Manga / Kaiju Girl Caramelise

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/caramelise.jpg
”Kärlek är inget annat än terror.”
Tyvärr, Minami-kun. Det ser verkligen inte ut som att jag kan ha en normal romans. Men… jag vill uppskatta det. Den här känslan du har gett mig, alltså. Jag hoppas bara att jag inte själv stampar ner den i marken –

Kaiju Girl Caramelise (乙女怪獣キャラメリゼ, Otome Kaijū Kyaramerize ) är en mangaserie av Spica Aoki som började serialiseras i februari 2018 i Monthly Comic Alive, med samlade volymer utgivna av översättningen i juni och 2 Shoten från Kadoken till engelska från Kadoken 1 och engelska. med start i juni 2019. Även om Monthly Comic Alive är en sena publikation, har författaren kallat Caramelise a Shoujo -serien.

Ända sedan hon var liten har den 16-åriga gymnasieeleven Kuroe Akaishi lidit av ett konstigt tillstånd som visar sig under tider av ökade känslor: delar av hennes kropp deformeras på fräcka sätt , allt från att få en fjällande reptilhand till att växa spikar längs med henne ryggrad. Avfärdad av sina klasskamrater genom åren som ett resultat och efter råd från sin mamma Rinko, stängde hon av sig själv från vänskap och nöje i hopp om att behålla ett sken av normalitet. Hon har lyckats hålla sitt tillstånd hemligt när hon gick på Ginjuuji High School, men hennes bisarra och asociala beteende har resulterat i att hon är hånfullt känd som ”Psycho-tan” bland de andra eleverna.

En dag, när hon tillbringade sin lunchrast ensam, inleder Kuroes populära klasskamrat Arata Minami en konversation med henne. Han övertygar henne att följa med honom till en fin inbjudningsrestaurang på en typ av dejt, där de lyckas knyta an mot oddsen – och med Kuroe som försöker hålla hennes förväntningar och känslor i schack för att undvika en pinsam incident. Men när Arata bestämmer sig för att hålla henne i handen medan hon går hem den kvällen (som direkt svar på att hon hörde två elaka flickor i sin klass kalla henne ful), kan Kuroe inte hålla tillbaka sig själv längre; hon springer iväg i en kärleksdrabbad panik och faller av misstag i Harumifloden, där hon plötsligt förvandlas till en skyskrapastor Kaiju .

När Kuroe återvänder till det normala följande morgonen, ser Kuroe många nyhetsrapporter om hennes gigantiska monsterform, nu kallad ”Harugon” av allmänheten. Ingen är medveten om varelsens sanna identitet förutom hon och hennes mamma, som är misstänkt föga förvånad över sin dotters senaste och mest drastiska förvandling. Kuroe måste nu balansera det vanliga skol- och familjelivet, hennes nu långsamt växande grupp av excentriska vänner och hennes blomstrande känslor för Minami med hennes nya behov av att hålla kärleksmonstret inom sig i schack.

Ej att förväxla med Kaiju Girls .


Kaiju Girl Caramelise ger exempel på:

 • Nästan Kiss : Under Okutama-resan är Arata på gränsen till att kyssa Kuroe under en privat hjärta-till-hjärta, men Kuroe förklarar obekvämt sin önskan om mer marshmallows innan han kan – allt för att hon ska kunna släcka sina delvis förvandlade händer i sjö.
  Kuroe: Wh-vad var det…!? W-var det kanske…kan det ha varit…? Nuh-uh! Aldrig! Det är för tidigt!! jag kan inte!! Det är bara-
 • Otroligt pinsamma föräldrar : Kuroe Akaishis hedersfarbror Koutarou Hibino hamnar på en metalfestival på hennes förälskade Arata Minami. Det första Koutarou gör är på skämt att han är Kuroes pojkvän, till stor chock. Han frågar sedan rakt ut Arata om han är Kuroes pojkvän; Kuroe lyckas tafatt avsluta det samtalet genom att uppmärksamma ett band som börjar spela. Nedtonad med Kuroes faktiska mamma Rinko, vars Genki Girl – personlighet och krav på kramar gör Kuroe lite förvirrad, men eftersom Rinko i stort sett inte interagerar med någon annan än Kuroe tenderar den att bli kvävd i knoppen.
 • Och kalla honom ”George”! : När hon fångar Arata i handen som Harugon på metalfestivalen, klämmer en lättad Kuroe honom så hårt att han svimmar.
 • Pannband med djuröron : När Kuroe och Arata åker på dejt till Destinyland, ber Arata att de två ska köpa ”Mitchy”-öron att ha på sig. Kuroe vägrar och säger att ”DE ÄR ENDAST FÖR SÖTA FLICKER!” Arata insisterar på att hon är söt.
 • Art Shift : Görs ofta med Kuroe för att beteckna hennes skiftande humör. Ett anmärkningsvärt exempel är från det första kapitlet när Arata bjuder in henne till Cafe Serizawa; när Kuroe instämmer dras hon plötsligt i en mer detaljerad, mindre chibi-lik stil som nästan får henne att se ut som en vuxen.
 • Dålig dejt : När Kuroe går på en dejt med Arata till Destinyland gör de utarbetade stegen hon tar för att inte utlösa hennes ofrivilliga formskiftning (oftast innebär att hon undviker fysisk kontakt med Arata) att saker och ting blir riktigt besvärliga mellan dem två. Det är roligt eftersom det mesta Kuroe gör är fånigt (och allt görs mitt i söta och tecknade Captain Ersatz- versioner av Disney-karaktärer), men också sorgligt eftersom Arata är synligt sårad av att hon håller honom på avstånd – och eftersom Kuroe går igenom en heroisk BSoD när en partiell transformationändå sker.
 • Odjuret och skönheten : Kuroe och Arata. Det har förringats för det mesta, eftersom Kuroe är ganska vacker och odjurlig i sin mänskliga form, inte för att hon själv känner så .
 • Var dig själv : Kuroe säger åt Arata att äta vad han vill eftersom hon inte bryr sig om hans utseende verkar vara det som driver honom att börja falla för henne.
 • Boke och Tsukkomi Rutin : I mellanstadiet utnyttjade Raimu ”Rairi” Kouno sitt aplika ansikte genom att fylla ”Boke”-rollen mittemot sin klasskamrat Yuu Okada, som fyllde ”Tsukkomi”-rollen. Vi hör inte något specifikt skämt de gjorde just nu, men en panel som visar Okada som ger en fåraktigt flinande Rairi en Dope Slap gör det uppenbart vad de i allmänhet gjorde.
 • Av Wall That Is Holey : En nyhetsreporter lyckas knappt undvika att bli krossad under Harugons fot genom att stå precis där ett gap mellan tårna är.
 • Captain Ersatz : Disneyland-liknande ”Destinyland” är fullt av dem. Maskoten är ”Mitchy”, i princip Musse Piggsom en kanin. Två kvinnliga kunder visas utklädda till karaktärer från ”Frosted”, en parodi på Frozen (2013) not  . Och en av turerna Kuroe och Arata åker på innehåller flygande elefanter som ser ut som Dumbo med kungliga kronor.
 • Censurerad för komedi : Vid ett tillfälle frågar Kuroe Arata hur han skulle reagera om hon förvandlades till en ”pulpy glob”. Detta åtföljs av en föreställd bild av en pixlad massa av något .
 • Centralt tema : Angående kroppsuppfattning. Kuroe, Arata och Rairi hatar alla sina kroppar i olika grad och går långt för att antingen framstå som mer acceptabla och tilltalande eller bara isolera sig för att undvika att visa sitt sanna ”fula” jag. Alla dessa karaktärer har det gemensamt att de hittar människor som kan älska dem bortom deras utseende och även om de fortfarande har djup osäkerhet, är människor som verkligen gillar dem att säga till dem att de inte bryr sig om hur de ser ut något de desperat behövde höra för en lång, lång tid.
 • Cherry Blossoms : Ett återkommande motiv menat att representera kärlek, men på ett mer specifikt sätt; Kuroe och hennes mamma pratar om att det är bra att hon undvek att trampa ner körsbärsblommorna, och detta representerar i sin tur hur hon inte trampade över sina egna känslor.
 • Dogs Are Dumb : Jumbo King, familjen Akaishis hund, kan sniffa på Kuroe tillräckligt bra, men han har ofta sett att han frånvarande springer in i saker som hyllor och träd när han inte är användbar.
 • Titta inte på mig! :
  • Första gången Kuroe Akaishi förvandlas till Harugon tar hon en promenad nerför Harumi-floden, samtidigt som hon antar att hon har en renande dröm . Vid ett tillfälle är hon på väg att använda sitt andningsvapen på JSDF – helikoptrarna som skjuter mot henne när hon ser hennes kärleksintresse Arata Minami stirra i rädsla på henne från flodstranden. Hon undrar varför han tittar på henne så när hon fångar sin reflektion på sidan av en skyskrapa och inser hur ful och läskig hon är. Hon sänker sig frenetiskt i floden medan hon mentalt ber honom att sluta titta på henne.
  • På ett mer civilt sätt var detta Rairis reaktion efter att en sprängd vattenledning fick hennes smink att ångras och avslöjar hennes gorillaansikte oavsiktligt.
 • Elephant in the Living Room : Första gången Rairis ansikte svalkas framför Kuroe, lägger hon frenetiskt på sin makeup igen och försöker sedan agera som om Kuroe inte bara såg hennes gorillaansikte. Det är inte förrän hon och Kuroe har ett hjärta till hjärta i sminkbutiken om varför den senare vill se söt ut som hon bestämmer sig för att direkt erkänna situationen.
 • Underhållande fel : I kapitel 21 är Kuroe och Minami ensamma i hennes lägenhet, han går fram till henne och frågar om det är tillåtet att gosa. Kuroe antar att detta betyder att han gör ett sexuellt närmande mot honom och även om hon är livrädd för det faktum att att gå hela vägen förmodligen skulle släppa hennes Kaiju som ingenting tidigare, kan hon inte motstå och håller med eftertryck, bara för att inse att Minami pratar om att gosa sin hund, eftersom han gillar söta husdjur.
 • Allt är bättre med gnistrar : Konststilen är full av gnistrar och reflektioner. I själva verket, eftersom Spica Aokis konststil är så glittrig och glänsande, fick hennes redaktör henne att avstå från Harem Genre- konceptet och rita en shoujo-serie istället.
 • Exotiska ögondesigner : serien använder denna trope hårt i stället för Wingding Eyes ; till exempel, när Kuroe antingen känner kärlek eller förvandlas till Harugon, är hennes pupiller formade som hjärtan. De flesta symboler som de själva använder för att kommunicera en känsla kommer att vara en pupillform istället för att stå för sig själva.
 • Face Fault : Det här är Kuroes reaktion när Rairi avslöjar att Okada redan hade en flickvän när han började dra med henne.
 • Grund för förnamn : I början var de enda som hänvisar till den vänlösa Kuroe Akaishi med hennes förnamn hennes mamma Rinko och hennes hedersfarbror Koutarou Hibino. Så småningom hänvisar hennes bortskämda söta klasskamrat Manatsu Tomosato till henne med sitt förnamn, även om hon också använder den formella hedersbeteckningen ”-san” eftersom hon tror att Kuroe är prästinnan till sin älskade Harugon . Rairi kallar henne också ”Kuro-taso” nästan så fort hon lär känna henne.
 • Förebild :
  • Minamis tidigare feta förflutna förebådas tidigt på ett subtilt sätt när han konstaterar att han gillar dietcola .
  • Det finns småbitar som spritsas genom berättelsen, som ägget och bilden av hennes föräldrar i arkeologernas kläder som Jumbo King fortsätter att slå ner, vilket ger tips om att det finns mycket mer bakom Kuroes ofrivilliga transformationsdrag än att bara ha en bisarr genetiska sjukdom.
  • Rairis apliknande ansikte förebådas av hennes hårnål i kokosnöt och hennes bananörhängen.
  • När en förälskad groupie frågar Manatsu vad hennes Line-konto är, erkänner hon att hon inte har något. Det är en subtil antydan (senare tydligare under besöket på Kaiju Island) att Manatsu inte är så social som man kan anta att en tjej är så vacker och rik som hon kan vara.
 • För Halloween, I Am Going as Myself : När Kuroe delvis förvandlas i Destinyland, antar Arata att hon cosplayar som ”Johnny”, en dinosaurieliknande karaktär från Boy Stories . Kuroe bestämmer sig för att rulla med den för att dölja det faktum att det faktiskt inte är en kostym.
 • Genre Mashup : Det är en ganska typisk shojoromantisk berättelse, förutom att flickan då och då förvandlas till en Kaiju och framkallar samma typ av action som ses i Kaiju- filmer.
 • The Glomp : Kuroe glomps Koutarou när han dyker upp, vilket är långt ifrån hennes reserverade beteende med alla andra.
 • Hjärtsymbol :
  • Kuroe har hjärtformade pupiller, som finns kvar även när hon förvandlas till Harugon. Hon har också ett hjärtformat segment på en av sina vingar.
  • Manatsus Mothra-liknande sovsäck och kostym har hjärtdesign lagt till.
 • Holding Hands : Arata gör detta med Kuroe i det första kapitlet i trots av Girl Posse som uttrycker chock över att hon gick med honom. Detta leder direkt till att Kuroe för första gången förvandlas till Harugon.
 • Humans Are Insects : Diskuterat på ett Lekt för Skratt -sätt av Kuroe och Manatsu. Kuroe hävdar att Harugon förmodligen ser människor som henne som lite mer än insekter, i hopp om att få Manatsu att trampa ner på hennes galna kärlek . Manatsu får ett helt annat intryck av detta; hon klär sig regelbundet i en outfit som liknar Mothra när hon försöker få Harugons uppmärksamhet, och hon tycker att Kuroes insektsjämförelse är uppmuntrande .
 • Improviserade kläder : Närhelst Kuroe tappar bort sina kläder efter att ha förvandlats till Harugon och tillbaka, måste hon ofta nöja sig med att bära saker som soppåsar och fallskärmar.
 • I Never Told You My Name : När Kuroe Akaishi först stöter på Manatsu Tomosato i en sovsäck på en gata utanför hennes lägenhet, är hon förvånad över att Manatsu redan vet hennes fullständiga namn. De två hade aldrig interagerat innan dess, och alla andra i skolan kallar Kuroe för ”Psycho-tan” istället. Det visar sig att Manatsu fick reda på hennes namn från Arata Minami, Kuroes crush och den enda andra personen i skolan som använde hennes riktiga namn. Kuroe hade sett Manatsu och Arata prata tidigare samma dag och antog att de dejtade, men Manatsu försökte faktiskt ta reda på mer om hennes riktiga crush: Harugon, the Kaijusom först dök misstänkt nära där Kuroe och Arata gick efter deras ”dejt”. Manatsu lärde sig Kuroes namn i tron ​​att den senare kanske vet mer om Harugon, vilket verkligen är sannare än hon inser .
 • Ink Blot Cartoon Style : När Kuroe och Arata går på dejt till Destinyland, skildras nöjesparkens maskot, Mitchy, som ett kaninliknande djur med en övervägande svart kropp, vitt ansikte/nosparti, svarta pärlor , vita handskar och vagt 1930-talskläder — i grund och botten Musse Pigg som en kanin.
 • Avsiktlig Heartbreaker : Yuu Okada, killen som Rairi gillade på högstadiet, uppmuntrade henne direkt att börja tycka om honom trots att han redan hade en flickvän.
 • Ironi :
  • ”Cafe Serizawa”, restaurangen där Kuroe börjar lära känna Arata och sedan förvandlas till Harugon första gången, är uppkallad efter Daisuke Serizawa, vetenskapsmannen vars syreförstörare sönderdelade Godzilla i filmen från 1954. Så Godzilla Serizawa hjälpte till att förstöra monstret, medan Caramelise Serizawa hjälpte till att skapa monstret!
  • Medan Kuroe kan förvandlas till ett enormt monster, är hon i sin mänskliga form kortare än alla andra i hennes klass, och även flickorna är alla ett huvud längre än henne.
  • Kuroe förvandlas sporadiskt till en Notzilla , medan Rairis verkliga ansikte och beteende gör henne till en King Kong Copy . Nu är King Kong vs. Godzilla Trope Codifier för Primate Versus Reptile i sin skildring av konflikten mellan Godzilla och King Kong, monstren som inspirerade Kuroe och Rairi. I Caramelise blir de två tjejerna dock snabba vänner och förtrogna nästan så fort de träffas.
 • Efternamnsgrund : Arata Minami hänvisar respektfullt till Kuroe Akaishi som ”Akaishi-san” även när de börjar dejta. Det är inte förrän Manatsu lurar honom under deras föredrag i hans lägenhetslobby som han börjar kalla henne ”Kuroe”.
 • Längtande blick : Kuroe Akaishi ger dessa till Arata Minami ofta, vanligtvis när han inte tittar. Det blir en viktig intrig när hennes ofrivilliga Shapeshifting in i Harugon inträffar på Ultra Bakuon Fest; Arata vet ännu inte att Kuroe och Harugon är samma person, men han hade märkt att Harugon ofta tittade på honom på ett meningsfullt sätt och kommer till slutsatsen att monstret försöker berätta något för honom – som inspirerar honom att använda sig själv som bete för att dra bort Harugon från de andra människorna.
 • Älskar dig och alla : Nagiko hävdar att all tillgivenhet som Arata visar Kuroe är ett exempel på detta. Senare trotsar Arata dock denna trope och noterar att även om han försöker behandla alla vänligt, sårade han oavsiktligt Kuroe genom att inte visa att han såg henne som speciell. Dessutom hade Nagiko och hennes lakejer inte bara sett Arata och Kuroe som håller handen föregående dag, några timmar tidigare hade de hört Arata bekänna att det fanns någon han gillade när han riktade en längtansblick mot Kuroe ; flickorna var tydligt i förnekelse och åberopade detta som en ursäkt för att misshandla Kuroe.
 • Älskar My Alter Ego : Manatsu är kär i Harugon samtidigt som han är vän med Kuroe, och har ingen aning om att de två är likadana.
 • Militärer är värdelösa : På typiskt Kaiju-berättelsesätt attackerar JSDF-helikoptrar Kuroe i hennes monsterform med maskingevär utan effekt. Inte nog med att hon tycker att de är kittliga på sin höjd, skottlossningen lyckas skada Arata genom att få en bit betong att slå in i hans arm.
 • Misstag för romantik :
  • Detta är vad Kuroe känner när hon först ser Manatsu prata med Arata. Hon är både lättad (eftersom hon tror att interaktion med Arata bara kommer att utlösa hennes förvandling igen) och ledsen (eftersom hon fortfarande gillar Arata). Som tur är tar det inte särskilt lång tid för dem att prata och reda ut saker.
  • Senare träffar Arata Kuroe med sin hedersfarbror Koutarou och missförstår deras familjära närhet för romantik. Att Koutarou skämtsamt presenterar sig som Kuroes pojkvän hjälper inte. Detta varar ett tag tills de två helt klargör för honom att de bara ser varandra som familj.
 • Mocky Mouse : Ett kapitel ser Kuroe och Arata gå på en dejt till en Disney-liknande park som heter Destinyland. Maskoten och den mest framstående kostymkaraktären där är Mitchy, som ser ut precis som Musse Pigg om han var en kanin. Kuroes mamma Rinko klär sig hemligt i Mitchy-outfiten för att spionera på sin dotters dejt , och vid ett tillfälle använder hon också en glad och skrattfylld talstil som påminner om Musse.
 • Morfisk resonans : Närhelst Kuroe Akaishi förvandlas till Harugon , förblir inte bara hennes ögon desamma, hornen hon gror liknar två taggiga hårtussar hon har som människa.
 • Myth Arc : Berättelsen är överlag bara det dagliga drama och humor som kommer från att Kuroe plötsligt befann sig i ett förhållande med Arata. Men mellan dessa Shoujo- upptåg finns bitar som omger mysteriet kring anledningen till varför Kuroe förvandlas till en enorm dinosaurie Kaiju.
 • Nyår Samma klass : Avvärjt ; Arata och Kuroe hamnar i olika klasser, Kuroe hamnar i samma klass som Manatsu, som gick i en annan klass föregående år.
 • No Celebrities Were Harmed : Mayumi Hamasaki, J-Pop- stjärnan som Rinko är besatt av, är en fiktiv version av Ayumi Hamasaki .
 • Icke-indikativt namn : ”Jumbo King” är faktiskt en ganska liten hund som liknar en corgi.
 • Inga hakkors : I den ursprungliga versionen online hade Rairis väska en bild av en manji på framsidan, som hänvisar till slangfrasen ”maji manji” som är populär bland tonåringar. Detta ändrades till texten ”Maji Manji” på stiliserad engelska för de officiella japanska volymutgivningarna.
 • Notzilla : Harugon är i grunden Godzilla med horn och fladdermusliknande vingar.
 • Oblivious Adoption : Det antyds starkt, baserat på ägget och bilden av Rinko som bär en arkeologhatt som Jumbo King hela tiden slår omkull, att Rinko inte är Kuroes biologiska mamma, utan att hon istället föds från ägget efter att hon hittades av Rinko. Kuroes tänker inte ens på att så kan vara fallet, medan Rinko på ett minimum antyds gömma vissa saker för flickan. Det avslöjas senare att Rinko verkligen adopterade Kuroe, genom att hon stal ägget hon kläcktes från från en ö och uppfostrade henne själv.
 • OOC är seriös verksamhet :
  • Kuroe brukar hålla sina känslor inneslutna och odiskuterade – så när hon håller ett argt Then Let Me Be Evil -tal på Destinyland blir Rinko chockad över att bevittna det.
  • Aratas lillasyster Moa säger att han vanligtvis är ett ”sena-monster”, så hon blir förvånad när han går en halvtimme för tidigt för att träffa Kuroe. Hon gör sedan denna observation: ”Din flickväns kraft är otrolig!”
  • Kuroe har en sådan söttand att när hon har ett surt uttryck medan hon äter marshmallows under Okutama-resan, kan Arata se att hon har tänkt på något annat.
 • Portmanteau : ”Harugon” är en blandning mellan ”Harumi [River]”, där monstret först sågs, och ”drake”.
 • Real Dreams are Weirder : Kuroe vaknar en morgon och pratar för sig själv om en ”galen dröm” där hon, efter sin dejt med Arata, plötsligt förvandlades till en Kaiju och gick nerför Harumifloden innan hon simmade iväg i panik när hon insåg att han och alla andra stirrade på hennes nu fula ansikte . Sedan slår hon på nyheterna och inser att det faktiskt hände .
 • Avslöjandet : Kapitel 23 bekräftar att Kuroe verkligen är en Kaiju, men född med någon form av mutation som gjorde att hon kunde anta mänsklig form så att hon kan växa upp bland människor.
 • Hemlig identitet : Bara Kuroe och hennes mamma vet att hon är Harugon.
 • Secret-Keeper :
  • När Kuroe Akaishi börjar förvandlas till Harugon är det bara hennes mamma Rinko som vet att hon och monstret är en och samma. Nedtonad med Koutarou Hibino , som känner till det ofrivilliga formskifte hon har varit utsatt för sedan barnsben men inte att hon är Harugon. Även om han kom på hela sanningen i slutet av kapitel 22.
  • Kuroe själv blir en för Rairi och hennes gorillaansikte, eftersom Rairi känner att Kuroes liknande bakgrund och osäkerhet gör att hon kan lita på en sådan hemlighet. Detta tar slut när Rairi av misstag vänder ut ansiktet till alla, inklusive hennes gamla Jerkass-kärl , under en skolresa, vilket gör att det inte längre är en hemlighet, särskilt när hon får tillräckligt med förtroende från sina följares fortsatta stöd för att visa att hon är sann. ansikte på sociala medier.
 • Hemligt förhållande : Kuroe försöker göra detta när hon börjar dejta Arata, eftersom den senare är en populär Chick Magnet och hon är orolig att hans rykte kommer att lida om han ses med en ”förlorare” som hon . Men det slutar med att hon måste leverera hans bortglömda lunch till honom med tanke på hela skolan, vilket resulterar i att alla snabbt får reda på det ändå.
 • Sempai Kouhai : Koutarou Hibino arbetade under Rinko Akaishi när de var resande biologer, och han kallar henne ”sempai” i nuet. Koutarou är också hedersfarbror till Rinkos dotter Kuroe, och är faktiskt en av de få människor Kuroe är på vänskapsmatch med (det faktum att han är en av få personer som känner till Kuroes ofrivilliga formskiftning hjälper också).
 • Shout-Out :
  • Harugons likhet med Godzilla (särskilt hans design från Godzilla 2000 ) är mycket uppenbar, liksom likheten mellan Manatsus sovsäck och outfit med Mothra och ”stridsoutfiten” hon ger Kuroe till kung Ghidorah . Mer subtil är Cafe Serizawa, som refererar till uppfinnaren av Oxygen Destroyer från filmen från 1954 .
  • En av leksakerna Manatsu hade som barn ser nästan identisk ut med Gamera .
  • Kuroes penna som visas på första sidan i kapitel 3 har en penntopp som ser ut som Ultraman , och senare visar sig Manatsu ha en chaufför och flera andra tjänare som har mohawks och solglasögon som får dem att se ut som Ultraman också.
   • Familjen Akaishis husdjurshund heter ”Jumbo King”. Det är samma namn på den sista kaiju från Ultraman Ace .
  • Manatsu tenderar att referera till olika Toku- verk hela tiden: hon försöker ge Kuroe en komplimang genom att jämföra henne med Astromons , och senare ber Kuroe att följa med henne under en studieresa till Ogouchi Dam i hopp om att hitta en gigantisk hjortbagge .
 • Spit Take : När Kuroe kommer hem med sin nya makeover från Rairi blir Jumbo King så chockad att han gör det här med sin dregla. Det börjar spy ut så mycket att det liknar ett Vomit Indiscretion Shot .
 • Visst, låt oss gå med det : Under deras dejt på Destinyland genomgår Kuroe en partiell förvandling till sin Kaiju-form framför Arata. Kuroe springer iväg och har lite av en Heroic BSoD och en Then Let Me Be Evil ögonblick efter att ha tänkt att hennes hemlighet hade avslöjats, men det visar sig att Arata trodde att hon cosplayade som en dinosaurieliknande Destinyland-karaktär . Kuroe bestämmer sig för att gå med på hans missuppfattning.
 • Tail Slap : När Arata ska öppna dörren till gymgarderoben Kuroe var instängd i, slår Kuroe den stängd med sin svans som växer fram innan han kan se henne. Hon smäller också runt massor av människor när hennes svans dyker upp vid Destinyland.
 • Twice Shy : Trots att Arata är den säkrare av de två när det gäller att visa sina känslor, blir Arata lika lätt förvirrad som Kuroe när de två fångas upp i intima stunder.
 • Två-personers kärlekstriangel : Efter att ha sett Harugon kyssa Arata samtidigt som han vet att han har ett förhållande med Kuroe, kommer Manatsu, i all sin Cloudcuckoolander- visdom, till slutsatsen att han är en två-timer. Okänd för henne är dock att även om Arata faktiskt hade känslor för Harugon också, så är Kuroe och Harugon samma varelse så det skulle inte bli någon tvåtiming oavsett.
 • Ultraman Copy : Manatsu Tomosato är en bortskämd söt tjej som använder sina pengar för att finansiera sin besatthet av Kaiju och andra Tokusatsu-media. Ett sätt som detta visar sig är att hon får alla sin familjs manliga tjänare att sporta mohawks med buzz-cut och solglasögon som ger dem en stark likhet med Ultraman.
 • Verbal Backspace : Kuroe går på en dejt med Arata i Destinyland, och hennes mamma Rinko klär ut sig i kostymen av en Musse Pigg- kapten Ersatz som heter ”Mitchy” för att spionera på dem . När Kuroes känslor tar över henne och hon börjar gå igenom en partiell förvandling till Harugon som ett resultat, springer Rinko fram till henne och börjar kalla henne ”Kuro-tan”, bara för att snabbt fånga sig själv och börja prata på ett mer Mitchy- esque sätt samtidigt som de låtsas inte veta vem Kuroe är.
 • Vi behöver en distraktion : När Rairi faller i sjön vid Okutama och får sin makeup tvättad av, bestämmer Kuroe sig för att genomgå en partiell förvandling för att ge tillräckligt med distraktion för Rairi att lägga på sin makeup igen. Tyvärr förvandlas Kuroe helt till Harugon och gör saken värre.
 • Wham Episod : Kapitel 23: Det har äntligen avslöjats att Kuroe verkligen är en Kaiju, en av de sista återstående medlemmarna av hennes art född med en mutation som på något sätt tillät henne att anta mänsklig form och leva som Rinkos dotter. Dessutom säger vi ”en av” eftersom det har avslöjats att det finns ett annat ägg som liknar det som Kuroe kläcktes ur, som Rinko hävdar hyser Kuroes ”lillasyster”. Ett litet handgemäng resulterar i att ägget spricker och ”lillasystern” kläcks helt, vilket lämnar ön hon hade varit vilande på i följande kapitel för att söka upp Kuroe.
 • Wham Shot :
  • Nära slutet av kapitel 1 tittar Rinko på ett ägg som har tejpats ihop samtidigt som han säger ”mamma är orolig för dig” efter att Kuroe kommer hem surt, och antyder att det finns mycket mer i Kuroes ofrivilliga transformationsaffär än vad berättelsen direkt säger.
  • The Reveal of Rairis riktiga sminkfria gorillaansikte efter att hon och Kuroe har stänkts med vatten.
 • Vilka vackra ögon! : Arata tycker att Kuroes ögon, med sin rosaröda färg och hjärtformade pupiller, är vackra. Han tycker också att Harugon har vackra ögon eftersom de ser så mycket ut som Kuroes — omedveten om att det finns en anledning till likheten .
 • Ordsalladstitel : ”Kaiju Girl”-delen är ett enklare exempel på Exactly What It Says on the Tin , eftersom huvudkaraktären Kuroe Akaishi är en gymnasietjej som intermittent förvandlas till en Kaiju . ”Caramelise” är lite mer komplicerad; den hänvisar till karamellisering, processen att bryn socker för att ge den en distinkt söt smak, och i förhållande till mangan hänvisar den till hur blyg och asocial Kuroe gradvis blir en sötare person när hon börjar få vänner.
 • Du är bättre än du tror att du är : Rairis hela båge handlar om hennes intensiva rädsla för att folk ska ta reda på hennes gorillaliknande utseende under allt hennes gyaru-smink och att bli alienerad för eventuellt bedrägeri. När hon tvingas avslöja sig själv för sina klasskamrater, ställer de alla i stället för att ge henne smink för att täcka upp sig själv, tacksamma för hennes allmänna vänlighet och generositet.
 • Du kan prata? : Ett konstigt exempel med Rairi. Efter att de två hade träffats första gången hade Kuroe hört Rairi prata ganska mycket med sin makeup . Men när Rairi först får sitt smink att tvätta bort framför Kuroe, gör hon ett gäng apliknande vokaliseringar samtidigt som hon frenetiskt letar efter sitt sminkkit och börjar bara prata normalt igen efter att ha lagt på sminket igen. Hon bestämmer sig för att ta av sig sminket på kaféet efter att ha ansett Kuroe vara värd att avslöja sin hemlighet för – och när hon pratar så här märker Kuroe mentalt sin egen förvåning.