Fall avslutat (säsong 21)

Den tjugoförsta säsongen av Case Closed anime var regisserad av Koujin Ochi och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektiv Shinichi Kudosom förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 21
Detective Conan DVD 21.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong 21 av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 35
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 18 februari  – 15 december 2012
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 20
Nästa  →
Säsong 22
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder fem temamusik : två inledande och tre avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Miss Mystery” av Breakerz fram till avsnitt 666. Det andra öppningstemat är Kimi no Namida ni Kon’nani Koishiteru (君 の 涙 に こ ん に 恋 し て るlit, tänd. Så mycket kärlek med dina tårar) av Natsuiro med början från avsnitt 667. [4] Det första avslutande temat är Kanashimi hodo Kyō no Yūhi Kirei dane (悲 し み ほ ど 今日 の 夕陽 き れ い だ ねlit lit, lit. ”Jämfört med sorg, dagens solnedgång är vackrare”) av grramoch används fram till avsnitt 653. [5]Den andra slutar tema är ”Skriv över” (オーバーライト, Ōbāraito ) , och genom Breakerz mellan episod 654 och 666.  Den tredje sluttid tema är Koi ni Koi Shite (恋に恋して, lit. ”i kärleken” ) av Mai Kuraki med början från avsnitt 667.

Säsongen sändes mellan 18 februari 2012 och 15 december 2012 på Nippon Television Network System i Japan. Från och med oktober 2013 har alla nio volymer släppts.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
646 ”Deduction Showdown in the Haunted Hotel (Part 1)”
Transkription: ” Yūrei Hoteru no Suiri Taiketsu (Zenpen) ” ( japanska :幽 霊 ホ テ ル の 推理 対 決 (前 編) )
18 februari 2012 
Ran , Sonoko och Conan åker till ett hotell för en tårtbuffé. På vägen dit stoppas en molesterare av Masumi Sera , som blir vän med gruppen. På hotellet dödade Teigu Usumi efter att ha kastats av hotellet medan han var självmord. Polisen anländer och avslöjar bilagan där offret vandaliserade säkerhetskameran är den enda blinda fläcken på hotellet och troligen mordplatsen. Där upptäcker de en rullstol fäst vid en lång fiskelinje.
647 ”Deduction Showdown in the Haunted Hotel (Part 2)”
Transkription: ” Yūrei Hoteru no Suiri Taiketsu (Kōhen) ” ( japanska :幽 霊 ホ テ ル の 推理 対 決 (後 編) )
25 februari 2012 
Efter att ha undersökt rummet förklarar Masumi att den skyldige är Toshiko Hirukawa när hon ljög om hissanvändningen till Conan. Hon avslöjar att Hirukawa fick Usumi berusad, placerade honom på rullstolen och använde ett system av strängar kopplade till hissen för att kasta honom ut genom fönstret. Men omspelningen av scenen misslyckas tills Conan uttrycker sina avdrag över telefonen när Shinichi avslöjar färgburkarna placerades ut genom fönstret för att luta rullstolen. Hirikawa erkänner och avslöjar att hennes far bad Usumi att be om ursäkt för att ha lurat sin mor men vägrade. Efteråt begick hennes far självmord efter att hennes mamma dog av chock. I efterdyningen hittades Usumis dolda bankkonto och transaktionerna till det gjorde det möjligt för polisen att gripa bedrägerigruppen. Masumi registrerar sig senare i Ran och Sonokos klassrum.
648 ”Detective Agency Confinement Case (Outbreak)”
Transkription: ” Tantei Jimusho Rōjō Jiken (Boppatsu) ” ( japanska :探 偵 事務所 籠 城 事件 (勃 発) )
3 mars 2012 
Masumi frågar Ran om hon kan komma över för att prata med Conan. En gång där får hon veta att Conan är hos Agasa med Detective Boys och faktum att Conan är med Kogoro i alla fall. De avbryts snart när en beväpnad med bomber och tre gisslan förs in i byrån. Skytten Isao Sawaguri kräver att Kogoro bestämmer vilken av hans tre gisslan som dödade sin syster. Conan ringer till Ran för att fråga vem hon sågs gå med. Masumi svarar och låtsas avsluta samtalet och låter Conan avlyssna situationen. Conan får reda på fallet med Sawaguris syster, Miku Sawaguri, drog slutsatsen att hon var självmord när hon hittades med handleden i hennes låsta ryokanrum . Agasa och detektivpojkarna lämnar för att intervjua den lokalagrannskapssammanslutning som var på ryokan under Mikus död. Conan lär sig gradvis mer om ärendet av information som Sawaguri, media och Detective Boys talar om. Sawaguri inser sedan att Rans mobiltelefon fortfarande är ansluten och förbereder sig för att skjuta Sera tills Conan pratar med sin röst som fluga som Shinichi Kudo.
649 ”Detective Agency Confinement Case (Sniping)”
Transkription: ” Tantei Jimusho Rōjō Jiken (Sogeki) ” ( japanska :探 偵 事務所 籠 城 事件 (狙 撃) )
10 mars 2012 
Sawaguri, nöjd med att ha en annan detektiv som hjälper till i ärendet, lyder hans begäran att ta bilder av gisslanes böcker som autograferats av Miku. Under utredningen förlorar myndigheterna chansen att krypa Sawaguri efter att Ran stänger gardinen eftersom hon tror att Shinichi kan hitta en lösning för att förhindra dödsfall. Mikus blogginlägg avslöjar att hennes senaste tre besökare var från en elefant, en räv och en råtta. Conan förklarar att djuren baserades på gisslanes yrken: Elefanten är Sumika Nihei, på grund av sin mans tätningsdesign som liknar en elefants tusk; Shinobu Yuchi är räven eftersom hon är en bagare och hennes mat är färgad som en rävrock; och råttan är Tamami Mitsui som är en stenhuggerisom är grå som en råtta. Som svar förbereder Sawaguri sig för att döda Mitsui.
650 ”Detective Agency Confinement Case (Release)”
Transkription: ” Tantei Jimusho Rōjō Jiken (Kaihō) ” ( japanska :探 偵 事務所 籠 城 事件 (解放) )
17 mars 2012 [13]
Conan förklarar att Mitsui är oskyldig sedan hon bevittnade att lämna Mikus rum; Sawaguri drog slutsatsen att den skyldige kom över från balkongen och lämnade sitt rum. När det gäller Mikus död förklarar Conan att hon efterliknade självmordet på huvudpersonen i sin bok. Sawaguri blir orolig som ett resultat och tas in av myndigheterna. Senare avslöjar Conan att hans tidigare avdrag var en bluff och att Miku mördades av Yuchi, på grund av att Mitsui lämnade rummet med Yuchis tofflor som avslöjade att Yuchi fortfarande var i Mikus rum efter att hon lämnade. Som bevis avslöjar Yuchis bok att den hade sandpapperats för att rengöra Mikus blod. Yuchi erkänner och avslöjar att Miku tog all kredit på boken de samarbetade för att motivera henne till hämnd.
651 ”Conan vs. Heiji: Detective Deduction Battle Between the East and the West” 1 tim.
Transkription: ” Conan vs Heiji Tōzai Tantei Suiri Shōbu ” ( japanska :コ ナ ン vs 平 次 東西 探 偵 推理 勝負)
24 mars 2012 
Heiji och Kazuha besöker Tokyo där de två delarna skiljer sig åt. Ett mord inträffar på restaurangen Kazuha är i och tvingar Kogoro, Ran, Masumi, Heiji och Conan att utreda. Vittnet är Andre Camel som förklarar offrets sista ord var en bekännelse av en förgiftning. Heiji avslöjar att offret talade i en Kansai-dialekt och offren faktiska ord hänvisade till en okänd skyldig som förgiftaren. Att inse att den skyldige fortfarande finns i restaurangen, begränsar polisen de misstänkta till tre personer utan alibis. Efter att Heiji inte kan lura de skyldiga att avslöja sin Kansai-dialekt, arrangerar Conan de tre synderna att dricka salt misosoppa; Tooru Amakasu avslöjas vara den skyldige efter att ha utropat soppan till att vara Karai(辛 い, lit. ”Spicy”) , en Kansai-dialekt för Tokyos Shoppai (し ょ っ ぱ い, lit. ”Salt”) . Som vissa bevis påpekar Conan att Amakasu borde få handduken färgad med gift från hans händer. Efter att Amakasu arresterats undersöker Andre och Jodie Starling ett foto av Masumi medan de noterar deras förtrogenhet med hennes ansikte. Under tiden avslöjar Heiji att hans syfte med besöket var att ta dem till den avlidne Kohei Wakamatsus hus efter att ha fått ett brev som utmanar honom att lösa mordet.
652 ”The Design of Poison and Illusion (Eye)”
Transkription: ” Doku to Maboroshi no Dezain (Eye) ” ( japanska :毒 と 幻 の デ ザ イ Eye (Eye) )
21 april 2012 
Heiji förklarar att Kazuha gick till Wakamatsus hem i Osaka enligt bokens instruktioner där hon hittar en förklädd person med ordet ”EYE” huggen i badrumsplattorna. Personen orsakar en mörkläggning, smyger sig bort och de snidade orden försvinner. Heiji utarbetar att Wakamatsu mördades i sitt badrum i Karuizawa, Nagano och att den skyldige antydde att ett döende meddelande hade lämnats på plattorna. Heiji och Kazuha har Kogoro, Ran och Conan att följa med dem för att intervjua Wakamatsus änka och nära följeslagare som var i hans hem dagen för hans död. Under intervjun dör Ikuro Wakamatsu, offrets son, efter att ha ätit en förgiftad baumkuchen .
653 ”The Design of Poison and Illusion (S)”
Transkription: ” Doku to Maboroshi no Dezain (S) ” ( japanska :毒 と 幻 の デ ザ イ S (S) )
28 april 2012 
Polisen anländer och deras utredningar avslöjar att baumkuchen skars jämnt i åtta delar och att endast en av bitarna förgiftades. När polisen intervjuar de misstänkta medan änkan, Serika Wakamatsu, utesluts eftersom hon aldrig var nära baumkuchenbrickan. Samtidigt avslöjar polisens detektiv i Nagano för Heiji att Wakamatsus mördare omorganiserade badrumsplattorna för att dölja det döende budskapet. Plattorna använde den galna diamanten optisk illusion som gav intryck av att den inte kunde ordnas utan att bryta mönstret. När det ordnas tillbaka till det normala läser meddelandet ”SON” som indikerar att Ikuro var Wakamatsus mördare.
654 ”Designen av gift och illusion (gift)”
Transkription: ” Doku till Maboroshi no Dezain (gift) ” ( japanska :毒 と 幻 の デ ザ イ Po (gift) )
5 maj 2012 
Conan och Heiji återupptar sin utredning medan Ran och Kazuha skvaller om Shinichis bekännelse gentemot Ran. Conan och Heiji upptäcker giftpulver på Ikuros dörrhandtag och Serikas tofflor; bevisen visar att hon är Ikuros mördare. De två konfronterar Serika som hittas död på sitt kontor efter cyanidförgiftning. Wakamatsus sekreterare, Satake Yoshimi, avslöjar att enligt Serikas testamente ska ett erkännandebrev till Wakamatsus mord ges till polisen efter hennes död; brevet bekräftar att Ikuro var mördaren och Serikas roll för att dölja det döende budskapet.
655 ”The Design of Poison and Illusion (Illusion)”
Transkription: ” Doku to Maboroshi no Dezain (Illusion) ” ( japanska :毒 と 幻 の デ ザ イ Ill (Illusion) )
12 maj 2012 
Conan och Heijis undersökning får dem att inse hur Ikuro och Serika mördades. De avslöjar att när två bitar av baumkuchen lämnades omarrangerades de med Jastrow-illusionen och applicerade gift på den till synes större biten. För Serikas mord använde samma skyldige Gestaltzerfall- fenomenet medan hon undertecknade kontrakt. Detta fick henne att glömma hur man skriver Waka () kanji som tvingar henne att öppna en ordbok till Wa ()sidor där gift applicerades. De avslöjar den skyldige att vara Satake, vilket framgår av glansen på hennes bronsklocka på grund av en kemisk reaktion med cyanid. Satake erkänner morden och förklarar att det var att hämnas Wakamatsu som i hemlighet var hennes far. I efterdyningarna försöker Kazuha bekänna sina känslor för Heiji men misslyckas när han lämnar halvvägs.
656 ”Professor’s Video Site (Part 1)”
Transkription: ” Hakase no Douga Saito (Zenpen) ” ( japanska :博士 の 動画 サ イ ト (前 編) )
19 maj 2012 
Detektivpojkarna lagar curry hemma hos Agasa medan Conan ombeds att värdera en antik vas. Barnen lämnar senare för att köpa curryingrediens och återvänder för att hitta Agasa medvetslös och Ayumi saknas. Kidnapparna skickar ett meddelande och kräver att de letar efter en katt i utbyte mot Ayumi. Kidnapparna skickar ett andra meddelande där de säger att de hittat sin katt och beskriver Ayumis plats. Efter att ha räddat Ayumi, som rullades upp i Agasas antika matta, försöker Detective Boys dra slutsatsen om kidnapparnas motiv.
657 ”Professor’s Video Site (Part 2)”
Transkription: ” Hakase no Douga Saito (Kōhen) ” ( japanska :博士 の 動画 サ イ ト (後 編) )
26 maj 2012 
Conan inser att kidnapparna invaderade Agasas hem för snabbt och drar slutsatsen att de nyligen har besökt; Agasa avslöjar att tre par kunder har uttryckt intresse för vasen. Conan insåg att de skyldiga tittade på Agasas onlinevideo av vasen och hittar bilden av den försvunna katten online och inser att katten var en röd hering. Conan inser att de skyldiga bytte ut Agasas matta med en falsk och att den riktiga mattan är en värdefull persisk matta. Han drar slutsatsen att de skyldiga är kunniga om mattor och driver en närliggande mataffär eftersom de var tvungna att dölja sina röster. Efter att ha hittat en bild av den skyldige online konfronterar Detective Boys kidnapparna och låter dem dömas baserat på Ayumis öronavtryck som finns på den riktiga mattan. Conan har raderat Agasas video på grund av Haibaras utseende på den. På andra håll hjälper Masumi till att ta bort samma videor.
658 ”Den heta fällan i choklad”
Transkription: ” Shokora no Atsui Wana ” ( japanska :シ ョ コ ラ の 熱 い 罠)
2 juni 2012 
Genom Sonokos kontakter bjuder hon in Ran och Conan att delta i föröppningen av en chokladrestaurang som drivs av den berömda chokladmästaren Yukihiko Tsujimoto. Under presentationen tänds en eld och Tsujimoto brinner ihjäl. Efter att Conan undersökt använder han Sonoko för att avslöja att branden orsakades av att använda ett provisoriskt litium – luftbatteri ; Saltvatten och aluminiumkopparna skapade statisk elektricitet som antändde stålull och alkoholhaltiga ångor. Han avslöjar att Mayuko Sakura, offrets partner, är den skyldige, vilket framgår av det faktum att vattnet inte saltades förrän presentationen började. Sakura erkänner och avslöjar att Tsujimoto manipulerade sina känslor för egen vinning och tänkte exilera henne efter hans framgång.
659 ”The Joint Investigation with First Love (Part 1)”
Transkription: ” Hatsukoi no Kyōdō Sōsa (Zenpen) ” ( japanska :初恋 の 共同 捜 査 (前 編) )
9 juni 2012 
Detective Boys upptäcker officer Chiba har vandaliserats med ett hotande ord. Att inse att den skyldige är samma person som har varit på en vandalism den månaden, detektivpojkarna driver Chiba att undersöka det med sin första kärlek, Naeko Miike . De undersöker en underjordisk parkeringsplats där vandalism förekommer. Där orsakas en kollision bakifrån av vandalismens skyldige. Polisen förseglar parkeringsplatsen och lämnar tre personer som misstänkta. Under utredningen tar ett utkast bort Naekos hatt som avslöjar hennes ansikte för Chiba.
660 ”The Joint Investigation with First Love (Part 2)”
Transkription: ” Hatsukoi no Kyōdō Sōsa (Kōhen) ” ( japanska :初恋 の 共同 捜 査 (後 編) )
16 juni 2012 
Chiba kan inte komma ihåg Naekos ansikte men noterar hans förtrogenhet. Under utredningen inser Conan den skyldiges motiv och låter polisen låta de misstänkta lämna. Under natten inrättade polisen en itasha för att locka den skyldige ut och avslöjade den skyldige som Tokuko Shigei. Tokuko vandaliserade bilar med hinder på bakrutorna på grund av att hennes barn hade dödats av en bil i samma tillstånd. Efteråt kommer Chiba ihåg att han passerade Naeko men är fortfarande osäker på sin identitet.
661 ”Kogoro-san is a Good Man (Part 1)”
Transkription: ” Kogoro-san wa Ii Hito (Zenpen) ” ( japanska :小五郎 さ ん は い い 人 (前 編) )
23 juni 2012 
Ran och Conan träffar Takae Kiritani, en äldre kvinna som hävdar att Kogoro hade besökt och hjälpt henne varje vecka. De upptäcker att Ryohei Onda har poserat som Kogoro för att underhålla och hjälpa Kiritani. Under deras besök hittas en granne, Gensuke Denikawa död av de andra grannarna.
662 ”Kogoro-san is a Good Man (Part 2)”
Transkription: ” Kogorō-san wa Ii Hito (Kōhen) ” ( japanska :小五郎 さ ん は い い 人 (後 編) )
30 juni 2012 
Conan avslutar sin utredning och inser vem mördaren är. De misstänkta, som inser att Ryohei är en falsk, utmanar honom att förklara vem den skyldige är. Conan vidarebefordrar sina avdrag till Ryohei som förklarar ett system med fans och TV-fjärrkontroller skapade en falsk dödstid; Detta gjordes för att ställa in en av fläktarna och fjärrkontrollen för att kanalisera medan den andra fläkten och fjärrkontrollen är inställd på en timer för att stänga av TV: n. De avslöjar att fjärrkontrollerna troligen hölls på plats av ett gummiband som Hyodo Junjei har på sig. Som bevis hittades blodets utstryk från offret på gummibanden. Junjei erkänner och avslöjar att offret utpressade honom efter att ha upptäckt att han var en droghandlare. Conan och Ran konfronterar Ryohei om hans identitet och lär sig att Kiritani var hans grundskolelärare som påverkade honom. Dagar senare,Kiritani skickar ett vykort till Kogoro och tackar honom för att han skickat sin lärjunge Ryohei för att ta hand om henne.
663 ”The Mountain Beetle Chase”
Transkription: ” Miyamakuwagata o Oe ” ( japanska :ミ ヤ マ ク ワ ガ タ を 追 え)
7 juli 2012 
Detektivpojkarna vill fånga några skalbaggar för att ta med dem till skolan och som ett resultat besöka Agasas gamla vän i bergen. Detektivpojkarna lyckas hitta en massa skalbaggar på natten, men återvänder för att hitta Namatame skadad. Namatames sista ord är ”Miyama Stag Beetle” innan de förlorar medvetandet.
664 ”The Great Dog Coeur’s Triumph 2″
Transkription: ” Meiken Kūru no o Tegara 2 ” ( japanska :名犬 ク ー ル の お 手柄 2 )
14 juli 2012 
Detektivpojkarna hittar en konstig karta på baksidan av ett papper, med många x på olika platser. När gruppen besöker varje hus, kan de ta reda på innebörden bakom x-talet, liksom mördarens identitet.
665 ”Misstanke om initial K”
Transkription: ” Giwaku no Inisharu K ” ( japanska :疑惑 の イ ニ シ ャ ル K )
21 juli 2012 
Anblick Tateno och Kogoro hittade en död kropp i huset och en luskig gammal man mördades kallblodigt och lämnade bara bokstaven ”k” som ett meddelande. Och det fanns två misstänkta som kan vara den verkliga skyldige till mordet med kallt blod, och båda hade en ”K” -bokstav i varje namn.
666 ”Intimidatorn i en regnig natt”
Transkription: ” Ame no Yoru no Kyōhaku-sha ” ( japanska :雨 の 夜 の 脅迫 者)
28 juli 2012 
Officer Chiba ombeds hjälpa en kvinna som känner att hon blir förföljd, men efter att den förmodade förföljaren hittats död i sitt hem. Det misstänks att hon mördade honom, och Conan måste avslöja sanningen bakom brottsplatsen.
667 ”Wedding Eve (Part 1)”
Transkription: ” Uedingu Ivu (Zenpen) ” ( japanska :ウ エ デ ィ ン グ ・ イ ヴ (前 編) )
1 september 2012 
Kogoro, Ran och Conan är inbjudna av Kogoros vän Raita Banba att delta i hans fest före bröllopet. Banbas brud, Hatsune Kamon, lämnar för att få naglarna klara. Strax när hon återvände får hon ett telefonsamtal på parkeringen som chockerar henne. Hon ringer Banba och säger farväl och hennes bil är uppslukad av eld. Polisen anländer och deras DNA-test avslöjar att en grov matchning av Banbas DNA hittades på Kamons naglar insinuerar honom som mördaren. Banba förkunnar oskuld och avslöjar att den skyldige troligen är Tooru Amuro, deras servitör som i hemlighet har träffat Kamon. Tooru förklarar att han anställdes av Kamon för att undersöka Banba och se om han hade en affär; För att intyga att hans alibi avslöjar Amuro att Banba också anlitade en detektiv för att följa Kamon av samma skäl. Detektivet bekräftar Amuros identitet och lämnar Banba som huvud misstänkt. Conan undersöker, får reda på att Kamon ringde hemliga telefonsamtal och får veta av Amuro att hon var störd för att upptäcka att Banba och henne var föräldralösa av samma hotellbrand.
668 ”Wedding Eve (Part 2)”
Transkription: ” Uedingu Ivu (Kōhen) ” ( japanska :ウ エ デ ィ ン グ ・ イ ヴ (後 編) )
8 september 2012 
Ett andra DNA-test med sterila prover bekräftar den grova DNA-matchningen som leder Conan till en slutsats. Conan lugnar Kogoro och avslöjar att Banba och Kamon är tvillingar av motsatt kön. De hemliga telefonsamtalen var till en medicinsk konsult med det sista telefonsamtalet som bekräftade den genetiska matchningen. Kamon fick reda på hans, och knäppte ansiktet i händerna, skrapade av sig hud och begick självmord. I efterdyningarna betalar Amuro Kogoro för att ha honom som sin lärling.
669 ”Treasure in the Tower of Darkness (Part 1)”
Transkription: ” Kurayami Tō no Hihō (Zenpen) ” ( japanska :く ら や み 塔 の 前 (前 編) )
15 september 2012
Rans karate senpai, Kyodo Nanami, bjuder in Detective Boys för en skattjakt i sitt hem. Väl där upptäcker de att skatten med stor sannolikhet är gömd i det mörka tornet. Det finns dock inga ingångar eller fönster att gå in i tornet med. Runt gården upptäcker de också att detta hus har utrustats med olika knep och fällor. Senare hade Nanamis mamma, Kyodo Momoe, upptäckts död, trodde ha fallit från tornet. Under utredningen av båda fallen försvinner Haibara och de andra upptäcker också två hemliga ingångar.
670 ”Treasure in the Tower of Darkness (Part 2)”
Transkription: ” Kurayami Tō no Hihō (Kōhen) ” ( japanska :く ら や み 塔 の 秘宝 (後 編) )
22 september 2012 
Under undersökningen i en tunnel är Conan åtskild från alla andra. När han inser att han har vågat sig in i själva tornet släpper han alla in i tornet. Han lugnar sedan Kogoro och förklarar att Momoes död var en olycka på grund av holografi och ett missförstånd. Efteråt upptäcks Haibara, Ayumi, Mitsuhiko och Genta vara säkra och att skatten gömd i tornet var ett jätte kalejdoskop.
671 ”Detective ’Nocturne (The Case)”
Transkription: ” Tantei-tachi no Yasōkyoku (Jiken) ” ( japanska :探 偵 た ち の 夜想曲 (事件) )
6 oktober 2012 
Kogoro förbereder sig för att träffa klienten Kei Katshitsuka. I väntan får han e-post från Katshitsuka som byter mötesplats till en lokal restaurang. Där inser Kogoro att mobiladressen skiljer sig från det första meddelandet han fick från klienten. Tillsammans med Tooru, Ran och Conan återvänder han till byrån där de upptäcker att Katshitsuka är bunden med sin kidnappare död. Polisen anländer och fastställer att kidnapparen dödade sig själv eftersom inget krutt hittades på Katshitsuka. De fyra följer med Katshitsuka hem; under resan funderar Conan på varför kidnapparens plånbok var full av mynt och små sedlar, hans mobiltelefon hade bara en historia om ett meddelande och bristen på krut på Katshitsuka.
672 ”Detektivarnocturne (kidnappning)”
Transkription: ” Tantei-tachi no Yasōkyoku (Yūkan) ” ( japanska :探 偵 た ち の 夜想曲 (誘拐) )
13 oktober 2012 
Anländer till Katshitsuka hem får Ran ett telefonsamtal från Masumi. Telefonsamtalet tar emot buller som Tooru drar för att indikera att huset är fel . Medan Kogoro, Ran och Tooru undersöker huset märker Conan att Katshitsuka smyger ut och följer med henne för en biltur. Under tiden hittar Tooru en död man i lägenheten och inser att det var han som verkligen bodde där. Under tiden drog Katshitsuka Conan i viloläge och skickar en lösen till Kogoro för att hindra honom från att ringa polisen. De tre i lägenheten upptäcker att offret har inspelningar av ett nyligen bankrån som indikerar att han var släkt med det och att offret för bankrånet Kenya Shouno var mannen på bilden med Katshitsuka. Ran säger till Agasa att använda trackern för att hitta Conan. Agasa, Haibara ochSubaru fortsätt för att följa signalen. Samtidigt beslutar Masumi också att söka efter Conan.
673 ”Detektivernas natttur (avdrag)”
Transkription: ” Tantei-tachi no Yasōkyoku (Suiri) ” ( japanska :探 偵 た ち の 夜想曲 (推理) )
20 oktober 2012 
Conan slutar ställa upp sin sömn och berättar för sin kidnappare att hon faktiskt är Serina Urakawa och att Kei Katshitsuka var den döda mannen på byrån. hans avdrag härrörde från ett telefonsamtal till Shounos släktingar för att ta reda på hans flickväns identitet. Conan förklarar att Katshitsuka och mannen i lägenheten var två av de tre rånarna. Urakawa fick veta av Shouno att Katshitsuka var en av rånarna. När hon besöker hans lägenhet möter hon andra rånare som hon dödade i självförsvar. Efter att ha fått veta att Katshitsuka planerar att träffa Kogoro för att ta reda på vilket skåp pengarna var gömda i, försöker hon förhöra honom och motiverar hans mord som ett självmord genom att droga honom, placera pistolen i hans händer och dra avtryckaren med en snöre. . När det gäller den tredje rånaren,Urakawa planerar att besöka de tre kvinnliga kontakterna som finns på Katshitsukas telefon för att avgöra vilken som är den skyldige. Under tiden upptäcker Kogoro, Ran och Amuro också den informationen och börjar sin resa dit.
674 ”Detective ’Nocturne (Bourbon)”
Transkription: ” Tantei-tachi no Yasōkyoku (Bābon) ” ( japanska :探 偵 た ち の 夜想曲 (バ ー ボ ン) )
27 oktober 2012 
Efter att ha besökt de tre förklarar Conan att rånaren i videon var vänsterhänt och endast Takayo Tegawa passade den beskrivningen. För att främja sitt argument förklarar Conan att de stulna pengarna var markerade och tvingade rånarna att spendera dem i varuautomater. detta förklarar Katshitsukas plånbok och Tegawas skräp fullt av Gyūdon som kan köpas från en varuautomat. Tegawa lyssnar på deras konversation och håller Conan under skjutvapen och beordrar Urakawa att köra. Subaru, Tooru och Masumi förföljer och griper Tegawa. Från overhead kallar Vermouth en av dem, adresserar dem som Bourbon och påminner Bourbon att följa med sitt löfte.
675 ”Förlåter inte ens en millimeter (del 1)”
Transkription: ” 1 Miri mo Yurusanai (Zenpen) ” ( japanska : 1 ミ リ も 許 さ な い (前 編) )
10 november 2012 
Detektivpojkarna är inbjudna av ett par för grillning. Efter att ha ätit letade mannen efter sin telefon förlora sig i ett gräl med sin fru. Under tiden hittar Ayumi mobiltelefonen och går tillbaka till paret som hittar frun som försöker döda sin man. När detektivspojkarna går in i huset finner de att frun låg på marken knivhuggen i hjärtat.
676 ”Förlåter inte ens en millimeter (del 2)”
Transkription: ” 1 Miri mo Yurusanai (Kōhen) ” ( japanska : 1 ミ リ も 許 さ な い (後 編) )
17 november 2012 [39]
Hustrun tas till sjukhuset. Efter att ha sett situationen och hittat bevis drar Conan slutsatsen att mannen försökte döda sin fru.

Operationen visade sig vara framgångsrik. Mannen rädd för att hans fru skulle avslöja allt, försökte begå självmord men stoppades av Conan och Haibara. Han erkänner att han har försökt sin fru. Efter bekännelsen berättar Conan om de sanna meddelandena som hans fru skickade till sina kollegor och berättar också att hans fru är gravid även om hon inte är medveten om det. Under tiden efter återhämtning ändrar hustrun sitt uttalande för att förhindra att hennes man går i fängelse.

677 Sandstranden utan fotavtryck”
Transkription: ” Ashiato ga Nai Sunahama ” ( japanska :足跡 が な い 砂 浜)
24 november 2012 
Mouri, Ran och Conan försöker surfa för första gången med sin surfinstruktör och hennes mycket äldre man. Paret kommer snart in i ett hett argument om säkerheten för att surfa med en storm som närmar sig, vilket antyder ett oroligt förhållande. De hittar frun död på stranden nästa morgon. Frånvaron av fotavtryck tyder på en surfolycka. Conan observerar snart ledtrådar som indikerar otäckt spel. Sovande Kogoro avslöjar att mannen mördade sin fru och bar hennes kropp till stranden utan att lämna fotspår genom att krypa in i ett kartonghjul.
678 ”Nagasaki Mystery Theatre (Bakumatsu Part)”
Transkription: ” Nagasaki Misuterī Gekijō (Bakumatsu-hen) ” ( japanska :長崎 ミ ス テ リ ー 劇場 (幕末 篇) )
1 december 2012 
Ran vinner en resa till Nagasaki med Mouri och Conan. När de turnerar genom staden avbryter de oavsiktligt inspelningen av ett mysteriedrama. Mouri anställs som konsult för att ta reda på historiens slut eftersom manusförfattaren försvann. Gruppen undersöker manusförfattarens rum och hittar tidningsutklipp av ett verkligt fall av seriestölder. Gruppen ser manusförfattaren men han springer iväg innan de kan komma ikapp honom. När nästa del av manuset skickas via e-post till besättningen dras Ran och Conan in som extra. Conan inser att manuset innehåller dolda meddelanden. Stödteknikern attackeras och han pekar på Ran med sitt döende andetag.
679 ”Nagasaki Mystery Theatre (Nutida del)”
Transkription: ” Nagasaki Misuterī Gekijō (Gendai-hen) ” ( japanska :長崎 ミ ス テ リ ー 劇場 (現代 篇) )
8 december 2012 [42]
Conan hittar lyckligtvis ett vittne som såg Ran studera sina linjer och förse henne med en solid alibi. En av skådespelarna, Sazanami, attackeras senare samma natt och manusförfattarens fingeravtryck finns på hans tillhörigheter. Conan följer ledtrådarna i de dolda meddelandena och samlar alla på teatern. Sleeping Kogoro avslöjar att manusförfattaren upptäckte att Sazanami och rekvisitstekniker var partner i seriestölderna och fruktade för sitt liv. Propteknikern förstod de dolda meddelandena och försökte fly. Han pekade på Ran eftersom rollen hon spelade ledtrådarna för att identifiera Sazanami.
680 ”Cactus Rhapsody”
Transkription: ” Saboten Kyou Sou Kyoku ” ( japanska :サ ボ テ ン 狂 騒 曲)
15 december 2012 
Sonoko, Ran och Conan besöker ett kaktusväxthus. Ägarens söner avbryter med arga utbrott om att de har tagits bort från sin fars vilja. Ägaren förklarar att han är besviken över att hans söner lever av sin förmögenhet och att han lämnar allt åt den botaniska trädgården. Säkerhetslarmet ringer senare och sonen Yasuyuki hittas stående över sin fars döda kropp. Alla ledtrådar pekar på honom som den skyldige, men drottning av avdrag avslöjar att Misa, hushållerskan, dödade ägaren och använde växthusens temperaturinställningar för att utlösa säkerhetslarmet för att skapa en tidsalibi.

Anteckningar och referenser