Bastard!!

Bastard!! Heavy Metal, Dark Fantasy ( japanska : BASTARD!! -暗黒の破壊神- , Hepburn : Basutādo!! Ankoku no Hakaishin , lit. ”Bastard!! The Dark God of Destruction”) är en japansk mangaserie skriven och illustrerad av Kazushi Hagiwara . Det började sin serialisering i Shueishas Weekly Shōnen Jump 1988, och har fortsatt oregelbundet iUltra Jump sedan 2000, med sitt senaste kapitel släppt 2010. Från och med 2012 har 27 insamlade tankōbon- volymer släppts. Mangan var tidigare licensierad för engelsk release i Nordamerika avViz Media ; endast de första 19 volymerna släpptes.

Bastard!!
Bastard (manga) vol. 1.png

Omslag till den första tankōbon- volymen, med Dark Schneider (höger) och Tia Noto Yoko (mitten)
BASTARD!! -暗黒の破壊神-
(Basutādo!! Ankoku no Hakaishin)
Genre
 • Mörk fantasi [1]
 • Postapokalyptisk [2]
 • Svärd och trolldom [3] [4]
Manga
Skriven av Kazushi Hagiwara
Publicerad av Shueisha
engelskt förlag
NA
Alltså media
Avtryck Jump Comics
Tidskrift
 • Weekly Shonen Jump
 • (1988–1989, 1997–2000)
 • Weekly Shonen Jump Specials
 • (1990–1996)
 • Ultrahopp
 • (2000–2010)
Demografisk Shonen , seinen
Original körning 14 mars 1988nu [a]
Volymer 27 ( Lista över volymer )
Original videoanimation
Regisserad av Katsuhito Akiyama
Producerad av
 • Tetsuo Daitoku
 • Toru Miura
Skriven av Hiroshi Yamaguchi
Musik av Kohei Tanaka
Studio AIC
Licensierad av
NA
Pioneer Underhållning
Släppte 25 augusti 199225 juni 1993
Körning 30 minuter (varje)
Avsnitt 6 ( lista över avsnitt )
Original nätanimation
Bastard!! Heavy Metal, Dark Fantasy
Regisserad av Takaharu Ozaki
Producerad av
 • Toshiyasu Hayashi
 • Souji Miyagi
 • Shinya Tsuruoka
Skriven av Yōsuke Kuroda
Musik av Yasuharu Takanashi
Studio Liden Films
Licensierad av Netflix
Släppte 30 juni 202215 september 2022
Avsnitt 24 ( lista över avsnitt )

Hagiwara är ett entusiastiskt fan av heavy metal-musik och Dungeons & Dragons med idéer från båda dessa i Bastard!! berättelse. Många karaktärer och platser i berättelsen är till exempel uppkallade efter medlemmar i Hagiwaras favoritband.

Mangan anpassades till en sex-episods original videoanimationsserie (OVA) av AIC , släppt från 1992 till 1993. OVA:n släpptes i Nordamerika av Pioneer 1998. En original nätanimation (ONA) anpassning med samma namn , av Liden Films , hade premiär på Netflix världen över i juni 2022.

Bastard!! är en av Shueishas mest sålda mangaserier genom tiderna, med över 30 miljoner exemplar i omlopp.

För fyra århundraden sedan drabbades jorden av en katastrof orsakad av demonen Anthrasax innan hon dödades av Dragon Knight, vilket kastade världen in i en ny mörk tidsålder. I nuet attackeras kungariket Metallicana av den mörka rebellarmén som försöker återuppliva Anthrasax. Detta får översteprästen att be sin dotter att väcka Dark Schneider, en mörk trollkarl och grundare av Dark Rebel Army som reinkarnerade sig själv i 14-åriga Luche Renrens kropp. Med tiden lär Darks allierade om hans sanna natur och band till den olycka som drabbade den gamla världen.Bastard!! Historien handlar om trolldom , hämnd och andra maktkamper i en värld som liknar Dungeons & Dragons . Det är en dystopisk värld, där människor behöver magi för att överleva mot vilda djur och onda monster. Det finns fyra kungadömen, vart och ett beskyddare av ett av de fyra sigillen som håller förstörelsens Gud i stas.

Tecken

Dark Schneider (ダーク・シュナイダー, Dāku Shunaidā , aka Darsh, D・S) /Lucien Renlen (ルーシェ・レンレン, Rūka Lucien, Rūka Lucien, Renren, Lushe)
Röst av: Kazuki Yao (Dark Schneider, OVA), Yuriko Fuchizaki (Lushe, OVA), Kishō Taniyama (Dark Schneider, ONA), Kanae Itō (Lushe, ONA) (japanska); Daran Norris (Dark Schneider, OVA) och Brianne Siddall (Lushe, OVA), Kyle McCarley (Dark Schneider, ONA), Anne Yatco (Lushe, ONA) (engelska)
Dark Schneider (noterat för att vara uppkallad efter Udo Dirkschneider) är den mäktigaste trollkarlen, som avslöjats för att ha skapats under de sista dagarna av den gamla världen av de tio vise männen i Europa som piloten för ”Drakriddaren”, en 500 meter lång mecha skapad för att förstöra anthrasax. Efter katastrofen tillbringade Dark de fyra århundradena med att lura döden samtidigt som han sökte världsherravälde och samlade ett stort harem. Femton år före handlingen samlade Dark Dark Rebel Army från tusentals trollkarlar och krigare, ledda av hans Riders of Havoc, Arshes Nei, Gara och Kall-Su. Dark besegrades av Metallican-prinsen Lars Ul Metallicana, och reinkarnerade sig själv inuti Lushe Renrens kropp innan hans ande förseglades i den nyfödda av Geo Soto Noto, vilket får Lushe att växa upp till en annan person. När den reformerade Dark Rebel Army inledde en kampanj för att återuppliva Anthrasax, Dark’ s sigill bryts när han blir en motvillig allierad till Metallicana samtidigt som han vinner tillbaka sina Riders of Havoc innan han återupptar sin ambition. Medan han ursprungligen krävde att Yoko skulle kyssa Lushe för att manifestera, får Dark gradvis förmågan att fritt ta över hans värd.
Efter att ha förlorat sin kamp mot antrasax kastas Dark ner i djupet av helvetets övre nivåer där han möter den fallna ängeln Satan. Satan avslöjar för Dark att han är ett återupptaget fragment av sin bror Lucifer, den första fallna ängeln och Lushes sanna identitet, som är avsedd att leda demoner och mänskligheten till krig mot himlen. Men Dark vägrar att anpassa sig till helvetet och hamnar sedan i strid med helvetets överbefälhavare, Porno Diano. Fyra år senare återvänder han till jorden och slåss tillsammans med seraferna mot djävulen Konron (Conlon). Hans kropp förstörs av Konrons Trelldor Spinning Fist attack, men hans huvud överlever.
Tia Noto Yoko (ティア・ノート・ヨーコ, Tia Nōto Yōko )
Röst av: Yuka Koyama (OVA), Tomori Kusunoki  (ONA) (japanska); Wendee Lee (OVA), Erin Yvette (ONA) (engelska)
Yoko är en viljestark och något temperamentsfull rödhårig, dotter till Geo Soto Noto, en kysk jungfru, självutnämnd väktare och vän till Lushe. Dark Schneiders främsta kärleksintresse, hon är den första som använder ”jungfruns kyss” för att väcka Dark. Efter att ha genomgått prästinneutbildning visar hon ingen magisk talang förrän senare i mangan (fungerar som partiets präst ) och aldrig i OVA. Trots detta är hon den enda personen som DS fruktar och (för det mesta) respekterar.
Hon försvann under det fyra år långa serieuppehållet, och uppenbarligen dödades hon under King Crimsons fall. Under samma tidsperiod dök en kvinna med samma utseende och känd som ”Lilith” upp tillsammans med Kings of Hell. Hon hittades nära Lethes gränser och verkar ha några minnen om DS.
Ninja Master Gara (ガラ, Gara )
Röst av: Tessho Genda (OVA), Hiroki Yasumoto  (ONA) (japanska); Steven Blum (OVA), Aaron LaPlante (ONA) (engelska)
Gara är en mästare i Ninjutsu som blev medlem av Dark Rebel Army’s Divine Generals efter att ha imponerat på Dark i ett mordförsök. Han befaller ett svärd som kan dra sin livskraft direkt från svärdsfäktaren, vilket tillåter nästan oslagbara magiska attacker. Tyvärr är den starkaste attacken vanligtvis dödlig att använda. När Gara fick veta om Darks uppståndelse, kidnappade han Yoko och tvingade Dark att konfrontera honom vid hans håll i en strid som fick dem att förlora var sin arm. Även om han är besegrad, vinner Dark tillbaka Garas tjänster efter att ha återställt sin arm och hållit sina män vid liv under tidens förstörelse.
Thunder Empress Arshes Nei (アーシェス・ネイ, Āshesu Nei )
Uttryckt av: Rei Sakuma (OVA), Mami Koyama (drama-CD, avsnitt 1–3), Yōko Hikasa  (ONA) (japanska); Mary Elizabeth McGlynn (OVA), Wendee Lee (ONA) (engelska)
En halv människa, till hälften Dark Elf. Hennes namn är en referens till Whitesnake . Förvarad som slav av Wood Alves, är hon nu uppfostrad av Dark som hans adopterade dotter och eventuella älskare, efter hennes stam som överger sin stam. Som en av den mörka rebellarméns gudomliga generaler och grundare, Nei är väl medveten om Darks förmågor och återupplivade en uråldrig magi som användes av hennes anhängare. När Neis lojalitet mot den mörka rebellarmén ifrågasätts lät hon sig själv bli förbannad av Abigail med besvärjelsen Anklagade. När Nei konfronterar Dark, gjorde Luciens ande Dark Schneider medveten om vad som drev hans dotter till attack. DS blev upprörd och slet ut sitt eget hjärta för att driva bort kraften i den anklagade besvärjelsen (som senare återuppväckte sig själv). Arshes återförenar sig med honom vid denna tidpunkt, och de förstör de framryckande arméerna.
Kall-Su (カル=ス, Karu Su )
Röst av: Toshihiko Seki (OVA), Ryo Horikawa (drama-CD, avsnitt 1–3), Shin-ichiro Miki (drama-CD, avsnitt 4), Kensho Ono (ONA) (japanska); Richard Cansino (OVA), Alejandro Saab (ONA) (engelska)
Kall-Su var den andra generalen av Dark Schneider; han befaller Ice-Falchion, ett stort svärd, och är medfödd magiskt kraftfull. Kall-Su föddes i en avlägsen by, förföljd för att hans far var en isdrake i mänsklig form. Det ledde till att han dödade sin skämda mamma i självförsvar och sedan förstörde sin by strax efter. Han hittades senare och adopterades av Dark, behandlad som en anställd tjänare. Han har extrem kraft och kan förvandlas till en isdrake efter behag. Han förstör hela staden Whiteos-Neiki med sin besvärjelse, Vizkaya, som fryser alla i kungariket till fast is. Han är den sista generalen som står kvar när serien oväntat avslutas, och önskar sig apokalypsen. Det förklaras att han blev tillsagd av Anthrax att förakta Dark Schneider, och därmed bröt ut i en strid mellan de två.
Kall, Nei och Gara kommer på varför ”glödande ljusvarelser” har startat ett krig mot dem via uråldriga datorer i en underjordisk bas. De upptäcker att apokalypsen närmar sig med stormsteg och ljusets varelser är i själva verket änglar som skickas från Gud för att döda en tredjedel av mänskligheten (de som anses synda för att de tillber falska gudar). En av Europas tolv alver (som rider på en styggelse som liknar en behemoth med mänskliga fötter och dussintals ögon) ser de tre och är arg över att de har upptäckt orsaken bakom de aktuella händelserna på jorden genom hans datorsystem. Efter att ha kallat fram många monster kämpar de. Men innan striden börjar, upptäcker de att deras svärd håller på att utbryta av energi och verkar ha förlorat sin kraft.
Fyra år efter slaget på jorden visar sig Kall-Su vara förblindad (uppenbarligen från ärren över hans ögon och ansikte). Han säger att hans makt har ökat exponentiellt under de senaste fyra åren, även om han inte vet varför. Det blir så småningom klart för honom genom ”Den mystiske pojken” att han är fylld med samma kraft som Elia och anses värdig att vara hans efterträdare. Det sägs också att han är den ”sanna” kungen av Metallicana, och att han så småningom kommer att behöva slåss med Dark Schneider tillsammans med ”Mysterious Boy”. Många människor tror inte att han är Elias efterträdare, nämligen dvärgkungen Jeloy, som var beväpnad med en mäktig yxa för att slå tillbaka detta faktum. Han och hans män stoppades dock av Lars och trodde att han verkligen var Elias efterträdare (eftersom han är en välkänd hjälte i dvärgriket).
Efter att ha lämnat dvärgriket bestämmer sig Kall-Su för att gå till andarnas värld för att söka hjälp och väcker en mäktig jätte ur sin frusna dvala. Jätten förbannar honom för att ha kränkt ”heligt” land och säger att han kommer att behöva dö för sina ”synder”. Kall hävdar att ”döden inte kommer att räcka för att sona mina brott i den här världen” och kastar en boll med superkondenserat vatten mot jätten, kastar sin Ice-Falchion mot bollen för att släppa en våg av vatten över jätten och återvänder det tillbaka till fångenskap i en pelare av frusen is. Nei går fram till honom och säger till honom att det inte är likt att han är så förhastad. Marken börjar mullra och en gigantisk port dyker upp framför de två, Kall hävdar att han kommer att resa till andarnas rike för att försöka be om hjälp mot det kommande kriget på jorden.av banden Lion och Bad Moon Rising .
Dark Priest Abigail (アビゲイル, Abigeiru )
Röst av: Ryuzaburo Otomo (OVA), Tomokazu Sugita (ONA) (japanska); Richard Epcar (OVA), Ray Chase (ONA) (engelska)
Abigail är en mystisk medlem av den mörka rebellarméns gudomliga generaler som dyker upp efter Darks bortgång femton år tidigare, ursprungligen en vetenskapsman under de sista åren av den gamla världen som medlem av Ten Wise Men of Europa som studerade andlig materia och spelade en roll i Anthrasaxs skapelse. Efter den gamla världens fall reste Abigail den nya världen innan han gick med i Dark Rebel Army för att orkestrera sitt plan för att underlätta Anthrasaxs uppståndelse efter att ha hamnat i den senares träl. Han förbannar Arshes med den anklagadebesvärjelse, som tvingar henne att lyda honom eller hennes kropp skulle smärtsamt förvrängas till en odödlig padda. Han lyckas bryta anthrasaxens tre sigill, personligen invadera Metallicana medan han använder de tre demoniska skatterna. Trots att han nästan dödade Darks grupp, förstörs Abigail när hans bortgång utplånar Metallicana Castle. I ”Requiem of Hell”-bågen ses han kommunicera med Dark och hans vänner, samurajen . Efter änglaattacken på jorden omvandlar Abigail sin ande till stordatorsystemet i den flygande bågen King Crimson Glory. Det finns ledtrådar om att Abigail kan vara den ”falske profeten”, Antikrists tjänare som nämns i Bibeln. Hans namn kommer från King Diamonds klassiska album, Abigail .
Lars/Rarz (ラーズ, Rāzu )
Röst av: Masami Kikuchi (OVA), Yoshitsugu Matsuoka (ONA) (japanska); Zeno Robinson (ONA) (engelska)
Lars Ulu, vars namn är en referens till Lars Ulrich från Metallica , är prinsen av kungariket Metallicana. Han sägs vara deras största krigare, tack vare att han har förmågan att döda arméer av tusentals på egen hand. En del av hans kraft kommer från ”drakarnas blod” som flödar genom hans ådror, vilket ger honom ökad kraft, kraft och snabbhet, såväl som förmågan att använda ”Ki”, ​​eller andlig kraft av draken för sina attacker. Han använder draksvärdet ”Heavy Metal”, ett genomskinligt blad vars destruktiva kan förstärkas ytterligare genom att absorbera drakarnas ”ki”.
Femton år innan berättelsen börjar kämpade han mot Dark Schneider till ett stillastående eftersom den senare har erövrat större delen av världen vid den tidpunkten. Detta tvingade Lars att döda Dark genom att använda ”Drakriddaren”. Men Lars är förbannad eftersom han använde Dragon Knight för att döda Dark istället för dess avsedda stenbrott, och förvandlade honom till en babydrake med alla antar att han dog genom att besegra Dark.
I form av en babydrake försökte Lars hitta en efterträdare till Dragon Knight innan han togs in av Gara som husdjur och sedan följde Dark trots deras historia. Lars återfår så småningom sin ursprungliga form när Dragon Knight förstördes av mjältbrand, vilket avslöjar sanningen om hans förbannelse. Under änglaattacken kämpar Lars vidare mot änglarna med hjälp av drakens kraft. Han är den siste som står på sin plats (eftersom trollkarlen Shoguns och Samurai dödades), även om han till slut dödas av de högre rankade änglarna.
Bon Jovina/Von Jobina (ボン・ジョヴィーナ, Bon Jobina )
Uttryckt av: Takkō Ishimori (OVA) (japanska); G. Gordon Baer (OVA) (engelska)
Bon Jovina är uppkallad efter artisten Jon Bon Jovi och är den olyckliga kaptenen för Guard of Metallicana. Han blir ständigt krossad av fiender, men verkar vara ganska hållbar, eftersom han överlever att bli krossad av en Hydra, stött av en Minotaurus med en gigantisk krigshammare, tillplattad av två väggar och sprängd genom två väggar av orkansvärdet . Han ogillar Dark starkt men är väldigt lojal mot prinsessan.
För närvarande är Bon Jovina i Halls of Gathering tillsammans med andra raser av halvmänniskor runt om i världen för att bestämma vad de ska göra åt den kommande striden.
Prinsessan Sheila (シーラ 姫, Shīra Hime )
Röst av: Konami Yoshida (OVA), Nao Tōyama (ONA) (japanska); Bridget Hoffman (engelska)
Prinsessan av Metallicana och Lars syster, hon är stark och målmedveten, men bara något magiskt mäktig. Hon har blivit tagen av Darks charm, till och med gått så långt som att erkänna att hon ”älskar” honom.
Geo Noto Sort/Soto (ジオ・ノート・ソート, Jio Nōto Sōto )
Uttryckt av: Nobuo Tanaka (japanska); Simon Prescott (OVA), DC Douglas (ONA) (engelska)
Yokos mäktige prästfar; han förvandlade och fängslade Dark i form av Lushe i slutet av det stora kriget som inträffade 15 år före huvudhistorien. Hans namn verkar referera till Jeff Scott Soto , tidigare sångare för Yngwie Malmsteen .
Sean Ari (シーン・ハリ, Shin Hari )
Röst av: Wakana Yamazaki (OVA), Ari Ozawa  (ONA) (japanska); Dyanne DiRosario (OVA), Carrie Keranen (ONA) (engelska)
En krigsföräldralös som uppfostrades av Arshes Nei och lärde sig High Ancient Magic av Arshes Nei, anställde talismaner för att hjälpa henne och blev en av de tre trollkarlsgeneralerna under Arshes befäl. Efter att Darks uppståndelse bekräftats fick Sean Ari order om att mörda honom. Hon försöker döda Dark genom att posera som en herres dotter medan hennes list och oskuld, bara för den ljuga trollkarlen att söka igenom sitt bedrägeri och förförde henne att stå på honom. Hennes namn refererar till Diamond Head -sångaren Sean Harris .
Kai Harn (カイ・ハーン, Kai Hān )
Uttryckt av: Yuko Kobayashi (OVA), Shizuka Itō  (ONA) (japanska); Debra Jean Rogers (engelska)
En trollkarlskrigare, den andra trollkarlens general, hon är en mästare i den uråldriga Hariken-stilen av svärdsmanskap och bortglömd magi, och hennes magiska skicklighet är större än Seans. Dark mötte henne i en stad där medborgarna hade förvandlats till sten, först trodde hon att hon var en pojke som var förälskad i Ari Sean, och fortsatte att håna Kai med felaktig information om Seans oskuld. Med hjälp av en trollformel som förvandlade människor till statyer, fick den rasande Kai övertaget i deras kamp och skulle ha dödat Dark om Ari Sean inte hade stört sig och stoppat henne tillräckligt länge för att Dark skulle hitta Yng Wie, källaguden till Kais magi och övermanna det med kraften från hans skyddsgud, Black More. På gränsen till nederlag tillkallade Kai en cockatrice för att förstena både Dark och Ari Sean, bara för att få segern borttagen då hon skadades av cockatrice när hon tappade möjligheten att kontrollera den. Dark hjälpte till att ”vårda” hennes sår mot hennes vilja och förförde och vann henne i processen. Hennes namn refererarKai Hansen , tidigare sångare i Helloween och ledare för Gamma Ray .
Diamant/Di-amon (ダイ=アモン, Dai Amon )
Röst av: Shigeru Chiba (OVA), Takehito Koyasu (ONA)
Den tredje trollkarlens general, en fåfäng trollkarl som förvandlade sig själv till en vampyr innan han gick med i den mörka rebellarmén, kunde återuppliva sig själv som en fladdermus innan han återskapade sin människokropp. Han sökte makten att störta Arshes Nei och Kall-Su genom att dricka blod från många oskulder, mötte Yokos grupp när en varulv i hans tjänst dödas av Dark Schneider som Lucien och lär sig tillräckligt om Darks sigill för att snabbt fånga honom, Yoko och Larz . Ari Sean och Kai Harn lät sig fångas för att rädda Dark, bara för att Di-Amon skulle bita Kai och skada Yoko när hon kommer till Seans hjälp. Detta provocerar Dark att kraftfullt manifestera sig utan en jungfrus kyss, fortsätter att besegra Di-Amon genom att utsätta honom för solljus och tillfoga den anklagade hans fladdermusform .förbannelse för att tvinga honom till sin tjänst. Han är modellerad efter metalllegenden King Diamond , och visar till och med, i OVA, en kärlek till musik, sång och ansiktsmålning.
Anthrasax (アンスラサクス, Ansurasakusu )
Röst av: Mami Koyama (ONA) (japanska); Misty Lee (ONA) (engelska)
Anthrasax, känd som förstörelsens Gud, skapades av en ängel av vetenskapsmän, magiker och alkemister för att sätta stopp för alla konflikter. Men Athrasax agerade på sin egen vilja och ansåg mänskligheten olämplig att existera när hon utförde ett världsomfattande folkmord innan hon besegrades av Dragon Knight i slaget som omformade världen, begravd under det som blev Judas kungarike. The Dark Rebel Army, under Abigails inflytande, strävar efter att återuppliva Anthrasax genom att bryta de fyra sigill som höll henne på plats. Men hon bryter sig så småningom fri och skickar Dark to Hell.

MediaRedigera

MangaRedigera

Bastard!! är skriven och illustrerad av Kazushi Hagiwara . Serien började serialiseras i Shueishas shōnen manga – tidning Weekly Shōnen Jump den 14 mars 1988 och sprang regelbundet i tidningen fram till den 21 augusti 1989. Den första tankōbon- volymen publicerades den 10 augusti 1988. Serien byttes sedan till kvartalsmagasinet Weekly Shōnen Jump Specials , där den gick på oregelbunden basis.  Den publicerades senare igen i Weekly Shōnen Jump , på en oregelbunden ”månadsbasis”, från 1997 till 2000. [10]Serien överfördes till seinen mangatidningen Ultra Jump , med start den 19 december 2000.  Mangan publiceras i tidningen på ett oregelbundet schema. Dess senaste kapitel publicerades den 19 maj 2010. [ Tjugosju volymer har släppts i mars 2012. Shueisha återutgav serien i en ny kanzenban-liknande upplaga, med titeln Bastard!! Complete Edition , som uppdaterar Hagiwaras konststil, förbättrar hans bakgrunder, skärmton och inkluderar omritning av några karaktärer. Volymer släpptes från december 2000 till december 2009.  2014 släppte Shueisha en bunkobanutgåva i nio volymer från maj till september.

I Nordamerika tillkännagav Viz Media licensen för Bastard!! i juli 2001. Viz-utgåvan är baserad på Bastard!! Komplett upplaga . Viz-utgåvan skiljer sig på några sätt från den japanska utgåvan. Inklusive grafiska sexuella scener som censureras, är de största skillnaderna bytet av ortnamn. Serien döper platser, trollformler och vissa personer efter olika heavy metal -band, som Metallica , Judas Priest , Whitesnake , Anthrax , Megadeth , Venom , Guns N’ Roses och Helloween .Av rädsla för stämningar tog Viz Media (och Pioneer för OVA-anpassningen) de japanska translitterationerna av dessa bandnamn och ändrade dem något och translittererade dem sedan tillbaka till engelska, t.ex. blev Anthrax ”Anslasax”, Iron Maiden till ”Aian Meide”, och huvudstaden där berättelsen utspelar sig, Metallicana, ändrades till ”Meta-Rikana”.  Viz Media publicerade de första fem volymerna i en vänster-till-höger-utgåva från augusti 2002 till december 2003. Volymerna återutgavs senare i sin ursprungliga höger-till-vänster-version från och med kl. November 2003. Mangan stoppade sin publicering efter utgivningen av volym 19 i september 2009.

VolymlistaRedigera

Nej. Titel Original releasedatum Engelska releasedatum
1 The Dark Rebel Armies — Del I 10 augusti 1988
978-4-08-871063-1
5 augusti 2002 ( LR )
5 november 2003 ( RL ) [978-1-59116-002-1 ( LR ) 978-1-56931-952-9( RL )

2 The Dark Rebel Armies — Del II 10 november 1988 [32] 978-4-08-871064-8 5 november 2002 ( LR )
1 december 2003 ( RL ) 978-1-56931-769-3 ( LR ) 978-1-56931-968-0 ( RL )

3 The Dark Rebel Armies — Del III 10 januari 1989 978-4-08-871065-5 1 mars 2003 ( LR )
1 mars 2004 ( RL ) 978-1-56931-861-4 ( LR ) 978-1-59116-247-6 ( RL )

4 The Dark Rebel Armies — Del IV 10 mars 1989 978-4-08-871066-2 5 september 2003 ( LR )
7 juli 2004 ( RL )  978-1-56931-826-3 ( LR ) 978-1-59116-326-8 ( RL )

5 The Dark Rebel Armies — Del V 10 maj 1989  978-4-08-871067-9 11 december 2003 ( LR )
12 oktober 2004 ( RL )  978-1-59116-092-2 ( LR ) 978-1-59116-506-4( RL )

6 De mörka rebellarméerna – Del VI 8 september 1989  978-4-08-871068-6 11 januari 2005 978-1-59116-134-9
7 The Dark Rebel Armies — Del VII 10 november 1989  978-4-08-871069-3 12 april 2005 978-1-59116-742-6
8 Hell’s Requiem – Del I 8 juni 1990  978-4-08-871070-9 12 juli 2005  978-1-59116-837-9
9 Hell’s Requiem — Del II 9 november 1990  978-4-08-871831-6 11 oktober 2005  978-1-4215-0050-8
10 Hell’s Requiem — Del III 10 juli 1991 978-4-08-871832-3 10 januari 2006 978-1-4215-0219-9
11 Hell’s Requiem — Del IV 10 februari 1992 978-4-08-871833-0 11 april 2006  978-1-4215-0379-0
12 Hell’s Requiem – Del V 3 juli 1992  978-4-08-871834-7 11 juli 2006  978-1-4215-0434-6
13 Brott och straff – del I 4 mars 1993 978-4-08-871835-4 10 oktober 2006 978-1-4215-0435-3
14 Brott och straff — Del II 4 oktober 1993  978-4-08-871836-1 9 januari 2007 978-1-4215-0436-0
15 Brott och straff — Del III 3 juni 1994 978-4-08-871837-8 10 juli 2007  978-1-4215-0878-8
16 Brott och straff — Del IV 3 mars 1995  978-4-08-871838-5 8 januari 2008  978-1-4215-0879-5
17 Brott och straff – del V 10 maj 1996  978-4-08-872241-2 8 juli 2008  978-1-4215-0880-1
18 Brott och straff — Del VI 1 november 1996  978-4-08-872242-9 13 januari 2009 978-1-4215-1600-4
19 Omoraliska lagar – del I 4 mars 1998 978-4-08-872243-6 8 september 2009  978-1-4215-2195-4
20 Omoraliska lagar — Del II 3 december 1998  978-4-08-872651-9 12 januari 2010 (inställd)  978-1-4215-2883-0
21 Omoraliska lagar — Del III 3 september 1999  978-4-08-872759-2
22 Omoraliska lagar — Del IV 4 juni 2001  978-4-08-873131-5
23 Omoraliska lagar – del V 30 april 2004  978-4-08-873563-4
24 Omoraliska lagar – Del VI 4 juli 2006  978-4-08-873877-2
25 Omoraliska lagar — Del VII 4 april 2008  978-4-08-874492-6
26 Omoraliska lagar — Del VIII 4 juni 2009  978-4-08-874672-2
27 Besvärjelsernas grav — del I 19 mars 2012  978-4-08-870171-4

Original videoanimationRedigera

En serie med sex avsnitt av originalvideoanimation (OVA) av AIC släpptes mellan 25 augusti 1992 och 25 juni 1993.  OVA täcker historien genom Four Lords of Havocs kamp mot Abigail (volymerna 6–7 av mangan).

I Nordamerika släppte Pioneer Entertainment serien på tre VHS-band med en engelsk dub mellan 28 augusti och 8 december 1998.  Pioneer återutgav OVA på DVD den 5 juni 2001.

Nej. Titel Original releasedatum
1 ”The Explosive Wizard”
-transkription: ” Bakuen no Majutsu-shi ” ( japanska :爆炎の魔術師)
25 augusti 1992
Lords of Havoc (Arshes Nei, Abigail, Gara och Kall-Su) söker fyra sigill för att väcka Anthrasax, förstörelsens Gud, för att utplåna världen och skapa en ny att regera och har redan förvärvat en. Trollkarlen Kevidubu attackerar kungariket Metallicana med sin armé och sitt husdjur Hydra. Medan han tar skydd i slottet förklarar översteprästen Geo för sin dotter Tia Noto Yoko att den onda trollkarlen Dark Schneiders ande är förseglad inuti hennes adoptivbror Lushe och han kan väckas med en jungfrukyss. För att rädda alla kysser Yoko Lushe trots hennes förlägenhet och han förvandlas till Dark Schneider. Han vägrar hjälpa och attackerar Geo för att hämnas för att Geo hjälpte till att döda honom för 15 år sedan. Kevidubu och Hydra bryter sig in i slottet. DS är rasande över att skräpet nästan träffade Yoko och lätt dödar de två, utplånar sedan hans armé. DS återupptar sedan sin attack mot Geo, vilket får Yoko att gråta och be honom att sluta. För att lugna henne förklarar han sin kärlek till henne och kysser henne, men detta får honom att återvända till Lushe, som inte har något minne av vad som hände. Gara känner av DS återkomst.
2 ”Efreet the Fire Elemental”
-transkription: ” Kaen Majin Ifurīto ” ( japanska :火炎魔神イーフリート)
25 oktober 1992
Gara infiltrerar slottet för att föra bort Yoko. Dark Schneider äger Lushes kropp medan han sover och försöker ingripa, men Lushe vaknar och låter Gara fly med Yoko. Eftersom bara DS vet var Garas fästning är, kysser prinsessan Sheila Lushe för att förvandla honom. DS och Sheila leder sina riddare på ett räddningsuppdrag, men DS får Sheila att ta av sig sin rustning när det saktar ner henne och lämnar henne i en snål outfit. Gara förhör Yoko om hur man väcker DS och hånar henne genom att säga att DS är över 400 år gammal och har varit tillsammans med hundratals kvinnor, så hon är inte speciell. Han använder sedan en klädätande slemvarelse för att ta av henne naken. Riddarna distraherar en Minotaur-vakt medan DS och Sheila går framåt. Hon skäms över att behöva klättra på en stege i sin korta kjol, så DS bär henne på sina axlar. DS dödar ett monster som kallas Suzuki Dogezaemon. Sheila rör vid ett förbannat svärd som får henne att hugga DS med dess förgiftade blad, vilket tvingar henne att suga ut giftet. Svärdet förvandlas sedan till Efreet the Fire Elemental och attackerar dem. Gara skryter med att Efreet är motspelaren till DS eldtrollformler, men DS dödar honom med en eldsrollformning lika het som solen. Efreet återgår till ett svärd och DS gör anspråk på det.
3 ”Ninja Master Gara”
-transkription: ” Ninja Masutā Gara ” ( japanska :ニンジャマスター・ガラ)
10 december 1992
Dark Schneider och Sheila anländer till huvudrummet. DS är rasande över att Yoko är upphängd i taket naken och Gara skryter med att han kommer att göra henne till sin kvinna och attackerar Gara, men han är fortfarande trött på att slåss mot Efreet och Gara får fördelen. Sheila kommer till Yoko och täcker henne med en filt. Gara minns hur DS invaderade hans land. Gara försökte mörda honom medan han låg med Arshes men misslyckades. Han frågade varför DS erövrar och han svarade att han ville eliminera alla hot och styra världen så att han kunde göra anspråk på vilken kvinna han vill. Imponerad av hans styrka anslöt sig Gara till honom. I nuet är Gara äcklad av hur svag DS är och skär av sig sin hand, men DS spränger av sin i gengäld. Gara skär honom sedan på mitten och gläder sig, men DS läker sig själv och kollapsar hela fästningen och skyddar alla med kraftfält. DS helar sedan Garas hand och en tacksam Gara ansluter sig till hans sida. Yoko tuktar DS för att hon tagit så lång tid och fått henne att oroa sig, medan Sheila är förvånad över att han skyddade alla och tror att han inte är så ond.
4 ”Den odödliga kungen Di-Amon”
-transkription: ” Fushi-ō Dai-Amon ” ( japanska :不死王 ダイ・アモン)
25 februari 1993
Dark Schneider lämnade Metallicana tillsammans med Garas sällskapsdjur babydrake, reinkarnationen av prins Lars, som kämpade mot DS till ett ömsesidigt dödande för 15 år sedan. Yoko och en grupp kvinnliga riddare förföljer honom. Arshes trupper attackerar Metallicana. DS går in i hennes dröm och förför henne när de minns hur han adopterade henne och de blev älskare när hon blev myndig. Men hon attackerar honom och DS är tillräckligt försvagad för att återgå till Lushe. Det avslöjas att Abigail och Kall-Su förbannade Arshes för att tvinga henne att attackera DS. Yokos följe blir attackerad av en varulv och hon jagas av en klippa, landar i en flod och möter Lushe. Vampyren Di-Amon, som äger varulven, fångar dem och hennes följe och tar dem till sitt slott. Han låser in Lushe och Lars i en bur och klär tjejerna i snåla kläder för att förbereda sig på att tömma deras blod. Efter att han dränerat riddarna och går efter Yoko, är DS arg nog att förvandla sig. Han lurar Di-Amon att döda varulven och bryter sedan väggen för att släppa in solljuset. Di-Amon överlever genom att förvandlas till en fladdermus, men DS förbannar honom för att lyda honom, annars förvandlas han till en padda. Geo besöker en spåkvinna som ser en vision av DS med hjärtat slitet ur bröstet. DS återvänder till Metallicana och spränger Arshes trupper.
5 ”Thunder Empress Arshes Nei”
Transkription: ” Kaminari Mikado Āshesu Nei ” ( japanska :雷帝アーシェス・ネイ)
25 april 1993
Arshes spränger slottet med blixtar och Dark Schneider räddar Yoko och Sheila. Arshes är arg över att se honom tillsammans med andra kvinnor och är försiktig med förbannelsen och utmanar honom till en duell. Hon förnekar tillfälligt hans magi, men Efreets ande offrar sig själv och hans svärdsform för att förstöra hennes blixtsvärd. DS försöker påminna henne om deras kärlek, men hon attackerar igen. Abigail gläds åt att antingen dödar hon DS eller så dödar förbannelsen henne. Arshes skryter om att hon kommer att skapa en ny värld utan fattigdom där ingen kommer att bli föräldralös som hon var, vilket han avfärdar som en barnslig fantasi. När hon hotar Yoko attackerar en rasande DS hennes fulla kraft. Men Lushes medvetande varnar honom för förbannelsen över Arshes. När DS nu inser att hon tvingades attackera honom, offrar DS sig själv genom att slita sitt eget hjärta ur hans bröst och upphäva förbannelsen. När han kollapsar,
6 ”The Return of Dark Schneider”
Transkription: ” Fukkatsu no Dāku Shunaidā ” ( japanska :復活のダーク・シュナイダー)
25 juni 1993
Dark Schneider läggs till vila i en kyrka. Abigail och Kall-Su erövrar andra kungadömen och får de andra två sigillen och den sista är i Metallicana, så de skickar sina trupper för att attackera den. Kungen avslöjar att den sista förseglingen är inuti Sheilas kropp och Geo måste döda henne om de förlorar. Abigail bryter de andra tre sigillen för att delvis väcka anthrasax, vilket orsakar Sheila stor smärta. Arshes försvarar kungariket för att hedra DS och lärde sig att Abigail bara ville förstöra världen utan att göra den till ett paradis. Abigail tillkallar en mäktig kyklop från Anthrasaxs kött och Arshes är ingen match förrän Gara och hans trupper dyker upp för att hjälpa till. Men kykloperna utplånar sina trupper och regenererar från deras attacker. DS hjärta regenererar, men han återupplivas inte förrän Yoko slår honom vaken. Han går med i striden och utplånar snabbt kykloperna och Abigail. Yoko och Arshes återförenas glatt med honom och Sheila mår bättre. Dark Schneider förklarar att med Arshes och Gara vid sin sida kan han inte förlora. När Anthrasax somnar om, svär Kall-Su hämnd.

Original nätanimationRedigera

En original-netanimation (ONA)-anpassning av Liden Films tillkännagavs den 3 februari 2022. ONA-avsnittet med 24 avsnitt är regisserat av Takaharu Ozaki, med manus skrivna av Yōsuke Kuroda , karaktärsdesigner av Sayaka Ono och musik komponerad av Yasuharu Takanashi . De första 13 avsnitten släpptes världen över på Netflix den 30 juni 2022, medan de återstående 11 avsnitten släpptes den 15 september samma år. [6] [8] [84] Inledningstemat är ”Bloody Power Fame” av Coldrain , medan sluttemat är ”Blessless” av Tielle. [7] [9]

Nej
totalt sett
Nejunder
säsong
Titel Regisserad av Skriven av Storyboard artist Original releasedatum
Del 1
1 1 ”The Arrival”
-transkription: ” Tōjō ” ( japanska :登場)
Takaharu Ozaki Yōsuke Kuroda Takaharu Ozaki 30 juni 2022
2 2 ”Rampage”
-transkription: ” Bōsō ” ( japanska :暴走)
Tomohiro Matsukawa Yōsuke Kuroda Taizō Yoshida 30 juni 2022
3 3 ”Abduction”
-transkription: ” Yūkai ” ( japanska :誘拐)
Hye-jin SEO Hideyuki Kurata Takaharu Ozaki 30 juni 2022
4 4 ”Invasion”
-transkription: ” Totsunyū ” ( japanska :突入)
Tatsuya Shiraishi Hideyuki Kurata Takaharu Ozaki 30 juni 2022
5 5 ”Showdown”
-transkription: ” Ketchaku ” ( japanska :決着)
Junichi Kitamura Hideyuki Kurata Junichi Kitamura 30 juni 2022
6 6 ”Destiny”
-transkription: ” In’nen ” ( japanska :因縁)
Daishi Katō Yōsuke Kuroda Satoshi Shimizu 30 juni 2022
7 7 ”The Demon Beast”
-transkription: ” Majū ” ( japanska :魔獣)
Tomohiro Matsukawa Yōsuke Kuroda Shinji Itadaki 30 juni 2022
8 8 ”The Progenitor”
-transkription: ” Shinsō ” ( japanska :真祖)
Yasuhiro Minami Hideyuki Kurata Shinji Itadaki 30 juni 2022
9 9 ”Blue Nail”
-transkription: ” Ao Tsume ” ( japanska :青爪)
Kiyoshi Murayama Hideyuki Kurata Hisayasu Shiba 30 juni 2022
10 10 Transkription av ”Åskans gudinna”
: ” Raijin ” ( japanska :雷神)
Tatsuya Shiraishi Yōsuke Kuroda Hisayasu Shiba 30 juni 2022
11 11 ”Prophecy”
-transkription: ” Yogen ” ( japanska :予言)
Akira Mano Yōsuke Kuroda Takashi Nagayoshi 30 juni 2022
12 12 ”Liv eller död”
-transkription: ” Shisei ” ( japanska :死生)
Keishi Kawakubo Yōsuke Kuroda Kazuhiro Ozawa 30 juni 2022
13 13 ”Vacklande”
transkription: ” Dōyō ” ( japanska :同様)
Tomohiro Matsukawa Yōsuke Kuroda Takaharu Ozaki 30 juni 2022
Del 2
14 1 Transkription av ”Moved to Tears”
: ” Kankyū ” ( japanska :感泣)
Yasuhiro Minami Hideyuki Kurata Taizō Yoshida 15 september 2022
15 2 ”Triumphant Returns”
-transkription: ” Gaisen ” ( japanska :凱旋)
Kiyoshi Murayama [b] Hideyuki Kurata Satoshi Shimizu 15 september 2022
16 3 ”Besvärjelse” -transkription
: ” Kinju ” ( japanska :禁呪)
Akira Mano [b] Yōsuke Kuroda Kazuya Sakamoto 15 september 2022
17 4 ”Ring”
-transkription: ” Yubiwa ” ( japanska :指輪)
Susumu Yamamoto Yōsuke Kuroda Shinji Itadaki 15 september 2022
18 5 Transkription av ”Svärdets hemligheter”
: ” Hiken ” ( japanska :秘剣)
Keishi Kawakubo Hideyuki Kurata Shinji Itadaki 15 september 2022
19 6 ”Empress of Thunder”
-transkription: ” Rai Tei ” ( japanska :雷帝)
Tetsuaki Matsuda Hideyuki Kurata Shinji Itadaki 15 september 2022
20 7 Transkription av ”Tyranny”
: ” Bōgyaku ” ( japanska :暴虐)
Kiyoshi Murayama Hideyuki Kurata Shinji Itadaki 15 september 2022
21 8 Transkription av ”Fierce Battle”
: ” Gekitō ” ( japanska :激闘)
Akira Mano Hideyuki Kurata Yūsuke Kubo 15 september 2022
22 9 ”Slutsats”
-transkription: ” Yuishō ” ( japanska :結章)
Yasushi Muroya Yōsuke Kuroda Jiro Kanai 15 september 2022
23 10 ”Annihilation”
-transkription: ” Shōmetsu ” ( japanska :消滅)
Toshiyuki Sone Yōsuke Kuroda Shinji Itadaki 15 september 2022
24 11 ”Slut”
-transkription: ” Shūen ” ( japanska :終焉)
Kōji Aritomi Yōsuke Kuroda Takaharu Ozaki 15 september 2022

VideospelRedigera

En Bastard från 1994!! 3D fightingspel släpptes för Super Famicom . Ett rollspelande videospel med turbaserade fightingelement, med titeln Bastard!! -Utsuro Naru Kamigami no Utsuwa- ( BASTARD!! -虚ろなる神々の器- ) , släpptes för PlayStation den 27 december 1996.

Ett MMOG- plattformsspel som heter Bastard!! Online var också under utveckling av det japanska förlaget Tecmo och mjukvaruutvecklaren Shaft. Ett betatest släpptes 2006; dock meddelade Tecmo att de hade ställt in utvecklingen i december 2009.