Fall stängt (säsong 25)

Den tjugofemte säsongen av Case Closed anime regisserades av Yasuichiro Yamamoto och producerades av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Meitantei Conan (名 探 偵 コ ナ ン, lit. Great Detective Conan, officiellt översatt som Detective Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan .  Serien fokuserar på äventyr av tonårsdetektivShinichi Kudo som förvandlades till ett barn av ett gift som heter APTX 4869 , men fortsätter att arbeta som detektiv under aliaset Conan Edogawa.

Avslutat fall
Säsong 25
Detektiv Conan 25.jpg

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong tjugofem av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 39
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 30 maj 2015  – 14 maj 2016
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 24
Nästa  →
Säsong 26
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder nio bitar av temamusik : fyra öppningar och fem avslut.

Det första öppningstemat är Nazo (, lit. ”Mystery”, Nazo) av La PomPon som används för avsnitt 803.

Det andra öppningstemat är Hane (, lit. ”Fjäder”) av Koshi Inaba som används för avsnitt 804 – 816. (Detta är Koshis andra solo-bidrag till serien, efter ”Overture” användes som ett avslutande tema 2002.)

Det tredje öppningstemat är Sekai wa Anata no Iro ni Naru (世界 は あ な た の 色 に る, lit. ”The World Will Become Your Color”) av B’z som används för avsnitt 817 – 844. (Detta används också för film 20: The Darkest Nightmare .)

Det fjärde öppningstemat är Ikusen no Meikyuu de Ikusen no Nazo wo Toite (幾千 の 迷宮 で 幾千 謎 を 解 解lit, lit. ”Lösa tusentals mysterier vid tusentals labyrinter”) av BREAKERZ [3] används för avsnitt 845 – ???.

Det första avslutande temat är Kimi e no Uso (君 へ の 嘘, lit. ”Lie to You”) av Valshe som används för avsnitt 803.

Det andra avslutande temat är Unmei no Ruuretto Mawashite (運 命 の ル ー レ ッ 廻 し て, lit. ”Spinning the Roulette of Destiny”) och är en täcklåt av La PomPon som ursprungligen sjöngs av Zard , La Pompon-versionen börjar vid avsnitt 804 och användes fram till avsnitt 812.

Det tredje avslutande temat är Futari no Byōshin (ふ た り の 秒針, lit. ”The Clock’s Second Hand”) av Takuto  och börjar vid avsnitt 813 och användes fram till avsnitt 826.

Det fjärde avslutande temat är SAWAGE ☆ LIFE av Mai Kuraki  och börjar vid avsnitt 827 och användes fram till avsnitt 842.

Det femte avslutande temat är YESTERDAY LOVE av Mai Kuraki och börjar vid avsnitt 843.

Episod lista

Nej. Titel Sändningsdatum
779 ”The Scarlet Prologue”
Transkription: ” Hiro no Joshō ” ( japanska :緋色 の 序章)
30 maj 2015 
Tooru Amuro bevittnar en kvinna som skjuts från toppen av trappan vid Haido Park. Men han ser inte den skyldiges ansikte. Den medvetslösa och allvarligt skadade kvinnan som skjuts från trappan är Jodie Starlings vän och Haido grundskolelärare Natsuko Shibuya. Conan och Jodie går till parken och bestämmer att Natsuko attackerades någon annanstans, och det blir snart tydligt att hon attackerades på skolan. Senare ifrågasätter Megure och polisen hennes kollega Yoshiharu Sugamoto, som försökte ge Natsuko en åktur hem, och Akiyo Ueno och Fumiyuki Kandachi, föräldrar till studenter som hade möten för att träffa Natsuko.
780 ”The Scarlet Pursuit”
Transkription: ” Hiro no Suikyū ” ( japanska :緋色 の 追求)
6 juni 2015 
Polisen granskade ett foto av svarsarken som Natsuko betygsatte. Jodie och Camel misslyckas med att upptäcka någon information som kan hjälpa dem att lösa brottet från bilden, men Amuro och Conan inser vem den skyldige är efter att ha sett bilden.
781 ”The Scarlet Intersection”
Transkription: ” Hiro no Kōsaku ” ( japanska :緋色 の 交錯)
13 juni 2015 
När Conan hör Camels berättelse inser han att Vermouth förklädde sig som Jodie och pratade med honom. Conan är frustrerad över att han agerade precis som Bourbon (Amuro) och Vermouth planerade. Amuro träffar Vermouth, som fortfarande är förklädd till Jodie. Hon informerar honom om att hon lärde sig av Camel att Kusuda sköt sig själv. Amuro svarar att det fanns en annan bränd man som sköts i huvudet när Kusuda försvann. Med tankar från FBI-agenten Akai Shuichi i tankarna drar Amuro slutsatsen att Akai fortfarande lever.
782 ”The Scarlet Return”
Transkription: ” Hiiro no Kikan ” ( japanska :緋色 の 帰 還)
20 juni 2015 
Amuro besöker Okiya i Edo-familjen och börjar förklara hur ett lik byttes ut mot ett annat. Akai sköts i huvudet och brändes tillsammans med sin bil vid Raiha Pass. Amuro tror emellertid att Akai bytte ut sin egen kropp för Kusudas och faktiskt fortfarande lever. Amuro förklarar Akais trick steg för steg till Okiya. Under tiden tänkte Jodie samma sak som Amuro. Amuro orsakar att kroppsbytet inte planerades av Akai utan av Conan. Amuro ber sedan Okiya ta bort sin mask. Han är säker på att Okiya är Akai.
783 ”The Scarlet Truth”
Transkription: ” Hiiro no Shinsō ” ( japanska :緋色 の 真相)
27 juni 2015 
Akai dyker plötsligt upp på baksätet i Jodies bil och skjuter mot den hemliga polisens fordon. Kulan slår på ett däck, och FBI-agenterna skakar framgångsrikt av den hemliga polisen. Under tiden i familjen Kudo informerar Amuro underordnade honom om att Akai sköt ut ett däck och orsakade att deras bilar kraschade. Senare återvänder Jodies bil till kraschplatsen. Akai tar en mobiltelefon från den hemliga polisen och börjar prata med Amuro (Bourbon). Han berättar för honom att det var ett misstag att låta Conan veta att han hade smeknamnet Zero. Akai visste vem Amuro verkligen var.
784 ”Välkommen till Club Orihime”
Transkription: ” Orihime Kurabu he Yōkoso ” ( japanska :織 り 姫 ク ラ ブ へ よ う こ そ)
11 juli 2015 
Sonokos bekanta Chikada Eimi från Orihime Club bjuder in henne att undersöka upptåg, till vilka Ran och Conan dras med. Före varje upptåg skickas varningsbrev till Club Orihime som varnar dem för upptåg. Den morgonen fick de ett brev om att ”EG kommer att ställas inför rätta!” Bokstäverna är initialerna för offret. På platsen för brottet hittar de ett nytt brev som säger ”TB dör som solnedgång ikväll!” Endast två timmar kvar till solnedgången. För att förhindra att ytterligare en incident inträffar söker Conan och hans vänner efter en student med initialerna TB.
785 ”Taiko Meijins Match of Love (Del 1)”
Transkription: ” Taiko Koisuru Meijin-sen (Zenpen) ” ( japanska :太 閤 恋 す る 名人 戦 (前 編) )
18 juli 2015 
Shukichi vann viktiga matcher för att hjälpa honom att vinna sin 4: e, 5: e och 6: e titel. Innan han börjar sin titelmatch för att bara bli 2: a Nanakanou (Shogi-spelare med alla 7 titlarna) i historien får han ett brev. Han öppnar brevet bara för att ta reda på att Yumi kidnappades och är instängd i en brunn. Brevet innehåller ledtrådar angående var Yumi befinner sig. Han anländer till platsen men kan inte hitta brunnen. Vid ankomsten stöter han på Conan och detektivpojkarna som omedelbart frågar det verkliga syftet med Shukichi. Matchen skjuts upp då Shukichi försöker vinna både slaget om Shogi och kärleken.
786 ”Taiko Meijins Match of Love (Part 2)”
Transkription: ” Taikō Koisuru Meijin-sen (Kōhen) ” ( japanska :太 閤 恋 す る 名人 戦 (後 編) )
25 juli 2015 
Shukichi och detektivpojkarna fortsätter att leta efter ledtrådar om den kidnappade Yumi. Shukichis tid är begränsad eftersom han behöver gå tillbaka till sin Shogi-turnering.
787 ”Mysteriet sjunker i midsommarpoolen (del 1)”
Transkription: ” Manatsu no Pūru ni Shizumu Nazo (Zenpen) ” ( japanska :真 夏 の プ ー ル に 沈 む 謎 (前 編) )
1 augusti 2015 
Conan och hans vänner går till en hotellpool när Nagami Oiso, den bortskämda dottern till hotellets ägare, hittas drunknad i poolen. Hon hade använt en dyktank och letat efter poolen efter sitt förlorade halsband. Baserat på brottsplatsen tror inspektör Megure att det kan ha varit en olycka. Men hotel bellboys hävdar att kroppen i poolen plötsligt dykt upp.
788 ”Mysteriet sjunker i midsommarpoolen (del 2)”
Transkription: ” Manatsu no Pū ni Shizumu Nazo (Kōhen) ” ( japanska :真 夏 の プ ー ル に 沈 む 謎 (後 編) )
8 augusti 2015 
Conan och Sera undersöker poolen och upptäcker vilka av offrets tre bekanta som mördade henne efter att ha genomfört ett unikt experiment i poolen.
789 ”Drottningens väderprognos”
Transkription: ” Joo-sama no Tenkiyohō ” ( japanska :女王 様 の 天 気 予 報)
15 augusti 2015 
En väderprognos faller till döds efter att ha lutat sig på ett räcke på andra våningen, men Conan märker flera misstänkta saker om kroppen.
790 ”Bekapon’s Bleeding Service”
Transkription: ” Bekapon Shukettsu Dai Sābisu ” ( japanska :米 花 ポ ン 出血 大 サ ー ビ ス)
5 september 2015 
En man i en skidmask kom springande med en kniv efter att ha ropat ”Die, Kanzaki!” och knivhuggit Shimomura som hade på sig Bekapon-dräkten istället för Kanzaki.
791 ”Detektiv Takagi på språng i handbojor”
Transkription: ” Takagi-keiji, Tejō de Tōsō ” ( japanska :高木 刑事 、 手 錠 で 逃走)
12 september 2015 
Detektiv Takagi och Ryuta Someya måste arbeta tillsammans som ett team för att hitta tillbaka till Tokyo för att de är handfängda tillsammans och detektiv Takagi har tappat nyckeln.
792 ”Three First Discoverers (Part 1)”
Transkription: ” San’nin no Daiichihakkensha (Zenpen) ” ( japanska :三人 の 第一 発 見 者 (前 編) )
19 september 2015 
Conan ber Haibara att ge honom information om Rum, den nya Black Organization-medlem som är på språng. Hon säger att hon inte vet mycket om honom, men hon vet att beskrivningarna om Rum alltid är olika. Vissa säger att Rum ser feminint ut, andra säger att han ser ut som en välbyggd man, och andra beskriver honom som en gammal man. Det finns dock en gemensam egenskap hos honom som hon inte kommer ihåg. Detektivpojkarna hamnar i ett ärende igen och de tre misstänkta passar var och en av beskrivningarna om Rum.
793 ”Tre första upptäckare (del 2)”
Transkription: ” San’nin no Daiichihakkensha (Kōhen) ” ( japanska :三人 の 第一 発 見 者 (後 編) )
26 september 2015 
Conan hjälper polisen att lösa ärendet och avslöjar sanningen bakom det. Detektivpojkarna lämnar brottsplatsen och Ai Haibara har kommit ihåg denna gemensamma egenskap om Rum som alla som har träffat honom håller med om.
794 ”Bodyguard Kogorō Mōri”
Transkription: ” Bodīgādo Mōri Kogorō ” ( japanska :ボ デ ィ ー ガ ー ド 毛利 小五郎)
3 oktober 2015
Kogoro blir livvakt för en berömd skådespelerska när någon försöker döda henne.
795 ”Hemligheten med saknad ung dam”
Transkription: ” Wakaokusama ga Kieta Himitsu ” ( japanska :若 奥 様 が 消 え た 秘密)
10 oktober 2015 
Medan han gick förbi Makabe-bostaden bevittnade Ayumi Jun som bar en medvetslös Yuri på baksätet på sin bil och sedan körde iväg. När han såg den medvetslösa Ayumi inuti sitt hus bar Jun henne bort i sin bil mot en okänd plats.
796 ”Oskiljaktighetsparets strategi”
Transkription: ” Oshidorifūfu no Sakuryaku ” ( japanska :お し ど り 夫婦 の 策略)
17 oktober 2015 
Chosaku Kanbayashi hittades död på marken efter att ha uppenbarligen fallit från sitt kontorsfönster.
797 ”The Dreaming Girl’s Confusing Deduction”
Transkription: ” Yumemiru Otome no Meisuiri ” ( japanska :夢見 る 乙 女 の 迷 推理)
24 oktober 2015 
En konstig tjej som kallar sig Funachi träffar Kogoro för att få sin hjälp att hitta en saknad person. Men Kogoro avvisar hennes begäran, så Conan bestämmer sig för att hjälpa henne istället. Funachi och Conan arbetar tillsammans för att hitta en saknad person som heter Hikone som tydligen liknar en hjälte i ett otaku- spel.
798 ”The Moving Target”
Transkription: ” Ugoku Hyōteki ” ( japanska :動 く 標的)
7 november 2015 
En berusad man räddades av Conan när han föll från toppen av en byggnad innan mannen slog den andra personen som står precis nedanför platsen där mannen föll. Det verkar som om mannen begick självmord, men bevisen får Conan att tro att någon annan fick mannen att falla.
799 ”Detective Boys ’Locked Room Mystery Battle”
Transkription: ” Tantei-dan no Misshitsu Suiri Gassen ” ( japanska :探 偵 団 の 密室 推理 合 戦)
14 november 2015 
När professor Agasa låser upp grunderna för en detekteringsplats för detektivpojkarna för att spela fotboll, hittar han en kropp som flyter i en pool som är fylld med vatten från gårdagens regn.
800 ”Chase 100 Million Yen”
Transkription: ” Ichiokuen o Oikakero ” ( japanska : 1 億 円 を 追 い か け ろ)
21 november 2015 
Reina har kidnappats och den skyldige kräver den astronomiska summan på 100 miljoner yen för att hon ska släppas säkert.
801 ”Tottori Sand Dunes Mystery Tour (Kurayoshi Part)”
Transkription: ” Tottori Sakyū Misuterī Tsuā (Kurayoshi-hen) ” ( japanska :鳥取 砂丘 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (倉 吉 編) )
28 november 2015 
Under ett besök i Tottori Sand Dunes kommer Kogoro, Conan och Ran över ett fall. Shuko, hustru till Kumado-familiens äldste son, attackerades och binds under ett rån från en heminvasion, och familjens arvsrökare stals. En pedant som hittades på brottsplatsen kastar misstanke om familjens tidigare hushållerska Naomi Senda, men Kogoro och hans familj såg henne på sandmuseet vid tiden för brottet. Senare får hushållschefen Isao Kumado ett e-postmeddelande på sin telefon som kräver 10 miljoner yen i utbyte mot rökelsebrännaren. Kogoro misstänker att brottet begicks av en familjemedlem som försökte inrama Naomi, så han undersöker Kumado-familiens alibis.
802 ”Tottori Sand Dunes Mystery Tour (Tottori Part)”
Transkription: ” Tottori Sakyū Misuterī Tsuā (Tottori-hen) ” ( japanska :鳥取 砂丘 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (鳥取 編) )
5 december 2015 
När händelsen börjar utvecklas på ett konstigt sätt bestämmer Conan sig för att ta reda på sanningen bakom det konstiga stöld- och lösenkravet.
803 ”Pitfall of Fire Precautions”
Transkription: ” Hi-no-Yōjin no Otoshiana ” ( japanska :火 の 用心 の 落 と し 穴)
12 december 2015 
Arsons har förekommit vid olika lekplatser. Detektivpojkarna, tillsammans med brandmän, går på brandskyddspatrull. En man ses springa förbi dem mot eldens riktning och Genta vet vem han är. Detektivpojkarna försöker hitta bevis för att bevisa att mannen är mordbrännaren.
804 ”Conan och Ebizos Kabuki Jūhachiban Mystery (Del 1) 1 tim.
Transkription: ” Konan till Ebizō Kabuki Jūhachiban Misuterī (Zenpen) ” ( japanska :コ ナ ン と 海 老 蔵 伎 十八 番 ミ ス テ リ ー (前 編) )
9 januari 2016 
Dessa två avsnitt sändes i ära för 20-årsjubileet av detektivkonananime . Ett mordfall med Kabuki-världen, en berömd japansk teater i Tokyo, som scen och ett avdragsmatch mellan Ichikawa Ebizō XI , en berömd Kabuki-teaterskådespelare och Conan, efter att de hittat en död kropp i en bil.
805 ”Conan och Ebizos Kabuki Jūhachiban Mystery (del 2) 1 tim.
Transkription: ” Konan till Ebizō Kabuki Jūhachiban Misuterī (Kohhen) ” ( japanska :コ ナ ン と 海 老 歌舞 伎 十八 番 ミ ス テ リ ー (後 編)
16 januari 2016 
När Conan fortsätter sin utredning kidnappas han och lämnas medvetslös i en övergiven byggnad som snart kommer att rivas.
806 ”Ventriloquist’s Illusion (Part 1)”
Transkription: ” Fukuwajutsushi no Sakkaku (Zenpen) ” ( japanska :腹 話 術 師 の 錯 覚 (前 編) )
30 januari 2016 
Riichi Tengan, en populär ventriloquist, har hallucinationer att hans docka vill att han ska döda sin fru, Kazuko, så han ber Kogoro om hjälp, men Kogoro avslår honom. Några dagar senare ringer Tengans lärling till Kogoro och berättar för honom att Kazuko har mördats.
807 ”The Ventriloquist’s Illusion (Part 2)”
Transkription: ” Fukuwajutsushi no Sakkaku (Kōhen) ” ( japanska :腹 話 術 師 の 錯 覚 (後 編) )
6 februari 2016 
Conan hittar några ledtrådar till och lyckas fastställa vem som är den verkliga syndaren.
808 ”The Kamaitachi Inn (Part 1)”
Transkription: ” Kamaitachi no Yado (Zenpen) ” ( japanska :か ま い た ち の 宿 (前 編) )
13 februari 2016 
Conan, Ran, Kogoro, Heiji och Kazuka besöker ett värdshus djupt i bergen i Nagano. Heiji får ett foto av en figur som bär en lie som löper över ytan på värdshusets utomhusbad. Conan och hans vänner har kommit för att undersöka identiteten på denna figur som liknar en kamaitachi, en övernaturlig demon. På värdshuset möter de författarna Daigo Nakama och Midori Koyanagi, som också har kommit för att samla information om händelsen. När de letar in i ett mörkt magasin attackeras Heiji, Kogoro och Koyanagi.
809 ”The Kamaitachi Inn (Part 2)”
Transkription: ” Kamaitachi no Yado (Kōhen) ” ( japanska :か ま い た ち の 後 (後 編) )
20 februari 2016 
Eftersom incidenter som anses vara kamaitachi-demonens arbete inträffar efter varandra mördas gästgivarens svärfar Bonzo Ohno i värdshusets annex. Baserat på brottsplatsen tror Heiji att den skyldige kom till annexet genom utomhusbadet. Men snön runt badet är ostörd, vilket betyder att den skyldige bara kunde ha gått över badets yta. Efter att ha hört allas vittnesbörd inser Conan och Heiji vem den skyldige är från en avslappnad anmärkning.
810 ”Prefektorpolisens mörker (del 1)”
Transkription: ” Kenkei no Kuroi Yami (Zenpen) ” ( japanska :県 警 の 黒 い 前 (前 編) )
27 februari 2016 
Kogoro, Conan och Ran besöker Nagano Prefecture när de stöter på inspektör Yamato och hans medarbetare till Nagano Prefectural Police. Conan och hans vänner besöker Kansuke Shrine-ruinerna och Yamamoto Kansukes grav. När han besöker Chikumagawa-floden, deras slutdestination, finns inspektör Shigeru Takedas avskårna huvud i floden. På kroppens panna finns ett märke som liknar en hackspettens fotavtryck. Påstås att det finns en mystisk grupp som kallas Woodpecker Society i Nagano Prefectural Police. Yamato och hans medarbetare letar efter någon som kan ha drabbats mot Takeda när två fall som rör Takeda återkommer.
811 ”Prefektorpolisens mörker (del 2)”
Transkription: ” Kenkei no Kuroi Yami (Chūhen) ” ( japanska :県 警 の 黒 い 中 (中 編) )
5 mars 2016
Polislöjtnant Shoji Kano hittas död i sitt hem. Från kroppens tillstånd anför inspektör Morofushi att Kano hängdes från taket efter att ha kvävts. Senare skickar den skyldige ett e-postmeddelande som förklarar att han kommer att döda ytterligare tre personer. Sgt. Shinsuke Akiyama kallas till Mt. Saijozan av den skyldige och mördas. Inspektör Yamatos fingeravtryck finns på repet som lindades runt Kanos nacke, så sektion 1-chef Kuroda lägger ut en BOLO för Yamato som misstänkt.
812 ”Prefektorpolisens mörker (del 3)”
Transkription: ” Kenkei no Kuroi Yami (Kōhen) ” ( japanska :県 警 の 黒 い 闇 (後 編) )
12 mars 2016 
Conan upptäcker vad Woodpocker Society är och mördarens identitet.
813 ”The Shadow Approaching Amuro”
Transkription: ” Amuro ni Shinobiyoru Kage ” ( japanska :安室 に 忍 び よ る 影)
16 april 2016 
En förberättelse för Detective Conan: The Darkest Nightmare . En morgon märker Conan en misstänkt man som tittar på officer Rei Furuya på Café Poirot. Mannen dyker upp på Conans väg hem igen. Mitsuhiko, Genta och Ayumi börjar följa honom, men han försvinner på en shoppinggata. Conan frågar Rei om mannen. Rei förföljdes av mannen för tre dagar sedan. Conan tror att han kanske är medlem i Black Organization eller en säkerhetsbyråofficer .
814 ”The Actress Blogger’s Locked Room Case (Part 1)”
Transkription: ” Burogu Joyū no Misshitsu Jiken (Zenpen) ” ( japanska :ブ ロ グ 女優 の 密室 事件 (前 編) )
23 april 2016 
Professor Agasa tar Detective Boys till en kakabuffé på ett hotell där de träffar Saya Kitami och Kyona Shono, två rivaliserande skådespelerskor som spelar in ett drama. Kyona frågar Saya om hon har sett sin blogg och varnar henne för att hon ska ge upp om hon inte vill att hennes hemlighet ska avslöjas. Conan kontrollerar Kyonas blogg men kan inte avgöra vilken hemlighet det är. Senare hittas Kyona mördad i sitt låsta hotellrum.
815 ”The Actress Blogger’s Locked Room Case (Part 2)”
Transkription: ” Burogu Joyū no Misshitsu Jiken (Kōhen) ” ( japanska :ブ ロ グ 女優 の 密室 事件 (後 編) )
30 april 2016 
Conan upptäcker hemligheten i det låsta rummet.
816 ”Beklaglig och snäll främling”
Transkription: ” Zan’nen de Yasashii Uchūjin ” ( japanska :残念 で や さ し い 宇宙 人)
7 maj 2016 
Den arbetslösa mannen Hanzaki Yasuo glider och faller till sin död efter att han ser kontorsarbetaren Takedera Hitoshi klädd i en främmande kostym. Efter att ha ifrågasatt Takederas tre bekanta som bevittnat händelsen undersöker Detective Boys och avslutar sanningen.
817 ”Missing Fiancée”
Transkription: ” Kieta Fianse ” ( japanska :消 え た フ ィ ア ン セ)
14 maj 2016 
En man kommer till Kogoro för att hitta sin försvunna fästmö. Kogoro begränsar listan över misstänkta, men Conan anser att ärendet var för lätt att lösa.

Anteckningar och referenser

Anteckningar
  • ^ 1 timme Avsnitten sändes som ett enda timmes avsnitt i Japan