Det finns ett beständigt problem med anime-anpassningar av långvariga manga- eller ljusromaner: den fruktade ”läs källmaterialet om du vill veta mer!” effekt. Jag tror att många av oss misstänkte att Seirei Gensouki i slutändan skulle falla i den kategorin, men att se det faktiskt hända är ännu mer frustrerande än förväntat, för på många sätt känns det som att serien slutar precis som saker äntligen blir intressanta. Visst att rädda Celia från sitt fruktansvärda äktenskap är ett trevligt slut helt på egen hand, men snarare än att stanna där, avslutar vi med uppenbarelsen att det inte bara finns tre själar från buss/tågkraschen som återföddes till denna fantasivärld, men där är tydligen tre levandemänniskor som just fördes över partihandel – möjligen ännu mer, om ljusstrålarna indikerar antalet levande isekai -offer snarare än det totala antalet människor både levande och döda som har kommit från Japan. Att en av dessa människor är samma Mii-chan Haruto har längtat efter känns mer som en spark i tänderna än en glad avslöjande. (Och jag kan inte tro att någon av tjejerna kommer att bli nöjd med det heller.) Det är också synd att Alfred fick en så kort introduktion, eftersom han verkar vara en karaktär som kan vara intressant, och låt oss inte glömma vår sann mustasch-twirler, mannen med de röda ögonen, som helt klart kommer att fortsätta att vara alla slags problem.

 

Till viss del är beslutet att sluta här vettigt. Det är verkligen en bra reklam för böckerna, som, om du missade det, översätts av J-Novel Club . Jag planerade att hämta dem i alla fall, men det har fått det att kännas som ett mycket mer angeläget köp, för nu är jag inte bara intresserad av ett kortfattat sätt; Jag är verkligen nyfiken på att veta vad som händer härnäst. Att döma av vad bokläsare har sagt, liksom animeversionens tydligt rasande tempo, det verkar dock inte som en bra plan – mer än någonsin känns det som om vi fick höjdpunkterna rulle snarare än hela historien. Men även om det är avsett för mindre än fantastisk visning, måste jag erkänna att om målet var att sälja fler romaner har de förmodligen lyckats.

 

Även med det abrupta och frustrerande avslutet på detta avsnitt är detta en av de mer spännande delarna. Rios beslut att ge Celia ytterligare en chans att fly från ett äktenskap som helt klart görs i helvetet är sött, även om en bit av honom verkligenvill hålla det till Charles. (Och kan du skylla på honom?) Det händer mycket action-Rios bokstavliga flykt med Celia, kampscenerna och bara Celias känslomässiga handling bestämmer slutligen att hennes egen lycka och potentiella välbefinnande inte är värda att offra för en nebulös och tveksam ”större nytta” är alla fasta stunder. Det är också en chans för Rio att påminna oss om att han faktiskt har känslor och att de han bryr sig om, han bryr sig om. Han och Celia har potential att ha ett riktigt trevligt förhållande i en värld där det finns mer tid för utvecklingen, och även om hon sannolikt är förälskad i honom, känns den viktigare aspekten som den genuina omsorg som de känner för varandra , som lika gärna kan vara vänskap eller en familjär kärlek. (Det är förmodligen inte, Och jag gillar att Rio inte har exakt samma relation till varje tjej – det kan finnas vissa likheter mellan dem, men hans förhållande till Latifa är inte en kopia av hans med Celia eller Sayo, vilket igen antagligen talar väl av källmaterialet.

 

Seirei Gensouki är, i slutet av sitt lopp, en show som slösat bort mycket av sin potential. Hade det fått fler avsnitt för att berätta sin historia hade det kunnat bli en bättre serie: en som spelade med sina isekai -troper på mer intressanta sätt, vilket det första avsnittet tycktes indikera. Det är inte hemskt och det var aldrig oupptäckligt, men det kunde verkligen ha varit mycket mer än bara ”det okejaste programmet jag såg den här säsongen”, och det är där det slutar.

 

Men hej – vi kan alltid läsa källmaterialet om vi vill veta mer!