Uitsualnemetia (ウゥツアルネミテア) är en varelse med gudalik kraft, tillbedd i själva verket som Onkami, eller Stor Gud, av religionen centrerad kring Onkamiyamukai, men splittrad av sin dubbla natur; vid tiden för uppkomsten av Tuskur förkroppsligar Hakuowlo den mer välvilliga halvan och Dii den mörkare. Båda halvorna av guden återförenas så småningom och förseglas bort för att förhindra störningar.

 

Utseende

Uitsualnemetia är en skrymmande, drakliknande varelse, lika stor som om den inte är större än en Abh-Kamu. Ryggen, benen, ansiktet och armarna består huvudsakligen av vad som verkar vara ett hårt exoskelett ( Hakuowlos är vit medan Dii är svart). Uitsualnemetias rygg och axlar är oproportionerligt stora, vilket ger honom ett något puckelryggigt utseende. Hans armar och ben är lika, med exoskelettet som är mycket större än huden och musklerna på hans armar.

Nämnda hud och muskler är i första hand en mörkblå färg, massiv och storlek, och extremt framträdande.

Hans ansikte och haka är båda spetsiga, med antenner som horn som sticker bakom hans huvud.

Personlighet

Enligt läran från  Onkamiyamukai-  prästerna, som är den mest populära traditionen i Tuskur , var Onvitaikayanen grym gudom som med rätta avsattes av ”befriaren”, Uitsualnemetia. Den andra traditionen, som endast praktiseras av Shakukopolu från Kunnekamun, vördar Onvitaikayan som deras store Fader som skyddar sitt utvalda folk, och följaktligen ser de Uitsualnemetia som en usurperare och ”olyckans gud”.

I sin goda hälft, omfamnad av Hakuowlo, är Uitsualnemetia skyddande, omtänksam och hjälpsam för att bevara freden mellan nationer och låta världen bestämma sin egen fria vilja utan honom. Hans mörkare hälft av Dii visar illvilja, förstörelse och lidande i ett försök att, genom naturligt urval, leda människor till högre höjder genom direkt inblandning.

Biografi

Uitsualnemetia dyrkas som en gud. Innan Hakuowlo hittades i skogen var det denna gud som räddade Aruruusliv. När hon hörde Eruruus vädjanden om hjälp när hon hittade sin döende syster i skogen, erbjöd sig Uitsualnemetia att rädda den unga flickan, i utbyte mot en pakt med Eruruu för hennes kropp och själ.

Du ska offra ditt väsen. I gengäld för detta ska du erbjuda mig allt. Från ett hårstrå till din sista bloddroppe…och även din rena, orenade själ.”

”Här med vi har upprättat vår pakt, jag ska ge dig din önskan.”

Uitsualnemetia råkar vara en som är uppdelad i två delar. Den första delen är Hakuowlo , utan minne av sitt förflutna eller att han är en gud, och Dii , den mörka, formlösa sidan av Uitsualnemetia; skapades när Iceman blev rasande över Mikoto och hans barns död och förvandlade därmed mänskliga vetenskapsmän till tatariför deras omänskliga experiment för att komma tillbaka till ytan. De två halvorna av guden är förbjudna att slåss mot varandra på grund av sin dubbla natur. Oavsett vilket så bestämmer sig Hakuowlo för att utmana Dii i slutet av serien, och efter en ond strid där de två slåss i sina gudaformer och där Hakuowlo förlorar en arm, lyckas han besegra och smälta samman med Dii, och återigen förenar guden. För att stoppa blodsutgjutelsen som orsakats av Diis handlingar, och för att förhindra framtida konflikter, låter Hakuowlo (nu hela Uitsualnemetia) Ulthury och Camyu försegla honom innan hans mörkare sida återtar kontrollen. Med detta sover Uitsualnemetia nu, förseglad så att ingen sida av guden kan störa världen.

I Mask of Deception nämns han inte men hans skugga visas från väggen efter att Kuon dödat hennes angripare, vilket visar att Kuon har ärvt några av gudens krafter.

I Mask of Truth möts Uitsualnemitea i två former: som Onkami som ligger i Onkamiyamukai Subterrane Shrinesom besöks av Oshtor , Kuon, Ulthury och Eruruu och som tar formen av Hakuowlo bakom gardinerna; och den mörkare halvan som besitter Kuon efter att hon fallit i förtvivlan efter Hakus död. Uitsualnemiteas goda hälft avslöjas så småningom för Haku i livet efter detta, där han villigt accepterar masken från Oshtor och blir därmed den nya Onkami, som gör Hakuowlo fri från sin börda. Haku återvänder sedan och tillsammans, med Uruuru & Saraana och Ulthury och Camyu , arbetar tillsammans för att permanent försegla den mörkare halvan.

Relationer

Hakuowlo – Förkroppsligandet av Uitsualnemetias goda hälft. Hakuowlo bestämmer sig för att också förena den mörkare halvan och blir därmed hela Uitsualnemetia. I bokstavlig mening är Hakuowlo nu Uitsualnemetia.

Dii – Förkroppsligandet av Uitsualnemetias mörka halva. Det förenas så småningom med Hakuowlos bra halva.

Mutsumi – Uitsualnemetias dotter. Hon försökte förstöra och försegla sin far på hans begäran men de misslyckades båda. Hon älskar sin pappa djupt och är mycket lojal mot honom.

Kuon – Eftersom hon är Hakuowlos dotter har hon ärvt en del av gudens kraft.

Haku – Efter att Haku dog av överanvändning av Akuruka, fick han en andra chans att leva av Hakuowlo. Efter att ha återupplivats blev han nuvarande värdorgan för Uitsualnemetia och har full kontroll över sina nya krafter.

Befogenheter

Uitsualnemetia besitter ett brett utbud av krafter, när det gäller både att manipulera energi och materia. En sådan förmåga är att skapa och utnyttja en svart/röd energi som sträcker sig ut från hans kropp. Syftet med denna energi är tvåfaldigt; det tjänar som medel för att Uitsualnemetia förvandlas till sin gudaform och manipulera materia, och fungerar som en förlängning av Uitsualnemetias kropp. Den kan användas som en provisorisk arm, kan gripa motståndare och kasta dem runt slagfältet. Denna speciella kraft kan nås i antingen Uitsualnemetias mänskliga och gudaform, som används av Hakuowlo transformation, för att stoppa en Abh-Kamu och under hans kamp med Dii.

Uitsualnemetia kan också använda sina förmågor för att kraftfullt förändra materia. När Aruruu var dödligt skadad eller död kunde Uitsualnemetia läka henne fullständigt, vilket tyder på oöverträffade läkningsförmåga på grund av svårighetsgraden av Aruruus skador. Hans krafter kan också användas för att omvandla organiska varelser till olika former, vilket framgår när han omvandlar de flesta av de sista kvarvarande mänskliga forskarna till slemliknande varelser som straff för deras omänskliga experiment.

Gods.png

Uitsualnemetia kan också regenerera sin kropp och växa nytt ben eller kött för att återhämta sig från förödande attacker. När hans arm slets av Dii kunde Hakuowlo skapa ett svärd av samma material som hans exoskelett från stubben, tillräckligt starkt och skarpt nog att halshugga sin onda motsvarighet.

Uitsualnemetia har också enorma nivåer av rå kraft. Hakuowlo var starkare och snabbare än någon Abh-Kamu under deras skärmytslingar och kunde utan ansträngning få ner även högt uppsatta soldater som lotsade dessa konstruktioner. Han har också en otrolig hållbarhet, kan överleva att bli skjuten av ett satellitenergivapen från omloppsbana och överleva med minimal, om någon, skada.