Dii (ディー) är den primära antagonisten till Utawarerumono . Faktum är att Dii var den ursprungliga ägaren till kroppen han bär, och hans sanna identitet är nu Uitsualnemetias mörkare halva. Han tror på att skapa sociala framsteg genom att anstifta krig för att eliminera svaga raser och leda folket till högre höjder genom naturligt urval.

 

Utseende

Personlighet

Dii är kall, beräknande och hänsynslös. Han är en egen mästare och använder villigt andra människor för att nå sina mål. Men han är också bunden av reglerna eftersom han förklarar att han och Hakuowlo aldrig var menade att träffas och slåss på grund av deras motsatta natur. Han fullföljer också sitt slut på köpet hederligt men kommer villigt och skoningslöst att döda dem som vänder sig mot honom, som han gjorde med Genjimaru . På grund av Genjimarus uppoffring skonar han Kuuyasliv, även om hon normalt sett skulle ha tjänat honom i evighet som en del av den pakt som han slöt med hennes föregångare.

Biografi

Dii var en gång en ädel forskare av Onkamiyamukai och Ulthurys mentor. Innan händelserna i serien vandrade han in i grottan där Uitsualnemetias själ var förseglad. Efter att ha sett detta försökte han lämna grottan men det var då som den mörkare halvan släpptes och besatte sin kropp, och raderade allt som återstod av hans ursprungliga jag. Detta orsakade jordbävningen runt landet som skadade Aruruu och fick Eruruu att ingå en pakt med Uitsualnemiteas goda hälft, som Dii, nu värd för den mörkare halvan, blev medveten om.

Dii avslöjas för att ha anslutit sig till flera nationer för att uppnå sina mål. De mest anmärkningsvärda är Shikeripechim och Kunnekamun . Han berättade för Niwe om Hakuowlos sanna identitet, vilket fick Shikeripechim att förklara krig och försåg Kunnekamun med Abh-Kamu för att slåss mot de länder som förtryckte dem och ingå en pakt om att vara hans folk. Han lurade också Orikakan med trolldom för Kucca Keccaatt förklara krig mot Tuskuru enligt Niwes plan. Till slut förlorade Dii kampen och, bunden av reglerna, tänkte han sova tills han vaknar igen trots att han var sugen på att slåss mot Hakuowlo. Hakuowlo bestämmer sig dock för att slåss mot Dii och de två engagerar sig i sina gudaformer. Dii vann nästan men Hakuowlo bestämde sig för att smälta samman de två halvorna av Uitsualnemetia innan han förseglade sig själv för att förhindra störningar från guden.

Relationer

Genjimaru – Dii betraktade Genjimaru som sin enda vän eftersom han inte ville förlora honom när han vände bladet mot honom. Även då hade Dii inga känslor när han skoningslöst dödade honom.

Trivia

  • I den visuella romanen avslöjar Ulthury att Dii en gång var hennes lärare tills han försvann.