Harem (genre)

Harem (ハ ー レ ム も の, hāremumono , ” harem works”) är en genre av lätta romaner , manga , anime , hentai och tv -spel med ursprung i Japan på 1970 -talet men exploderade i slutet av 1980- och 1990 -talet med dejtingsimulatorspel och fokuserade på polygyne eller polyandriska relationer, där en huvudperson är omgiven av tre eller fler androfila/gynefila kärleksintressen eller sexpartners. Haremverk är ofta komedier som förlitar sig på självinsättninghuvudpersoner som tillåter publiken att projicera sig fram till, och på att ha relaterbara och intressanta ensemble -karaktärer. En historia med en heterosexuell manlig huvudperson i par med en kvinnlig haremserie kallas informellt som enkvinnligt harem eller seraglios ; medan en heterosexuell kvinnlig eller homosexuell manlig huvudperson i par med en all-man/yaoiharemserie informellt kallas en manligt harem , omvänd harem ellergyaku hāremu (逆ハ ー レ ム) . Även om genren har sitt ursprung i Japan, inspirerade genren senare varianter i västerländska medier.

Strukturera

En haremstruktur är tvetydig. Den mest utmärkande egenskapen är gruppen av polyamorösa honor eller män som följer med huvudpersonen och i vissa fall lever med huvudpersonen. Intimitet är vanligt men aldrig nödvändigt.

”Omvänd”

Ett omvänd harem är könsmotsatsen till ett ”rakt” -harem, där ett harem riktas mot manliga huvudpersoner med kvinnor och/eller homosexuella män som uppvaktar huvudpersonen. I en omvänd harem fokuserar den på kvinnliga huvudpersoner som uppvaktas av män och/eller lesbiska, vanligtvis sju eller fler.

Slut

Haremsändningar följer vanligtvis två olika vägar, huvudpersonen hamnar hos en eller ingen av kvinnorna.

HBTQ

Även om haremet traditionellt anses vara en av de mest könsliga binära och heterosexuella genrerna av anime och manga, är detta villkor inte obligatoriskt, och arbete inom genren kan innehålla karaktärer med mycket olika HBT -könsidentiteter och sexualitet, eller till och med koncentrera sig helt på karaktärer av ett kön. ”Omvända harem” samlar popularitet, eftersom de ibland blandar haremets kön utan hänsyn till huvudpersonens kön eller kön.

Således är haremarbete inom genren pojkar kärlek eller flickor kärlek inte något omöjligt, även om de är mycket mindre vanliga än de klassiska heterosexuella exemplen.

  • Lista över harem anime och manga