashima; Tsunashima hade reserverat en liten pendelklockasom blev långsammare med en minut i timmen, vilket betyder att något tyngde ner pendeln som visade sig vara Doyles krage. Tsunashima börjar fly, dock stoppar Arthur och Christie honom och eftersom han inte kunde ta sig till en hund, slutade han försöka springa. Tsunashima erkänner sitt brott och avslöjar att han behövde pengarna för att fortsätta stödja de övergivna hundarna som han fortsatte att ta in. Kanou beslutar att ge kragen till Tsunashima och inte driva på några anklagelser. Den följande kvällen fick de reda på att Kanous andra hund, Arthur, var den som placerades Hasukis skor någon annanstans. Conan avslöjar att Arthur ville förhindra Hasuki från att lämna så att han kunde vara med sin kärlek Christie, Hasukis schäfer . Hasuki meddelar att hon hade kommit att acceptera Kanou ’ och kommer att gå med honom i England.
235 ”The Locked Wine Cellar”
Transkription: ” Misshitsu no Wain Seraa ” ( japanska :密室 の ワ イ ン セ ラ ー)
28 maj 2001
Mouri, Ran och Conan är inbjudna till en privat fest av en president för ett finansiellt företag, som är känd för sin dyra samling och olika smaker i vin. Tre andra gäster deltar och alla har lånat pengar från presidenten. Han utmanar en av gästerna, en träningssommelier till en provsmakningsutmaning att om han gissar alla viner korrekt kommer han att glömma sin skuld. När sommelieren gissar många av vinerna korrekt blir presidenten frustrerad och går till sin vinkällare för ett sällsynt vin. De inser alla att presidenten har tagit för lång tid och upptäckt sin döda kropp i vinkällaren som har hittats låst. Fingeravtryck har hittats på dörrknappen av två av de misstänkta men Conan upptäcker ledtrådarna och använder till slut Mouri med hjälp av Takagi och Chiba för att återuppta hur brottslingen dödade presidenten. Den skyldige hade ropat ut presidenten till bakgården genom att knacka på vinkällarens fönster och sedan dödat honom i trädgården. Kriminella använde sedan klädstångar för att sänka kroppen i vinkällaren där likets fötter slog ner vinflaskorna på den övre hyllan och hade använt sin näsduk för att torka vinet som kom på klädstångarna. Kriminella erkänner att de dödade presidenten för att han höjde räntan på deras skuld och de inte kunde betala för att han var tvungen att betala sina anställda. fötterna slog ner vinflaskorna på den övre hyllan och hade använt sin näsduk för att torka av vinet som kom på klädsträngarna. Kriminella erkänner att de dödade presidenten för att han höjde räntan på deras skuld och de inte kunde betala för att han var tvungen att betala sina anställda. s fötter slog ner vinflaskorna på den övre hyllan och hade använt sin näsduk för att torka av vinet som kom på klädsträngarna. Kriminella erkänner att de dödade presidenten för att han höjde räntan på deras skuld och de inte kunde betala för att han var tvungen att betala sina anställda.
236 ”The Nanki Shirahama Mystery Tour (Part 1)”
Transkription: ” Nanki Shirahama Misuterii Tsuaa (Zenpen) ” ( japanska :南 紀 白 浜 ミ テ テ リ ー ツ ア ー (前 編) )
4 juni 2001
Ran, Mouri och Conan åker till Shirahama på en semester de vann från ett shoppingdistriktslotteri och där möter en grupp högskolestudenter som heter Maki Shinjou, Tatsuhiko Yura, Madoka Mitsui, Kanako Miyahara och Kouta Fuji. De är alla i samma konstklubb, men verkar inte klara sig bra. Under den tid som Conan, Ran och Mouri nära souvenirbutiken Conan känner en mystisk person som tittar på dem och den mystiska personen kommer iväg på en buss på väg till Shirahama där Madoka ritar innan Conan kunde komma ikapp. När Madoka ritar, hittar hon kroppen till en av sina medstudenter, Maki, knivhuggen i hjärtat. Hon ringer omedelbart till Fuji som är på Adventure World med Mouri, Ran och Conan. Madoka säger till polisen att någon heter Maki ’
237 ”The Nanki Shirahama Mystery Tour (Part 2)”
Transkription: ” Nanki Shirahama Misuterii Tsuaa (Kōhen) ” ( japanska :南 紀 白 浜 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (後 編) )
11 juni 2001
Conan undersöker och får reda på att Madoka fuskade på sin pojkvän med en annan student, Fuji, men att ingen av dem begick mordet. Conan avslöjar också genom Mouri att Maki ursprungligen hade planerat att döda Madoka för att ha stjält sin pojkvän. Maki skapade sin egen alibi genom att be Kanoko att låtsas vara henne och få Mouri, Ran och Conan att se henne på stationen. Det avslöjas också att den mystiska personen som tittade på Conan var Kanoko. Kanoko återvände sedan och dödade Maki eftersom Maki hade hjälpt henne att komma in på universitetet olagligt genom att be sin far att släppa in henne på universitetet.
238 ”De 3” K ”i Osaka Case (del 1)”
Transkription: ” Oosaka” Mittsu no K ”Jiken (Zenpen) ” ( japanska :大阪 “3 つ の K” 事件 (前 編) )
18 juni 2001
Heiji bjuder in Mouri, Ran och Conan till en firande av öppnandet av restaurangen 3K av tre amerikanska kändisar, en tungviktig boxningsmästare vid namn Ricardo Barreira, en Major League-basebollspelare med namnet Mike Norwood, och den professionella fotbollsspelaren som heter Ray Curtis som Conan beundrar. Kazuha visas att lyssna på deras telefonsamtal och misstänker att Heiji har en affär med någon kvinna när han ständigt viskar i telefonen ”Är det inte en bra tid? Jag kan ringa tillbaka senare.” och ”Har du blivit fångad redan?” Under festen frågar annonsören om någon har några frågor till de tre idrottarna. Plötsligt ber nyhetsreporteren vid namn Ed McCay som blev inbjuden att det inte är Japan som är hem för många skandaler och nämner att K står för ”kitanai” som betyder smuts. Under festen ber Ran fotbollsspelaren om sin autograf för Shinichi framför alla gästerna, vilket i sin tur får Heiji att be Conan att försöka ringa Ran en gång i taget som Shinichi. Ran fick också en signerad tröja och en biljett till en utställningsmatch i Nagai som Ray kommer att spela där hon ger Conan. I gengäld ber fotbollsspelaren Ran att hjälpa de tre att skapa ett ”K” ovanför restaurangen med hjälp av lamporna i rummen ovanför restaurangen. Medan de gör detta hörs ett skott och ett fönster bryter på andra våningen. Heiji och Conan springer upp till rummet och hittar Ed McCays döda kropp. Reportern visas för att hålla i bältet med sin vänstra hand och visar tre fingrar med sin högra hand.
239 ”De 3” K ”av Osaka Case (del 2)”
Transkription: ” Oosaka” Mittsu no K ”Jiken (Kōhen) ” ( japanska :大阪 “3 つ の K” 事件 (後 編) )
25 juni 2001
När Heiji undersöker rummen dyker Conan plötsligt upp och pratar med honom om att alla tre sportkändisar är oskyldiga. Heiji och Conan hittar en mopp i garderoben på ett hotellrum och räknar ut vad tricket var och Conan vägrar tro att det var möjligt. Conan springer ut och hittar de tre idrottarna som kommer ut ur badrummet. Conan går in i badrummet och hittar en nål i papperskorgen. Han hörde sedan Ran, Kazuha och Kogoro komma och Kogoro pratade med Ran och Kazuha om vad han hade hört det i restaurangen om innebörden av ”bandou”. Kogoro sa också att Ed McCay talade flytande japanska och visste mycket om japansk mat. Conan fick äntligen reda på vem den skyldige är. Conan konfronterar äntligen gärningsmannen, Ray. Conan avslöjar att Ray använde en fotboll för att tända lamporna på 1: a våningen samtidigt som han dödade offret. Ray avslöjar att offret skapade falska rykten om att han använt droger och förstört hans liv. Hans fru begick självmord och att han bara vände sig till droger efteråt för att lindra makens ledvärk. Conan övertygar Ray att vända sig, vilket innebar att de 2 hade en konversation helt på engelska (i den subbed versionen). Conan visas senare att sitta deprimerad på verandan i Heijis hus när en av hans favoritfotbollsspelare Ray hade arresterats. Ran påpekar att Conans uttryck liknar Shinichis uttryck när han tappar något han älskar. Heiji hejar Conan upp genom att försöka hålla en fotboll i luften genom att sparka. Han misslyckas vilket leder till att Conan visar honom rätt sätt att göra det.
240 ”The Bullet Train Transport Case (Part 1)”
Transkription: ” Shinkansen Gosou Jiken (Zenpen) ” ( japanska :新 幹線 護送 事件 (前 編) )
2 juli 2001
Under resan hem på Shinkansen från Osaka stötte Conan, Ran och Mouri på officer Satou och Takagi, som transporterade en brottsling. Senare hittades en bomb i tåget som officer Satou gick för att undersöka. Vid den tiden, medan hon var i badrummet med den, fick officer Takagi ta brottslingen till badrummet. Och sedan begick han tydligen självmord men …
241 ”The Bullet Train Transport Case (Part 2)”
Transkription: ” Shinkansen Gosou Jiken (Kōhen) ” ( japanska :新 幹線 護送 事件 (後 編) )
9 juli 2001
Från brottsplatsen hittade Conan en misstänksam sak som gör scenen till platsen för mord. Under utredningen observerar Conan tre misstänkta. Conan påpekar de misstänkta för vem mördaren är. Efter att ha undersökt och hittat ledtrådar avslöjar Conan den skyldige. Han försöker fly men stoppas av Takagi och Satou.
242 ”Boy Gentas olycka”
Transkription: ” Genta Shōnen no Sainan ” ( japanska :元 太 少年 の 災難)
16 juli 2001
Genta har agerat konstigt i skolan nyligen. Junior Detective League lär sig att han blir utsatt för en mördare. Genta försöker komma ihåg var han ser mördaren. Efter att ha ätit glass, sett Frankrikes flagga och tittat på en butiksspegel går han till en frisersalong. Därefter möter mördaren honom men Conan avslöjar att det var en fälla och att mördaren är omgiven av poliser.
243 ”Kogoro Mouri’s bedragare (del 1)”
Transkription: ” Mōri Kogoro no Nisemono (Zenpen) ” ( japanska :毛利 小五郎 の ニ セ 者 (前 編) )
23 juli 2001
Tatsuo Mori, en efterliknande av Mori Kogoro, anländer till Aoiya Hotel nära en läskig skog där han uppmanas att undersöka ett fall där en långhårig man sägs ha begått självmord för 4-5 år sedan. Den verkliga Kogoro, med Ran och Conan, är också på väg dit och stöter på detektiv Yamamura som förklarar fallet; mannen som begick självmord hade på sig vinterrock men dog på sommaren, hade nycklar men inget körkort och cigaretter men ingen tändare. Kogoro säger att han anställdes av Yoshiro Onda, hotellets ägare för att undersöka saken. Efter en kort utredning åker de till värdshuset där Kogoro stöter på huvudet med sin bedragare och möter Eiji Urakawa och Masao Jinbo, som ger Ran sin mobiltelefon. Han bestämmer sig för att spela med och inte avslöja sin identitet. Senare samma natt hittas Tatsuo hängande i sitt rum.
244 ”Kogoro Mouri’s bedragare (del 2)”
Transkription: ” Mōri Kogoro no Nisemono (Kōhen) ” ( japanska :毛利 小五郎 の ニ セ 者 (後 編) )
30 juli 2001
Efter att ha analyserat ledtrådarna och fakta är Conan övertygad om att den långhåriga mannen och Tatsuo mördades. Han hittar framgångsrikt skatten och bjuder in den skyldige till skogen där detektiv Yamamura anländer och avslöjar mördaren för att vara Masao Jinbo. Med Kogoro lugnat avslöjar Conan att Jinbo och den långhåriga mannen var en del av en förskingringbedrägeri förvärvade dem 50 miljarder yen. På grund av den nervösa känslan av att lämna pengarna i skogen kände mannen att Jinbo skulle försöka döda honom och ta pengarna för sig själv; han lämnade ett hot efter meddelandet om döden om en sådan incident inträffade. Jinbo mördade verkligen sin partner och placerade sedan bevis, som hittades från ett annat självmordsfall, för att förfalska hans dödstid. Jinbo anlitade Tatsuo efter att ha fått reda på att den verkliga Kogoro var involverad, men mördade honom liksom Tatsuo kände sig spelad och hotade att avslöja sanningen för de verkliga myndigheterna när han fick veta att det bara fanns en sumotidning i portföljen. Som bevis matchar Jinbos fotavtryck det som finns på shogi-kortet när han använde det för att hänga Tatsuo och han visste att Kogoro var den verkliga affären när han överlämnade hennes telefon med hennes namn på den. Jinbo kapitulerar och därefter plockar Kogoro upp tjejer som är hans fans och ger dem en tur i bilen.
245 ”The Gun Shot in the Sunflower Building”
Transkription: ” Himawari-kan no Juusei ” ( japanska :ヒ マ ワ リ 館 の 銃 声)
6 augusti 2001
Conan, Kogoro och Ran åker alla till en isolerad herrgård som kallas solrosbyggnaden eftersom den var 12: e timme roterar. De grillar ute medan ägaren är inne när de hör ett skott. De rusar in för att hitta ägaren skjuten genom pannan. Efter att ha undersökt upptäcker Conan att den skyldige var en av ägarens studenter som studerade för att vara arkitekt. Studenten dödade ägaren för att ägaren stal hans arbete och fick ett pris för det.
246 ”Mysteriet i nätet (del 1)”
Transkription: ” Ami ni Kakatta Nazo (Zenpen) ” ( japanska :網 に か か っ た 謎 (前 編) )
13 augusti 2001
Professor Agasa tar Junior Detective League och Conan på stranden under skolavbrott medan Ran och Sonoko också råkar vara på den exakta stranden. På natten åt alla middag på ett hotell tillsammans med livräddarna de träffade den morgonen. Mannen som livräddarna skulle träffa dök inte upp så de försökte ringa honom men det enda ljudet som kunde höras var ljudet av vågorna. De 3 livräddarna bestämde sig för att leta efter mannen på stranden och hittade honom död på stranden, täckt av repor och insvept i ett fiskarnät.
247 ”Mysteriet i nätet (del 2)”
Transkription: ” Ami ni Kakatta Nazo (Kōhen) ” ( japanska :網 に か か っ た 後 (後 編) )
20 augusti 2001
Conan räknar ut den skyldige och bestämmer sig för att använda professor Agasas röst för att avslöja tricket men kommer ihåg att han glömde bort sin röst med fluga på hotellet. Haibara anländer och tar med sig Conans fluga. Conan ber Ayumi, Mitsuhiko och Genta att samla in några saker. Efter att de tre förde dem avslöjar Conan, som professor Agasa, det trick den skyldige använde för att döda mannen. Offret, täckt av fisknät, placerades på stranden där den skyldige grävde ett hål som passade för en man. Han placerade sedan en båt med havsvatten ovanpå offret för att tjäna som vikt så att när offret vaknar kommer han inte att kunna fly när tidvattnet stiger upp. Mördaren placerade falska bevis på båten så att polisen skulle tro att offret placerades inuti båten innan han lät honom drunkna. Den skyldige berättar sedan att han dödade mannen som var ansvarig för sin fars död och att han bara samlade allt sitt mod för att ge mannen gudomligt straff. Ran säger sedan till mannen att mod är ett ord som ger dig styrkan att göra det som är rätt och inte ta någon annans liv. Efteråt kommer Haibara fram till Ran och presenterar sig själv.
248 ”Alibi of the Soothing Forest”
Transkription: ” Iyashi no Mori no Aribai ” ( japanska :癒 し の 森 の ア リ バ イ)
27 augusti 2001
Medan Conan, Ran och Kogoro går på sightseeing, dödas byens chef av någon som besökte byns chef före postkontorets dam. När Conan iakttog ledtråden kring brottsplatsen räknade han ut att den skyldige var offrets äldsta son. Med Sleeping Kogoros avdrag avslöjar Conan sanningen om byhuvudets död.
249 ”The Idol Stars ’Secret (Part 1)”
Transkription: ” Aidoru-tachi no Himitsu (Zenpen) ” ( japanska :ア イ ド ル 達 の (前 編) )
3 september 2001
Ran och Kogoro får en inbjudan till ett förlovningsfest från hans favoritgud Youko-chan. Kaoru den som förlovar sig är en annan stjärna och en före detta medlem i en grupp som alla brukade vara i. Hon är ett fan av Kogoro och ville att han skulle ta reda på vem som förföljer henne. Kaoru bestämmer sig för att bada. Och resten av tjejgruppen bestämmer sig för att klä upp sig och sjunga sin gamla sång för att överraska henne. Conan upptäcker blod som leder till dörren och de hittar henne attackerad. Blodiga kläder finns utanför som gjordes för att få det att se ut som om det var Kaorus stalker men verkligen är någon på festen.
250 ”Idolstjärnornas hemlighet (del 2)”
Transkription: ” Aidoru-tachi no Himitsu (Kōhen) ” ( japanska :ア イ ド ル 達 の 後 (後 編) )
10 september 2001
Megure söker alla efter mordvapnet men det finns inte. Även om de upptäcker en lyssnarenhet och hittar lådor som manipuleras med. Sjukhuset ringer och Kaoru klarar det. Under tiden konfronterar Conan den skyldige som försökte döda Kaoru på grund av ett missförstånd och överdosering av medicin för att försöka döda sig själv. Men Conan räddar hennes liv. Kaoru gjorde uppenbarligen ryktet om förlovningen för att få sin chef att märka henne och de blev senare förlovade.
251 ”Tragedin vid OK Corral”
Transkription: ” OK-Bokujou no Higeki ” ( japanska : OK 牧場 の 悲劇)
17 september 2001
På grund av Kogoros kärlek till hästar tar han Conan och Ran till en OK ranch. En av deras prisvinnande hästar blir skrämd och de springer alla efter henne. De når hästen och Conan hittar blod på sin hästsko. De hittar sedan hovmannen; en som skor på hästarna, mördad. De får reda på att hovmannen hade träffat en affärsman som ville köpa och förstöra avel av fler hästar som skulle rädda ranchen. Conan drar slutsatsen att det inte var en olycka och att någon gav hästchokladet som är ett stimulerande medel för hästar. Men det var inte orsaken till döden och var en täckmantel för den verkliga brottslingen. Och att mordvapnet var hästskon som den som skyndade på sig fel. Kriminella erkänner och dödade hovsmannen av misstag i självförsvar.
252 ”The Kidnapper in the Picture”
Transkription: ” E no Naka no Yuukaihan ” ( japanska :絵 の 中 の 誘拐 犯)
8 oktober 2001
Conan och Junior Detective League får reda på ett kidnappningsfall och beslutar att utreda. De letar efter platser där den kidnappade pojken kan vara gömd och Ayumi hittar den skyldige. Hon gömmer sig i sin bil och fördes dit pojken hålls, och Conan slår ut kidnapparen genom att slå honom med en sparkad färgburk.
253 ”Metropolitan Police Detective Love Story 4 (Part 1)”
Transkription: ” Honchou no Keiji Koi Monogatari 4 (Zenpen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 4 (前 編) )
15 oktober 2001
Satou har ett ordnat äktenskapsmöte med en man på grund av sin mors uthållighet. Hon anländer för att ta reda på att det är Ninzaburo Shiratori. Hon föreslår att om Takagi inte kommer till henne före solnedgången, kommer hon att gifta sig med honom oavsett om hon vill eller inte. Han accepterar, men Takagi är upptagen med ett butiksrån. Tre av ögonvittnen ger alla olika beskrivningar och tre synder hålls bakom polisbilen. Conan i telefon förbereder sig för att hjälpa Takagi att lösa ärendet som Kudo Shinichi.
254 ”Metropolitan Police Detective Love Story 4 (Part 2)”
Transkription: ” Honchou no Keiji Koi Monogatari 4 (Kōhen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 4 (後 編) )
22 oktober 2001
Takagi löser ärendet och arresterar den skyldige när han försöker göra en streck ur polisbilen. Takagi kommer ikapp och ger upp att åka till Simone i tid för att stoppa äktenskapet, eftersom solen nästan går ned och bilen är för långt borta. Hans parti kommer för att heja på honom och han springer. Conan lyckas stoppa äktenskapet i tid med Tomoaki Araides hjälp. Takagi lyckas nå restaurangen men solen har helt sjunkit. Han ser sedan Satou runt hörnet som berättar för honom att han berättade för henne att ett nödfall har kommit upp. Takagi ler när han går in i bilen. Samtidigt lämnar Shiratori restaurangen, besviken över sitt slutna äktenskap. Conan kommenterar hur Takagi och Satou påminde honom om Ran och sig själv.