Fall stängt (säsong 22)

Den tjugoförsta säsongen av Case Closed anime regisserades av Yasuichiro Yamamoto och producerades av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektiv Shinichi Kudosom förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 22
Detektiv Conan 22.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong 22 av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 38
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 15 februari  – 16 november 2013
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 21
Nästa  →
Säsong 23
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder fem temamusik : två inledande och tre avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Try Again” av Mai Kuraki från avsnitt 681 till 695.  Det andra öppningstemat är ”Q&A” av B’z med början från avsnitt 696. Det första avslutande temat är Koi ni Koi Shite (恋に 恋 し て, lit. ”In Love With Love”) av Mai Kuraki och används upp till avsnitt 685.  Det andra avslutande temat är Hitomi no Melody (瞳 の メ ロ デlit, lit. ”Melody of Eyes”) av Boyfriend från avsnitt 686 till 704.Det tredje avslutande temat är Kimi no Egao ga Nani Yori mo Sukidatta(君 の 笑顔 が な に よ り も 好 き っ たlit, lit. ”Jag älskade ditt leende mer än någonting annat”) av Chicago Poodle från avsnitt 705.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
681 Livets hotande sändning av kärlek (börja sända)”
Transkription: ” Inochi wo Kaketa Ren’ai Chuukei (Chuukei Kaishi) ” ( japanska :命 を 賭 け た 恋愛 中 継 (中 継 開始) )
5 januari 2013 
Idag är årsdagen för Takagis mentors död, Wataru Date. Detektiv Takagi avslutar sitt arbete tidigt men ingen, inklusive Sato, vet vart han försvann. Detektivpojkarna väntar utanför polisstationen på en säkerhetsbroschyrfotografering när en främling ber dem att leverera ett paket till Takagis flickvän. Paketet innehåller en surfplatta som sänder en bunden Takagi i realtid. De har ungefär 24 timmar på sig att ta reda på var han är innan bomben exploderar. Polisen undersöker de tre gamla ärendena Takagi tittade nyligen över.
682 ”The Life-Threatening Broadcast of Love (Crisis State)”
Transkription: ” Inochi wo Kaketa Ren’ai Chuukei (Zettai Zetsumei) ” ( japanska :命 を 賭 け た 恋愛 中 継 (絶 体 絶命) )
12 januari 2013 
Efter att ha diskuterat självmordsärenden med Sato drar Conan slutsatsen att Takagi letade efter sin mentors flickvän som aldrig fick nyheter om sin död. Hon begick självmord och trodde Date lämnade henne. Polisen hittar flickvänens gamla engelska lärare som blandade ihop de två Watarus och skyllde på Takagi för hennes död. Innan Sato kan få information om Takagis vistelseort, undergår den gamle mannen för det giftvin som han drack.
683 ”Den livshotande utsändningen av kärlek (inträngningen i scenen)”
Transkription: ” Inochi wo Kaketa Ren’ai Chuukei (Genba Totsunyū) ” ( japanska :命 を 賭 け た 恋愛 中 継 (現場 突入) )
19 januari 2013 
Med kidnapparen död måste polisen förlita sig på videon av Takagi för att ta reda på var han är. Conan känner igen Western Jackdaw som bara finns i Hokkaido och begränsar sökområdet. Varje fyra våningar byggs genomsöks, men Takagi förblir saknad. Efter att ha granskat filmen inser Conan att kidnapparen placerade en spegel under Takagi för att ge en illusion av en hög byggnad. Takagi lyckas ta bort halsduken över munnen och namnge hans plats. Sato hittar honom precis innan bomben detonerar. I sin glädje över hans säkerhet kysser hon honom framför kamerorna. Varje polis som var orolig eller grät över Takagi tidigare vill plötsligt slå honom igen.
684 ”Skum, ånga och rök (del 1)”
Transkription: ” Awa to Yuge to Kemuri (Zenpen) ” ( japanska :泡 と 湯 気 と 煙 (前 編) )
26 januari 2013 
Conan och Ai stöter på Takagi som kommer ut ur en utsatsning. Han har fortfarande mardrömmar om att falla av planken han var knuten till (se föregående avsnitt). En kvinna skriker i närheten och de upptäcker kroppen av en publiceringsföretags president. Tre personer kontaktades av offret precis före hans dödliga fall. De hävdar alla att de varit ensamma i sin lägenhet vid den tiden. Takagi och Conan undersöker varje lägenhet innan de misstänkta kan ändra någonting. Den första misstänkta visar ölen som han nyligen hällde ut, fortfarande skummande på toppen. Den andra misstänkta visar sin kopp hett kaffe som fortfarande ångar på bordet. Den tredje misstänkta visar att hans cigarett fortfarande röker efter att den bara har utbränt. Alla tre erkänner också att de för närvarande är i en rättegång mot presidenten för att doktorera foton och förtalar en berömd skådespelerska.
685 ”Skum, ånga och rök (del 2)”
Transkription: ” Awa to Yuge to Kemuri (Kōhen) ” ( japanska :泡 と 湯 気 と 煙 (後 編) )
2 februari 2013 
Efter att ha experimenterat med öl, kaffe och cigaretter drar polisen slutsatsen att ingen av de misstänkta kunde ha lämnat sin lägenhet i mer än de tio minuter som krävs för att skjuta presidenten från sin balkong och återvända genom trappan. Conan kommer ihåg att farbror Kogoro berättade för honom om att ha strövat salt i sina platta öl för att få dem att skumma när han var en fattig student. Den första misstänkta arresteras. Han förklarar att den förtalade skådespelerskan var hans vän och gamla klasskamrat, och att presidenten stal hans minneskort så att de förlorade sitt enda bevis för rättegången.
686 ”The Car Caringing A Time Bomb”
Transkription: ” Jigen Bakudan o Noseta Kuruma ” ( japanska :時限 爆 弾 を 乗 せ た 車)
9 februari 2013 
En bomb detonerar och dödar en okänd man. På andra sidan staden springer Ayumus granne Mao till Detective Boys för att få hjälp med sin borttappade hund Candy. När de letade efter en av de närbelägna leveransbilarna stöter de på Takagi och Chiba som arbetar med en seriebomb. Polisen lokaliserar den sista bomben i en leveransbil, men den kapas sedan av två rånare. Godis befinner sig i den lastbilen. Polisen läcker ut falska kontrollpunkter och hör rånarna. Conan lyckas hoppa in i lastbilen och övertyga rånarna att köra någonstans öppen för att kasta ut bomben och rädda alla.
687 ”The Unsolvable Ice Trap”
Transkription: ” Dare mo tokenai Kōri no Wana ” ( japanska :誰 も と け な い 氷 の 罠)
16 februari 2013 
Professor Agasa tar med sig Detective Boys för att besöka en isby. Borgmästaren och hans sekreterare skryter om att avbryta vinterfestivalen för att bygga en utväg för att få in mer inkomst. Gruppen övernattar på ishotellet. Nästa morgon finns borgmästaren som bor i en annan del av ishotellet strypt i sin säng. Professor Agasa avslöjar den skyldige att vara isskulptören som använder ett issmältande trick för att mörda borgmästaren utan att lämna några bevis. Skulptören förklarar att han hörde borgmästaren och hans sekreterare tala om att mörda den tidigare borgmästaren som misstänkte att de förskingrade stadens ekonomi.
688 ”Detektiv Takagi plockade upp 30 miljoner yen”
Transkription: ” Takagi-keiji 3000 Man-en Hirou ” ( japanska :高木 刑事 3000 万 円 拾 う)
23 februari 2013 
During his morning jog, Takagi comes upon a gym bag filled with 30 million yen. The owner of the bag, an organic grocery store manager, claims that he dropped it the previous night. When the newspaper man tells Conan that the bag wasn’t there earlier that morning, he suspects that the grocer placed the bag for someone specific. Takagi questions the woman who was with him when he found the bag, but she doesn’t know the grocer. The woman’s partner then runs after Takagi thinking he was questioning her about a murder-robbery case that occurred 15 years ago. Ironically, the grocer was a suspect in that case, but had a solid alibi being hospitalized at the time of the crime. Sleeping Kogoro reveals that the grocer was indeed the robber who murdered the woman’s first husband and that he had lent his health insurance card to his friend who was hospitalized under his name. The grocer later met his wife who inspired him to straighten his life. When his wife died, the grocer decided to give all his earnings to the woman and turn himself in. As he was about to approach the woman at the cemetery, he overhears her and her partner talk about finally moving on. The grocer didn’t want to reopen old wounds. Takagi brings him in as the woman refuses the money and tells him to use it for a fresh start.
689 ”Meddelanden från klienten”
Transkription: ” Iraijin Kara no Messēji ” ( japanska :依 頼 人 か ら の メ ッ セ ー ジ)
2 mars 2013 
För 3 månader sedan föll den 24-årige Kaoru Sasamori, som anställde Kogoro för att utreda sin pojkvän, nerför trappan och dog. Vid hennes begravning anklagade Kaorus bror sin pojkvän Tsuge för att ha pressat henne nerför trappan. I dag kallas Kogoro av Tsuge med meddelandet ”Kom och jag berättar om hennes mördare”. Kaorus bror, hennes bästa vän Kazumi och Tsuge’s chef dyker alla upp samtidigt. De finner Tsuge förblödda till döds i hans verkstad. Sleeping Kogoro förklarar att Tsuge skulle avslöja Kazumi som mördaren genom sin skuggkonst. Kazumi, kär i Tsuge, dödade Kaoru i hopp om att vara med honom. Hon trodde att han skulle tillkännage deras förhållande när hon kallades, men han sa istället att hon skulle lämna in sig. Blindad av ilska dödar hon honom, men kan ’t för att förstöra den inkriminerande skulpturen, eftersom det var det enda beviset på att Tsuge tillbringade de senaste 3 månaderna och tänkte på henne.
690 ”Yusaku Kudos olösta fall (del 1)”
Transkription: ” Kudō Yūsaku no Mikaiketsujiken (Zenpen) ” ( japanska :工藤 優 作 の 未 解決 事件 (前 編) )
9 mars 2013 
Ran, Sonoko och Sera hittar en mans kropp i en gränd med kanji-symbolen för ”död” skriven i blod bredvid den. Ran påminns om ett liknande fall som inträffade för tio år sedan och går över till Kudo-bostaden för att leta efter ärendefilen i biblioteket. Shinichi kommer ihåg fallet som det som hans far gick ifrån och hävdade att mördaren aldrig skulle dyka upp igen. Subaru går med tjejerna och Conan i deras avdrag.
691 ”Yusaku Kudos olösta fall (del 2)”
Transkription: ” Kudō Yūsaku no Mikaiketsujiken (Kōhen) ” ( japanska :工藤 優 作 の 未 解決 事件 (後 編) )
16 mars 2013 
I ett telefonsamtal med Ran som Shinichi hör Conan att Subaru jämförde honom med en ninja. Påminnad om sanadaflaggan med sina sex mynt, löser Conan mysteriet.
692 ”The Night Cherry Blossom Route on Sumida River (Part 1)”
Transkription: ” Sumidagawa Yozakura Rūto (Zenpen) ” ( japanska :隅田川 夜 桜 ル ー ト (前 編) )
23 mars 2013 
Kogoro får ett samtal från en okänd person att följa instruktionerna för att leverera lösenpengar värda 24 miljoner yen. Conan är på skateboard efter båten. När båten har gått igenom under broarna försvann portföljen ovanpå båten.
693 ”The Night Cherry Blossom Route on Sumida River (Part 2)”
Transkription: ” Sumidagawa Yozakura Rūto (Kōhen) ” ( japanska :隅田川 夜 桜 ル ー ト (後 編) )
30 mars 2013 
Nästa dag anlände Ran och Conan till Nishizawas lägenhet och fann Nishizawa drunknade till döds i badrummet. Vid Sumida-floden blev folk förvånade över att det flyter mycket pengar i vattnet.
694 ”The Missing Japanese Sweet in the Old Shop”
Transkription: ” Kieta Shinise no Wagashi ” ( japanska :消 え た 老 舗 の 和 菓子)
20 april 2013 
Godis med chokladsmak har försvunnit i varje filialaffär runt Kyoto. Conan, Ran, Sonoko, Kogoro och Detective Boys är på språng för att hitta de saknade sötsakerna.
695 ”Rosorna i vingården”
Transkription: ” Budō Hata ni Bara no Hana ” ( japanska :葡萄 畑 に 薔薇 の 花)
27 april 2013 
En mördad man hittades i ett fatlager i en vingård. Conan ska ta reda på mördaren som mördade mannen.
696 ”The Stormy Flowerbed Conspiracy”
Transkription: ” Kadan Arashi no Inbō ” ( japanska :花壇 あ ら し の 陰謀)
4 maj 2013 
Först upptäckte Detective Boys att en blomsterrabatt någon annanstans har vandaliserats. Strax efter det har ett mord ägt rum nära den förstörda blomsterrabatten.
697 ”The Window of the Girls Academy”
Transkription: ” Onna Gakuen no Mado ” ( japanska :女 学園 の 窓)
11 maj 2013 
Kogoro anställdes av Misaki Yanai, en gammal vän till Ran och Sonoko från gymnasiet, för att undersöka självmordet på hennes äldre syster, Nagisa. Misaki tror att hennes syster inte begick självmord utan istället mördades. Kogoro ringde sedan till inspektör Megure och bekräftades att det verkligen var ett självmord som fick Misaki att gråta. Med Conans förslag tillåter Kogoro henne att återberätta vad som faktiskt hände. Eftersom Nagisa hade planerat att gifta sig med Shibagaki efter att hon avslutat gymnasiet har hon ingen anledning att begå självmord. De ordnade senare för att Takagi skulle dela med sig av brottsplatsens foto.
698 ”Inget sätt! UFO: s kraschfall”
Transkription: ” Masaka! Yūfō Tsuiraku Jiken ” ( japanska :ま さ か! UFO 墜落 事件)
18 maj 2013 
Ett okänt flygplan kraschar och Conan måste bevisa att utomjordingar inte står bakom det. Och när han letade efter framsteg inom kraschfallet hittade han oväntat svar från scenen.
699 ”Skuggan som närmar sig Haibara’s Secret (del 1)”
Transkription: ” Haibara no himitsu ni semaru kage (Zenpen) ” ( japanska :灰 原 の 秘密 に 迫 る 影 (前 編) )
8 juni 2013 
Agasa tar detektivpojkarna på en campingresa när de stöter på Masumi Sera som så småningom går med i sin campingresa. Medan Genta, Mitsuhiko, Ayumi och Haibara samlar ved, möter de en man som begraver ett kvinnligt lik. Efter att ha upptäckts av mördaren och jagats av honom, hittar de tillflykt i en stuga i skogen. Medan de befann sig i stugan upptäcker de att det faktiskt var mordets brottsplats. Under tiden börjar Agasa, Conan och Sera oroa sig för dem eftersom deras campingområde råkar ligga utanför mobiltelefonområdet. Gunmapolisen upptäcker tre misstänkta män som vandrar ensamma i skogen och hävdar att de var oskyldiga för mordet. Medan Gunma-polisen undersöker mordet, inser de Detective Boys att de hade låsts inuti stugan av mördaren medan en brand startar på baksidan av stugan.Även om röken har uppmärksammats av Conan hävdar inspektör Yamamura att det bara var röken från ett lägereld som startade av ungdomar i skogen för en fest.
700 ”Skuggan som närmar sig Haibaras hemlighet (del 2)”
Transkription: ” Haibara no himitsu ni semaru kage (Kōhen) ” ( japanska :灰 原 の 秘密 に 迫 る 影 (後 編) )
15 juni 2013 
I stugan går Ayumi plötsligt ut på grund av syrebrist. Plötsligt dyker en kvinna upp med en yxa och bryter ner dörren. Under tiden upptäcker Conan och Sera den verkliga innebörden av offrets döende budskap. Hon skapade en marionettskugga av en kanin med händerna för att hon var barnlärare och sägs vara usagi. Den skyldige var en man vid namn Usagi som var klaustrofob som av misstag dödade henne. Han hävdar att även om hon visste att han var klaustrofob, stängde hon honom inne i ett mörkt rum. Han fick panik och slog henne av misstag i ryggen medan han svängde runt yxan. Men hon ville verkligen att han skulle övervinna sin klaustrofobi, för på grund av det faktum att han var fotograf och använde en filmkamera skulle han inte kunna utveckla bilderna själv i ett mörkt rum. Därefter tävlar Conan och Sera till den brinnande stugan för att upptäcka att Ayumi, Genta och Mitsuhiko var säkra på grund av en ”vacker kvinna”. Conan beräknar att den ”vackra kvinnan” var Haibara som tog motgiften till APTX4869 och bar den avlidna kvinnans kläder för att rädda alla.Hon berättar för dem en lögn för att dölja det faktum att hon var Haibara, återvände i sitt normala tillstånd. Men Mitsuhiko hade i hemlighet tagit en video av henne och skickat den till detektivbyrån. Där ser en servitör på kaféet under byrån videon och det gör Subaru Okiya också medan han dricker Bourbon-whisky.
701 ”The Raven Mystery Train (Departure)”
Transkription: ” Shikkoku no Misuterītorein (Hassha) ” ( japanska :漆 黒 の 特急 (発 車) )
13 juli 2013 
Vermouth, Gin, Vodka och Bourbon initierar en plan för att eliminera Haibara ombord på Bell Tree Express. Under tiden mördas en orelaterad passagerare under täcke av att det är en föreställning.
702 ”The Raven Mystery Train (Tunnel)”
Transkription: ” Shikkoku no Misuterītorein (Zuidō) ” ( japanska :漆 黒 の 特急 (隧道) )
20 juli 2013 
Conan och Sera inser mordets sanning och inser att trots uppenbarelser kan det inte vara ett självmord. Under utredningen ser Sera Shuichi Akai igen men han verkar inte märka henne.
703 ”The Raven Mystery Train (Junction)”
Transkription: ” Shikkoku no Misuterītorein (Kōsa) ” ( japanska :漆 黒 の 特急 (交差) )
27 juli 2013 
Haibara får ett kryptiskt meddelande från Vermouth innan han lärde sig om Silver Bullet-projektet och tog motgiften till APTX4869 efter att ha sprang iväg från Subaru och tro att han är Bourbon. Sera stöter på Akai igen och hennes anslutning till honom avslöjas.
704 ”The Raven Mystery Train (Final Destination)”
Transkription: ” Shikkoku no Misuterītorein (Shūten) ” ( japanska :漆 黒 の 特急 (終点) )
3 augusti 2013 
Conan avslöjar mordets sanning via lugnande Mouri Kogorou. Han får hjälp av Tooru Amuro som hjälper till med Mouris avdrag. Akais sanna identitet avslöjas av Yukiko Kudo och Amuro presenterar sig för Haibara för första gången och förklarar att han är Bourbon. Ran letar efter Sera och Haibara eftersom hon inte vet var de är, men inte heller Kogorou. Bourbon och Haibara diskuterar Moroboshi Dai (Shuichi Akai) innan Bourbon förklarar att han tror att Shuichi Akai verkligen dog under Clash of Red and Black. När Bourbon försöker fånga Sherry, ser en konstig man som liknar Akai dold av rök från bomberna som Vermouth planterade. Under explosionen verkar Sherry dö och Bourbon rapporterar detta till Vermouth. Gin är inte övertygad och följer hans förklaring till varför Vermouth också är osäker men intevet inte vem hon såg ”dö”. Subaru ses när Vermouth och Bourbon diskuterar frågan innan de visar sig vara Akai i förklädnad.
705 ”Conan Inside The Locked Room”
Transkription: ” Misshitsu ni Iru Conan ” ( japanska :密室 に い る コ ナ ン)
10 augusti 2013 
Ran, Sonoko, Kogoro och Conan är vid en tennisbana när de hittar Tooru Amuro där. Senare har Conan en hjärnskakning från en flygande racket och vilar inuti racketens kastvilla. Senare dödas en man inne i villan medan Conan vilar inuti den. Conan drar slutsatsen att det var ett mord i låst rum då kroppen blockerade ingången från dörren och fönstren var låsta från insidan. Tre misstänkta namngavs när Conan försöker lista ut mysteriet bakom detta låsta rumsmord.
706 ”Bourbon figurerar ut”
Transkription: ” Nazotoki Suru Bābon ” ( japanska :謎 解 き す る バ ー ボ ン)
17 augusti 2013 
Amuro, som är känd som Bourbon i den svarta organisationen, löser ärendet med Conan.
707 ”The Framed Great Detective”
Transkription: ” Hamerareta Meitantei ” ( japanska :は め ら れ た 名 探 偵)
31 augusti 2013 
Samtidigt som han äter ett mellanmål i ett vägkafé kallas Kogoro av Reiji Himuro, som verkar avundsjuk på Kogoros trevliga liv och sedan säger att i det ögonblicket skulle någon dö på grund av Kogoro. Vid den tiden faller Shingo Numao av ​​en byggnad, bevakad av en polis som kallats dit genom ett anonymt samtal. Efter att Conan har upptäckt Himuro i ett varuhus tvärs över gatan springer Kogoro dit och uppför trappan, där han möts av Himuro. Kogoro tar tag i Himuro vid knäna, som fotograferas av kunderna. Både Himuro och Numao visar sig vara bankrånare, och Numano har hjälpt Kogoro att gripa Himuro som varit hans chef. Under förhöret provocerar Himuro Kogoro att attackera honom, eftersom han vet att Kogoro gav honom en alibi för den tid Numao föll. Kogoro anklagar Himuro för att ha dödat Numao,men eftersom det inte finns några bevis alls och Kogoro själv ger en alibi till Himuro, släpps Himuro. Inspektör Megure förmanar Kogoro att det sätt han uppförde sig skulle ha landat Kogoro i fängelse om det hade gått, och media och internet har en fältdag.
708 ”Mannen som föll långsamt”
Transkription: ” Yukkuri Ochita Otoko ” ( japanska :ゆ っ く り 落 ち た 男)
7 september 2013
Agasa och detektivpojkarna åker på en buss på en allmän helgdag när de, exakt klockan 14, bevittnar en man som skjuter en annan man från taket på en närliggande byggnad. Bussen startar innan de går ut. När de kommer tillbaka kl. 2:20 har en ambulans precis anlänt efter att ha anropats av en fotgängare som nästan drabbades av den fallande mannen. Mannen på trottoaren identifieras som Masaaki Ogata, en lånhaj. Eftersom det i genomsnitt tar 5-6 minuter för en ambulans i Tokyo att nå en nödsituation, frågar Conan när samtalet gjordes och lär sig ungefär 2:10, strax efter att mannen träffade trottoaren. 10 minuter är dock lång tid för någon att släppa fem våningar. På lånekontoret finns hajtecken på en kamp och spår av någon som har dragits från balken till kontoret. Också,det finns ett körkort utfärdat till Ryouhei Honda, och hans glasögon finns på balkongen utanför räcke.

Efter sökning hittar detektiv Chiba Honda som tar honom som gisslan. Han påstår sig ha tappat minnet.

709 ”Fallet av den obekräftade kraschen”
Transkription: ” Mi Kakunin Shōgeki Jiken ” ( japanska :未 確認 衝 撃 事件)
14 september 2013 
En man som drabbades av den fallande stålramen var död. Men Conan får reda på att det inte skulle vara en olycka utan ett mord.
710 ”Alla tittade på (del 1)”
Transkription: ” Min’na ga Mite Ita (Zenpen) ” ( japanska :み ん な が 見 て い た (前 編) )
21 september 2013
Hattori och Kazuha anländer till Mouri-byrån med Osakas, inspektör Otaki för att informera Mouri och specifikt Conan om ett misstänkt fall i Tokyo. Polisen hade vaktat över alla ingångar till offret, Hidemichi Mizukis lägenhet, bara för att finna honom hängd med en stol i begränsad upplaga knackad under hans fötter. Kazuha identifierar denna stol och bekräftar att stolens höjd är 10 cm under där offrets fötter skulle vara medan de hängdes. Efter att ha löst det första mysteriet börjar besättningen lämna lägenhetsbyggnaden. Medan han väntade på hissen, hör den tredje våningen, Nanami, detektivens samtal om Kaizou Fuura, en man som fick offret att ha en stor skuld, och kommenterar hur hennes man också lidit stora förluster på grund av Kaizou Fuuras inflytande av investera på aktiemarknaden. Vid det tillfället,Kaizou Fuura dyker upp från hissfönstret och skjuter sig själv.
711 ”Alla såg (del 2)”
Transkription: ” Min’na ga Mite Ita (Kōhen) ” ( japanska :み ん な が 見 て い た (後 編) )
28 september 2013 
Conan och Heiji fortsätter att lösa mordmysteriet.
712 ”Hattori Heiji and the Vampire Mansion (Part 1)”
Transkription: ” Hattori Heiji till Kyūketsuki Yakata (Ichi) ” ( japanska :服 部 平 次 と 吸血鬼 館 (一) )
5 oktober 2013 
Efter mordet i Tokyo följer Heiji och Kazuha Otaki med Conan och företaget för att undersöka en ”vampyr” -förbannelse över en familj som en begäran från Hattoris far till Otaki. Vid herrgårdens ankomst avslöjas det att butlern lämnade in begäran till Heijis far. Han bad en detektiv att vara närvarande vid arvsceremonin
713 ”Hattori Heiji and the Vampire Mansion (Part 2)”
Transkription: ” Hattori Heiji till Kyūketsuki Yakata (Ni) ” ( japanska :服 部 平 次 と 吸血鬼 館 (二) )
12 oktober 2013 
Det andra mordet ägde rum.
714 ”Hattori Heiji and the Vampire Mansion (Part 3)”
Transkription: ” Hattori Heiji till Kyūketsuki Yakata (San) ” ( japanska :服 部 平 次 と 吸血鬼 館 (三) )
19 oktober 2013 
Det tredje mordet händer.
715 ”Hattori Heiji and the Vampire Mansion (Part 4)”
Transkription: ” Hattori Heiji to Kyūketsuki Yakata (Yon) ” ( japanska :服 部 平 次 と 吸血鬼 館 (四) )
26 oktober 2013 
Conan och Heiji kommer att ta reda på den skyldige bakom alla morden.
716 ”Dancing Demon in the Noh Mask Mansion (Part 1)”
Transkription: ” Nōmen yashiki ni oni ga odoru (zenpen) ” ( japanska :能 面 屋 敷 に 鬼 が 踊 る (前 編) )
2 november 2013 
Avsnittet börjar med tre anställda från Noh-maskerna som konspirerar för att mörda museets kurator. Detektiv Mouri, Ran och Conan dyker upp på museet och förklarar att de fick ett brev som varnade dem för att museets kurator är i fara. De möter museumskonservatorn, hans personliga sjuksköterska och hans affärsmanskännedom i trädgården. Snart rullar en tung hög med stockar ut ur skjulet och nästan krossar gruppen. Andra ”olyckor” inträffar tills affärsmannen förgiftas och dör.
717 ”Dancing Demon in the Noh Mask Mansion (Part 2)”
Transkription: ” Nōmen yashiki ni oni ga odoru (kōhen) ” ( japanska :能 面 屋 敷 に 鬼 が 踊 る (後 編) )
9 november 2013 
I väntan på polisen inträffar fler försök att mörda museets curator. En brand bryter ut och gruppen är låst inne i en av byggnaderna. En kvinna som bär en mask som liknar den konspirerande ex-fru dödar sina två partners. Gruppen lyckas fly och ringer sjuksköterskan via den interna telefonen för att se om hon och kuratorn är säkra. Sjuksköterskan lugnar honom, men skriker och lägger på. Gruppen springer till sjuksköterskans plats och hittar en scen med sjuksköterskan medvetslös, ex-fruen knivhuggna till döds och museets curator allvarligt sårad. Inspektörerna drar slutsatsen att ex-frun försökte döda kuratorn och att sjuksköterskan slogs tillbaka i självförsvar. Sovande Kogoro avslöjar att sjuksköterskan är den verkliga skyldige. Kuratorn överlever tack vare Conans tidigare förslag att bära rustning under sina kläder.
718 ”Circuit of the Devil”
Transkription: ” Akuma no Kairo ” ( japanska :悪 魔 の 回路)
16 november 2013 
En mysterieskribent uppmanar Mouri Kogoro att undersöka om det är något som händer mellan hennes man och hennes assistent. Kogoro, Ran och Conan stannar i ett annat hus över natten och kommer på morgonen, de får reda på att alla tre människor är döda av förgiftning. Mannen dör först efter att ha ätit förgiftade sömntabletter. Assistenten dör nästa efter att ha druckit förgiftat te. Författaren dör sist på grund av förgiftade chokladkakor. Conan tycker att det är konstigt att det finns spillt vatten och två oöppnade chokladkakor i soporna i författarens rum. Slutligen dras slutsatsen att författaren ursprungligen planerade att begå självmord genom att äta förgiftade chokladkakor och scenera det som ett mord som gjorts av mannen och assistenten, men efter att ha sett att de båda är döda dör hon själv genom att äta samma chokladkakor av misstag.