Fall avslutat (säsong 23)

Den tjugotredje säsongen av Case Closed anime regisseras av Yasuichiro Yamamoto och produceras av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation . [1] Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Meitantei Conan (名 探 偵 コ ナ ン, lit. Great Detective Conan, officiellt översatt som Detective Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . [2] Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektivShinichi Kudo som förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 23
Detektiv Conan 23.jpg

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong 23 av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 21
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 23 november 2013  – 17 maj 2014
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 22
Nästa  →
Säsong 24
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder åtta bitar temamusik : fyra öppningar och fyra slut. Den första öppningen tema är ”Q & A” vid B’z används för episoder 716 och 717. Den andra öppningen tema är ”Butterfly Kärna” av Valshe och användes till episod 743. Den tredje öppningen tema är ”girighet” av Knock Out Monkey , från avsnitt 744 och användes fram till avsnitt 756. Det fjärde öppningstemat är ”Dynamite” av Mai Kuraki , med början från avsnitt 757. Det första avslutande temat är Kimi no Egao ga Nani Yori mo Sukidatta ( atta君 笑顔 が な に よ り も 好 きだ っ た, lit. ”Jag älskade ditt leende mer än något annat”) av Chicago Poodle och användes fram till avsnitt 721.Det andra avslutande temat ärIma Aitakute … (い ま 逢 い た く… , lit. ”Jag vill se dig nu …”) av Daigo, för avsnitt 722 till 736. Det tredje avslutande temat är ”Rain Man” av Akihide med början från avsnitt 737 och användes fram till avsnitt 749. Det fjärde avslutande temat är Muteki na Heart (無敵 な ハ ー ト, lit. ”Invincible Heart”) av Mai Kuraki, med början från avsnitt 750 och användes fram till avsnitt 762.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
719 ”A Dispute Over a Platinum Ticket”
Transkription: ” Purachina Chiketto Sōdō-ki ” ( japanska :プ ラ チ ナ チ ケ ッ ト 騒 動 記)
23 november 2013 
Medan Ran, Sonoko och Conan går till ett kafé efter att ha fått en populär konsertbiljett, kommer en annan kund med sin vän och tappar sin biljett där. Nästa dag kommer hon tillbaka och visar samma biljett som auktioneras ut på internet. Medan de tre tillsammans med chefen, en annan anställd och kunden åker hem till en annan anställd som inte hade kommit till jobbet, hittar de henne död. Huset verkar ha blivit rånat. En annan hyresgäst förklarar att hon gick till en närbutik efter att ha lagt några kläder att tvätta i maskinen. Han observerade detta eftersom det avger ett annat, högt ljud. Han berättar också att det var en 5 minuters paus däremellan. Conan, genom en sovande Sonoko, drar slutsatsen att den anställde är mördaren. Hon tog biljetten men förklädena emellan byttes ut.Och medan hon försökte få ut förklädet ur tvättmaskinen, återvände den andra medarbetaren. Hon orsakar av misstag sin död och arrangerar ett rån.
720 ”The Mystery Tour of Fire and Water (Aso Part)”
Transkription: ” Hej till Mizu no Misuterītsuā (Asopen) ” ( japanska :火 と 水 の ミ ス テ リ ー ツ ア ー (阿蘇 編) )
30 november 2013 
Conan, Ran, The Detective Boys, Haibara och Kogoro åker till Mt. Aso. De möter en pojke som heter Justin och hans mor där. Justin visar dem sin frimärkssamlingsbok, där han har frimärken från alla turistattraktioner vid Mt Aso. De skiljer sig senare. Medan de är i paus ser vi en man lämnar en väska på en bänk och en annan man plockar upp den och lämnar en leksak. Ayumi försöker returnera leksaken men skjuts bort av mannen. Han jagas av polisen och Conan. De ser mannen strimla in i Justin, som bär en liknande leksak och leksakerna byts ut. Alla återvänder och vi finner att mannen som lämnade väskan är Monkichi Kumada, som äger Kumamon Foods. Han säger att en tjuv stal viktiga detaljer om nya söta smaker som inte är patenterade och krävde 10 miljoner. En annan detektiv ringer, Kouda,och informerar dem om att tjuven är fångad men det fanns ingenting i den uppstoppade leksaken. Conan förklarar att leksakerna byttes ut och spårar Justins plats. När de närmar sig Justin ser de tjuven försöka fånga leksaken från Justins mor, och medan de försöker skydda henne kidnappas Justin av tjuven. Han hotar polisen med Justins liv att inte följa honom. Conan undrar hur tjuven fick Justins plats så snabbt, när de enda personerna, utom det ursprungliga gänget, var detektiverna, presidenten och en annan arbetare, Inoue.Justin kidnappas av tjuven. Han hotar polisen med Justins liv att inte följa honom. Conan undrar hur tjuven fick Justins plats så snabbt, när de enda personerna, utom det ursprungliga gänget, var detektiverna, presidenten och en annan arbetare, Inoue.Justin kidnappas av tjuven. Han hotar polisen med Justins liv att inte följa honom. Conan undrar hur tjuven fick Justins plats så snabbt, när de enda personerna, utom det ursprungliga gänget, var detektiverna, presidenten och en annan arbetare, Inoue.
721 ”Mystery Tour of Fire and Water (Kumamoto Part)”
Transkription: ” Hej till Mizu no Misuterītsuā (Kumamotohen) ” ( japanska :火 と 水 の ミ ス テ リ ー ツ ア ー (熊 本 編) )
7 december 2013 
Conan hör polisen prata med Kogoro om tjuvens nästa samtal. Han får plötsligt sällskap av Haibara och Detective Boys och Inoue. De börjar leta efter Justin och den skyldige. Efter att ha spårat honom får de honom att förlora den fyllda leksaken genom att spilla mer liknande leksaker och polisen lyckas fånga honom när han försöker ta pengarna. Han visar sig vara Kouda. Ayumi lyckas hitta leksaken med usb och när Inoue försöker ta den stoppar Haibara honom. Sovande Kogoro berättar för dem alla att det faktiskt var Inoue som stal de hemliga uppgifterna.
722 ”The Cold and Sweet Delivery (Part 1)”
Transkription: ” Amaku Tsumetai Takkyūbin (Zenpen) ” ( japanska :甘 く 冷 た い 前 (前 編) )
14 december 2013 
När Conan, Haibara och The Detective Boys spelar fotboll möter de en katt som gör rundor runt Beika-området. Efter det fastnar de i en leveransbil, inom vilken de hittar en död kropp. Förlossningsmännen pratar om hur det var en oavsiktlig död och de gör rundor och får folk att märka dem att göra upp en alibi. När barnen inser att de inte kan be om hjälp direkt får Conan en idé.
723 ”The Cold and Sweet Delivery (Part 2)”
Transkription: ” Amaku tsumetai takkyūbin (Kōhen) ” ( japanska :甘 く 冷 た い 宅急便 (後 編) )
21 december 2013
Conan skickar katten med meddelandet på taxikvittot, men det blåses bort innan Amuro kan fånga det, men han jagar efter det och avkodar det. Eftersom det inte har funnits någon hjälp på länge, gör Conan, som drar slutsatsen att det slutliga stoppet är Agasas hus, ändringar på mottagarens adress så att den når Kudo-huset. Subaru tolkar detta och skickar tillbaka ett annat paket med en telefon i det via leveransmännen. Innan Conan kan ringa polisen fångar leveransmännen dem. Av dem kommer Amuro ikapp och hindrar förlossningsmännen från att skada barnen. Men han förnekar att ha tolkat meddelandet och säger att kvittot sprängdes bort. Han avböjer också när barnen bjuder in honom till Agases hus.
724 ”Kaitou Kid and the Blush Mermaid (Part 1)”
Transkription: ” Kaito kiddo to sekimen no ningyo (Zenpen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド と 赤 面 の 人魚 (前 編) )
4 januari 2014 
Blush Mermaid visas på Suzuki Museum, fast på skalet på en sköldpadda som simmar inuti en vattentank. Kaitou Kid har meddelat att han kommer att stjäla juvelen.
725 ”Kaitou Kid and the Blush Mermaid (Part 2)”
Transkription: ” Kaito kiddo to sekimen no ningyo (Kōhen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド と 赤 面 の 人魚 (後 編) )
11 januari 2014 
Den rodna sjöjungfrun stal av Kaitou Kid, men det verkar som om den inte var stulen utan borta. Således försöker Conan och polisen hitta var juvelen var borta och hur det hände.
726 ”En glad e-post ger sorg”
Transkription: ” Shiawase Mail wa Fukō o Yobu ” ( japanska :幸福 メ ー ル は 不幸 を 呼 ぶ)
18 januari 2014 
Conan, Ran och Kogoro stöter på Nana som ligger på marken i parken efter att ha kört in i en skoter som blockerar vägen. Nana lämnade ett döende meddelande som liknar den övre delen av kanji för ”vänster” (左) eller ”höger” (右).
727 ”Skattkistan fylld med frukt (del 1)”
Transkription: ” Kajitsuka Tsumatta Takarabako (Zenpen) ” ( japanska :果 実 か 詰 ま っ た 宝箱 (前 編) )
25 januari 2014 
En mördad man hittades död i fruktkistan.
728 ”Skattkistan fylld med frukt (del 2)”
Transkription: ” Kajitsuka Tsumatta Takarabako (Kōhen) ” ( japanska :果 実 か 詰 ま っ た 宝箱 (後 編) )
1 februari 2014 
Conan och Sera arbetar tillsammans för att lösa mysteriet.
729 ”Diamanten, målningen och den stora skådespelerskan”
Transkription: ” Daiya till Kaiga till Dai Joyū ” ( japanska :ダ イ ヤ と 絵 画 と 大 女優)
8 februari 2014 
Avsnittet börjar med att Mouri Kogoro, Ran och Conan tittar på slutet på en gammal film med den pensionerade skådespelerskan Misuzu Shirakawa i skådespelerska hem. När trion turnerar i hemmet med skådespelerskan, hennes tre barn och piga, är de förvånade över att de bevittnar konsekvent gräl i hushållet med Misuzu Shirakawa som den obehagliga. När eftermiddagen närmar sig drar skådespelerskan sig tillbaka till sitt sovrum för en tupplur på eftermiddagen, en bilolycka inträffar utanför och sedan dyker rök upp från sovrummet.
730 ”Figuren som var för bra”
Transkription: ” Kanpeki Sugita Figyua ” ( japanska :完 璧 す ぎ た フ ィ ギ ュ ア)
22 februari 2014 
Läkare Agasa och Detective Boys inklusive Ai och Conan gick till Figure Expo för att observera några figurer för forskning om deras verk. När Conan och detektivpojkarna hörde en kvinna skrika rusar de in i ett rum för att hitta Kitajima liggande död på golvet efter ett stick. Således måste polisen hitta den skyldige som dödade Kitajima bland redaktören som var oförskämd mot honom, hans fästman som var upprörd över honom och en kollega konstnär som är skyldig honom mycket och var avlägsen åt honom.
731 ”Ex-Boyfriend Living Next to a Crime Scene (Part 1)”
Transkription: ” Genba no Rinjin wa Moto Kare (Zenpen) ” ( japanska :現場 の 隣人 は 元 カ レ (前 編) )
1 mars 2014 
Conan och detektivpojkarna stöter på Naeko Miike och Yumi Miyamoto, som pratade om Yumis ex-pojkvän. Naeko Miike får snart ett samtal från sin bekanta, Sakurako Yonehara, om en död kropp. När polisen anländer till platsen verkar fallet vara ett självmord, men Conan påpekar att den utrivna självmordsbrevet inte matchar den rippade sidan i offrets anteckningsbok. Anteckningen är också undertecknad med offrets fullständiga namn, medan alla hennes andra anteckningar undertecknades med endast hennes förnamn. Således utvecklas ärendet till ett möjligt mord.
732 ”Ex-Boyfriend Living Next to a Crime Scene (Part 2)”
Transkription: ” Genba no Rinjin wa Moto Kare (Kōhen) ” ( japanska :現場 の 隣人 は 元 カ レ (後 編) )
8 mars 2014 
Conan delar alla ledtrådarna ihop: självmordsbrevet med något konstigt innehåll, Shukichi Haneda nämner ett ”väl förberett drag”, samma telefonmodeller av alla familjemedlemmar, tricket bakom sovrumsdörren som stänger Sakurako och offrets man går in rummet och offrets telefon på golvet.
733 ”Bröllopsmottagningen och de två skott”
Transkription: ” Hirōen till Futatsu no Jūsei ” ( japanska :披露 宴 と 二 つ の 銃 声)
22 mars 2014 
Sonoko måste gå på ett bröllop som representerar sin familj, och eftersom hon inte vill åka ensam lurar hon Conan och Ran med sig. Brudgummen är den äldste sonen och arvtagaren till den otroligt rika Hatakeyama-familjen, och han gifter sig med en ung kvinna som heter Miho. Bröllopet äger rum i en mycket trevlig villa och det går bra till en början till slutet av mottagningen.
734 ”Jodie’s Memories and the Cherry Blossom Viewing Trap 1 hr.
Transkription: ” Jodie no Tsuioku to Ohanami no Wana ” ( japanska :ジ ョ デ ィ の 追憶 と お 花 見 の 罠)
29 mars 2014 
Professor Agasa tar detektivpojkarna för att se körsbärsblommor. Conan informerade Jodie Starling om att Scar Akai faktiskt är Bourbon i förklädnad. Professor Agasa berättade för Conan att han har bevittnat någon som drabbats flera gånger på helgedomarna. Efter att ha löst ärendet tycker Conan att det är konstigt att den misstänkta Benzaki inte verkar känna igen offret trots att han träffade henne två gånger. Benzakis gravida fru Motoe dyker upp och faller på Jodie Starling. Både Conan och Ai tycker att det är konstigt att Motoe verkar vara 6 månader gravid men fortfarande har morgonsjuka.
735 ”The Coded Invitation”
Transkription: ” Angō-tsuki no Jōtaijō ” ( japanska :暗号 付 き の 招待 状)
19 april 2014 
En klient vid namn Kaori Kitasaka ber Kogoro om hjälp för att avkoda platsen i en inbjudan. Innan hon lämnar ger hon Kogoro sitt hem- och mobilnummer. Efter att ha insett att han har härledt och gett henne fel plats försöker Kogoro ringa sitt hemnummer men inser att hon gav honom ett falskt nummer. Kogoro ringer hennes mobilnummer och hon hämtar. Kogoro ger henne rätt plats, Bell Tree Tower, till Kaori. Conan finner henne misstänksam och räknar ut Kaoris riktiga hemtelefonnummer och ringer det sedan. Han är förvånad när Sato börjar prata med honom i telefon och gruppen upptäcker att en pistol (Nambu Taisho 14) saknas från Kaoris hem.
736 ”Hemligheten med statyn av Kogoro Mouri”
Transkription: ” Mōri Kogorō-zō no Himitsu ” ( japanska :毛利 小五郎 像 の 秘密)
26 april 2014
Eftersom Kataoka är Mouris stora fan, blev besättningen inbjuden till Kataokas hus. Medan alla människor samlades i trädgården insisterade Kataoka, förklädd som ”Kaito K”, Mouri och andra att hitta honom som en sökande under gömstället i hans hus. Efter att ha hört Kataoka skrika, går Conan, Ran och Seiya i riktning mot ljudet för att hitta Sada som håller den avlidne Kataoka. Det verkar som om Kataoka dog efter att ha fått trubbigt krafttrauma från att falla av en stege.
737 ”The Suspicious Walking Path”
Transkription: ” Giwaku no Sanpomichi ” ( japanska :疑惑 の 散 歩 道)
3 maj 2014 
Conan och hans vänner spelade frisbee i parken, när en hund vid namn Matsunosuke sprang iväg från Conans huvud och fångade frisbeen. Matsunosukes ägare, Kanae Asakawa, bad om ursäkt och tog Conans jacka för att få den rengjord efter att Matsunosuke lämnade smuts överallt. Nästa dag när Conan och detektivpojkarna anlände till hennes hus för att hämta jackan träffade de Kanaes vän Tomoko och såg Matsunosuke i hans hundhus sovande.
738 ”Kogoro In The Bar (Part 1)”
Transkription: ” Kogoro wa BAR ni iru (Zenpen) ” ( japanska :小五郎 は BAR に い る (前 編) )
10 maj 2014 
Kogoro är undercover på Blue Papegoja, för Yuzuki Fukui ber honom att undersöka ett konstigt poppande ljud hon hör ofta. Conan ansluter sig till honom och säger att Ran är arg för att Kogoro inte är hemma. Men en enkel utredning i en bar blir mer dramatisk när Chikafumi Usuda, företagets chef, hittas död.
739 ”Kogoro In The Bar (Part 2)”
Transkription: ” Kogorō wa BAR ni iru (Kōhen) ” ( japanska :小五郎 は BAR に い る (後 編) )
17 maj 2014 
Kogoro kallar polisen för att förklara detaljerna i ärendet. Återigen löser Conan mysteriet. Efter att ha löst ärendet berättade detektiven Takagi Conan att den misstänkta Benzaki från ”Jodies minnen och Cherry Blossom Viewing Trap” -fallet sa att han inte kommer ihåg att vara inblandad i fickfickan. Conan insåg att det falska paret var Bourbon och Vermouth i förklädnad och rusar tillbaka till Mouri Detective Agency i panik.