Haku (ハク) är huvudpersonen i Utawarerumono: Mask of Deception och Utawarerumono: Mask of Truth , och en av de kända få mänskliga/onvitaikayan-överlevande. Han börjar sin roll i berättelsen som en man med minnesförlust som fungerar som Kuons resande partner och senare par. Han saknar fysiska förmågor jämfört med vilken normal person som helst men utmärker sig i intelligens och insikt.

Han var ledare för Ennakamuy-fraktionen under inbördeskriget i Yamatan. Efter kriget blir han överbefälhavare för Yamato som nu leder de nya pelargeneralerna. Efter hans död blir han Onkami Uitsualnemetia , en vandrande gudom som hjälper folket, känd under namnet Mashiro. Det antyds att han återställer mänskligheten nu när han har full kontroll över Uitsualnemetias kraft. Kuon letar efter honom.

Utseende

Haku i Mask of Deception

Mask of Deception

Haku är en ung man, med svart hår som når axeln och mörka ögon. Till en början bär han kläder som ser ut på sjukhus.

Efter att ha träffat Kuon bär han sedan en ljus kimono med en brun kappa. Han bär också samma byxor som Oboro en gång bar. Trots att han har en genomsnittlig kropp, verkar han vara svag eftersom han visar extrem lättja och kämpar under manuellt arbete. Men han är kapabel att ta hand om sig själv.

Sanningens mask

Haku som Oshtor

Eftersom Haku bär Akuruka, liknar han helt och hållet den fallne högergeneralen när han antog namnet Oshtor. Han tar helt sitt utseende genom att ändra sin frisyr och röst till Oshtors. Han antog Oshtors beväpning och kläder också.

Han bär både blå kimono med svart kant på armarna, blå byxor, ett rött bälte, en vit ljus kappa som täcker överkroppen, Akuruka-masken smälte ihop med honom när han väl hade den.

Hans ögon blir gyllene för ett kort ögonblick, detta kan bero på Akuruka-effekten på honom eftersom det har infunderats till honom ett tag nu, detta beror på att han inte tog av sig masken efter sin kamp med Mikazuchi i Ennakamuy.

Onkami Haku design.jpg

Efter sin död och uppståndelse bär han nu vit kimono med blå bårder och ett gyllene snöre knutna på båda sidor av kimonon med svart diamantliknande sigil som går ner från axlarna till ärmarna, mörkt bälte, svarta byxor och bruna stövlar. Han bär Uitsualnemetias mask, nu infunderad (kanske masken är det enda som håller honom vid liv eller hans inkarnation som den nya Onkami Uitsualnemetia). Hans ögon förändrades från mörkbruna till gyllene efter hans inkarnation i onkamin. Under hans kamp mot den mörka guden är hans ögon fortfarande bruna, det kan bero på att han inte använder hela omfattningen av sina krafter.

Personlighet

Haku är en lat, lite flitig och mjukhjärtad person. Han tycker inte om att göra så mycket jobb och blir ofta skälld av Kuon när han är omotiverad eller slappar. Han vill vila och äta efter hårt arbete eller strid.  Han är snabbtänkt, intelligent och har goda ledarskapsförmåga, vilket gör honom till en bra strateg och resultatet av hans höga karisma där alla är villiga att följa honom var som helst. Han är väldigt rak och rakt på sak ofta på bekostnad av andras känslor. Han är skarp, men har en dålig vana att undvika saker han inte vill se. Enligt Oshtor beskrivs Haku som slarvig och arrogant.  När Kuon, Rulutieh och Nekone gav honom sina kärleksbrev förstod han inte riktigt vad de betydde för honom.

När Vurai the Vanguard förstörde staden Maruruha med sin Akuruka, blev Haku chockad och i en djup sorg över bybornas död i staden. Han kunde inte stå ut med att se en sådan massaker på oskyldiga människor. Även efter händelsen accepterar han fortfarande inte bybornas död och blev traumatiserad över det som ett resultat. Han höll inte heller med om idén att invadera Kuons hemland.

När kejsaren avslöjade för honom att han är en ”människa” visades han flera tillbakablickar från sitt tidigare liv, och blev chockad när han fick höra att kejsaren av Yamato faktiskt är hans äldre bror nu gammal.

Haku som högerns general

När Oshtor dör väljer Haku att skydda Anju (eftersom hon är den sista i hans familj i livet) genom att ta identiteten på högergeneralen så att han kan sätta stopp för inbördeskriget mot Yamato. Han ångrar djupt att han ljög för Kuon, ännu mer när hon går. Haku visste att när Oshtor anförtrott honom masken fanns det ingen återvändo. Han proklamerade att Haku var död och att hans väg nu var krigsväg, helt och fullt omfamnade namnet Oshtor. Men han vill vara med Kuon eftersom han håller järnfläkten.

Som Oshtor anpassar Haku sig till en ädel personlighet, han visar vanligtvis formaliteter, medan han i strid eller taktik visar fokuserad, aldrig mindre är han fortfarande snäll mot dem han bryr sig om. Även i de mest obekväma situationer behåller han en ädel karaktär för att inte göra en dålig bild av sig själv. Han försökte lämna karaktären av Oshtor när kriget slutade och avslutade sitt löfte men Akuruka är nu smält till honom, han kan inte lämna sin identitet som Oshtor.

Onkami Haku – Lord Mashiro.

Trots sin tid i den kejserliga staden och alla sina plikter som Oshtor, har Haku verkligen känslor för Kuon som inte ens han insåg förrän han tillbringade en tid med henne i Tuskur. Hans känsla för henne bekräftas äntligen när de står i samma kammare där Kuon först hittade honom. Han erkände det till och med när han var på väg att återvända till de levandes rike. När Hakuowlo varnade honom för att ta hans plats som Onkami Uitsualnemetia, var Haku vänlig nog att förvandla Hakuowlo till en ren människa, så han var också fullt intresserad av det eftersom han skulle ha en lätt livsstil för att bara vila och äta på grund av hans lat personlighet.

Efter sin återupplivning som Onkami är Haku fokuserad på att rädda Kuon eftersom han älskar henne. Och efter att han försvinner ännu en gång när han blev en större tillvaro bortom förståelse; är det känt av folket som en gudom vid namn Mashiro sedan han hjälpte de behövande.

Han höll ett öga på Kuon ända sedan hon letade efter honom efter den sista striden. Han pratar med henne i både hennes dröm och verklighet. Han säger åt henne att inte oroa sig för honom och tar tillbaka Tessen som en belöning för att hon rensat skogen från fiender eller avskyvärda varelser så att hon och vem som helst kunde gå in i skogen utan några bekymmer.

Bakgrund

Haku, känd vid den tiden som Hiroshi , var ursprungligen mänsklig datorhacker som arbetade tillsammans med sin bror, Mito , som studerade genetik. Hans systerdotter och svägerska besökte honom konsekvent för att städa åt honom. Genom sitt hackande kunde Hiroshi avslöja data från det hemliga Iceman-projektet. Från detta gav Hiroshi all data han kunde samla från sitt hackande till sin bror. Mito använde dessa data för att bygga sitt True Human Project. Genom detta kan människokroppen avsevärt förbättra sin fysiska förmåga och kunna återvända till jordens yta. Hiroshi bestämde sig för att vara den första volontären för detta projekt och sattes i kryogen sömn av Mito så att medicinen kunde träda i kraft. Under sin sömn Hakuowloaktiverade sin förbannelse över mänskligheten där alla människor förvandlades till Tatari . The True Human Project blev en framgång. Inte bara tillät det Hiroshi och Mito att resa till ytan utan det förändrade också deras genetik tillräckligt för att undvika Hakuowlos förbannelse. Mito säger att Haku är mänsklighetens sista hopp och att han måste hitta ett sätt att bryta den förbannelse som lagts över dem.

Komplott

The False Mask (偽りの仮面) ”Mask of Deception”

Haku befann sig inne i ett härbärge efter att ha vaknat, vårdad av en kvinna men förlorade snart medvetandet igen. Han hade en dröm om en ung flicka som hänvisade någon som ”gammel man”, en kvinna som var orolig för att gå på ”andra sidan” den personen och en man som rådfrågade om han tog drogen och sa att när han vaknar upp väntar en ny värld honom. Han nämnde också att han var den första och sista när scenen ändrades till en tjej, och lovade att han definitivt kommer att komma.

Haku vaknade ur drömmen och muttrade att han måste gå på grund av personen som väntar, vilket ledde honom att planlöst vandra utanför snöbergen. Den kalla vinden stoppade hans automatiserade instinkt men en boro-gigiri förföljde honom i en jakt. Han räddades av ett rött slem i en grotta där hålet han föll leder in i, som åt boro-gigiri. Det bildade ett ansikte som försökte kommunicera men avbröts av en blixtgranat och han räddades ut ur grottan. Han fick bostad, kläder, ett namn och de reste till en närliggande by dagen efter.

En person inuti Haku Dream.png

När han kom till byn hjälpte han Kuon med att transportera påsar med spannmål till vattenkvarnen innan solen gick ner, där han visade sin goda intelligens när hyresvärdinnan beräknade deras belöning. Tillbaka i deras rum, planerade Kuon att gå in i badet först, men något ändrade hennes uppfattning, insisterade på att Haku skulle gå först. Efter sitt avkopplande bad behandlade Kuon fotsulan, men när hon frågade om hans tillstånd tog hans dåsighet sakta tag i honom. Innan han helt sövde in i sömnen sjöngs det en sång som fick honom att känna sig nostalgisk. Han hade en annan konstig dröm om en slumpmässig person i en sjukhusklänning, som ständigt stönade tills den genomgick en konstig förvandling och exploderade och väckte Haku ur sin dvala.

När hans morgon fortsätter, misstänkte han att Kuon skulle ge honom ett annat jobb på grund av hennes samtal med hyresvärdinnan. Han fördes till vattenkvarnen, där han var tvungen att rotera kvarnstenen för att mala säden på grund av den trasiga vattenkvarnen. Efter många omväxlingar bestämde han sig för att ta en paus och trodde att han hade gjort klart en påse spannmål men det var bara en liten mängd mjöl från resultatet av hans arbete. Han hade en idé om att fixa vattenhjulet så att han inte skulle göra mer, där han fixade problemet och höll det hemligt för Kuon för att inte göra fler jobb som hyresvärdinnan nämnde, där han fick ett straff efter att hon fick reda på det senare.

Tillbaka i värdshuset bestämde Kuon att de skulle åka till huvudstaden men deras lugna natt avbröts av en bybo i panik. Byborna förklarade att hans grupp attackerades av Gigiri och Haku frågade Kuon vad det var. Kuons beskrivning påminde honom om monstret som attackerade honom sedan tidigare. Nästa morgon planerade Ukon att utrota gigiri, vilket förbryllade honom hur de kan hantera ett sådant farligt monster. På grund av Kuons villkor för att acceptera Ukons förslag att gå med dem, hade han inget annat val än att följa med på deras expedition.

En hjältes död

Haku är död” – Oshtor meddelar Haku död.

Oshtor ger sin mask till Haku

På väg till Ennakamuy hittar Haku, Nekone och Kamunagi of Chains Oshtor vilande på en sten, bara för att få reda på att hans kropp håller på att försvinna, Oshtor skickar sin mask till Haku för att skydda Anju och ber Nekone att hjälpa honom. Till denna punkt gjorde Haku ett svårt val som förändrade hans liv; genom att låtsas vara någon annan för att skydda Yamato och hans systerdotter, blir han Oshtor.

Haku, nu som Oshtor, samlar sitt folk

När Haku (nu förklädd till Oshtor) berättar för alla att ”Haku är död” kommer Atuy, Rulutieh, Nosuri, Kiwru i djup sorg, speciellt till Kuon som gjorde henne förkrossad och fick henne att återvända till Tuskur på en gång. När han står inför folket i Ennakamuy meddelar han att kejsaren mördades och samma komplotter försökte döda prinsessan också. Han ber folket i Ennakamuy att resa sig under prinsessans fana för att återförena Yamato.

Futari no Hakuowlo ”Sanningens mask”

Ennakamuy

Jag…är Oshtor. Jag är högerns kejserliga gardet, ståndaktig kvarhållare till Yamatos tron. Mannen som heter Haku är död. Han existerar inte längre. Haku dog utanför Ennakamuy och Oshtor överlevde” — Haku omfamnar sin roll som högerns general.

Anju återhämtar sig i Ennakamuys slott

Haku, nu som Oshtor, minns händelserna som har drivit honom att bli högerns general, och nu omfamnar han namnet på den fallne general som han nu maskerar. Kort efter sitt tal ropar han ut gruppen; förklarar sin avsikt att återställa prinsessan och Yamato frågar därför alla vad de vill göra från och med nu. Han hävdar slutligen att han bär ”Hakus vilja” när han använder järnfläkten och hävdar också att oraklen nu tjänar honom som ”Hakus sista kommando” innan han dör.

Han kommer till en audiens hos Lord Iwaraji, härskaren över Ennakamuy. Både Oshtor och Nekone som uppgav att hans prövningar har ”rasrats” av hans kamp mot Vurai vilket orsakar hans minne att splittras (för att undvika misstankar). Vid mötet beslutar Iwaraji att hjälpa till att skydda prinsessan som nu återhämtar sig och folket i nationen från en kommande attack från Yamato, nu när kriget har kommit. Oshtor har anförtrotts nödkontrollen av landets regering och armé. Iwaraji låter Oshtor och hans följeslagare bo på slottet under hela tiden. Nekone ger honom en rundtur på Ennakamuy.

Haku tar en paus efter sina första uppgifter som Oshtor

De återvänder till slottsområdet för att kontrollera Anju som håller på att återhämta sig. När de kollar på prinsessan fortfarande svag och oförmögen att tala på grund av giftet. Anju ger honom ett försiktigt leende till Oshtor, han bestämmer sig för att bota prinsessan med verktygen och resurserna de fick, sedan Kuons specialiteter på mediciner lämnade Ennakamuy. Anjus fullständiga återhämtning är fortfarande osäker så vid det här laget kommer någon från Yamato så småningom att komma och döda henne. På natten besöker Kamunagi of Chains honom på hans kontor för att koppla av efter den intensiva dagen.

Ougi kommer till sitt kontor för att rapportera att Kiwru, Eliterna (Oshtors personliga armé som kommer från huvudstaden) tillsammans med deras familjer förföljs av 2000 soldater från Dekopompo, kiuru håller tillbaka angriparna men inte länge. Oshtor samlar sin armé och marscherar för att rädda Kiuru och flyktingarna.

Fake Princess – krigsförklaring

Oshtor låter Atuy, Rulutieh och Jachdwalt närma sig franken, liksom Nosuri och Ougi för att cirkla runt och skära av fiendens flyktväg och därmed tillåta Oshtor en öppning. Oshtor tillsammans med Nekone, prästinnan och Ennakamuy-armén kommer för att hjälpa Kiwru när han var på väg att dödas av Yamatan-soldaterna. Oshtor och hans följeslagare slåss mot Yamatan-inkräktarna, ledda av Bokoinante själv, efter att ha avvisat deras fiender Bokoinantes reträtter. Efteråt går Oshtor och hans följeslagare tillbaka till Ennakamuy tillsammans med eliten.

Raiko och den falska prinsessan

Kiwru tillkännager sin utredning om huvudstaden, Raiko dyker upp med prinsessan av Yamato ”en bedragare” som nu lugnar ner upploppet efter de senaste händelserna. Oshtor misstänker att en av Pelargeneralen är marionettmästaren från det ögonblick då Mikadon svimmade. Oshtor rapporterar till Anju och lovar att förrädaren kommer att ställas inför rätta efter att han återställt hennes position vid Yamatos tron. Han tröstar prinsessan när han försäkrar att han alltid kommer att förbli lojal mot hennes höghet. Oshtor har Atui, Jachdwalt, Nosuri och Kiuru för att träna armén,

Dekopompo ledde en massiv armé på 20 000 man för att fånga Anju. På natten har Haku en tid att tänka på att Kuon ångrar sin ledighet när han som mest behöver henne. Eftersom prinsessan fortfarande återhämtar sig.

Slaget vid Ennakamuy

Natten före striden hör Haku Nekone beklaga sin brors död när hon förklarar sig vara ansvarig för det.

Slaget vid Ennakamuy

Oshtor och hans följeslagare inklusive den lokala armén gör sitt ställningstagande vid fästningen (själva porten till Ennakamuy nu återställd till en ogenomtränglig fästning) före den invaderande armén. Den första attacken från Yamatan-styrkorna lyckas förstöra porten, bara för att hitta den blockerad av skräp. Oshtor känner till Dekopompo som en arrogant och korrupt individ och hånar generalen till en fullständig attack mot väggen.

Lyckas hålla porten när hela yamatan-styrkorna samlas vid fästningen. Oshtor har bågskytten att skjuta rökbomber till fienden, vilket orsakar förvirring; och slutligen beordrar han katapulterna att skjuta tunnorna fulla med olja. Således tänder bågskyttarna vid fästningen oljan och bränner ner belägringstornen och större delen av Yamatan-armén. Bågskytten och calvariet stationerade utanför fästningen i hinder anfaller slutligen de flyende fiendesoldaterna.

När Dekopompo och Bokoinante omges av Oshtor och hans följeslagare under ett misslyckat försök att fly. Emellertid släpper Dekopompo ett Gaunji-odjur för att döda Oshtor och hela Ennakamuy, bara för att odjuret ska slå på Pillar General. Både Dekopompo och Bokoinante slukas, Oshtor tillsammans med sina följeslagare lyckas döda besten, vilket avslutar striden.

Han möter Maroro , chockad och rädd av Oshtors kalla taktik. Känner inte igen Oshtor längre, eftersom han ser honom som en kall och grym person. Maroro frågar var Haku befinner sig, bara för att bli chockad av Oshtors nyheter att Haku är död. Maroro lämnar Ennakamuy förskräckt av nyheterna även när Oshtor ber honom att gå med i deras sak.

Dueller med vänsterns general

Haku slåss mot Mikazuchi för första gången

När Anju deklarerar för en fest för dagens seger ljuder larmhornet när en annan Yamatan-styrka anländer till grindarna. När de ser att Mikazuchi, den kejserliga vänsterns general, väntar på att hans styrkor står bakom honom. Oshtor kommer ut för att konfrontera honom medan resten stannar kvar på fästningen. Mikazuchi föreslår att både prinsessan och Oshtor ska stanna kvar i Ennakamuy permanent. Men detta förslag avvisas eftersom Mikazuchi till och med skulle tillåta och bedraga på tronen.

Haku använder Akuruka för första gången.

Utan något sätt att lösa detta återvänder båda generalerna till fientlighet, även om både Nekone och prinsessan har ingripit. Mikazuchi lägger sedan märke till tessen i Oshtors händer men fortsätter att slåss mot honom ändå. Men Oshtor kämpar mot Mikazuchi, chockerar generalen och inser att han inte kämpade mot den riktiga Oshtor, utan Haku i förklädnad. Detta gör Mikazuchi rasande när deras kamp fortsätter till den punkt Nekone blir skadad. Haku var på väg att ge upp men blev uppmuntrad av Oshtors anda att resa sig och slåss.

Som sista utväg använder Oshtor Akuruka för första gången, om än ovilligt, och slåss mot Mikazuchi, som först blev chockad innan han accepterade den med glädje. Mikazuchi slåss i sin tur mot Oshtor i Akuruturuka-form och striden slutar i ett dödläge. Mikazuchi lämnar men inte innan han varnar Oshtor att om han någonsin marscherar in på Yamato kommer han att döda honom.

Haku och Mikazuchi möts i Akuraka-form

Folket hejar på honom när han kommer tillbaka, Anju tar emot honom men han faller medvetslös. Denna händelse skapar distans för de återstående adelsmännen som sympatiserar med Oshtors sak efter hans missbruk av Akuruka, så herrarna och folket i hela imperiet undrar över hans stolthet som krigare. Yamato väntar innan han kräver de andra grannländerna att bryta alla band med Ennakamuy. Därmed lämnar Oshtors sak hängande i en tråd.

Haku och Nekone ögonblick

Oshtor vaknar i sitt rum med Saraana och Uruuru. Senare kommer Nekone för att besöka honom och informera honom om efterdyningarna av striden. Oshtor försöker komma tillbaka till jobbet men hans kropp är fortfarande svag att till och med han knappt kan röra sig, Nekone ber honom att inte trycka på sig själv eftersom hon säger att ju mer Haku försöker vara som Oshtor desto mindre av hans tidigare jag kommer att finnas kvar.

Nästa dag; Oshtor (Haku) försöker ta av sig masken men den kan inte lossna även om han försöker tvinga den, tvillingarna informerar honom om att detta beror på en speciell egenskap nu när den har smält till honom då han har full tillgång till maskkraften då demimänniskor bara kan använda 30 % av kraften. På sitt kontor kommer Anju in för att be Oshtor en tjänst nu när hon är vid full hälsa och styrka (hon gör några akrobatiska vändningar, lyfter hela jordgodsbiten över huvudet för att visa Kiwru att hon inte oroar sig för henne), ber hon att uppleva stadens liv på nära håll, föreslår han att gå till ett pålitligt hem i stan som en början och av säkerhetsskäl. Oshutor och Anju (med ett falskt namn, Ann) besöker Torikori.

Tillbaka i huvudstaden dricker Mikazuchi och beklagar Oshtors död, men ifrågasätter om hans vän och rival fattade rätt beslut att anförtro allt till Haku, inklusive hans namn och Akuruka. Samtidigt som han håller med om att det var det rätta beslutet att skydda prinsessan, undrar han hur det kommer att gå med den riktiga Oshtor borta.

Möte med Mikoto från Tuskur

Några dagar går, när Oshtor ser på situationen sedan Raiko bröt banden mellan Ennakamuy och grannländerna för stöd av något slag, anländer två budbärare från Tuskur som levererar denna information: Tuskur kommer att inleda förhandlingar med Ennakamuy genom att skicka prinsessan som sändebud.

Anju slåss mot Tuskurprinsessan

Oshotoru träffar prinsessan av Tuskur och frågar henne varför hon kom, hon presenterar en rulle som innehåller alla förnödenheter och resurser som skickats till Ennakamuy. den utländska prinsessan kräver att både Oshtor och Anju ska stanna kvar i Ennakamuy då Tuskur ska invadera och ta över Yamato. Både den kejserliga generalen och Anju avvisar det.

Detta orsakar en konfrontation mellan de två prinsessorna. Med den utländska prinsessan som neutraliserar Anju med både sin övernaturliga styrka och snabbhet.

Anju finner sin övertygelse…

Oshtor kliver in för att undvika ytterligare förnedring av Anju, när han står inför henne, märker pincessen att Oshtor använder järnfläkten och frågar honom var han har fått den, han svarar att den tillhörde en fallen vän som han försökte skydda, skicka honom utanför hall i en strejk. Prinsessan kallar honom ovärdig att skydda någonting då hon slår honom flera gånger med sin onaturliga styrka. När prinsessan var på väg att slå ner honom, men Akuruka stöter bort henne. Han ställer sig upp och påminner henne om att Anju är den hon slåss mot. Prinsessan tror att hennes vilja är bruten och att hon knappt orkar stå.

och står på henne.

Oshtor uppmuntrar Anju och menar därför att Haku skulle skratta åt henne om han tittade på hennes situation. När Anju reser sig ännu en gång, slås Oshtor av den utländska prinsessan, arg på honom genom att nämna ”Haku”. Oshtor påminner henne om att han inte är hennes motståndare, prinsessan vänder sig om och ser Anju stå på sig mot den utländska prinsessan. När striden fortskrider, säger Oshtor av misstag att orden från mannen som han brukade vara glider ur hans mun. Detta chockar prinsessan (inser att Haku lever nu maskerar Oshtor) vilket gör att hon sviker sin vakt, Anju tar fördelen trots prinsessan onaturliga makt. Anju slåss mot den utländska prinsessan och matchar nu jämnt med henne när det gäller makt. Plötsligt föll ett gigantiskt svärd från himlen (från Karulau) står på golvet. Anju använder den och lämnar alla runt omkring förvånade den här gången de två prinsessorna stöter ihop med rivaliserande makt tills Anju med all sin kraft får ett slag mot prinsessan som river väggen bakom. Även om den utländska prinsessan blockerade det eftersom hon redan nått sin gräns. Oshtor stoppar striderna och därmed tar prinsessan av Tuskur ledigt men informerar dem om att de kommer att vara tillbaka om krigets tidvatten vänder mot dem. Omedveten om att prinsessan av Tuskuru upptäckte hans hemliga identitet.

Anju slår till slut mot den utländska prinsessan.

Kuons återkomst

Efter mötet dyker Kuon upp igen efter en tid, Atuy, Rulutieh, Nosuri, Ougi, Nekone, Kiwru, Jachdwalt och Shinonon hälsar på henne, glada att se henne igen.

När de träffades efter en tid började de båda prata eftersom återföreningen blev besvärlig för dem båda. Plötsligt dyker tvillingarna upp, till Kuon överraskningar frågar hon honom varför de tjänar honom nu. Även när båda tvillingarna säger att det var Hakus sista befallning att tjäna honom, blir hon misstänksam.

Efter det träffar Kuon Nekone. Oshtor kommer ut och låter henne komma till sitt kontor, återigen blev deras konversation besvärlig när tvillingarna förberedde te, Kuon frågar om hans skador som prinsessan av Tuskur tagit emot (avslöjar inte att hon är från kunglighet) och uppger att hon ”hört” nyheter om det, hon känner sig lättad över att veta att de flesta av hans sår är läkta på kort tid och hon ber om ursäkt för det. Hon säger också att hon är ledsen för att ha övergett dem då, hon lovar att hon inte kommer att göra det igen. Som de

dricka te och äta middag Kuon började ge honom mat. Hon träffar Oshtor på hans kontor där deras samtal började bli besvärligt när hon tittar på honom och nämner Haku. Plötsligt kommer Nosuri in och startar en dryckestävling. Senare på kvällen försöker Kuon komma in på Oshtors kontor, men tvillingprästinnorna låter henne inte passera, de säger till henne att hon luktar för att hon har doft av vixen (efter ett bad) så tvillingen kommer inte att låta henne passera eftersom hon kan ”reta honom”.

Kuon vs Atuy

På natten med fullmåne dricker Oshtor en liten kopp te med Atuy i skogen nära slottet hon gick med på det. Kuon dyker upp lika bra som hon blev inbjuden av Atuy. Atuy förklarar för båda att hennes skäl är för ett slagsmål, en vänskapsmatch mellan hon och Kuon med Oshtor som vittne till slagsmålet. Atuy förklarar sina skäl till bråket, hon märkte att Kuon har tagit avstånd från alla, så i andra för att bli vänner igen måste de kämpa för att lösa saker. Atuy avslöjar att hon bara vill ha kul och dricka som förr i tiden.

Både Kuon och Atuy slåss hårt, även om Atuy höll på att bli dödlig i processen, hade Kuon inga problem när han hanterade henne. Båda har roligt i kampen och orsakar till och med oreda i fältet. Till slut kommer matchen oavgjort. Oshtor bär båda tjejerna eftersom de inte orkar.

När han passerar genom Rulutiehs rum, hör han konstiga ljud som kommer från Kuon. Han oroar sig om något händer, så han tar en liten titt genom dörren och ser ut när Kuon får massage av Rulutieh själv, precis när han ser Kuon behandlas för hennes muskelvärk.

När Oshtor dricker upp medan han är i fullmånen, dyker Kuon och Shinonon upp bredvid honom, Kuon frågar honom om han är klar för dagen och han svarar så. Resten av tjejerna, inklusive Kuon och Anju, kommer ut från ett bad. täckningen avslutas med att flickorna begär en varm källa. Men Ennakamuy har inte en sådan mängd vatten, ändå nämns det av Nosuri OCH Nekone om att en stor sjö vid berget ”Obarosjön” kan förse byarna med en stor del av vattnet och det kan till och med hjälpa armén.

På hans kontor rusar Anju in och berättar att dagens bad var fantastiskt på grund av att tvålen luktar blommor, Kuon förklarar att hon gjorde det, Anju förvånade att hon uttrycker sitt godkännande för en så underbar tvål och frågar vad mer hon fick, svarar Kuon genom att berätta att hon fick medicin, insektsmedel och mycket mer i sitt lager. Anju och Rulutieh är förvånade över Kuons förmåga att få sånt som konversation att fortsätta, Oshtor ler mot sig själv glad över att de tre får goda vänner.

Efter att ha avslutat pappersarbetet hela dagen ger Saraana och Uruuru honom en massage på hans axel eftersom han har lite smärta och utmattning, plötsligt går de där och ber honom att vänta på dem. Oshtor besöker Kuon i hennes rum, precis innan han går in hör Oshtor tvillingbegäran om en tonic från Kuon. Oshtor återvänder till kontoret och tar emot tonicen och dricker den. Precis när han skulle dricka en flaska fruktsprit rusar Kuon in i hans rum, hon säger till honom desperat att sluta, hon frågar om han redan druckit spriten precis innan hon rycker koppen från hans händer, hon blir lättad. eftersom han inte drack det. Hon avslöjar att om han drack både den stärkande myran och spriten, kommer substanserna att fungera som ett afrodisiakum.

Slaget vid Rumoy Pass

Yamato Civil War strategi strid 1.jpg

När Raiko bröt Ennakamuy av alla tidvatten till grannländerna, utan något sätt att byta mat eller förnödenheter, hänger Oshtors sak på en tröskel. För att bryta Yamatan-blockaden måste rebellarmén hålla Rumoy-passet, eftersom det är Ennakamuys livlina och en viktig passage för handel inom Yamato. Ougi kommer med sorgsnyheter eftersom det rapporteras att kontakten från Rumoy-passet har förlorats till Raiko, nu måste Oshtor razzia sina styrkor för att behålla passet om de ska ha en chans i kriget.

Massaker vid Rumoy Pass

När de marscherar till fortet stannar Oshtor när han lägger märke till en fälla som Raiko satt ut eftersom de inte ser vare sig eliten eller fiendens trupper, Anju kommer från till backlinjen även om Rulutieh eller Oshtor insisterar på att stanna kvar, Anju berättar för dem att hon kämpa hellre med än att se hennes folk utkämpa sina egna strider, detta orsakar uppståndelse bland soldaterna och bugar för henne. Kuon säger till honom att han inte kan stoppa henne, så han ber henne lova att hon inte får agera på egen hand. Och så marscherar de in i det övergivna fortet.

Anju förbereder sig för strid.jpg

De bevittnar död soldat från fortet massakrerad, Kuon märker att endast Ennakamuys kroppar visas. De lägger märke till den kommande fienden och så avslöjar Gaunji sig när den närmar sig dem, Oshtor/Haku inser att Raiko var den som lockade odjuret till fortet och massakrerade soldaten. Anju ger sig i kast och så möter de Gaunji med både Kuon och Anju längst fram.

Rumoy Pass Battle 1.jpg

mitt i striden dyker en andra Gauji upp, precis när de ska dra sig tillbaka, tvillingarna upptäcker att någon annan närmar sig, en karavan kommer utan att lägga märke till striden, i det ögonblick som den andra Gauji kommer nära den kommer Munechika plötsligt och blockerar bestens attack, Anju är lättad över att se henne tillbaka och väl som alla andra. Med vändningar fortsätter Oshtor, Kuon, Anju och resten att slåss mot Gaunji när Munechika tar itu med den andra.

Rumoy Pass Battle 2.jpg

Efter striden håller en överlycklig Anju fast vid Munechika efter en tid sedan Yamatos invasion till Tuskur.

Oshtor beordrar trupper för att säkra fortet, han inser att Raikos syfte var att dela Ennakamuy-styrkorna så att de inte kan komma till de andra länderna. Munechika berätta sin historia efter hennes fångst i Tuskur; När generalen undrar var Haku befinner sig, förklarar alla händelser som hände, kommer en adelsman ut från Tuskurs vagn som visar sig vara Fumirul (till Kuons obehag) som presenterar sig som en rik köpman från Tuskur, men Oshtor misstänker att hon kan ha något med Tuskur-prinsessan att göra. Fumirul släpper Munechika från sin skuld och stat som krigsfånge och så återvänder Munechika till Anjus tjänster.

Fumirul avslöjade

Oshtor säger att en bankett ska hållas i Ennakamuy för både Munechika och Tuskur-karavanen eftersom armén och folket kommer att vara glada över att se en av Pelargeneralen som nu hjälper Ennakamuys sak. Precis när de går tillbaka till Ennakamuy tillsammans med Fumirul, varnar Kuon Oshtor att vara försiktig med Fumirul, hon säger till honom att han snart kommer att förstå eftersom den senare inte förstod innebörden av hennes varning. När de anländer undrar Oshtor varför Kuon verkar trött ända sedan Fumirul kom och därför är han också nyfiken på deras sanna förhållande.

Oshtor och Fumirul

Oshtor har Kiwru att gå på Fumirul som prins av Ennakamuy, även om han känner sig snäll orolig när han gör det. Efter det undrar Oshtor varför Kuon är så utmattad, Kuon berättar för honom att han snart kommer att få reda på när han spenderar tillräckligt med tid med Fumirul och berättar för honom att Fumirul också är känd som förstörelsens dam.

Efter solnedgången hålls en lyxig bankett för att fira segern och ankomsten av sina gäster. Allt eftersom tiden går tar Anju ledigt efter att ha pratat med Oshtor. Han märker att alla soldater är centrerade på Fumirul utan att ha rört vid deras drinkar, Oshtor studerar henne från långt håll och undrar varför hon får smeknamnet Lady of Destruction eftersom hennes skönhet inte fäster vid den titeln.

Fumirul städar Oshtor utan att märka att hennes kläder ramlar av

Efter en liten pratstund med tvillingarna kommer Fumirul till Oshtor för att tacka honom för hälsningen och banketten, hon ber också om ursäkt för att hon kom som ambassadör till landet i tider av krig När de hejar på båda sina koppar, släpper Fumirull plötsligt balansen och plöjer rätt. till Oshtor när hon faller ovanpå honom.

Detta orsakar en obekväm situation då soldaterna blir avundsjuka på att Oshtor är med damen Fumirul. När han förgäves försöker lugna ner soldaterna då hon förvärrar situationen för honom.

Och därmed kommer Oshtor för att se varför Fumirul är känd som förstörelsens dam, hon är smidig men omedveten om sina handlingar som orsakar sådant kaos.

Kujyuri

Vägen till Kujyuri

Flera dagar efter sin seger vid Rumoy-passet samlas Oshtor och resten vid krigsrådet, Oshtor beslutar att de måste skicka ett litet parti till andra nationer för att få stöd eftersom de andra Ouros och deras folk har erkänt Ennakamuys senaste segrar. Oshtor kommer till Rulutieh (eftersom hon är dotter till Owlo Ozen och har en djup koppling till landet) och ber henne att bli hans sändebud för att få honom som allierad och därmed kan den andra nationen överväga att gå med i deras sak, också pga. Ozen har lämnat Rulutieh under Oshtors vård och måste oroa sig för sin dotters säkerhet. Rulutieh håller så småningom med. Och så reser de till Kujyuri.

Oshtor tillsammans med Kuon, Nekone, Nosuri, Atuy, Kiwru, Munechika och Rulutieh anländer till landet Kujyuri, och kommer till en närliggande by som han besökte med Kuon efter att han vaknat ur sin kryogena sömn, han har plötsligt en illusion av Ukon frågar Kuon honom plötsligt om han mår bra eftersom han höll på att falla för sin häst. Yashmah, Rulutiehs bror, tar emot dem tillsammans med en grupp soldater, de två syskonen återförenas och Yashmah presenterar sig för gruppen. Yashmah tackar Oshtor för att han tog hand om Rulutieh.

Kujyuri

På värdshuset får de ett rum där de diskuterar situationen i Kujyuri, Oshtor presenterar Anju, som har kommit med expeditionen frågor, för att rensa alla tvivel om Yashmah som känner igen henne i chock över att flickan för närvarande verkligen är den riktiga prinsessan av Yamato och bugar när han ber om ursäkt. Anju kräver att få gå till slottet så hon pratar med Ozen, Yashmah lyder henne när hon eskorterar dem, Oshtor märker dock att Yashma är orolig som tyder på att det är något annat som oroar honom.

Rulutieh och Shis återförenades

När Ozen väl anländer till palatsets tronrum tar Ozen emot dem, glad över att se sin dotter rädda och bra, eftersom Ozen är på väg att förklara kriget och hans position, kommer Anju och presenterar sig för Ouro. Ozen är förvånad och lägger märke till henne när hon pratar och känner igen henne som den rättmätige arvtagaren till Yamato. Mötet verkade dock ha löst sig, eftersom Ozen var på väg att förklara sina omständigheter kring att gå med i kriget ett ljud av någon som stormade mot dem, både Oozu och Yashmah blir blekna, så förstår Rulutieh en gång situationen mycket för Oshtor och de andras förvirring ; Plötsligt hoppar en tjej som liknar Rulutieh på henne. Shis, Rulutiehs äldre syster, kramar henne efter en tid utan att ha sett varandra, Oshtor märker att Shis är hindret för alliansen som Ozen och Yashmah försökte förklara.

Oshtor tar hand om Shis sår

Shis föraktar att vara dotter till Ouro av Kujyuri, hon presenterar en större auktoritet. Ignorerar Rulutiehs vädjan att låta henne gå; och Ozen och Yashma tuktar henne än en gång för att hon var oförskämd mot gästerna. Där Shis ropar att män med svag vilja inte har rätt att uttrycka sin åsikt. Männen var förbryllade. Oshtor frågade sig själv om Kujyuri styrs av kvinnors makt.

Shis hävdar att hon ska stanna vid sin systersida och föraktar Rulutiehs protest. Detta orsakar ett gräl mellan Oshtors grupp och Shis och drar slutsatsen att Rulutieh ska bestämma om hon ska återvända hem eller stanna och slåss med sina vänner.

Gruppen stannar över natten på slottet och diskuterar om Shis för att vara för självcentrerad snarare än att oroa sig för landets framtid. När natten fortskrider kommer Yashma för att diskutera saken tillsammans med Oshtor och senare kommer Shis också för att diskutera saken och till sist besöker Rulutieh honom, Oshtor nämner hennes handlingar och allt stöd hon gav gruppen. Oshtor frågar henne om vad hon ska göra och varför gå på deras sida.

Nästa dag fattar Rulutieh sitt beslut att stanna hos Anju, och så Kujyuri ansluter sig till Ennakamuy i kriget, Yashmah kommer att förbereda trupper för att hjälpa Ennakamuy, Shis frustrerad frågar henne varför Rulutieh skulle välja att lämna sin egen familj även med alla svårigheter framför sig. Rulutieh försöker förklara henne och det gör Oshtor också, Shis i raseri vänder sitt blad till Oshtor, Yashmah ritar också sitt eget men den senare säger åt honom att sluta, eftersom Shis anklagar Oshtor för att ha ”förändrat Rulutieh” och hon kommer inte att tillåta henne att lämna . Oshtor hånar henne att han ska vara den som tar ansvar för Rulutieh, Shis accepterar Oshtors utmaning och båda bestämmer sig för att slåss på ett mer lämpligt område.

Rulutieh lämnar sitt hemland

Striden avslutades med att Shis nu insåg att hon inte kan vara med Rulutieh hela tiden eller fatta beslut för henne heller, med detta avklarats är alliansen mellan Ennakamuy och Kujyuri bildad, sällskapet säger hejdå när de går tillbaka till Ennakamuy, Shis ger en lever av en chamokku till Oshtor som ett sätt att be honom om ursäkt för allt besvär hon orsakat, hon ber honom också att ta hand om Rulutieh, äntligen tar Oshtor, Kuon, Anju, Rulutieh och resten tillbaka till Ennakamuy. Oshtor/Haku är inte medveten om att Shis faktiskt har fallit för honom som Kuon märkte.

Vid mitten av dagen hittar Oshtor både Kuon och Nekone som kollar på kartorna, de frågar om de kan göra en vattenväg för sjön de tidigare pratat om. Oshtor går med på hennes begäran om det kan göras eftersom det kan vara användbart att undvika brist på vattentillförsel eftersom befolkningen växer. Kuon har idén att använda bambu, det används i hennes hemland för massiva akvedukter, men hennes idé slår tillbaka eftersom bambu växer i Ennakamuy, efter att ha provat flera alternativa alternativ, inser Oshtor sedan att använda lera och keramik för att göra keramiska rör för vattenväg. Och så börjar de arbeta med projektet.

En nemesis från det förflutna – Vurai

Nekone Futari no Hakuoro.jpg

Oshtor och Kiwru hittar Nekone stående vid vakttornet, som verkade trött på det senaste arbetet från de senaste dagarna. Nekone säger till dem att hon är okej, men hon verkade orolig, efter att Kiwru lämnat Oshtor klappar Nekone på huvudet och säger till henne att allt kommer att bli bra. Sas kommer de att marschera fram striderna som kommer snart. Hon blir både frustrerad och förvirrad på grund av att hon föreställer Haku som sin egen avlidne besvär.

Nekone tar en nattpromenad, när hon är på väg, en mystisk figur kidnappar henne. Oshtor kommer till sitt kontor för att se om Nekone är tillbaka men han finner bara alla papper utspridda; orolig sprang han ut för att hitta henne och hittar en lapp som varnar honom att om han vill att hon ska komma tillbaka oskadd kommer han ensam till vildmarken, innehåller lappen också en karta som markerar den specifika platsen för Nekone, och han går för att hitta henne ensam.

Oshtors revansch med Vurai

När han väl anländer till den markerade platsen märker han att han står där den riktiga Oshtor kämpade mot Vurai. När solen kommer fram visar The Spear of Yamato att han överlevt den senaste striden. Vurai går in i sin Akuruka-form och det gör Oshtor också när striden var på väg att börja.

Akuruka Battle 2.jpg

Vid den första sammandrabbningen kan Oshtor försvara sig mot sin fiende. Kuon tillsammans med Anju, Kiwru, Nosuri, Ougi, Jachdwalt, Atuy, Rulutieh, Munechika och tvillingarna som informerade dem om situationen, kommer precis i tid för att hjälpa Oshtor. Gruppen lyckas få bukt med Vuraid, Oshtor försöker en sista strejk bara för att bli motattackad av den senare. Vurai lyfter honom kroppsligt i nacken, börjar strypa honom, och plötsligt är Nekone närvarande på sina knän i tårar när hon stirrade på striden. När han väl märker det kommer han ihåg ”vem han är” och lyckas bli fri från Vurai, så Akuruka återupptar striden med Oshtor som segrar över sin fiende.

”Det finns ingen bror som inte bryr sig om sin lillasyster.”

Efter striden närmar sig Oshtor Nekone när hon frågar honom varför han skulle rädda henne efter att hon bara oroat honom, Oshtor svarar med att det finns ingen bror som inte skulle bry sig om sin syster. Oshotoru torkar försiktigt Nekones tårar och förklarar att han ska gå tillbaka hem, men han återgår till sin normala form eftersom hans sår är djupa; Kuon, Anju och den andre kommer genast för att ta hand om hans sår när de försöker få honom tillbaka i säkerhet till Ennakamuy.

En halv månad efter att ha konfronterat Vurai besöker Nekone Oshtor för att kolla efter honom, de kommer nu med ett närmare förhållande. Senare kommer fler förnödenheter från Kujyuri, vilket fyller matförrådet tillräckligt för att hålla länge nu med de kommande rekryterna.

En månad senare

En månad efter slaget vid Rumoy-passet går Oshtor till köket och hittar tvillingarna som lär Fumirul att laga te, Fumirul ber Oshtor att smaka på lite av teet hon gjort själv, senare pratar tvillingarna om hur Fumirul tjänar Kuon vänligt när hon ser efter henne, båda tvillingarna nämner avsikten att tjäna Oshtor på samma sätt som Fumirul servar och ser efter Kuon.

På träningsplatsen hittar han Munechika som pratar med Rulutieh, han är med och frågar om det är något fel. Munechika undrar över hur hon kommer att hjälpa Anju, nu när prinsessan har mognat och tar sitt ansvar att regera på kort tid, ett lovande tecken på att hon kommer att bli en stor Mikado, men Munechika märkte att Anju har en längtan efter allt hon lämnat efter sig någonsin sedan Mikadon dog. Och så drar Munechika slutsatsen att både hon och Oshtor kommer att bli föräldrafigurer till Anju tills hon blir myndig. När hon anlände till hennes kammare, kommer Munechika till Anju och förklarar att båda generalerna ska vara hennes föräldrar. Oshtor förklarar att Munechika försöker vara en modersfigur för henne. Anju blir lättad och känner sig lite generad. Efter att allt har klarats upp frågar Oshtor Anju om hennes blick mot den kejserliga staden bara för att ta reda på att hon kan t hitta nya böcker av det slag Rulutieh lånade i Ennakamuy. Oshtor är stressad för orsakerna till bråket.

Nästa dag ber Oshtor Munechika att lära honom stridens sätt och taktik, men hon är tveksam eftersom Munechika skulle känna sig generad över att göra det eftersom Högergeneralen har större skicklighet. Så han säger till henne att han vill vara oberoende från Akuruka och ser Munechika för hennes större erfarenhet i strid som general och strateg och så hon accepterar hans begäran.

Munechikas hemlighet

Efter ett brådskande ärende som togs upp på natten, serverar Rulutieh te till Oshtor tillsammans med Kuon, Nekone och Fumirul, så han bestämmer sig för att ge en ledig dag endast de som deltog i ärendet i går kväll inklusive honom själv, till Atuys frustration eftersom hon inte var närvarande på natten. Shinonon kommer och säger att hon hittat ett fantastiskt rum så de följer henne, Kuon faller till sin gräns går tillbaka till sitt rum för att sova, Oshotoru och Fumirul kommer under Shinonons ledning för att hitta ett bedårande rum fyllt med gosedjur, eftersom både Shinonon och Fumirul är på väg att spela kommer Munechika bakifrån och frågar trion för att vara i hennes rum. Förvånad frågar Oshtor om de uppstoppade dockorna är hennes och så är de, i själva verket har hon gjort dem. Fumirul är förvånad och får Munechika att rodna. Efter konvertering med både Shinonon och Fumirul, ger Munechika en docka till Shinonon,

Oshtor kommer till Kuons rum för att be henne en tjänst, han hittar henne tillsammans med Nekone och Fumirul, och ger dem några parfymer hon gjort själv. Kuon frågar om hans förfrågan så han svarar att den kan vänta. Kuon kommer att få några örter som precis anlänt så innan hon lämnar hennes rum ber hon honom att inte röra medicinerna i närheten eftersom vissa av dem är farliga och speciellt medicinlådan. Både Nekone och Nosuri konsumerar helt medicinen när de börjar bete sig konstigt Fumirul informerar honom om att medicinen används i Tuskur som har en alkoholhaltiga egenskaper som återställer deras styrka, utan någon annan väg ut ur denna röra kommer både Oshtor och Fumirul till slutsatsen att de måste be Kuon om ursäkt för att hon tappat medicinen trots att hon blir rasande, till Oshtors besvikelse.

När Oshtor går genom hallen kommer Munechika och frågar om Anju var, Oshtor accepterar att hjälpa Munechika och går för att hitta henne, han hittar Kuon på träningsplatserna, när han kommer till henne märker han att Anju tränar med det jättelika bladet. Oshtor är förvånad och livrädd över hur stark Anju är när hon använder den utan ansträngning, Anju kommenterar hur hon tidigare slagit Tuskur-prinsessan med svärdet, Kuon stirrar på henne med ett surt ansikte, Anju kommer sedan med idén för att Oshtor ska träna henne i strid till stor förvånad och skräck på grund av hennes övernaturliga styrka, ger han ursäkter för att avvisa hennes förslag och plötsligt kommer Munechika, tack vare Kuon, genom att meddela Anju var hon befinner sig, med en kall blick erbjuder hon sig själv för att träna Anju, till hennes överraskningar och rädsla, efter några ögonblick avväpnar Munechika Anju, så den senare gömmer sig bakom Oshtor, Munechika fortsätter att attackera med Oshtor som slås ner. Munechika förklarar att detta är konsekvensen av att skydda sig med andra, och lägger märke till hennes givna lektion. Anju inser att hon har mycket att lära och går sedan tillbaka till sitt rum tillsammans med Munechika.

Anju och Kuon – Två rivaler

Anju trivs med Oshtor

Munechika kommer till Oshtor och berättar att Anju kräver hans närvaro omedelbart. När han väl kommer in, bugar sig inför henne, förklarar Anju att det inte behövs några formaliteter, och fortsätt till mötespunkten. Anju frågar när de kan marschera mot huvudstaden för att återvända hem, men Oshtor informerar henne att de på grund av de rådande omständigheterna fortfarande behöver mer tid för att få arbetskraft och stöd från de andra länderna eftersom Yamato har överlägsen antal och Mikazuchi annan tvillingsköld av Yamato som en fiende, även med Oshtor och Munechika ensam kan inte avsluta kriget, Oshtor lovar henne att han kommer att lämna tillbaka henne hem med all sin kraft, detta muntrar upp Anju.

Prinsessan beordrar Munechika att vakta dörren när hon ska ha ett privat samtal med Oshtor, sedan insisterar hon på att han ska sitta på hennes tron, och han gör det efter att ha tvekat först. Sedan, utan förvarning, ploppar Anju i hans knä; Hon lutar sig till och med bakåt när hon gör sig bekväm utan att tveka.

Anju blir irriterad när Kuon kommer in.

Anju trivs som hon är med Oshtor och förklarar att hennes känslor äntligen har nått honom, detta går längre eftersom hon njuter av hans värme och doft. Och plötsligt kommer Kuon efter att ha passerat Munechika, hon kommer och letar efter Oshtor om medicinreservatet. När Kuon lägger märke till dem båda på tronen, ger hon Oshtor ett ljust leende, men med något hotfullt på sig ger detta honom en kyla som rinner längs ryggraden. Båda flickorna insisterar på hans närvaro när de drar sig ur båda hans armar med sin rivaliserande övernaturliga kraft, Oshtor försöker ta sig ur den här situationen, men innan han hann avsluta sin berättelse kom flickorna med att den som vinner denna styrketävling är en för att behålla honom. så de återupptar att dra honom för sig själva med allt de kan medan han skriker av smärtor innan han faller medvetslös.

Izuruha – Tokifusas bedrägeri

Expedition till Izuruha.jpg

När andra länder börjar alliera sig med Ennakamuy kommer ett brev som informerar om att Lord Tokifusa vill gå med i krig. Oshtor söker råd från Nosuri och Ougi om deras åsikt om Tokifusa men de vet lite om ämnet om de inte träffar honom, de informerar honom också om att deras far var en före detta Pillar-general för 10 år sedan, en hedervärd man som kan hjälpa dem. Så Oshtor bestämmer sig för att Nosuri ska ta rang av hövding i Izuruha kan förenas, och så marscherar de till Izuruha. Oavsett om Tokifusa har satt en fälla eller inte, har de Nosuri att förena landet.

På vägen för att möta Tokifusa anländer gruppen till en liten by. Där tar Genho , far till både Nosuri och Ougi, emot med största gästfrihet. De kommer överens och drar slutsatsen att Nosuri måste samla sin klan under sin egen makt. Med det gyllene sigillet (en symbol för auktoritet för hövdingen) och att ha den verkliga Mikado från hennes sida kommer att stödja hennes auktoritet, är det enda att Lord Tokifusa har det gyllene sigillet. Beslut har tagits och så fortsätter Oshtor, Kuon, Anju och resten sin väg till Izuhura för att möta Lord Tokifusa.

Expedition till Izuruha 2.jpg

När de anländer till slottet kommer Oshtor, Kuon, Nosuri och Ougi som sändebud och lämnar resten bakom sig i gränsordningen så att alla risker för prinsessan om mötet visar sig vara en fälla kan undvikas. Tokifusa tar emot dem med den mest uppriktiga gästfrihet, när de går in i slottet Oshtor och Kuon märker hur välbevakad fästningen är som om de väntar en attack.

Tokifusas bakhåll

På banketten kommer Lord Tokifusa med en skål när kopparna fylls, men Kuon märker att något är fel på kopparna som serveras så hennes händer arbetar snabbt för att tappa något i kopparna. Efter den första skålen Oshtor märkte att det fanns en del substans i kopparna men håller sig stilla för att undvika allt bråttom eftersom de inte påverkas tack vare att Kuons stimulantia tappade kopparna, lyckas Kuon manipulera Herren att ge en drink också, efter det , Tokifusa somnar men Oshtor, Kuon, Nosuri, Ougi påverkas inte, så fällan som sattes har omintetgjorts. Efter att Kuon och Ougi hanterat trupperna för närvarande, tackar Oshtor Kuon för att han räddade dem från Tokifusas förräderi. De tar det gyllene inseglet och ger sig i kast med att hitta en väg ut ur slottet.. Gruppen flyr genom att montera upp woptorer i stall genom att orsaka en stampede så att de kan ta sig ut från slottet.

Gruppen kan nå kullen så att deras allierade kan skjuta pil på Yamatan-styrkorna, vilket får dem att dra sig tillbaka. Tillbaka i byn är alla förvånade över Tokifusas förräderi ännu mer av sanningen om Genhos exil beror på Tokifusas planer så att han skulle kunna vara hövding, Nosuri påstår sig vara hövding bättre än sin far även utan det gyllene sigillet.

Tokifusa sista stativ 2.jpg

Nekone kommer med dystra nyheter eftersom Yamato har skickat en invaderande styrka till Ennakamuy, även om det är en distraktionstaktik från Raiko, det finns inget annat val eftersom de inte kan riskera armén (fortfarande inte anpassad till strid) att slåss ensamma mot Yamato. Sedan gryningen marscherar de tillbaka till Ennakamuy, de skiljer sig från huvudstyrkorna så att de kan mötas ut ur skogen, de hamnar i bakhåll men kan ta itu med Yamatan-styrkorna, Oshtor inser att Yamatos attack mot Ennakamuy är ett sätt att locka till sig. dem ut och att den gömda byn har upptäckts så att bakhållet kunde vara mycket effektivt. Utan något annat val måste de passera skogen, och så småningom korsas de vägen med Tokifusa och hans styrkor. Och så möter gruppen Pillar General.

Tokifusa besegrade

Med fördelen över Tokifusa när de omger honom, skjuter Pelargeneralen en pil till det uppdämda vattenfallet, de kommer till hög mark för att undvika att bli utplånade av vattnet. Och så kommer de att möta Tokifusa en sista gång. Tokifusa smakar nederlag ännu en gång, Nosuri bestämmer sig för att släppa det gyllene sälet i floden men Tokifusas maktbegär drev honom att jaga sälen och faller i döden.

Oshtor och Nosuri

Några dagar efter Tokifusas nederlag kommer alla klaner i landet förenade då Nosuri utses till hövding över Izuhura av Anju personligen. Genho ser på folket i landet medan Nosuri hjälper Oshtor i Ennakamuy. Efter att de återvänt till huvudkontoret i Ennakamuy, bjuder Nosuri in Oshtor att komma och jaga eftersom alla andra är upptagna. Under jakten visade Nosuri en viss attraktion framåt Oshtor och den senare misstänkte det. När solnedgången kommer, bär Oshtor Nosuri på ryggen när de beger sig till slottet.

Med Tokifusas död har Yamato invasionsstyrkor på Ennakamuy dragit tillbaka till den kejserliga huvudstaden, nu har Oshtor stöd av både Kujyuri och Izuhura.

Ennakamuys varma källor

Med engagemang lyckades Oshtor bygga vattenvägen från Obarosjön till Ennakamuy så att en enorm vattenförsörjning till gagn för både folket och armén, Kuon är överlycklig för det eftersom hon snart kan ta ett varmt bad. När konstruktionen är klar tar Kuon Oshtor till en varm källa i hemlighet. Kuon och tjejerna tar ett bad i en avdelning för sig själva medan Oshtor, Kiwru, Jachdwalt och Ougi tar avdelningen för män. Tyvärr tar denna glädje för Oshtor ett snabbt slut efter att han bjöd in trupperna att komma in också, eftersom den här delen av den varma källan har överskridits från vilket utrymme som helst, tar Oshtor ledigt och lämnar Kiwru bakom sig när han ber om att bli räddad från mängden.

Shyahoro och Nakoku

Nakoku map.jpg

Oshtoru, Kuon och resten granskar belöningarna av deras kamp när de får otaliga rapporter och brev från hela landet, med Kujyuri och Izuhura som stödjer dem. Oshtor har redan ställt krav på Nakoku för att få deras stöd också så att de kan få direkt tillgång till den kejserliga huvudstaden men allvarliga nyheter har precis kommit: Yamato har invaderat Nakoku och dess huvudstad Naara har fallit. Detta bakslag för hans planer.

Plötsligt kommer rapporten att Soyankekur från Shyahoro och ett sändebud från Nakoku kommer för att träffa hennes höghet Anju. På mötet efter att Soyankekur har en pratstund med Atuy och alla andra, kommer Ouro direkt till affärer när prinsen av Nakoku kommer, Itak bugar för Anju och kommer med denna brådskande begäran om militärt stöd för att ta tillbaka sitt hemland Nakoku. Itak gör det och informerar om att den enda ledningen för Yamatan-styrkorna är Mikazuchi, vänstergeneralen. Under ett kort samtal avslöjas det att Itak i själva verket är Atuys fästman.

På natten, när Oshtor analyserar Nakokus omständigheter, Itaks begäran och orolig att han kommer att konfrontera Mikazuchi en gång till, kommer Kuon in till hans rum, när båda dricker te, frågar Kuon om hans beslut att stödja Nakoku, nu när han redan bestämt sig för att hjälpa Itaks återta till sitt hemland. Efter att Kuon konfronterat honom går hon därifrån med ett leende mot honom.

Nakoku expedition 1.jpg

Gruppen satte till slut kurs mot Nakoku med en liten expeditionsstyrka, på resan dödar de lite tid eller tar en paus eftersom det kommer att dröja 5 dagar innan de når land. Anju är förvånad över att se havet för första gången oavsett att Munechika håller ett öga på henne, Nosuri hanterar sin sjösjuka även med medicinen som ges av Kuon, Atuy leker med Shinonon, Oshtor fiskar med Kuon. Senare kommer Oshtor till ett samtal med Soyankekur och Itak om deras val att gå med i kriget.

Nakoku expedition 2.jpg

När de når land blir gruppen chockade av nöjen när de tittar på Ivanas stora brid, Nakokas stolthet, som förbinder den kejserliga huvudstaden med landet Nakoka, byggd av Mikado på en kväll när en gammal prins av Nakoka som dödade Nugwisomkami som förstörde alla skepp som försökte korsa havet, vilket gjorde sjöresan mellan Yamato och Nakoka omöjlig, som en belöning genom att döda vilddjuret och lovade lojalitet till Yamato, Mikado byggde Ivana Brigde.

Brigde of Inava.jpg

Oshtor och hans grupp tillsammans med Ennakamuys armé marscherar framåt Nakoka-fästningen medan Soyankekur vakar över havet. Oshtor och Kuon förväntar sig dock ett eventuellt fiendens bakhåll eftersom de har känslan av att bli övervakade, de når och slår sig ner vid Nakokus dolda fästning där de återstående lokala styrkorna tar emot dem, nu är båda styrkorna på Ennakamuy och Nakoku förbjudna tillsammans.

När de tillbringade den första natten i fästningen efter att ha planerat ett sätt att ta tillbaka Naara och bron nu när Yamatan-styrkorna får tillgång till landet på grund av det, en oväntad Yamatan-arméattack genom ett brott på muren, anfaller gruppen kl. de attackerande styrkorna med Itak med i striden också. Det enda sättet att undvika att fästningen överstyrs av Yamatanerna måste gå till bräckan för att stoppa alla fiender som kommer igenom.

Oshtor möter Mikazuchi

När Atuy och Itak väl blockerade genombrottet och gruppen tog itu med Yamatan-trupperna verkade segern vara säker, men plötsligt kommer Mikazuchi ut att vara den som leder belägringen, eftersom vänstergeneralen var på väg att landa ett dödligt anfall på Itak, Oshtor blockerar det, och så kommer tvillingsköldarna att smälla igen.

Mikazuchi drar sig tillbaka

Även om han fortfarande inte matchar Mikazuchi, lyckades Oshtor dock göra ett snitt på sin fiende, Mikazuchi är förvånad och känner igen honom som en krigare värd namnet. Precis när han var på väg att leverera en kraftfull attack mot Oshtor, kommer gryningens ljus som indikerar att hans tid i Nakoka är slut, Mikazuchi släppte lös en mindre kraftfull attack som Oshtor enkelt blockerade den. Mikazuchi kräver att Oshtor inte ska falla inför någon annan fiende tills de träffas igen. Och så tar vänstergeneralen avsked.

Slaget vid Naara

Slaget vid Naara.jpg

Efter att flera gånger utarbetat sin strategi har Oshtor äntligen bestämt sig för hur han ska vinna seger genom att återta Nakuko. Naraa huvudstaden i Nakoku måste tas så snart som möjligt eftersom de inte kan lita på förstärkningar från fastlandet. Attacken kommer att bestå av två divisionsstyrkor, Soyankekur ska leda belägringen till sjöss medan Oshtor och gruppen med Itak som guide kommer att infiltrera palatset för att ta ner befälhavaren och öppna portarna genom att använda de underjordiska tunnlarna som Itak använde för att fly . Oshotoru är fortfarande osäker på planen, Atuy ger honom en idé som en motåtgärd om något går fel.

Slaget vid Naara Palace 1.jpg

Allteftersom striden fortskrider, blåser Oshtor, Kuon, Anju, Itak, Munechika, Nosuri, Ougi, Jachdwalt, Saraanan, Uruuru och Rulutieh (Atuy som tog ett annat sätt) upp tronrummets ledning av Maroro själv och visar nu upp sig i strid. Alla är chockade och förvirrade över att se när Itak pekar på Maroro som den enda taktikern som är ansvarig för Nakokus fall. Oshtor, Kuon och Anju frågar honom hans anledning att alliera sig med Raiko, bara för att få svar genom att anklaga Oshtor för att vara ansvarig för att mörda Haku. Kuon, Anju och Oshtor förnekar det. Eftersom han ser att Maroro inte beter sig som han själv och inte är villig att lyssna på någon anledning, har de inget annat val än att slåss mot honom.

Slaget vid Naara Palace 2.jpg

Maroro låter gruppen omge dem med ett större antal trupper eftersom han har palatset i brand, men Anju anländer med förstärkningar genom en hemlig passage.

Maroro escape.jpg

Oshtor och de andra har Maroro omringad, men den senare använder eldförtrollningar för att undvika tillfångatagande och flykt när han låter elden spridas ytterligare, och bränner ner palatset och staden nästa. Oshtor och gruppen undkommer elden och jagar Maroro.

Eld spred sig över staden när striderna absolut har vänt sig mot Yamatan-styrkorna nu när Soyankekur och armén stormar in i staden nu när portarna är öppna. Oshtor och den andre försöker lugna ner Itak nu när Maroro har fångats vid den stora bron i Inava. Men taktikern drar en kristall från sin person, Itak blir förvirrad och tvillingarna förklarar att Maroro har den gudomliga nyckelstenen, det enda som underhåller bron, när Maroro bryter den börjar bron falla ner på en gång. Alla går på en gång, men Oshtor stannar när han förgäves försöker övertyga sig om att gå med honom.

Kuon, Nekone och Anju märkte att Oshtor stannade kvar, Anju stoppas från att gå tillbaka för att rädda honom av Munechika, Kuon väntar med tro på att han kommer tillbaka. Oshtor anländer och de lämnar alla på en gång i säkerhet när den stora bron faller ner.

Oshtor och Atuy

I staden muntrar de upp Itak, även om bron förstörs är hans folk, hans land och staden tryggt och återvunnet. När de går ombord för att gå tillbaka till Ennakamuy, bestämde sig Atuy för att stanna hos Itak för att återupprätta sin nation, Oshtor och Kuon säger adjö till henne. På natten, när trupperna firar segern, Oshtor, Kuon, Anju och resten har en liten fest, Soyankekur ansluter sig också, han informerar Oshtor om att Shyahoro och Nakoku kommer att gå med i kriget på en gång efter att den senare nationen är helt återställd. Senare tar Oshtor avstånd från festen för att dricka en kopp under månens ljus, Oshtor märkte Atuy när han frågar hennes åsikt om att dricka under månen; Atuy går med för att dela en kopp med honom efter att han erbjöd den, Atuy förklarade att hon ändrade sig och bestämde sig för att stanna kvar och hjälpa Oshtor och de andra i krig, hon förklarade också att Itak själv berättar att han fortfarande saknar styrka då Atuy inte kan ta blicken från Oshtor. Atuy kysste honom på läpparna som ett tecken på tillgivenhet, (även om hon trodde att Oshtor verkligen var Haku men ändrade sig) och så seglar de tillbaka till Ennakamuy.

Med den här segern lovade Shyahoro och Nakoku sin allians till Anju, nu har Oshtor stöd av fyra nationer, de har siffrorna för att starta en attack direkt mot Yamato. Men med den stora briden förstörd kan alliansen inte inleda ett attackanfall på två fronter”.

Kuon blev förkyld och Oshtor kommer för att kolla upp henne. Den andra kommer för att kolla på henne också med en present som kan hjälpa henne att återhämta sig. Anju har en frukt som jag kan hjälpa henne med, så hon förbereder den med hjälp av tvillingarna. I gruppchatten nämner Fumirul honom att Kuon aldrig hade turen att få vänner som barn och nu har hon ett gäng av dem som verkligen bryr sig om henne. När frukten är klar kommer Anju för att servera den rivna frukten i skålen till Kuon, hon sprang fram, lite för kraftfullt, och innehållet i skålen flyger genom luften och landar på Kuons ansikte. Anju ber om ursäkt och säger att det var en olycka för henne; Anju försöker tvätta röran, hon griper hastigt vattenbassängen, lyfter den snabbt uppåt, nu skvätter vattnet på henne, Kuon nu förbannad av att bli genomblöt med vatten och frukt, inte Jag tror henne och rusar mot Anju när den senare springer ifrån henne. Fumirul drar sitt eget skärp, och naturligtvis faller alla hennes kläder av på något sätt; Kiwru försöker ta hand om henne men hon faller på honom. Oshtor och Ougi funderar över röran; Kuon låg kvar i sängen i tre dagar till innan hon kan bli helt återställd.

Mörka omens

Haku Akuruka.jpg

Dagen börjar, Saraana och Uruuru reser sig Oshtor fortfarande i sängen. När han reser sig blir hans syn plötsligt suddig och kroppen känns tung. Efter att han tvättat ansiktet och tittat sig själv i spegeln ser han ett ögonblick att hans ögon blev gyllene, men nästa sekund vände han tillbaka till det normala. Han skakar på huvudet när han försöker rensa tankarna och väcka sig själv.

Dark Omens 2.jpg

På sitt kontor informerar Nekone honom om att nationen har blivit så välmående tack vare det hårda arbete de utfört, Rulutieh serverar honom en kopp te när han höll på att rensa tankarna om Yamatos nästa steg i kriget. Oshtor frågar efter Anju, Rulutieh informerar honom om att prinsessan sparrar med Munechika och Atuy; När båda tjejerna pratade, var Oshtor på väg att dricka teet men plötsligt går koppen sönder i hans hand, både Nekone och Rulutieh kollar på honom. Oshtor meddelar dem att han är okej.

Dark Omens 3.jpg

Han kommer till träningsområdet och letar efter Kuon så att hon kan förse honom med medicin. Han finner Atuy sparring med Munechika med både Kuon och Anju som tittar på. Anju försöker undvika sparring med Munechika eller Atuy genom att låta Oshtor delta. Han börjar sparra med Atuy men hans känsla har blivit för stor som lyckas vinna bara sekunder. Han går därifrån med en sjuk blick i ansiktet och Kuon märker det och hon frågar om hans hälsa. Oshtor tillbringade resten av ledigdagen.

En mammas famn

Torikori och Haku, en mamma som kramar sin son lugnt

Oshtor går för att kolla på Torikori nu när hennes hälsa är helt återställd. Nekone är tveksam till det valet men eftersom kriget kommer till det mest avgörande tillståndet kommer många att dö, Oshtor tar farväl om han inte kommer ut levande, Rulutieh kommer och frågar om han kan få en matkorg till Torikori och han gör det . Hemma hos henne tar Torikori emot honom, de två inleder ett litet samtal nu när han ska gå ut i krig ännu en gång. Plötsligt frågar Torikori om hennes son har levt ett stolt liv. Detta chockerar Haku nu när hon var medveten om hans hemliga identitet. Torikori förstod alla uppoffringar Haku var tvungen att lida, eftersom hon känner igen honom som en son till henne. Haku kan inte hålla tillbaka tårarna längre, Torikori tröstar honom genom att krama honom och lovar att skydda sin son oavsett vad andra tycker om honom.

Rulutieh tittar på händelsen på långt håll utan att någon av dem lägger märke till henne.

Tillbaka på slottet på natten träffar Oshtor Rulutieh, eftersom hon var på väg att säga något men tvekar. Oshtor berättar för henne att den större striden är på väg att komma efter all kamp de gått igenom. När han tar ledigt kallar Rulutieh honom för Haku, för ett ögonblick fryser han men fortsätter sin väg tillbaka till sitt rum.

Yamato inbördeskrig

Yamato Civil War strategy battle 2.jpg

Ennakamuy, Kujyuri, Izuhura, Shyahoro och Nakoku är nu förbjudna tillsammans under Anjus fana eftersom hon erkänns som den verkliga prinsessan av Yamato. Nu har de numren att marschera fram till den kejserliga huvudstaden, för att återställa freden i landet. Krigets utgång kommer att avgöras av ett slag.

Yamato Civil War strategi strid 3.jpg

På Ennakamuy ser Oshtor på kartan när han tror att stridens taktik ska användas och fienderna som ska mötas. Kuon kommer för att kolla på honom och frågar honom om vad han kommer att göra när kriget är över, detta lämnar honom utan ord att säga nu när hans roll som Oshtor kommer att vara över, han säger att det inte går längre än kriget är över. över, då Kuon nöjd med svar ger honom idén att komma till sitt hemland Tuskur, hon skulle gärna ha honom med, Oshtor går med på hennes erbjudande. De två tittar på varandra i flera minuter.

Plötsligt kommer Anju också in, Kuon går genast, inte innan han ber honom tänka på hennes förslag. Till sin förvåning frågar Anju honom också om hans planer efter kriget, hon förväntar sig att Oshtor kommer att vara vid hennes sida, innan något ytterligare kommer Munechika för att eskortera Anju tillbaka till hennes kvarter.

På natten samlar Oshtor sina allierade från andra nationer med Anju för närvarande också. Ozen, Yashmah, Shis, Genho, Nosuri, Soyankekur, Atuy, Itak, Iwaraji, Munechika och alla hans följeslagare deltar på toppmötet och planerar taktiken som ska användas i strid. Varje general ska befalla en viss mängd trupper för att ha bättre kontroll av armérörelserna. För att hänga med i Raikos taktik.

Yamato Civil War strategy battle 4.jpg

Oshtor och hans allierade anländer till slätterna och förbereder sig nu när striden skulle börja, Yamato anländer till slätten med Raikos fana, vilket indikerar att den vise pelarens general kommer att delta i striden personligen. Oshtor ger order till huvudstyrkorna att marschera framåt när Yamatan-armén kommer. Striden börjar till hans fördel när de allierade styrkorna tar fördelen en gång när den första sammandrabbningen slutade, men Oshtor sviker inte sin vakt eftersom han förväntar sig någon av Raikos fällor.

Slaget vid Omuchakko-slätten 1.jpg

Plötsligt ändras tidvattnet när Yamatan-trupper börjar fånga upp många av hans allierades rörelser.

Haku leder slaget vid Omuchakko.jpg

Vid kommandopunkten får Oshtor, Kuon, Anju och de andra rapporter från att deras divisionsstyrkor trycks tillbaka, och noterar att fiendens kommandohastighet är överlägsen än väntat, Oshtor lämnar kommandot till Iwaraji när han ger sig ut för att stödja sina allierade i strid men en överraskande eldattack mot Shitourai-konvojerna, och därmed inser Oshtor att Maroro också är den som ligger bakom sabotagen och taktiken, så han ändrar också arméernas rörelser och försörjningslinjer. Nosuri lokaliserar Maroros läge i skogen, när de ska lämna Oshtor ber Kuon att skapa något speciellt om det värsta fallet ska inträffa när de möter Maroro.

Oshtor, Kuon, Anju, Munechika, Atuy, Rulutieh, Kiwru, Nekone, Fumirul, Saraana, Uruuru, Nosuri, Ougi och Jachdwalt, inklusive några trupper hittar Maroro och hans soldater, de kan höra honom till en klippa, men taktikerna använd sin eldförtrollning för att omge dem med eld, med avsikten att bränna dem levande. Oshtor låter Kiwru skjuta föremålet skapat av Kuon, vilket orsakar en intensiv explosion som utplånar lågorna och de närliggande fälten, tack vare Munechika och tvillingarnas sköldmagi är alla oskadda.

Än en gång omger de Maroro, Oshtor frågar honom om hans skäl för att ställa sig på Raiko har tagit kontroll över ett imperium som inte tillhör honom och sätter en bedragare på tronen också, Oshtor säger att Haku inte vill att folket ska bli lurad och att han skulle vilja ha fred och harmoni i landet. Oshtor märker att Maroros fientlighet beror på hans falska död, så han nämner honom om vad de gjorde när de flydde huvudstaden då. Maroro kollapsar plötsligt när han får intensiv smärta och så tar en tjänare Maroro i säkerhet via en rökbomb. Utan tid att slösa återvänder de till striden.

Tvillingarna känner av fiendens tankar, vilket indikerar för Oshtor att Raiko använder den telepatiska soldaten Tiriryarai för att kommunicera, få rapport och samordna sina arméer. Tvillingarna pekar på kartan exakt platsen för kommunikationens källa, flera torn över hela slagfältet. Oshtor räknar ut att förstöra de viktigaste vakttornen kommer att få alla fiendens trupper att förvirras och hamna i kaos. Så tvillingarna kan lokalisera dem och visa på kartan var den mesta informationen koncentreras av två torn från början av vänster vinge till slutet av höger vinge.

Inriktar sig på tornen

Planen är beslutad, båda tornen måste tas ner samtidigt på samma tid om de vill orsaka oordning bland fiendens linjer, två lag kommer att visas: Oshtor, Kuon, Nekone, Ougi, Nosuri, Fumirul och Saraana kommer att ta ett torn , och resten kommer att följa med Kiwru tillsammans med Uruuru. Nosuri och Kiwru kommer att skjuta vakttornet från en närliggande kulle under signalen indikerad av Saraana och Uruuru.

Oshtor vs. Mikazuchi

När de båda lagen har tagit position attackeras Oshtor-gruppen av Mikazuchi som försöker avlyssna Oshtors plan på egen hand, medan Nosuri förbereder sig på att skjuta, Oshtor, Kuon, Ougi och Fumirul konfronterar Mikazuchi, striden fortsätter med Kuon, Nekone, Ougi och Fumirul håll dig borta från Oshtor när han och Mikazuchi engagerar sig i en hård strid. Oshtor inser att Mikazuchi bara är ett lockbete eftersom en dold bågskytt kommer att fånga Nosuri, han hittar snabbt bågskytten och kastar järnfläkten på honom ; och så under tvillingarnas signal skjuter Nosuri och Kiwru mot tornet samtidigt.

Tvillingsköldarna

Oshtor vs Mikazuchi (andra striden)

Striden fortsätter när Mikazuchi går in i Akuruka-formen, utan något annat val använder Haku också kraften i Akuruka även efter Nekones ogillande. Och så de två Akuruka möts i strid, Mikazuchi är imponerad av Oshtors kraft då den senare kunde ge honom flera slag, men trots det skadades Oshtor efter de första minuterna av striden. Så Kuon, Nekone, Ougi, Nosuri, Fumirul och de andra som kunde återförenas kom till hans hjälp.

Haku vs Mikazuchi3.jpg

Även med en sådan ansträngning återhämtar sig Mikazuchi när han använder Akuruka-kraften ytterligare, för att para ihop sin fiendes styrka Oshtor använder också Akuruka-kraften, till Nekones skräck eftersom hon känner till konsekvenserna om Oshtor använder kraften ännu mer. Arméerna från båda sidor står ner och faller tillbaka när de ser kraften i Akurukas. Oshtor använder Akurukas kraft ännu längre och laddar framåt Mikazuchi när striden når sin klimax, oavsett att Oshtor har fördelen på sin fiende.

I tårar avslöjar Nekone hemligheten bakom att Akuruka-kraften är ett dubbelkantsvapen, ju längre han stannar i Akuruturuka-form för länge desto mindre av hans livskraft och ande kommer att finnas kvar, Munechika bekräftar detta efter att Anju frågat efter sanningen. Kuon bestämmer sig för att gå ut och stoppa kampen själv, hon släpper lös sina dolda krafter för att skilja de två åt i ett slag, båda Akuruturuka är förvånade över detta. Mikazuchi kräver att hon inte vågar avbryta en duell mellan män medan Oshtor ber henne att hålla sig tillbaka. Kuon, i en gudfruktig ton, kallar Mikazuchi ovärdig eftersom han orsakade en flicka tårar och för Oshtor, hon konstaterar sin besvikelse över honom, de två märker Nekone i tårar och bönfaller dem att sluta. Så både Oshtor och Mikazuchi återgår till det normala. Mikazuchi lämnar eftersom han inte hittar någon sport som får en flicka att lida. När Oshtor återvänder till de andra,

Med förvirringen och kaoset bland fiendens led hamnar Yamatos armé i panik. Med tunga kausaliteter beordrar Raiko, både frustrerad och förvånad över Oshtors taktik, fullständig reträtt till den kejserliga huvudstaden. Och därmed vinner de allierade styrkorna striden och gör en avgörande seger i kriget.

Återerövra den kejserliga huvudstaden

På väg till den kejserliga huvudstaden

Slutligen, med huvudstaden nära till hands, slår rebellarmén läger och omger staden utan rapporter om fiendens bakhåll. På natten informeras Oshtor av Ougi om att Kuon vilar och att Nekone och Fumirul kommer att vara helt återställd imorgon. Oshtor funderar på ett sätt att avsluta kriget snabbt utan att ogiltigförklara Anjus rättmätiga anspråk på tronen när vintern kommer och den kejserliga huvudstaden har förråd i 5 år eller till och med mer. Oshtor kommer med idén att få Tuskurs hjälp så att de kan utöva press på Raiko och hans återstående armé. Precis när Ougi skriver brevet till Tuskur kommer rapporten att den västra porten är öppen och soldater laddar framåt, Oshtor befaller trupperna att stå ner eftersom det kan vara en annan av Raikos fällor, men trots det är några av trupperna redan tillräckligt nära till porten. Ett plötsligt åska ljuder från den västra porten, Oshtor känner igen ljudet när Munechika anländer, täckt av smuts och jord, rapporterar att när hon försökte få tillbaka soldaten från natträden kom ett plötsligt skott bakom muren som dödade alla närliggande trupper till västra porten. Oshtor bekräftar att det här vapnet är en kanon, så han ropar ut ett toppmöte om saken, och eskorten med meddelandet går till hamnen till Tuskur.

Nästa dag kommer Yamatan-styrkor ut ur portarna när de är på väg att attackera.

Clash at the Capital 1.jpg

Oshtor har Ouros för att ha en försvarslinje till huvudstyrkan när Yamatan-armén kommer ut, medan han och de andra anfaller till huvudporten. Vid porten kommer de att möta Mikazuchi ännu en gång, men den här gången kommer han för att döda Oshtor på en gång så att rebellarmén kommer i oordning. Så de möter Mikazuchi och hans trupper. Oshtor, Kuon, Anju och de andra tar fördelen av Mikazuchi, så den kejserliga vänstergeneralen faller tillbaka när Yamatan-kavalleriet laddar sina flanker.

Clash at the Capital 2.jpg
Clash at the Capital 3.jpg

Utan några andra val måste Oshtor och resten möta Yamatan-soldaterna, men när de ska slåss mot fienden kommer Maroro också till strid, Oshtor och Anju ger taktikern en sista order att avstå men den senare ignorerar dem. Oshtor och Kuon misstänker att han planerar något men sedan inser han att de har betat dem, eftersom de är på väg att falla tillbaka, Mikazuchi anländer med förstärkningar som nu omger Oshtor och hans följeslagare, Raiko och Shichirya dyker upp vid väggen med vapnet redo att skjuta , men innan det exploderar vapnet inser Raiko att vapnet har varit sabotagesabotage. Oshtors situation blir mer gynnsam nu när portarna öppnas, vilket gör att rebellstyrkan kan attackera Yamatan-armén eftersom de fortfarande är förvirrade och störda av den senaste explosionen. Oavsett förvirring,

End of the War – Raiko’s Last Stand

Anju, nu kejsarinna, avslutar inbördeskriget

Civilisterna samlas vid porten när de ser segraren, Anju står framför folket som den verkliga Mikado, hon ber alla som tvivlar på henne att komma på en gång, alla människor bugar för henne utan några tvivel, hon är den verkliga Mikado av Yamato. Och så markerar detta ett slut på inbördeskriget i Yamato. När det gäller de återstående Yamatan-styrkorna kapitulerar de under Raikos befäl.

Oshtor kommer till det centrala torget ensam och han möter Maroro en sista gång när den senare inser sanningen om kriget som spelas av Raiko, fortfarande arg när han skyller på Oshtor för Hakus död men plötsligt faller han till marken när han kommer i smärta, som en liten varelse kommer ut ur hans öra. Oshtor går på Maroro som nu kommer till sitt gamla jag, försvagad, han frågar än en gång om Haku verkligen är borta. Han tycker synd om honom och bestämmer sig för att avslöja sig själv eftersom ingen annan är närvarande, så Maroro inser att Haku faktiskt lever nu och maskerar sig som Oshtor. Plötsligt kommer Anju med en krona som täcker hennes ansikte och ber att få komma närmare för att tacka honom för alla hans tjänster genom att ge honom ett tecken på alla hans ansträngningar.

Maroro ger sina sista ord

Han böjer sig för henne men han känner att något är fel, plötsligt kommer Anju följt av Kuon och Munechika, alla fryser för vad de ser, Oshtor inser att detta är en fälla som bedragaren framför honom och stannar tillbaka på en gång, men han är oförmögen att undvika sitt blad så i sista sekunden står Maroro mellan de två och tar emot bladet istället. Efter att ha misslyckats med att mörda Oshtor, flyr Shichirya, som avslöjas för att vara bedragaren som agerar när prinsessan flyr.

Maroros död

Oshtor, Kuon, Anju, Nekone och Munechika är chockade över vad som hände och kommer för att hjälpa Maroro, Kuon försöker gå till Maroro men blödningen slutar inte. Maroro ber Oshtor och de andra att inte ha agg mot Raiko eftersom han tar all skuld på sig själv och ber att säkerställa den sanna liegeplatsen på tronen. Och så säger han att han lämnar i fred med vetskapen om att hans vän Haku fortfarande lever och tar farväl när han dör.

Raiko förklarar sina motiv

Oshtor och de andra möter Raiko när han står på toppen av det heliga palatset bredvid Shichirya, Pelargeneralen accepterar sitt nederlag inför högergeneralen, Anju frågar skälen för sitt förräderi om han någonsin hatat Mikadon. Raiko förklarar att oavsett om Mikado älskade sitt folk, så har Yamato själv blivit för pålitlig på honom och hans underverk han ville att folket skulle vara oberoende så att de kunde nå en högre position jämfört med Mikado. Han ser att folket inte kan stå utan Mikado, så han säger att Yamato så småningom kommer att falla ändå.

Alla möter Raiko i hans Akuruturuka-form

Oshtor förklarar att Anju kommer att bli en ny sol för Yamato som den nya Mikado. Raiko bestämmer sig för att avsluta kriget han själv startade genom att använda en speciell Akuruka som Shichirya hämtade från kejsarens skattkammare. Och så går han in på Akuruturuka och gör sitt sista ställningstagande mot sina fiender. Oshtor bestämmer sig för att inte använda Akuruka och möter Raiko tillsammans med sina följeslagare.

Oshtor besegrar Raiko

Raiko använder Akuruka-makten ytterligare när han kämpar mot Oshtor och hans allierade. Så småningom blir Raiko besegrad av gruppen när Oshtor levererar det sista slaget vid Akuruka, Raiko accepterar återigen sitt nederlag mot Oshtor och slutar slåss när han erkänner Anjus förmåga att leda de Yamato och hennes styrka, Raiko tar farväl till Oshtor som hans motståndare och vän när han begår självmord genom att hoppa från det heliga palatset, med Shichirya som försöker följa honom för att besöka honom.

Både Oshtor och Anju erkände att denna kamp officiellt har satt och avslutat Yamato inbördeskrig. Och så står Anju för folket som den nya Mikado från Yamato och avslöjar Raikos plan att härska över landet genom att ha placerat en bedragare på tronen, och därmed förklarar Anju en ny tidsålder för Yamato när hon går upp till tronen. Människor jublar i firande och gläds.

Haku förklarar sig äntligen ha fullgjort sin plikt och sitt löfte till Oshtor. Han försöker ta av sig Akuruka-masken men han kan inte göra det eftersom masken har blivit en del av honom. Kuon och Nekone tittar upprörda på honom.

Imperial City efter kriget

Efterdyningarna av inbördeskriget

Anju och Oshtor, som nu heter överbefälhavare, kommer till ett toppmöte i tronrummet, Anju ger Soyankekur titeln vänsterminister medan Atuy kommer att tituleras som en pelargeneral, hon håller så småningom med när Atuy nämner att Oshtor kommer att bli högbefälhavare och den som ska leda pelargeneralerna. Genho utses till högerminister medan Nosuri är en av pelargeneralerna, nästa Itak utses också till pelargeneral, Iwaraji utses till storvesir medan Kiwru utses till Ennakamuys ouro.

Haku ser de senaste händelserna: Raikos kvarlevor hittas inte när han förvandlades till salt och det finns inga spår från Mikazuchi efter striden, och ingen har sett Woshis sedan de intog staden.

Allt återgår till det normala i den kejserliga staden, och Oshtor måste ta hand om ett gäng brev. Han överväger att avslöja sig själv men med båda de kungliga generalerna borta och att ha antagit titeln överbefälhavare verkade inte vara den bästa idén. Haku tänker på Mito , hans bror som nu är död efter att ha träffat honom en kort tid och hans förhoppningar ställdes på honom att återställa mänskligheten från det nuvarande tillståndet som Tatari.

Nekone, Rulutieh och Kuon kommer till hans rum med lite te, Kuon märker att han förbereder sig för en resa, så och frågar Oshtor om han tänkte komma till Tuskur med henne. Oshtor håller med om det, också för att Mito var intresserad eftersom den har ledtrådar för att återställa mänskligheten. Kuon lutar sig fram i spänning för att ha accepterat hennes förslag. Hon bjuder också in Nekone att komma också. Plötsligt kommer alla andra och tar med Kokomoro som middag bland vänner, de hör också om Tuskur så de vill också åka, till Kuons glädje. Anju kommer också med på middagssällskapet och sätter sig i Oshtors knä, Oshtor berättar om att ha besökt Tuskur när allt har ordnat sig i Yamato. Anju ogillar att det ger upp Oshtor till Kuon, ännu mer eftersom hon ogillar Tuskur-prinsessan, Kuon säger till Anju att hon kan ändra sin uppfattning om att hon förklarar prinsessan som en trevlig person, Anju frågar aldrig Kuon om hur hon är säker på det, Kuon säger bara att prinsessan är en trevlig person. Munechika kommer plötsligt mycket till Anjus fasa.

Hemligheter avslöjade

Under det heliga palatset 1.jpg

På natten väcker Saraana och Uruuru Oshtor och säger åt honom att följa efter. Han inser att det är Honokafår dem att fråga om hans närvaro men tvillingarna svarar inte. Kuon lägger märke till händelsen och kommer och kräver att få veta vart han förs, tvillingarna berättar att hon också uppmanas att komma, Kuon frågar efter personen som begär både henne och Oshtor, tvillingarna uppger att hon kommer att få reda på det snart nog, Kuon går med på att komma eftersom hon är intresserad. När de går genom portalen frågar Kuon varför han verkade glad, men den senare undviker plötsligt att göra det, de kommer till trädgården där Haku brukade träffa Mito flera gånger, Honoka hälsar på de två, hon behandlar honom som alltid vilket indikerar till Oshtor att hon är medveten om hans hemliga identitet, ett sådant plötsligt möte lämnar honom med så många frågor att han inte ens vet vad han ska säga, sedan serveras Oshtor som grönt te. När Oshtor njuter av teet säger Kuon att Tuskur’

Kuon undrar var de exakt är, Honoka avslöjar att de är under det heliga palatset och lämnar Kuon förvånad när hon ser på himlen på natten. Honoka tackar både Haku och Kuon för deras prestation i kriget och stödja Anju, trots att Haku kastade allt, men Oshtor säger att det var hans beslut ensam. Kuon är misstänksam mot honom när hon stirrar på honom så för att undvika att avslöja hans identitet skulle han byta ämne.

Under det heliga palatset 2.jpg

Honoka ber dem nu att följa med till de förseglade portarna för att möta ”honom”, vilket lämnar Haku i förvirring eftersom hans bror är död, de kommer till en hall gjord av oorganiska material, vilket lämnar Kuon förvånad över att se Onkamiyamukai strukturer och fungerar under perfekta förhållanden. När de går ner genom hissen uppger Honoka att de bara har en nära relation men Kuon rodnad försöker förneka det, Oshtor påstår att detta är naturligt och säger att Kuon är speciellt för honom och lämnar därmed Kuon rodnad; men sedan säger han att hon är hans vän och kamrat, som har stått med honom genom otaliga svårigheter, som svar slår Kuon honom med svansen ännu hårdare.

Under det heliga palatset 3.jpg

De anländer till rummet och när ljusen är tända hälsar en röst dem, en kapsel fylld med en lätt missfärgad vätska, med en gammal man inuti. Mito, den tidigare Mikado från Yamato visar sig vara vid liv, både Oshtor och Kuon är chockade över att till och med Haku utropar hans bror, vilket försätter Kuon i ytterligare förvirring. Mikadon tackar honom för att han räddade Anju och återställde Yamato men Haku förklarar att Oshtor är den som har äran eftersom det var hans sista önskan, så Mikado inser att en annan lojal vän värd bördan har fallit mycket till hans sorg. Mito förklarar för dem att han blev attackerad medan han var mitt i procedurer för att förlänga sitt liv, han lämnade en falsk kropp bakom sig så att han skulle kunna återhämta sig medan han var i stas, han vet inte vem som attackerade honom och att till och med Haku kan’ t räkna ut.

Tatari

Mito konstaterar att det var ett själviskt beslut av honom att invadera Tuskur, och förklarar dem genom att berätta om mänsklighetens historia och deras undergång när de förvandlades till Tatari, hans kamp som den sista mänskliga överlevande för att återupprätta sitt slag genom att återställa all förlorad teknologi och viktigast av allt att hitta någon ledtråd för att återställa mänskligheten från deras nuvarande tillstånd när han visar dem tatarierna samlade på skärmen. Alla länder han erövrade var för att hitta någon lösning för att rädda mänskligheten och därmed föddes Yamato.

Haku: Mikados bror

Under årens lopp fanns bara förtvivlan kvar på Mito, och sedan genom mirakel hittades hans sedan länge förlorade bror vars namn länge glömt. Oshtor/Haku försöker stoppa diskussionen, men Kuon inser att Mikadon syftar på Oshtor och därför ber Mito Haku att ta av sig masken och avskaffa namnet Oshtor eftersom hans plikter har kommit till ett slut.

Kuon är överlycklig över att se att Haku efter allt som har hänt lever, även om han förnekar det först; Kuon vet sanningen när hon förklarar sin bekräftelse och frågar honom varför han fortfarande spelar som Oshtor; med sin hemliga identitet avslöjad, närmar sig Kuon honom, men Haku säger att han är Oshtor genom att förklara att i samma ögonblick som han tog Akuruka, dog Haku, eftersom han inte kan ta av masken nu när den har smält till honom.

Mito avslöjar att Akuruka var designad för människor och när den väl har smälts samman kan den inte tas bort för bärarens egen säkerhet, och återigen ber Mito om ursäkt till Kuon nu när den har tagit något värdefullt för henne igen.

Kuon tar sig samman och säger till Haku att hon inte håller med om hans beslut. Men hon kommer att acceptera det, tills vidare. Och hon förväntar sig fullt ut att han ska förklara allt, och hon kommer inte att ta nej som ett svar. Kuon ber Mito att fortsätta, och förklarar honom att om han inte var i sitt nuvarande tillstånd skulle hon slå honom i ansiktet för några sekunder sedan. Så Mito kommenterar till Haku att Kuon är en skrämmande en och han blev förvånad över att Kuon är typen för honom. Således lämnar Kuon en blick på de två.

Mito fortsätter sin berättelse. Han bestämde sig för att överlåta mänsklighetens arv till Haku, men innan dess ville han få Master Key i Tuskur, det är anledningen bakom invasionen. Han hittade huvudnyckelsignalen för två decennier sedan i Tuskur, han kunde få huvudnyckeln som han kunde få tillbaka livet till alla anläggningar och hitta ett sätt att rädda sina bröder men han skulle ge efter för ålderdomen, så han ber Haku och Kuon att skaffa huvudnyckeln eftersom den kommer att visa sig användbar för honom.

Den första Akuruka

Haku frågar honom om exakt vad Akuruka är. Han nämner först om True Human Project, så Haku minns det och Iceman Project. Mito förklarar att True Human Project kommer från Iceman Project, liksom Akuruka-masken. När Yamato var ett litet land var han orolig för deras militära makt så han skapade Akuruka på sin egen version. En del av data var korrumperad, men när han väl gav den till en värdig krigare var kraften för mycket att kontrollera, en makt som inte var tänkt att existera, så han förlorade förståndet. För att undvika katastrof skapade han fler Akurukas genom att dela upp kraften i fyra med en limiter för att kontrollera dess makt, så att de kunde besegra den första.

Efter att ha avslutat samtalet är Haku och Kuon på väg att ta ledigt och fundera på att berätta för Anju men Mito ber dem att inte berätta för henne, eftersom det bara kommer att göra Anju pålitlig en gång till precis när hon började stå för sig själv.

Nekone tar emot dem efter att ha väntat på dem i hushållet, sedan tröstar Kuon Nekone med hennes förlust av sin bror Oshtor och alla ansträngningar hon gjorde medan Haku spelade som Oshtor. Kuon informerar Nekone om att hon och Oshtor kommer att åka till Tuskur och berättar för henne att hon inte behöver oroa sig för hans identitet.

På väg till Tuskur – Planer för framtiden och Hakus förflutna

Haku lämnade en lapp till alla så att de inte skulle oroa sig för var han befann sig, i själva verket lämnade han till hamnen på väg mot Tuskur, han ber Soyankekur att hålla sin resa hemlig. På vägen var Oshtor på väg att få en drink så Fumirul ger honom lite te till sin förvåning, när hon svarade på hennes anledning att vara här genom att vara Kuons vaktmästare, inser Haku plötsligt när han vänder sig om för att se Kuon ombord, stirrar på honom med ett brett leende, när han märker en ven som bultar i hennes panna rinner en rysning plötsligt längs hans ryggrad. Kuon, förbannad över hans plötsliga försvinnande, frågar honom varför han lämnade utan att berätta för henne men tvillingarna dyker upp direkt och serverar honom måltid, så Kuon ifrågasätter tvillingarnas anledning att vara här också, de två svarar att det är deras plats att servera Haku.

Så snart hon skulle nämna namnet Haku, rusar han fram för att täcka hennes mun eftersom han inte kan få henne att prata om eftersom det finns massor av människor runt omkring. Kuon biter honom som svar, men Saraana och Uruuru tar honom till en skuggad plats och ger honom en kall drink innan hon återupptar saken; Oshtor märker att Kuon stirrar på honom och känner sig nu skyldig, men Fumirul ansluter sig också och glömmer nu situationen. Efter några ögonblick märker Haku att Kuon stirrar på honom med iskalla ögon och skrämmer honom.

På natten går Oshtor till däck och tittar på himlen och havet, och planerar vad han ska göra när han kommer till Tuskur när han letar efter huvudnyckeln. Kuon kommer in bakifrån och han ber henne om ursäkt att hon inte kan kalla honom Haku eftersom han inte kan ta av sig Akuruka; Kuon frågar honom om han kommer att fortsätta att upprätthålla Oshtors arv eller hans brors, Haku förklarar att när världen väl inte behöver Oshtor, kommer han att försvinna, i själva verket planerar han att resa världen runt, Kuon kommer i glädje över att höra detta även om hon var ungefär att bjuda in honom också.

Kuon frågar honom om hur människor brukade leva, deras kultur och allt om den förflutna världen på hans tid. Haku berätta allt för henne och att han aldrig sett himlen förut eftersom människor levde under jorden, i själva verket verkade allt deras arbete vara förgäves jämfört med nuet. Haku berättar också för henne om sitt tidigare liv och familj, sin bror Mito, svägerska och systerdotter.

Kuon prinsessan av Tuskur

På väg till Tuskur

Det har inte gått länge sedan kriget mellan Tuskur och Yamato, så säkerheten blev tung, Kuon lyckades få igenom dem. De fortsätter sin resa med vagn när de når Tuskurs huvudstad. När de ska anlända känner Oshtor sig osäker på hur Tuskurs folk kommer att ta emot honom eftersom han är överbefälhavaren för Yamato, men Kuon ber honom att inte oroa sig eftersom hon redan skickat ett brev om deras ankomst innan hon indikerade att Oshtor kommer som ambassadör för att återuppbygga relationen mellan de två nationerna undrar han vilken typ av inflytande Kuon har i sitt hemland. Han märker att Kuon blir nervös när hon blir informerad av Fumirul att hennes mammor och systrar är ganska rasande genom att springa iväg igen.

Tuskuru Futari no Hakuoro 1.jpg

När de står i kö till checkpointen för att komma in i staden, välkomnar Kamyu honom till landet som hans guide till Tuskurs huvudstad, men Oshtor minns henne när hon och Aruuru kom till den kejserliga huvudstaden som sändebud. Kamyu märker att Kuon försöker gömma sig; utan något sätt att undvika Kamyu, kommer hon i skam för att träffa sin syster och undrar om hon är arg över att fly hemifrån, till Hakus förvåning att se Kuon så. Aruruu välkomnar honom också bakifrån på Mukkuru, ger hon honom lite snacks medan hon vänder blicken mot Kuon eftersom hon faktiskt är arg på henne för att hon sprang iväg utan att berätta. Aruruu ger henne ”mycket straff”, efter att Kuon faller i djup förlägenhet eftersom Aruruu var tvungen att straffa henne inför alla inklusive Haku. När han ser på Kuons livlösa ögon, vänder Haku sig om på en gång men Kuon piskar honom argt med svansen. Och så guidar Kamyu Oshtor tillsammans med Kuon, Fumirul och tvillingarna till staden.

Prinsessan av Tuskur avslöjade

I huvudstaden Tuskur, när Kamyu och Aruruu guidar honom genom hela staden, är han förvånad över att även om den är liten jämfört med den kejserliga huvudstaden så är Tuskur välmående. Turnén fortsätter när Kamyu och Aruruu ger honom lite av Tuskurs berömda mat och snacks, faktiskt Oshtor blev så avslappnad i Tuskur att han nästan glömde sitt uppdrag för Master Key. När de beger sig till palatset för en fest för hans ärade gäst, berättar Kuon för honom att hon inte längre kan följa honom till hans förvirring.

Oboro, Ouro från Tuskur, hälsar Oshtor men han avvisar hans tack för att han skickade hjälp till Yamato i inbördeskriget och säger till honom att han borde tacka sin dotter för det. Efter att Oboro fått några nyheter från Dori och Gura , beställer han en bankett till ära för honom på en gång. På festen ansluter även Kamyu, Aruruu, Fumirul, Saraana och Uruuru till festen.

Oshtor känner plötsligt en rysning passera genom honom och ser sedan att prinsessan av Tuskur kommer för att gå med på banketten, Oshtor hälsar henne formellt och tackar henne för att hon hjälpt Yamato, prinsessan säger åt honom att bara njuta och sedan börja hälla upp honom en drink. Alla är för närvarande fascinerade av denna händelseutveckling. Och sedan, prinsessan bjuder in honom till sina tjänster, förklarar att hon tyckte om honom, Oshtor svarar inte i förvirring även om hon frågade en andra gång; prinsessan tar plötsligt av sin slöja för att avslöja sitt ansikte, flickan framför honom är ingen annan än Kuon, detta lämnar honom i chock och Kuon ber honom återigen tjäna henne, att vara den som ska stå bredvid henne, som hennes rätta -hand man frågar honom alltså efter hans riktiga namn, Haku. Båda ser på varandra under en lång stund, med andra ord att säga i åtanke, han frågar Kuon om det var hon som slog honom med full kraft tillbaka vid Ennakamuy. Kuons ansikte blir blekt, så hon lägger tillbaka slöjan och lämnar rummet på en gång. Folket återvänder till festen som om ingenting hänt, Haku var fortfarande förvånad över att Kuon faktiskt är prinsessan av Tuskur, men han förklarar att Kuon är Kuon även om hon är en prinsessa.

På sitt rum blev Haku fortfarande förvånad över att Kuon var prinsessan av Tuskur så han frågar tvillingen om de visste det, de valde att inte berätta för honom eftersom det kan slita isär hjärtat. Kuon kommer in för att prata, Haku säger att även om hon är en prinsessa eller inte, kommer hon alltid att vara Kuon för honom; hon uttrycker hur ledsen hon kände sig när Haku fejkade sin död och berättade inte för henne om hans hemliga identitet och hans relativitet till Mikado eftersom Kuon är hans ”väktare”. Nu båda nu varandras hemligheter.

Slottet i Tuskur

Kuon ber honom att komma när hon gör några ärenden och Kuon kommer också att visa honom runt i hennes hemland, så han accepterar idén och ber henne att vara hans guide, tvillingarna kommer också. Så de fyra beger sig utanför slottet där Fumirul väntar på dem. Först var han orolig om det är okej eftersom Kuon är prinsessan, men hon säger att det är okej eftersom hon kommer inkognito och hon brukar dölja ansiktet under offentliga ceremonier.

Tuskuru Futari no Hakuoro 2.jpg

När de är på huvudgatan, frågar Kuon honom om han ser Tuskurs huvudstad; Haku säger att folket lever lyckligt och livligt; sådant svars innehåll Kuon. Båda är glada när de fortsätter turnén, men Haku frågar henne om människorna runt omkring stirrar på henne men i själva verket stirrar de på honom på grund av Akuruka. När Kuon kollar sötsakerna i butiken frågar Oshtor Fumirulif att folk är medvetna om att Kuon är prinsessan eftersom butikens ägare nästan kallade henne vid namn; i sanning folk vet vem hon är men Fumirula ber honom att inte låta Kuon ta reda på det eftersom hon inte längre kommer till stan. Han märker att Kuon är mycket älskad av sitt folk. Oshtor bär på allt Kuon fick av folket, men tvillingarna bär dem åt honom; trots att de går på gatan bär både Oshtor och Fumirul hennes inköp.

Tuskuru Futari no Hakuoro 3.jpg

Kuon tar tag i honom från hans ärm och tar honom till en tempelskola där hon vill visa honom något, inombords tar många barn emot dem att till och med de blev nyfikna på honom för att han bar masken, Kamyu och Aruruu säger till honom att det är här de undervisar barn både läskunniga och aritmetiska, Kuon lagar lite mat åt barnen i skolan när hon kommer på besök och Oshtor ber om tvillingarna att hjälpa henne. Han får i uppdrag att ta hand om barnen medan flickorna lagar mat; När de ska äta frågar ett barn om både Kuon och Oshtor är gifta men Kuon förnekar det eftersom hon blev rodnad när hon hörde det.

Haku och Kuon i Tuskuru ruins.jpg

Fortfarande osäker på hur man hittar huvudnyckeln, Kuon kommer till sitt rum och säger att hon vill hjälpa honom att hitta huvudnyckeln; så hon har en idé om var det kan vara eftersom det är en helig plats dit de är på väg. Kuon tar honom gärna till under slottet, de håller båda handen eftersom passagen är så mörk att man kan se klart och prata medan de går; när de går djupare in i ruinerna, upptäcks en återvändsgränd som inte ens Kuon kan öppna en väg med sin styrka, men när Oshtor rörde vid väggen öppnas en passage för honom som människa. Kuon säger åt honom att vara försiktig, men han märker att hennes svans rycker i spänning av nyfikenhet; på väg in i ruinen Kuon pratar om hur länge sedan de var ensamma tillsammans, Oshtor märker att Kuon alltid funnits vid hans sida sedan han vaknade. Ingen av dem bryter tystnaden men Oshtor känner något för Kuon. Hon frågar honom om hon kan kalla honom vid namnet Haku om de är ensamma så han tillåter henne. Kuon letar glatt efter det svaret och upprepar sitt namn flera gånger.

Avu Kamu storage.jpg

De finner ett vidöppet rum; där hittar de ett monument av metall med glödande bokstäver i blått ljus, som Kuon kontrollerar det med största nyfikenhet Oshtor känner igen som en autentiseringsanordning och kommer för att se bokstäverna; Kuon frågar om han kan läsa bokstäverna men han kan inte läsa om mörkret, eftersom han ser henne frustrerad sedan rörde vid brevet och sedan öppnas portarna.

Abh-kKamu

Båda är förvånade när de hittar massiva kostymrustningar som sitter i kedjor, Kuon berättar för honom att dessa är Abh-Kamu men är den första hon ser personligen, använd av ett gammalt land för att föra krig för många år sedan, hon är fascinerad när hon stirrar på dem; Oshtor minns dem och förklarar henne att dessa maskiner användes av hans folk, de är humanoid skyddsutrustning för extrema förhållanden av Abel Heavy Industries, som används för Gaias remedieringsprojekt, Abh-Kamu. Han är förvånad över att dessa användes för krig, och säger att att använda dessa för det ändamålet är ett slags fusk, oavsett Akuruka.

Avu Kamuu.jpg

Kuon är fascinerad för sin kunskap så hon frågar honom om han verkligen kan använda den; men Oshtor säger att för att behöva en legitimation för att göra det. Han muntrar upp henne genom att informera om att de kan användas av kontrollpanelen, så Kuon tar tag i den. Oshtor säger sig gå tillbaka men Kuon aktiverar en utan förvarning. Abel Kamul reser sig när kedjorna går sönder, Oshtor blir förvånad och förskräckt när maskinen står medan Kuon är fascinerad över att den fortfarande fungerar så hon trycker på en knapp på kontrollpanelen och kostymen krossar väggen med en hand. När Kuon fortsätter att trycka på panelen; Oshtor försöker få hennes uppmärksamhet, men hon är för upptagen av panelens arbete för att lyssna på honom.

Dräkten kraschade mot väggen och fick platsen att falla sönder, Oshtor tar tag i Kuons hand och tar henne till utgången. De springer så fort de kan längs den mörka vägen, men Abel Kamul följer dem i hög hastighet. När han ser att Kuons nyfikenhet fortfarande vinner fram även i denna situation, märker han att hon fortfarande bär tabletten så han säger åt henne att bli av med den; men de skyndar sig upp till vägen ut eftersom platsen tycktes kollapsa. Och så når de utsidan.

Väl utanför den mörka korridoren stannar Abh-Kamu plötsligt och knäböjer som om den väntar på ett nytt kommando. Haku säger att maskinen har följt dem eftersom Kuon har kontrollpanelen och tar den så att hon skulle bli dödad, men Kuon försöker dra den ur sitt grepp och kräver att hålla den lite längre. Och de aktiverar av misstag ett nödläge, Abh-Kamu talar och ber om kommando. Förvånad ber Kuon att få trycka på en plötslig knapp på panelen; Oshtor försöker varna henne, men hennes nyfikenhet får Kuon att trycka på knappen igen, och Abh-Kamu går in i nödläge och slår runt.

Avu Kamuu 2.jpg

Oshtor stirrar på Kuon för vad Kuon har släppt lös, hon ber bara om ursäkt och antyder att hon inte kunde motstå för nyfikenhet; Oshtor säger att de borde stoppa det just nu, men Kuon ber honom att inte förstöra det eftersom hon skulle vara den som ska ”straffas”. Oshtor bestämmer sig för att använda ett avstängningskommando men den här planen slår tillbaka nu när han inte har någon aning om hur han ska befalla den, så han förlitar sig på att vänta på att maskinen ska ta slut på bränsle men sedan kommer han ihåg att dessa maskiner fungerar i dagar utan att tanka. När han letar efter ett sätt att stoppa det, kommer Fumirul, Saraana och Uruuru för att hjälpa dem eftersom båda tog för lång tid att komma tillbaka; Så de försökte stoppa Abh-Kamu utan att förstöra den men de lyckades inte men de fick sakta ner den.

Avu Kamuu rampage.jpg

Oshtor märker att Kuon pillar med surfplattan igen; hon försöker trycka på en knapp så att den skulle stoppa Abh-Kamu, men hon gjorde saken värre när maskinen går in i fullt utplåningsläge . När Oshtor inser situationen, stirrar han på Abh-Kamu i skräck när han är på väg att rasa och han är på väg att säga åt Kuon och de andra att springa; men Benawi och Kurou kommer för att hjälpa till när de kräver en förklaring från Kuon genom att låsa upp Abh-Kamu de förseglade för många år sedan, det finns ingen tid för diskussion när de försöker stoppa det.

Abh-Kamu går berserk

Även med deras hjälp verkar situationen fortfarande svår; Oshtor tittar sedan på surfplattan, även om han inte vet hur det fungerar ger han det ett försök, han trycker på en knapp i mitten av panelen som verkade göra susen men det blev ännu värre när Abh-Kamu kommer in full are annihilation mode; Oshtor blir desperat när Bewari och Kurou kommer att undra hur maskinen beter sig som om de skulle få order, så han tittar ursinnigt på panelen och trycker på en annan knapp i hopp om att det ska avsluta katastrofen och till slut kommer en röst som säger: Nödavstängningskommandot accepterat. Hans lättnader tar snabbt slut när den ber om lösenord via rösten.

Avu Kamuu rampage 3.jpg

Han ger desperat olika kommandon, alla felaktiga; och Abh-Kamu kommer nära honom. Alla kommer tillbaka när Abh-Kamu står framför honom och de skriker åt honom att springa medan han tänker efter lösenordet; och Oshtor räknar ut lösenordet så han säger det: LÖSENORD till terminalen och Abh-Kamu stängs äntligen av.

Abh-Kamu stänger av på Oshtors befallning

Alla är förvånade över hur han stoppade det med ett ord, till och med Kuon springer mot honom för att han skulle lära henne lösenordet; men han gör det inte och säger att det skulle vanära dem som styrde landet. Kuon verkar fortfarande nyfiken, men han lyckades övertyga henne att inte bända längre.

Några dagar efter ankomsten till Tuskur insåg Oshtor att han känner sig mer bekväm i Tuskur. Kuon och Fumirul kommer till hans rum; Kuon bär några klädbyten åt honom medan Fumirul en kanna vatten. Kuon ler mot honom när han redan förberedde sig för dagen. När tvillingarna och Kuon pratar lite, somnar Fumirul när hon står, Oshtor fångar henne innan hon faller till marken och slutar med att hålla henne i en omfamning, vilket återigen orsakar en besvärlig situation; tvillingarna kommenterar något olämpligt så Kuon ”avundsjuka” ler och hennes svans ormar runt hans huvud. Kamyu och Aruuru tittar på dem när de står framför och kommenterar hur denna händelse mellan Haku och Kuon väcker minnen, så Kuon släpper honom på en gång.

Efter frukost märker Oshtor att palatset har blivit hektiskt än vanligt; Kuon förklarar att Lady Ulthury kommer på besök när hon kommer till hans rum med lite te och snacks, så även Kamyu, Aruuru och Fumirul förenar sig; hon berättar för honom att Ulthury är en av hennes mödrar, Oruyankuru från  Onkamiyamukai och centrumledare för tillbedjan för Uitsualnemetia. Han kommer att undra om Ulthury vet något om huvudnyckeln. Både Kamyu och Aruuru bjuder in honom att komma för att ha lite kul medan han stannar i Tuskur tills vidare, men Kuon säger att han ska följa med till ruinerna igen.

Ulthury anländer till rummet, alla flickor hälsar Ulthury för hennes besök så Oshtor inser att hon är översteprästinnan. Efter några ögonblick presenterar Ulthury sig för Oshtor, så Saraana och Uruuru gör sig redo att slåss mot Ulthury som om hon vore en fiende; Han beordrar dem att ställa sig och ber översteprästen om ursäkt för så obekvämt för tvillingarna; Ulthury ler mot honom och säger att du inte ska oroa dig och hon avslöjar honom att hon känner till hans hemliga identitet och är därför medveten om att han är en Onkamiyamukai och att hans nuvarande utseende inte är hans eget. Oshtor tittar på Kuon om hon sa något till henne men hon bara skakar på huvudet.

Ulthury är medveten om varför Oshtor är här i Tuskur och sanningen om tatarerna kan hon inte nämna om saken här; Oshtor berättar för henne orsaken till att hitta nyckeln och därmed kommer Ulthury att tillåta honom att komma till hennes hemland Onkamiyamukai eftersom det är han för att vara en människa. De bestämmer sig för att åka nästa morgon.

Väg till Onkamiyamukai

När de reser till Onkamiyamukai med vagn, undrar Oshtor varför de tillåter en utländsk befälhavare att komma till ett heligt land som till och med kungligheter är förbjudna att utan tillstånd även efter att Yamato försökte invadera; Kuon frågar honom om han är okej, Oshtor tackar Kuon för att han var hans guide i Tuskur eftersom han skulle gå vilse utan henne, så han märker att Kuon viftar på svansen av upphetsning. Han märker att Ulthury tittar på dem med ett leende och berättar för honom att hans väg länge har förutspåtts och säger att ingen skada kommer att hända honom när han väl anländer. Kuon och Fumirul varnar honom för att han måste undvika all misshandel mot människors tro när de kommer till Onkamiyamukai där religionen är viktigast.

Onkamiyamukai.jpg

Väl framme märker Oshtor att ett stort antal människor kommer till det stora templet och till och med det finns en löjlig kö för att komma in, så han säger att han väntar imorgon men Kuon skrattar och går och pratar med vakterna. Han lägger märke till vaktens bleka uttryck och springer panikslagen tillbaka till baracken. Sålunda ekar trummor över området och människorna gör plats för dem att passera, till stor förvirring; och de direkt till det stora templet.

Onkamiyamukais stora tempel

Ulthury leder vägen och de kommer framför en stor byggnad där Haku säger sig vara den innersta helgedomen men Kuon rättar honom att detta är hela stycket är en helgedom för att dyrka Onkami och byggnaden är där Oruyankuru bor. Oshtor undrar lite varför det här landet är känt som ”landet där gud sover” och undrar om det är här huvudnyckeln är; plötsligt slår en huvudvärk honom och säger att hans Akuruka resonerar till en annan Akurutukura här men inser att denna resonans är annorlunda, när han tittar på shiren märker han att något kräver honom och undrar varför. Kuon röster knäpper honom tillbaka till verkligheten och hon frågar honom om hans välmående medan hon kikar på hans ansikte.

När vi går vidare in i ruinernas djup, lägger Oshtor märke till ett altare; därför är Kuon förvånad över att det till och med finns en passage förbi denna plats. Ulthury berättar för honom att personen som ringer honom väntar precis framåt, när de går ännu längre; Haku lägger märke till manusen på väggarna och försöker komma ihåg att ha sett dem tidigare, men sedan kommer de fram till porten och en gång till resonerar Akuruka när han går in förbi porten.

Humans ruins.jpg

När de fortsätter; Oshtor, Kuon, Saraana, Uruuru och Fumirul stirrar på nöjen på ruinerna av en civilisation som en gång styrde jorden, en hel stad i ruiner utan liv. Oshtor i chock konstaterar att mänskligheten verkligen har dött ut och märker att Kuon beter sig ganska konstigt efter att han inte hört honom eller varit intresserad av dessa ruiner. Tvillingarna drar hans ärm och säger åt honom att vara försiktig, eftersom många tatari är närvarande men Ulthury försäkrar honom att nu oroa sig eftersom de inte kommer att attackera eftersom de är på en hemlig plats. Tvillingarna ger en melodi som tatari lämnar på en gång så Ulthury, Fumirul och till och med Kuon berömmer en sådan sång, Saraana och Uruuru berättar att området har renats när tatari faller tillbaka.

Uitsualnemetias helgedom

Utsualnemetias helgedom

Ulthury säger sig komma till sin destination när de ser en helgedom i mitten av en enorm krater, tvillingarna informerar honom om att det han söker finns där borta. Oshtor är förvånad över storleken på sälen runt området eftersom han bara hört talas om legenden. Plötsligt rusar Kuon till helgedomen som om hon anade någon, Oshtor försöker stoppa henne men vänder blicken mot Ulthury för att leta efter svar, men en mystisk röst frågar honom om Oshtor är säker på detta i sitt huvud och lämnar därmed bedövad i förvirring. Ulthury förklarar för honom att hon pratar genom telepati och säger åt honom att gå efter det han söker, men han kommer att finna sina förhoppningar krossade. Fast besluten att fortsätta sin resa rusar Oshtor till Kuon när Ulthury stannar kvar nu när någon annan kommer att vägleda honom, någon högre än Oruyankuru.

Eruruu och Kuon, mor och dotter, återförenades

När Oshtor och Kuon står framför helgedomens trappa, tänds ljusen och dörrarna öppnas när någon kliver fram från dörröppningen. Deras entré åtföljs av den tydliga ringningen av en klocka. En kvinna välkomnar dem och presenterar sig som den som skyddar platsen, Eruruu . Haku presenterar sig som Oshtor, men Eruruu är medveten om hans sanna namn och anledningen till att han kom när hon förklarar denna plats är spärrad för alla utom de som har rätt att vara här. Precis när han skulle fortsätta sina frågor, kliver Kuon hejdande fram med darrande ben. Oshtor försöker prata med Kuon men hon skriker och hoppar in i Eruruus famn och avslöjar att hon är Kuons mamma. Både Kuon och Eruruu delar en sentimental återförening efter många år när hon snyftar som ett barn för sin kära mamma.

Eruruu ser tillbaka på Haku och guidar honom in i helgedomen medan mästaren på denna plats väntar.

Möte med Hakuowlo – Sanningen bakom förbannelsen över mänskligheten

Eruruu leder dem till ett stort trärum inuti. I slutet av rummet skymmer gardiner sikten och bakom dem ser Oshtor någons siluett. Onkami _välkomnar honom när han regisserar Oshtor som Utawarerumono. Oshtor är förvånad över att träffa honom när han känner rösten genljuda i hans själ och han är tveksam så tror att gudar faktiskt vandrar på jorden, så förvånad över att Onkami pratar med honom med hans riktiga namn som Haku. Onkami uppger att Oshtor vill återupprätta sitt folk, han fick sin sympati, men han fruktar att denna önskan inte kan tillgodoses då tatarerna döms att vandra i evighet och även om Oshtor får nyckeln kommer det bara att leda till en väg av förtvivlan . Oshtor svarar att ”även om vi inte vet vägen betyder det inte att vi aldrig kommer att göra det”, vilket indikerar att svaret kommer att hittas oavsett hur många år det kommer att ta.

Onkamin erkänner honom och berättar sanningen bakom tatari. Människorna hade teknologin till stora saker men blev ondskefulla, när de väl förbrukade alla naturresurser, tvingades människor att leva under jorden eftersom atmosfären blev giftig för människor; med tiden blev deras kroppar svagare och blev förtvivlade när de letade efter att göra sina kroppar starkare för att överleva och därmed ledde dem till att missbruka livet självt genom att skapa ”demimänniskor” som slavar och marsvin för experiment tills de hittade det.

Kuon och tvillingarna svarar att det var Uitsualnemetia som de hittade; en gud vars glädje är att höra människors önskemål och ge dem vad som helst, men guden var också en Nugwisomkami som ledde en till deras undergång. Eftersom Uitsualnemetia tillgodoser önskemål till folket måste ett pris motsvarande betalas som legenden säger. Detta är hur Onkamiyamukai slukades av Uitsualnemetia. Denna gudom har en dold illvilja när han ger önskningar.

Människornas pris för en odödlig kropp var intellekt och form. Onkami säger att om önskan att återfå människor deras tidigare kropp och intellekt ska komma, måste ett dyrare pris betalas. Kuon förklarar för Oshtor att för den önskan är omöjlig eftersom Uitsualnemetia är förseglad och den önskan han vill göras kommer bara att göra saken värre.

Oshtor säger att han ska använda huvudnyckeln så att människor kan återställas utan mer uppoffringar, så Eruruu ger honom huvudnyckeln, något som liknar en metallring men större. Kuon avbryter Haku och säger att föremålet har dyrbara minnen för Eruruu, men hon säger att hon bär det i sitt hjärta nu.

Men innan hon tar emot huvudnyckeln kommer Ulthury när hon informerar om att någon annan utvald av ödet med rätt till huvudnyckeln kommer bakom henne. Således avslöjas denna gäst för att vara Woshis , både Haku och Kuon kommer larmade för att se honom, men blod ska inte delas på heliga grunder. Oshtor lägger märke till Woshis uniform från en avancerad era, så Woshis förklarar att han är medveten om sin hemliga identitet.

Woshis säger sig ha samma ansvar som Oshtor och ber därför om huvudnyckeln till Onkami, men gudomen vägrar att ge den till någon som bara kom att önska den. Woshis visar sig också vara en människa. Både Haku och Kuon är chockade och har svårt att tro det, men Woshis rensar sina tvivel när han avslöjar sin kunskap som både True Human Project och Iceman Project.

Woshis avslöjar vidare att människor var ute efter att förbättra sina kroppar när de blev svagare av livet under jorden; de bestämde sig för att vara en komplett art eftersom de letade efter olika sätt att göra det och på så sätt skapades True Human Project. Sedan hittade forskare en människa inuti en bur av is under okänd tid och blev en stråle av hopp, så True Human Project övergick till att vara Iceman Project. Fascinerade var vetenskapsmännen för att studera Icemans förmåga och kraft, ännu djupare hemlighet är ännu gömd; de studerade honom vidare även om det låg utanför deras räckhåll eller kontroll; genom att blanda in förbjuden kunskap försvann människor. Haku har ytterligare flashback för denna uppenbarelse; men han blev ytterligare chockad när Woshis avslöjar att ismannen är Uitsualnemetia som slukade mänskligheten.

Detta bevisar alltså Woshis anspråk på Mästarnyckeln eftersom han inte godkänner att Mikado överför det mänskliga arvet till Haku, eftersom Woshis nämner det högt och därmed avslöjar hans hemliga identitet. Woshis förklarar för Onkami att han också vill skapa fred för sitt slag och avslöja det förflutnas okända teknologi. Eftersom fientlighet är oundviklig deklarerar Onkami ett maktprov precis utanför den inre helgedomen så att vinnaren ska ha huvudnyckeln.

Battle of Master Key 1.jpg

När Oshtor, Kuon, Fumirul, Saraana och Ururuu är på väg att slåss mot Woshis undersåtar och Shichirya som hade tjänat Woshis från allra första början; Mikazuchi dyker upp på den översta trappan och tar med sig förstärkningar för att hjälpa Oshtor; Anju kommer ledande Munechika, Atuy, Jachdwalt, Rulutieh, Nekone, Kiwru, Nosuri och Ougi för att rädda honom. Anju kräver förklaringar för senare när hon kommer för att hjälpa honom och avslöjar att Mikazuchi bara förklarade att Oshtor är i fara så de kom till Tuskur; även om det är en personlig fråga för Oshtor. Anju sa att han skulle hjälpa honom när han stöttade henne med att återställa Yamatos tron. Mikazuchi förklarar för Oshtor i låg profil, att efter att han dukade av för sina sår i slaget om den kejserliga huvudstaden,

Battle of Master Key 2.jpg

Som Woshis vägrar att böja sig för Anju; de slåss mot Woshis yatanawarabes med fördelen på antal och makt, men striden blir svår efter att yatanawarabes reser sig två gånger vid döden. Oshtor, Mikazuchi och Munechika bekräftar att dessa varelser liknar Akuruka eftersom de känner att det är kraft och därmed upptäcker att Woshis är kapabel att skapa Akuruka, något som bara Mikado kan göra. Oshtor var på väg att använda Akurukas kraft men Kuon ber honom att inte göra det eftersom de fortfarande kan slåss och det kan inte Mikazuchi heller eftersom han fortfarande återhämtar sig från sina sår. Woshis använder denna möjlighet att åka direkt till Eruruuoch kräver Master Key, den senare tillåter detta och det gör Onkami också. Även om Oshtor och de andra märker att han flyr från förseglingshallen, kan de göra så lite eftersom yatanawaraben håller dem sysselsatta. De besegrar så småningom yatanawaraben, och de förklarar alla att så länge Woshis är fri kommer Yamato att vara i stor fara nu när han har planerat från första början.

Uitsualnemetias mask

Eruruu ger Uitsualnemetias mask till Oshtor

Innan de går för att stoppa Woshis, ger Eruuru Oshtor en Akuruka-mask, som var Hakuowlos tidigare mask, och berättar för honom att hon blev tillsagd att ge honom den. Oshtor (känner igen masken när han tittade på den när han hackade data), Kuon, Anju och de andra är förvånade över att se en Akuruka gömd i helgedomen. De kommenterar att det liknar Oshtors men formen och materialet verkade som om det var tillverkat i ben. Eruuru säger till Oshtor att han först kommer att se det som en lyckobringare, men han måste bestämma sig för hur han ska använda den och det kan komma en tid då det är oundvikligt.

Rulutieh, Nosuri, Atuy, Jachdwalt och Munechika ger sin åsikt om Akuruka, till och med Anju sätter den på prov när hon bär den för att kolla hur den känns men ingenting händer när Kuon stirrar på henne och Munechika tjatar på Anju för en sådan handling. Oshtor lägger tillbaka Akuruka till den lila duken och håller den gömd i sin påse.

Confronting Woshisu.jpg

Konfronterar Woshis

När de springer genom ruinerna tillbaka till ytan, förväntade Oshtor och Kuon redan att Woshis flydde Tuskur. Ulthury bekräftar detta för gruppen och guidar dem till ett brett rum där en grind används av människorna. Nu medveten om att Woshis kan vara tillbaka i den kejserliga huvudstaden eftersom mausoleet har många forntida teknik och reliker, i det ögonblick han steg stäng enheten både rum och port aktiv. Oshtor förklarar för gruppen att artefakten är en nyckel som kan kontrollera mänsklighetens alla forntida reliker. Oshtor tror att de bara är fokuserade på faran och ännu viktigare vem Woshis verkligen är. Alla går genom porten, när de väl kommer till andra sidan bekräftar Saraana och Uruuru gruppen att de befinner sig i mausoleet under den kejserliga huvudstaden.

Confronting Woshisu 2.jpg

Alla utom Oshtor är förvånade över att porten kan transportera dem på stora avstånd, Woshis dyker upp från luften när han hälsar på dem. Oshtor, Mikazuchi och Munechika är medvetna om att det är något fel eftersom Woshis närvaro inte är närvarande, Oshtor visste redan att Woshis för närvarande bara är ett hologram när Anju attackerar efter att Woshis förolämpat demi-människors intellekt och avvisat hennes krav på Master Key, så fler av Woshis varelser kommer och attackerar gruppen. Efter striden beger sig gruppen ut för att hitta Woshis.

Under mausoleet.jpg

Gruppen stannar när de är förvånade över utsikten som om den inte fungerar av denna värld, eftersom de står ovanför skogen även om de är under den kejserliga huvudstaden eftersom himlen är synlig. Oshtor rusar fram och ignorerar de andras rop; och han anländer till trädgården, där de tre Yatanawarabe redo att slåss mot honom när de vaktar platsen, Oshtor drar sin bladfläkt när han kräver att få passera. Kuon, Anju och de andra kommer i tid för att hjälpa honom. Honoka anländer för att stoppa våldet när hon förklarar Yatanawarabe att dessa är Mikados hedrade gäster, Oshtor är lättad över att se henne frisk och säker, medan Anju rusar till henne i förvirring när Honoka varit frånvarande sedan försöket på hennes liv. Honoka ger en kram och den unge Mikado lugnar ner sig, så Honoka berättar bara att hon inte kan förklara allt eftersom det’ Det är inte hennes plats att göra det eftersom den tidigare Mikado väntar på dem, så detta förvånar alla utom Oshtor och Kuon eftersom de redan visste. Hon ber Oshtor att stoppa Woshis.

Vetenskapens frukter 2.jpg

De går vidare in i mausoleet och ser miljön förvandlas till mänsklig stad som visas på skärmen, alla utom Oshtor är förvånade över fordonen och de gamla strukturerna hos de människor som en gång styrde landet.

Vetenskapens frukter 3.jpg

De når kontrollrummet och bevittnar Mikadon i kapseln, som inte kan göra annat än att se scenariot, alla utom Oshtor, Kuon och Mikazuchi blir förvånade när de ser Mikadon vid liv. Anju är den som är mest chockad i tårar, hon kommer för att konfrontera Woshis som kommenterar att han ska vara den som ska leda världen och därmed överträffa Mikadon själv. Denna konfrontation blir till och med olycksbådande när Woshis avslöjar sig själv så att vara en Onvitaikayan och därmed förstfödd son till Mikado genom att beordra alla att knäböja framför honom och alla utom Oshtor, Kuon och Anju gör det.

Woshisu power 1.jpg

Woshis hävdar att Anju existens bara är för att styra folket, inget annat än en marionett för att hålla ordning och fred i landet eftersom hon är ett lockbete, mikado ber honom att sluta, men Woshis avslöjar att Anju är en kopia av den mänskliga dottern till Mikado som dog många år innan demi-människor någonsin existerade. Detta gör Anju frusen i chock och stum av förtvivlan efter att hon såg Mikados ögon som indikerar sanningen.

Woshisu power 2.jpg

Woshis erbjuder sin vägledning till Anju som hennes äldre bror, båda ger Yamato välstånd. Anju höjer svagt sin hand till honom; men Oshtor ingriper när han drar järnfläkten mot Woshis och förklarar att allt om Onvitaikayan, arv och ”rätt” inte spelar någon roll eftersom Anju kan ge välstånd till Yamato och därmed förklarar Oshtor att han föraktar Woshis när han riktar sin fan mot honom . Woshis börjar se varför Oshtor valdes till Mikados efterträdare, vilket förvirrar Anju när han nämner det. Woshis nämner Anju att hon efter all den tid hon tillbringade med honom inte har insett ”det” och Woshis var på väg att avslöja Oshtors hemliga identitet.

Woshisu power 3.jpg

Men Anju hade redan sina misstankar och avbryter Woshis avslöjande, hon är inte villig att lyssna på honom längre. Hon klamrar sig fast vid Oshtor i tårar.

Vetenskapens frukter 4.jpg

Woshis konstaterar att hennes val bara är naturligt nu när hon har förlorat allt annat. Hon kan bara hålla fast vid illusionen av Oshtor som hon en gång älskade. Oshtor förbereder sitt vapen mot Woshis, men den senare visar en del av sin ”gudomliga kraft” innan de sätter igång. Woshis håller en gren han bröt av från trädgården och använder sin kraft av Onvitaikayan, grenen blommar med blommor som knoppar och sväller till fylliga, läckra frukter. Alla är förvånade över detta, Woshis är nu på väg att visa sin fulla potential genom att befria tatari från Uitsualnemetias förbannelse. Mikadon ber honom att sluta eftersom Woshis inte kan ärva arvet från Onvitaikayan men han kan ha alla reliker från det förflutna. Detta upprör Woshis när han nämner Mikados förflutna, som Mikadon erkänner sina misstag och att förstöra tatari, hans tidigare liv som människa vid sidan av hans sort, skulle göra att allt hopp om att återta sitt förflutna förloras. Woshis kräver argt att få veta varför Mikadon valde Oshtor över honom, och tror att han är överlägsen Oshtor i både intellekt och övertygelse. När Mikadon inte svarar på hans önskan fortsätter Woshis att döda alla tatarer som är förseglade.

Vetenskapens frukter 5.jpg

Oshtor kommer för att stoppa honom när hans bror ber om att göra det, men de tre Yatanawarabe blockerar hans väg. Woshis beordrar datorn att döda alla tatarier när den avslutade analysen av målet. Datorn fullföljer dock inte ordern eftersom det indikerar att Woshis saknar administratörsrättigheter. Woshis kräver förgäves att slutföra beställningen och kräver sedan anledningen till att han avvisade sin beställning, så datorn avslöjar att Woshis är en klon av Mikado, vilket bekräftas som både skannat med 99,99% och Mikados bekräftelse, till Woshis’s skräck när han plötsligt blir slapp som en livlös docka.

Tatari svärmar huvudstaden

Detta är anledningen till att Mikadon inte ville att Woshis skulle vara mänsklighetens sista hopp eftersom han aldrig föddes på naturlig väg. Anju frågar Oshtor vad han ska göra härnäst, men katastrofen kommer när datorn larmar att tatarerna agiterar och ökar i massa, så den bad om att återaktivera barriären. Oshtor kräver till Woshis att sätta upp barriären, men den senare svarar inte eftersom han är trasig och hans tjänare bara står stilla. I denna takt kommer Tatari att bryta sig in i staden.

Oshtor försöker få huvudnyckeln från Woshis, men Yatanawarabe blockerar hans väg. Shichirya tar nyckeln från Woshis efter att ha slagit honom när hon frågar tjänarna att om deras lojalitet ens är verklig eller bara ett kommando inplanterat i dem. Hon försöker nu göra något av egen fri vilja. De tre Yatanawarabe spetsar henne med sina blad, och därmed faller huvudnyckeln i golvet, inom räckhåll för Oshtor. Han ger kommandot att återaktivera barriären, men det kan inte göras eftersom buren har fått allvarliga skador och på så sätt bryter tatarerna genom staden och förtär alla människor i deras väg. Alla och till och med soldaterna slukas.

Alla ser förskräckt på när Tatari förtär den kejserliga huvudstaden. Oshtor beordrar skadeprojicering om Tatari inte kontrolleras. Tatari kommer så småningom att ödelägga hela Yamato när de förtär alla levande varelser. Katastrof är oundviklig eftersom de inte kan fånga dem eller döda dem, men Haku minns att Mito sa till honom att det enda sättet att döda dem alla är att använda Amaterasu. Han frågar sin bror om det fortfarande fungerar, så han bekräftar det. Utan något annat val är båda överens om att använda den. Oshtor accepterar att bära bördan genom att vara den som förstörde huvudstaden. Anju är förvirrad över att höra detta så hon frågar dem vad de pratar om. Mikadon tar på sig skulden eftersom han inte kunde släppa det förflutna och inte förstod Woshis känslor, så katastrofen släpptes lös för de människor han älskade.

Amaterasu

Oshtor använder huvudnyckeln för att öppna anslutningen till Amaterasu, så Kuon är förvånad över att höra det eftersom Amaterasu är känt som det renande ljuset i Tuskur. Med bekräftad anslutning dyker Amaterasu upp på skärmen och alla utom Oshtor och Mito blir förvånade när de ser satelliten och den yttre rymden som är okända för dem. Han beordrar att inaktivera väderkontrollläget och aktivera partikeloscillationsvågssändaren.

Amaterasu redo att skjuta

Kuon frågar Oshtor om han är säker på detta val, han bekräftar det att det inte finns något annat sätt att stoppa denna olycka, att släppa lös en konstgjord sol på tatarierna. Alla är chockade över hans förklaring om makten Amaterasu och vad som kommer att hända med huvudstaden, men det finns inget annat sätt eftersom tatari kommer att spridas utanför den kejserliga huvudstaden. Oshtor ger kommandot att aktivera partikeloscillationsvågsändaren, så hans kommando accepteras, Mito berömmer honom som den sista att bära mänsklighetens namn. Oshtor ger målkoordinaten och ger full kraft till Amaterasu; datorn ger en varning om att efter att ha avfyrat med full effekt, kommer Amaterasus övriga alla funktioner att stängas av för säkerhetsåtgärder, vilket kommer att orsaka en aldrig sinande vinter i alla drabbade områden, tills Amaterasu startas om.

Kuon tittar oroligt på honom, chockad över att han kommer att stanna medan de kommer i säkerhet. Eftersom Oshtor var på väg att säga åt dem att gå, kommer Anju inte att tillåta honom att stanna när hon håller hans ärm. Mito säger till Oshtor, Kuon och Anju att han kommer att stanna kvar och ge kommandot till Amaterasu när datorn bekräftar hans tillstånd att utlösa brandkommandot och utan huvudnyckeln. Anjus ansikte bleknar av Mikados ord och klamrar sig desperat fast vid livkapseln när hon ber honom att komma också; men Mikado säger till Anju att han inte kan lämna livkapseln och till och med han kan lämna, han behöver inte längre leva, så han ber henne att ge honom den lilla tid han har kvar för att skydda henne; detta är hans första och sista begäran till henne. Anju skrynklas till marken i tårar, Mito ber Oshtor att skydda Anju när de tar ledigt till en port där den kan få dem utanför den kejserliga staden på ett ögonblick. Således ger Mikado sitt sista kommando som kejsare till Mikazuchi och Munechika för att skydda Anju. Anju kämpar rasande när både Munechika och Mikazuchi försöker bära henne, men Mikado påminner Anju om hennes roll som den nya Mikado från Yamato och ber henne att le åt honom en sista gång, så tvingar hon sig själv ett leende medan hon torkar bort sina tårar. Sålunda går alla till utgången, Oshtor stannar kvar och säger åt Kuon att fortsätta eftersom han kommer att följa dem inom kort. Haku tänker på all den tid han tillbringade med sin bror, han ger Mito skjutbemyndigande och därmed tar Haku ett sista farväl till sin bror. Honoka dyker upp och ler mot honom när hon stannar hos Mikadon. Således ger Mikado sitt sista kommando som kejsare till Mikazuchi och Munechika för att skydda Anju. Anju kämpar rasande när både Munechika och Mikazuchi försöker bära henne, men Mikado påminner Anju om hennes roll som den nya Mikado från Yamato och ber henne att le åt honom en sista gång, så tvingar hon sig själv ett leende medan hon torkar bort sina tårar. Sålunda går alla till utgången, Oshtor stannar kvar och säger åt Kuon att fortsätta eftersom han kommer att följa dem inom kort. Haku tänker på all den tid han tillbringade med sin bror, han ger Mito skjutbemyndigande och därmed tar Haku ett sista farväl till sin bror. Honoka dyker upp och ler mot honom när hon stannar hos Mikadon. Således ger Mikado sitt sista kommando som kejsare till Mikazuchi och Munechika för att skydda Anju. Anju kämpar rasande när både Munechika och Mikazuchi försöker bära henne, men Mikado påminner Anju om hennes roll som den nya Mikado från Yamato och ber henne att le åt honom en sista gång, så tvingar hon sig själv ett leende medan hon torkar bort sina tårar. Sålunda går alla till utgången, Oshtor stannar kvar och säger åt Kuon att fortsätta eftersom han kommer att följa dem inom kort. Haku tänker på all den tid han tillbringade med sin bror, han ger Mito skjutbemyndigande och därmed tar Haku ett sista farväl till sin bror. Honoka dyker upp och ler mot honom när hon stannar hos Mikadon. men Mikado påminner Anju om hennes roll som den nya Mikado från Yamato och ber henne att le åt honom en sista gång, så hon tvingar sig själv ett leende när hon torkar bort sina tårar. Sålunda går alla till utgången, Oshtor stannar kvar och säger åt Kuon att fortsätta eftersom han kommer att följa dem inom kort. Haku tänker på all den tid han tillbringade med sin bror, han ger Mito skjutbemyndigande och därmed tar Haku ett sista farväl till sin bror. Honoka dyker upp och ler mot honom när hon stannar hos Mikadon. men Mikado påminner Anju om hennes roll som den nya Mikado från Yamato och ber henne att le åt honom en sista gång, så hon tvingar sig själv ett leende när hon torkar bort sina tårar. Sålunda går alla till utgången, Oshtor stannar kvar och säger åt Kuon att fortsätta eftersom han kommer att följa dem inom kort. Haku tänker på all den tid han tillbringade med sin bror, han ger Mito skjutbemyndigande och därmed tar Haku ett sista farväl till sin bror. Honoka dyker upp och ler mot honom när hon stannar hos Mikadon.

Kuon uppmanar honom att skynda sig medan de väntar på honom vid porten. När de går in i porten bryter Anju sig loss från Munechikas grepp och suger in i porten men Oshtor lyckas ta tag i den kämpande Anju och hoppa in i porten med henne när porten börjar destabiliseras.

Den kommande vintern

Amaterasu skjuter mot tatari inne i huvudstaden

Alla kunde passera genom porten, men Oshtor är osäker på var de är eftersom de kan vara var som helst. Anju, fortfarande traumatiserad för det som hände, frågar var hennes far är men ingen svarar; Anju rusar till väggarna på jakt efter en utgång. En del av väggen börjar förskjutas; som om hon svarade på Anjus närvaro trycker hon upp dörren och rusar ut ur rummet. Förskräckta rusar de alla efter henne. De kommer så småningom ut ur ruinerna där de står på toppen av Onvitaikayan-tornet; bara han ser sig omkring för att ta reda på var de är, ett bländande ljus blinkar över himlen när ett ljusspjut faller från himlen och en stötvåg krusar genom luften i horisonten, bekräftar de att under ljuset både Imperial City och alla andra där inne finns döda. Anju är förskräckt när hon gråter för sin fars död, tårarna rinner fritt nerför hennes ansikte, inte längre att bry sig om att hålla tillbaka dem; Anju håller fast vid Munechika och snyftar öppet. Ingen vet hur man tröstar henne, allt de kan göra är att stå tysta. Natten faller och Kuon leder alla att slå upp ett läger; utmattad av sitt snyftande verkar Anju ha slitit ut sig. Hon vilar nu slappt mot Munechika och sover snabbt.

Kujuuri ruin tower.jpg

Kuon leder lägret; Ougi och Jachdwalt tar hand om veden; Mikazuchi och tvillingarna får plikt att hålla vakt; Kiwru, Nosuri och Atuy ansvarar för att hitta mat; Munechika tar hand om Anju; Kuon, Nekone, Rulutieh och Fumirul lagar mat; Kuon anklagar Oshtor för att hitta lite vatten vid en närliggande flod med lite hjälp från Kokopo. När han går tillbaka till lägret med lite vatten, ser Oshtor på tornet när han märker det. Med middagen klar; alla börjar äta på festen, men Oshtor märker att Anju förblir tyst och inte rör vid hennes mat; Kuon insisterar på att hon ska äta lite medan hon ger henne några amamunii, så småningom övertygar Oshtor henne att äta, Anju njuter av det även om tårarna kommer när hon fortsätter. Alla festar runt eldlägret.

Saraana och Uruuru 1.jpg

Oshtor vaknar av att han inte lyckas somna om, så han ger sig ut ur tältet tyst som alla andra i tältet. Oshtor når så småningom ruinerna när han går in; när han går genom ruinerna börjar huvudnyckeln att svagt glöda bara för att inte visa honom vägen mer sedan anläggningen förlorade sina funktioner för länge sedan. han står vid portens rum när han känner ett hål i bröstet och känner sig tom inuti. Han hör en sång och följer den när den leder till toppen av tornet, han ser Saraana och Uruuru sjunga en varm och fridfull sång som sjunker in i hjärtat, färgad av sorg. Tvillingarna stannar när de märker honom och frågar honom om de får fortsätta att hylla både Mito och deras mamma Honoka så att de får vila i frid.

Saraana och Uruuru 2.jpg

De konstaterar att detta är deras öde som Kamunagi av kedjor för att försegla de maktvarelser som hotar Yamato, så en av dem kommer att ärva både vilja och minnen av översteprästinnan och den andra kommer att bära liv åt den andra generationen, så är deras cykel av reinkarnation; men omständigheterna förändrades när de nu tjänar Haku som Mito hoppas kunna bryta cirkeln som den var så att de nu kommer att tjäna med lycka i sina hjärtan.

Oshtor inser att de är de som sköter världens historia och förstår därför varför de är så hängivna honom. Så Oshtor låter dem vara som återgången till att sjunga.

Haku och Kuon – dolda känslor

När Haku går genom ruinerna dyker Kuon upp bakom honom då hon inte kan sova heller, hon ler och frågar om hon får stanna hos honom ett tag så han tillåter henne. Hon ger honom ett litet leende och säger att det här stället nu är nostalgiskt, hennes ord fångar hans uppmärksamhet och frågar Kuon om hon känner till denna ruin. Kuon är tveksam i några sekunder och talar med en konstig beslutsamhet i rösten när hon ber honom följa efter eftersom hon vill visa honom något.

Hon leder honom mot ruinens utsida. En del av väggen är smulad, och han ser ett rep hänga ner från ett hål, Kuon hoppar på repet och börjar smidigt ta sig uppåt, Haku följer efter henne och hittar en spricka som är tillräckligt stor för att en person ska kunna klämma sig igenom. Han märker att hon känner vägen ganska väl. På andra sidan hittar han en hall i ett djupt mörker så Master Key lyser, Kuon undrar över ljuset så Haku tar ut Master Key, Kuon konstaterar att det finns stilleben i ruinen. De två tar sig fram i korridoren och i slutet hittar de en vägg, Kuon lade sin hand vid identifieringsanordningen; medan hon kämpar för att få det att fungera håller Haku huvudnyckeln och dörren öppnas. Kuon verkade säga något annat, men Haku går in.

Hakus kapsel

De hittar ett litet rum, där de hittar en kapsel. Haku känner igen den och går närmare den, Kuon säger till honom att det var här allt började. Hennes ögon mjuknar när hon för handen över, blicken någonstans långt borta. Kuon avslöjar Haku att det var här han sov, Haku ser den personliga informationen men allt han får är ett felmeddelande på den blå skärmen, så det förklarar att systemet skadades under olyckan så hans bror kunde inte hitta honom.

Kujuuri Ruins Tower.jpg

Kuon börjar tala; Ända sedan hon var barn älskade Kuon att utforska nya länder och nya saker. Så när hon växte upp; Kuon gav vilken ursäkt som helst så att hon kan utforska utanför horisonten, sedan hörde hon Yamatos land och korsade havet själv utan att berätta för någon i sin familj. Allt i Yamato var så nytt och spännande. Till den allra första byn kom hon, som alltid bad Kuon om forntida ruiner i närheten. Det var så hon lärde sig om denna plats.

Kuon upptäcker Haku 1.jpg

När Kuon först kom till denna ruin, tänkte hon inte hitta något alltför spännande. Platsen söktes uppifrån och ner, ändå hade hon en känsla. Redan nu är hon inte säker på om det var av instinkt eller om något försökte vägleda henne. Av en slump hittade Kuon en lucka som hon kunde passa igenom, hon visste att hon var den första som gick in när hon väl satt sin fot inuti. Kuon blev ytterligare chockad när hon såg taket glöda av svagt ljus, som stjärnljus som lyser på en mörk himmel; denna plats hade fortfarande lite liv kvar i sig. Kuon rycktes med när hon sökte igenom platsen, hennes finger strök mot något och dörren öppnades när det kom ut en ström av kall luft. När hon stod där och försökte reda ut vad som hade hänt började locket öppnas.

Kuon upptäcker Haku

Kuon stirrar på Hakus ögon medan hon fortsätter. Hon avslöjar att det var ögonblicket hon hittade honom sova där inne. Hon kunde berätta omedelbart; form som en person, men inte riktigt samma som hon hörde från myterna. Hon visste att Haku utan tvekan är en av Utawarerumono, en legendarisk Onvitaikayan. Hon ville alltid träffa en, så mycket att hon ville fråga om legenderna var sanna och typ av liv de levde, allt. När den här personen vaknar, hoppades hon att han skulle svara på alla hennes frågor men han vaknade aldrig eftersom hans kropp var så kall och svag. Så det var därför hon tog honom till sitt tält och skötte honom till sin hälsa, hon var så glad när hon tog hand om honom när hennes hjärta hoppade varje gång hon tittade på honom, hon glömde aldrig hur det kändes.

Men all hennes glädje förändrades till att ångra på ett ögonblick; Haku var riktigt svag då, han kunde inte överleva på egen hand. Vad mer Kuon fann honom helt ensam nu, hon tror att det kan vara det grymmaste hon någonsin gjort mot någon att väcka honom. Hennes röster sjunker, en ton av elände smyger sig in.

Haku avslöjar för Kuon att han kände sig övergiven eftersom ingen visste om honom eller hans förflutna. Men han var aldrig ensam på grund av henne; de gick tillsammans, de skrattar tillsammans, slogs tillsammans, han fick återförenas med sin sedan länge förlorade bror till slut. Han hade henne bredvid sig. Han tackar henne, han är här för att hon hittade honom. Kuon är glad att höra hur han tänkte på det när tårarna skiner i Kuons ögon.

Kuon och Haku i ett romantiskt ögonblick

Kuon lutar sitt huvud mot hans bröst, som för att dölja sitt ansikte för honom och frågar Haku om hon får stanna så här ett tag till. Allt Haku kan tänka på är hur viktigt det här känns för honom, här och nu. Och han berättar om något viktigt han glömt eller kommit ihåg något. Kuon frågar men istället för att svara, slår Haku armarna om henne, Kuon höjer förvånad på huvudet. Förvirring finns i Kuons ögon när Haku märker och ser sin egen reflektion i samma ögon; närmare och närmare, hennes ögon på hans. Och de delar en kyss på läpparna.

Kuon och Haku kysser

Haku kan känna Kuon darra i sina armar, men spänningen lämnar sakta hennes kropp. Kuon lutar sig in i honom och han håller henne ännu hårdare som om han aldrig kommer att släppa henne eftersom han kan känna deras båda tankar springa ihop. Ingen kunde säga hur länge de tillbringade så här tillsammans. Så småningom slappnar han av armarna runt henne och ger henne lite utrymme; Haku berättar att han kom ihåg att han aldrig hade visat hur han kände för henne.

Oshtor vaknar nästa morgon i lägret; ser att alla är okej, speciellt Anju som mår bättre nu. Eftersom Kuon är närvarande framför honom kan han inte låta bli att tänka på henne när han ser henne.

Tillbaka vid Kujyuri – Evig vinter

Alla känner miljön mycket svalare än det var igår; Oshtor kommer för att förklara om Amaterasu och dess inverkan på landet. Med stjärnan i dvala kommer Yamato aldrig att veta våren igen och skörden kommer att bli karg, till och med havet kommer att frysa. Många kommer att dö av hunger och bitter kyla.

Oshtor förklarar att han kommer att väcka stjärnan för att undvika vintern, men det behövs en gammal anläggning för att kommunicera med den. Så han kommer med idén att åka tillbaka till Kujyuris huvudstad (tack vare Kuons konto) eftersom slottet är byggt ovanför gamla ruiner. Så han ber Rulutieh om hennes tillåtelse att be om hennes fars hjälp. Anju och alla kommer överens om att ta sig till Kujyuris slott på en gång medan Mikazuchi beger sig tillbaka till den kejserliga huvudstaden för att leta efter överlevande.

Gruppen anländer till Kujyuri. Väl framme i tronrummet hälsar Ozen gärna på dem och speciellt Shis som skyndar för att träffa honom. Efter att ha berättat nyheterna om de senaste händelserna i huvudstaden och den kommande vintern, mobiliserar Ozen sina trupper för att hjälpa den överlevande i den kejserliga huvudstaden med Shis som leder trupperna själv tillsammans med Yashma. Oshtor ber Ozen tillgång till ruinerna under slottet så att han kan förhindra den kommande olyckan.

Ozen guidar dem inom ruinerna och hittar en stor dörr som leder djupt längre, Ozen lämnar två vakter för att titta på dörren medan gruppen utforskar ruinerna.

Haku med Master Key.jpg

Oshtor och gruppen kommer till ett vidöppet rum. Därifrån går Oshtor till terminalen och med huvudnyckeln kan han återuppliva anläggningen. Med hans kommando kan datorn återaktivera den vilande Amaterasu, till allas lättnad. Anju frågar honom om den eviga vintern återställs Oshtor informerar om att det är så, men vintern kommer att pågå i 2 eller 3 månader eller till och med ett halvår innan allt är tillbaka till det normala.

2nd Battle for Master Key 2.jpg

Innan de återvänder till lord Ozen lägger Woshis tjänare, Yatanawarabe, (som har överlevt Amaterasus explosion) bakhåll för dem i efterfrågan på Master Key som deras herre kräver det, till allas stora förvåning. Även om Kuon, Anju och resten besegrade tjänarna kan man hugga Oshtor, men han är fortfarande vid liv när den krossade huvudnyckeln faller från Oshtors dräkter. Masternyckeln hindrade Oshtor från att få ett dödligt slag; tjänaren flyr med den krossade artefakten. Oshtor kan ha den återstående skärvan, nu värdelös.

Haku tröstas av Kuon efter att ha förlorat nyckeln som nu är både trasig och stulen. Han inser att alla hopp om att återupprätta mänskligheten är förlorade men att det också kan ha förhindrat en annan tragedi. Han säger att det är det bästa.

Uppvaknande av den första Akuruka

Det har gått flera dagar sedan de utforskade ruinerna. Alla förbereder sig för att åka med Oshtor som känner sig obekväm av okända anledningar och plötsligt ropar en mystisk röst honom när en ond smärta tränger igenom hans huvud. Alla känner en olycksbådande närvaro genom luften och han lägger märke till Kuon som om hon också hörde rösten innan hon blev blek när hon svimmar. Han kommer för att hålla henne i sina armar när han märker att hennes ansikte förvrängs av smärta, hon tappade helt medvetandet.

På Kuons rum frågar Oshtor Nekone och Fumirul om Kuons tillstånd som är osäkert om hon kommer att bli bra. Oshtor frågar misstänkt till Fumirul om det finns något annat som påverkar Kuon vilket kan vara hennes födelsemors sjukdom eftersom hon inte visade tecken på det sedan hon var väldigt ung. Det kan inte säga när hon kommer att återhämta sig. Oshtor berättar nyheten för sina kamrater. Senare kommer han för att ta hand om Kuon i Nekone och Fumiruls ställe; men än en gång kommer rösten som ropar efter honom när smärtan splittrar hans sinne.

Nästa dag hittar Oshtor Kuons hand som håller i hans dräkter, han bestämmer sig för att lämna Kuon bakom sig under Fumiruls vård när han är på väg att marschera till den kejserliga huvudstaden. Men Kujyuri-trupper anländer och ger dystra nyheter när Shis och Yashmah är under attack av okända varelser. Under Anjus kommando kommer han och hans följeslagare till deras hjälp.

Gruppen omgiven av Noroi

När de kommer till lägret hittar de Shis och hennes trupper som håller tillbaka varelserna. Oshtor och hans följeslagare angriper styggelserna; men Oshtor känner dem precis som tatarierna när de slaktade Yamatotrupper. Bland horden; Woshis tjänare dyker upp, mycket för Oshtor och allas förvirring eftersom de flesta av dem dödades, så de bekräftar det eftersom de också avslöjar att de får en ny form av sin herre så att de kunde locka ut Oshtor, vilket bekräftar Woshis överlevnad. Situationen blir svårare när de avslöjar att Woshis gav dessa människor sina önskningar och blev varelserna som de ser, återfödda som Noroi. Oshtor inser att detta scenario är precis som mänsklighetens fall.

Anju är arg över denna upprördhet och därmed börjar deras strid, Oshtor och resten anfaller Noroi hord; men tidvattnet vänder sig mot dem när tjänaren också förvandlas så att fler Noroi dyker upp när de omger Oshtor och hans följeslagare. Han bestämmer sig för att använda Akuruka trots allas ogillande eftersom hans överlevnad inte är någon garanti.

Oshtor anfaller på Yatanawarabe men även med enorm kraft står han ensam när de omger honom och spränger Akuruka. Oshtor undrar om detta är slutet på raden som alla är på väg att göra och det finns inget han kan göra. Plötsligt kommer två krigare för att hjälpa Shis och Yashmahs läger, de är Touka och Karulau, för att rädda de fångade Kujyuri-trupperna.

Tuskur förstärkningar

En armé av Abh-Kamu anklagar Noroi, så Kuon (som prinsessan av Tuskur) kommer för att hjälpa honom när hon kräver att Oshtor reser sig och inte svika hennes förväntningar. Anju får ett hånsamtal från prinsessan för att visa sin sanna styrka och sitt folk. Så hon reser sig som svar.

Prinsessan av Tuskur avslöjade för Anju

Prinsessan avslöjar att hon inte är någon annan än Kuon, till allas stora förvåning (förutom Oshtor) när Bewari, Kurou, Aruruu, Kamyu och Ulthury också kommer att gå med i striden tillsammans med Tuskur-armén som attackerar Noroi. Anju (för att undvika att bli sedd ner av Kuon) beordrar Yamatan-styrkorna att attackera eftersom de ska visa Yamatos sanna makt. Munechika tar tillbaka sin Akuruka och spränger Yatanawarabe och Noroi.

A wish undone 2.jpg

När striden fortsätter frågar Oshtor om hennes tillfrisknande och anledningen till Tuskur-armén i Yamato men Kuon säger sig lämna frågorna efter striden, en arg Anju kräver svar från Kuon om denna arroganta persona som prinsessan av Tuskur är hennes sanna natur. Kuon säger att det bara var en del av hennes roll. Oshtor och Kuon pratar om att han lämnar henne bakom sig men hon förstår och hon skulle ha gjort detsamma, men trots det ville hon följa med honom oavsett vad som hände. Så de återupptar striden.

Mikados minnen av Woshis födelse

När Yatanawarabe återgår till det normala, använder de den sista av sin kraft som en kamikazebomb för att döda alla i fältet. Oshtor skyddar alla från explosionen i sista sekund, till allas fasa. Oshtor får ett kopplat minne av sin bror Mito om Woshis födelse och beslut att födas upp till en normal person istället för att ge bördan av hans ambition att återupprätta mänskligheten, eftersom han älskade sin son så mycket efter att ha sett en av hans teckningar.

Oshtor vaknar och Anju klamrar sig fast vid honom i lättnad över att han lever. Alla tackar honom för att han skyddade dem från explosionen men ber honom att inte pressa sig själv för hårt; men detta glada ögonblick förstörs när en smärta träffar honom, som om något faller sönder. Genom att titta på tvillingarna bekräftas det att han är på sin gräns.

När Fumirul ropar efter Kuon, hittas hon distanserad från gruppen med ett chockat uttryck när hon sakta går mot honom och plötsligt faller hon till marken; Oshtor kommer och hans kall når henne när hon rör vid hans kind. Hon verkar äntligen vakna när hon frågar honom om han är okej. Oshtor säger det och det ger Kuon ett lättnadens leende. Kuon ger Oshtor en hand för att hjälpa honom att stå upp men hon tappar balansen och slutar med att dra ner henne till honom.

Benawi kommer för att träffa Anju när Mikado tackar dem för deras hjälp och undrar varför Tuskur armé i Yamato. En ” viss man av hög ställning ” sa till dem att något dåligt skulle komma, så de skickade ut armén snabbt. Båda generalerna bekräftar Oshtor att det var Iceman som skickade hjälp genom att ge honom en nick. Kuon förklarar Anju att denna olycka så småningom kommer att nå Tuskur också. Yamato och Tuskurs styrkor slår sig samman under Oshtors kommando framåt den kejserliga huvudstaden, där källan till denna katastrof är.

På natten, efter att ha delat en drink med Shis och Yashma i hans tält; Haku stirrar på hans hand när en liten mängd vit sand kommer ut och smulas sönder från hans hud. Således säger Haku att han kommer att ansluta sig till Oshtor snart nog eftersom detta kommer att vara hans sista strid utan att märka att Kuon tittar på honom utanför tältet, så hon blir medveten om hans tillstånd.

När de marscherar mot den kejserliga staden, berättar Uruuru och Saraana för dem att all denna konstiga känsla beror på miasma som kommer från den kejserliga staden, så att de blir sjuka om de andas för mycket av det. Oshtor märker att Kuon blir blek igen, men den senare påstår sig vara okej.

Första Akuruturuka

Kuon : ”Så snälla, lova mig. Lova mig att du inte kommer att slåss i frontlinjerna”.

Anju : ”Det här kommer ingenstans! Oshtor, du är degraderad till bakgardet! Är jag klar?”

Oshtor/Haku : ”…Som du befaller”. —Haku lovar att inte använda sin Akuruka

Imperial City post disaster.jpg

Oshtor och hans följeslagare når en kulle där de kan se titta ner i den kejserliga staden, Anju bevittnar i fasa hur både hennes folk och far har förstörts av Amaterasu; både Rulutieh och Atuy tröstar henne för förlusten. Oshtor bekräftar att alla Noroi kommer från den kejserliga staden.

Woshis’s Cocoon

Mikazuchi rapporterar att Lord Iwaraji, Genho, Soyankekur och några av personerna kunde evakuera, men det var innan Noroi dök upp. Mikazuchi är det som finns kvar av bakvakten under evakueringen. Sålunda avslöjas det att i mitten av kratern, vad det verkar som en kokong är det som orsakade människor att hamna i Noroi, ända sedan den dök upp.

Oshtor bekräftar att det är Woshis, med en Akuruturuka, men inte en vanlig utan den första som någonsin gjorts av Mikado. Tuskurs armé kommer att hantera Noroi medan den andra tar sig till Woshis.

Eftersom Oshtor övervägde att använda sin Akuruka en sista gång för att förstöra Woshis, även utan att de andra tre använde för att försegla den första, ber Kuon honom att lova att han inte kommer att utkämpa nästa strid eftersom hon säger att han redan nått sin gräns. på sin Akuruka eftersom han använde den för många gånger. Alla är chockade över att höra detta, så det bekräftas av hans uttryck. Alla är överens om att han inte ska slåss utan befalla trupperna från bakvakten, till och med Anju gav honom ordern att inte använda Akuruka.

När Anju gav kommandot att vaka över Oshtor till tvillingarna. De märkte att prästinnan saknades. Oshtor insåg att tvillingarna är på väg för att försegla Woshis själva.

Slaget mot den första Akuruturuka

Oshtor/Haku : ”Kuon, vad exakt…”Haku undrar över Kuons krafter.

Oshtor, hans följeslagare och Yamatos armé anländer till mitten av kratern precis i tid för att rädda Saraana och Uruuru efter ett misslyckat försök att försegla den första Akuruka.

Anländer till Woshis kokong

Kuon leder det första anfallet mot Akurukas kokong med hjälp av hennes dolda kraft, mycket till Oshtor och alla överraska av hennes styrka och snabbhet. Men hennes attacker har ingen effekt på kokongen. Det har bekräftats att hennes krafter liknar Akuruka men hon använder inte en mask, nästan som om hon är en.

Kuon aktiverar hennes krafter

Han inser att Akurukas röst, specifikt Woshis, inte ropade efter honom utan Kuon eftersom hon också lyssnade på rösten från början. Anju undrar varför Kuon höll denna makt (misstänkte också att hon tog det lugnt med henne). Munechika bekräftar att detta precis som masken som har en begränsning, eftersom man är beviljad så stor makt det också kommer med ett pris.

Första Akuruka influence.jpg

Woshis frågar sedan alla i området om deras önskemål. Oshtor varnar dem för att inte önska någonting eftersom de ska stänga sitt sinne för någonting; när önskan uppfylls måste ett pris betalas, precis som tatarierna. Men några soldater förvandlades redan till Noroi när de bad om önskemål.

Första Akuruka-striden set.jpg

Kuon ber Oshtor att få bort alla härifrån, även om truppernas hjärtan vacklar kommer de också att förvandlas. När Mikazuchi var på väg att attackera den första Akuruka, framkallas skuggan av Raikos Akuruturuka; Mikazuchi tar hand om skuggan medan de andra tar itu med Akurutukura. Tuskurs grupp delar ut Noroi när Oshtor beordrar Yamatan-armén att ansluta sig till Tuskurs styrka. När alla förbereder sig för att möta den första Akuruka, låter Anju honom slåss i frontlinjerna men förbjuder honom att använda sin Akuruka.

Munechika håller styrkan i schack

Woshis släpper lös ett kraftfält som håller gruppen borta, men Anju försöker attackera honom men blir avvisad. Så Munechika använder sin Akuruka för att skydda alla från kraftfältet. Men Woshis lyckas bryta igenom Munechikas mur. En annan sprängning kommer att innebära slutet för dem.

Haku använder Akuruka för sista gången.

Precis när Kuon var på väg att släppa lös sin kraft av Primal Origin, inser Oshtor att hon också kommer att tänja på sin gräns. Så han bryter sitt löfte när han använder sin Akuruka en sista gång för att rädda sin familj, även om det kostar hans liv. Hans förvandling chockerar mest för Kuon och Anju när han var på väg att ge sitt liv åt masken.

Den stora förseglingen

Kuon : ”Vänta…”.

Kuon : ”Vänta—”

Kuon : ”NEJ!” — Kuon ber Haku att sluta när han offrar sig själv för att rädda henne och alla genom att besegra Woshis.

Precis när han möter Woshis under inflytande av kejsarens första Akuruka, leder Kuon och Anju gruppen för att skydda honom från tatarerna och Noroi. När Oshtor lyckas skada Woshis kokong attackerar Kuon den med sin kraft. Äntligen kommer den första Akuruka ut.

Oshtor skyddar Kuon

Woshis har för avsikt att döda Kuon genom att använda en energisprängning, men Oshtor skyddar henne från det. Oshtors kropp skadades dock svårt, trots allas insisterande på att han skulle överlåta kampen till dem; som svar skriker han åt dem att stanna kvar när han kämpar mot Woshis ännu längre.

Akuruka på full kraft

Oshtor utnyttjar all kraften i masken genom att komma åt den primära ursprunget till dess kraft, till Nekone, Anju och Kuons fasa, så att Woshis kan besegras i ett enda slag. Hans tillstånd lyser som en döende stjärna som ger sitt sista ljus. Woshis attacker påverkar honom inte eftersom Oshtor går fram för att avsluta honom för gott. Oshtor berättar sedan för Woshis att båda är likadana, att Woshis var vad Haku kunde ha varit om han inte träffat sina kamrater. Hade de också träffats annorlunda hade de också kunnat vara vänner. Men just nu kan Oshtor bara ge honom fred och att nästa gång de träffas skulle de dela en drink tillsammans som vänner.

Hakus offer

Haku slår med all sin kraft den första Akuruka, kapabel att döda honom och den första Akurua-masken. I det ögonblicket bryts Oshtors mask och han tappar sin arm men lyckas döda Woshis. Till slut förhindrades den olycka som var på väg att upprepa Uitsualnemetias attack mot världen.

Haku besegrar Woshis

Slaget vanns när Haku återgick till sin mänskliga form och ursprungliga utseende men för att han använde all kraft från Akuruka till sitt livs pris, för att rädda allt han har kärt.

Haku : ”Tack…”

Haku : ”Det är… allt jag behövde höra…”

Kuon : ”Haku… Du visste att jag skulle ha…?” — Haku eftersom han redan visste att Kuon accepterade hans känslor.

Oshtors verkliga identitet avslöjas

Efter striden väntade Kuon, Rulutieh, Atuy, Nekone, Kiwru, Nosuri, Ougi, Jachdwalt, Shinonon och de andra på Oshtor; bara för att hitta en döende Haku med en avskuren arm. Alla var chockade över att Haku använde Oshtors identitet eftersom den verkliga högergeneralen länge var död innan han anlände till Ennakamuy. Haku ger en kort chatt till alla i gruppen. Nekone betraktar honom fortfarande som hennes bror även efter att han uppfyllt sitt löfte till Oshtor; så han ber henne att leva vidare och finna lyckan.

Haku Last Goodbye.jpg

Anju insisterar fortfarande på att han inte ska lämna hennes sida, hon betraktar honom fortfarande som den Oshtor hon känner. Hon minns ett minne från sitt tidigare jag som människa som de gav ett löfte. När han bröt sitt löfte till henne kallade Anju honom för en lögnare när hon tilltalade honom för vad han verkligen är, hennes farbror.

Haku farväl till Kuon.

Haku pratar äntligen med Kuon. Kuon säger att hon inte kunde uttrycka sin känsla för honom; Haku visste redan hur hon kände för honom så han tackar henne, han avslöjar att han visste att Kuon också skulle acceptera hans känslor genom att berätta för henne att allt han hade så roligt ända sedan de träffades och att han bara lyckades komma så långt eftersom hon var tre med honom. Haku ler mot henne när han förvandlas till aska.

En ny legend sjungit

”Tjejen jag älskar ropar på mig. Ja, jag tar det på mig. Det gamla namnet Utawarerumono. Namnet på Hakuowlo” . —Haku när han blir den nya Onkami Uitsualnemetia när han återvänder för att rädda Kuon.

Haku får Hakuowlos mask från Oshtor

Haku vaknar upp på en plats där golvet är som vattnet som reflekterar stjärnorna. En röst berättar för honom att han är mellan de levandes och livet efter detta. Haku känner igen honom som mannen han träffade i det inre templet. Onkamin frågar honom om det är okej för honom att lämna dem han bryr sig om eftersom de är i trubbel, Haku erkänner att han oroar sig för dem men han kan inte göra något för att hjälpa eftersom han är död.

Uitsualnemetia

Där träffar han Oshtor och Maroro. Först trodde Haku att de skulle välkomna honom till livet efter detta men de förblir bara tysta när deras uttryck säger åt honom att gå tillbaka till de levande. Oshtor ger honom Onkami-masken ett sätt att gå tillbaka, först klagar Haku när han var på väg att få en paus efter all resa han gjort ända sedan han fullgjorde sin plikt under inbördeskriget och besegrade Woshis.

Vänner bortom döden

Onkami varnar Haku för att donera masken eftersom han kommer att ta allt hans namn, makt och synder. Haku betraktar det bara som en utmaning eftersom han hävdar att Onkami skulle göra detsamma om han var i hans ställe. Således kallar han Hakuowlo sanna namn som Onkami, Uitsualnemetia, genom att kalla sin sanna form av Onkami visas framför honom. Och så tar Haku masken när han accepterar att bli den nya onkami.

Hakuowlo försvinner, nöjd med Hakus svar. När Haku säger hejdå till sina vänner, ler både Oshtor och Maroro mot honom, hävdar att detta är den Haku de känner. När Haku återvänder till de levande, hör han Hakuowlos röst som ber honom att rädda sin dotter, Kuon.

Hakus återkomst

När Hakuowlo skickar sin mask till Haku så att han kan vara med dem han bryr sig om, säger den tidigare guden till honom att rädda sin dotter precis när han skulle återvända till de levande. Vid den tidpunkten var Dark Uitsualnemetia(som nu använder Kuon som sin kärna på grund av att hon gick in i framfart och förlorade kontrollen över sina krafter på grund av sorgen över Hakus död) härja. Sålunda kallade nyanser av Kuons familj att döda alla.

När skuggan av Karulau var på väg att döda Nekone, stoppade Haku attacken med en ljusblixt när han återvänder, han tar Tessen och uppmuntrar alla att slåss och rädda Kuon. Gruppen under Anjus ledning lyckas besegra nyanserna, alltså är bara den mörka guden kvar.

Haku räddar Kuon

Haku besegrar Dark Uitsualnemetia genom att bryta kristallen som fängslar Kuon, hon är först tveksam på grund av sin koppling till Uitsualnemetia och därmed avslöjar Haku att han vill ha henne tillbaka vid sin sida då alla väntar på henne. Sålunda kommer Kuon tillbaka till honom. Haku bär Kuon bort från olyckan när Ulthury och Karulau med hjälp av Kedjornas Oracle förseglar den mörka guden en gång för alla. När alla hälsar Kuon för hennes återkomst, vänder hon tillbaka mot Haku för att tacka honom för att han räddade henne och genom att inte lämna henne. Haku försvann dock från luften och lämnade bara järnfläkten bakom sig. The Oracles of the Chains förklarar att en ny Onkami (Haku) nu har stigit ned över världen, som nu vakar över den. Haku tar Saranna och Ururuu med sig.

Tro – Epilog

De två vita herrarna, Kuon och Anju.

Förmodas det att Haku var närvarande när Kuon, nu krönt som kejsarinnan av Tuskur, tillsammans med kejsarinnan Anju av Yamato, förklarade föreningen mellan båda nationerna när de står inför folket eftersom de två nu ärvde namnet Hakuowlo, White Lords. Haku som nu är en gudom, är känd i båda nationerna som Onkami Uitsualnemetia (i Tuskur) eller Onkami Onvitaikayan (i Yamato), reser över hela landet och hjälper människor i nöd tillsammans med Ururuu och Saraana. Han stannar kort förbi nära Kujyuris by där han först träffade Kuon. Byn återhämtade sig fortfarande efter det första Akuruka-hotet, även med förnödenheterna som sändes av huvudstaden och Tuskur varje månad.

Lord Mashiro, den vita guden.

Ett barn som förlorade sina föräldrar under kriget lämnade byn i tron ​​att hennes föräldrar var tillbaka, men det var fortfarande för farligt efter kaoset. Haku hittade henne och höll henne säker och guidade tillbaka till byn, och hans handlingar kändes igen av folket och han blev senare känd som mannen i vitt, Mashiro, som har räddat byn enligt barnet.

Haku dyker upp i Kuons dröm

En tid efter föreningen av Yamato och Tuskur; Kuon lämnar sina kungliga plikter i Tuskur tack vare hennes behärskningsbehärskning och Kurous hjälp, för att återvända till en resa för att hitta Haku, och stannar vid den första byn där hon träffade Haku. Hon underhåller några av barnen på torget medan gästgivaren serverar mat till byborna. Kuon gör en pappersblomma till samma barn som räddats av Haku. På värdshuset får Kuon höra historien om Mashiro, det försvunna barnet och ryktet om den vita guden som räddade byn. Kuon blev då säker på att lord Mashiro faktiskt är Haku.

Haku tar tillbaka Tessen.

Medan Kuon sov drömde hon om Haku. Hon berättade för Haku allt som har hänt och att alla vill att han ska komma tillbaka. Hon vaknade av att försöka följa Haku efter att han tagit järnfläkten, hon kände sig frustrerad och ledsen och trodde att det bara var en dröm. Plötsligt kommer hyresvärdinnan förbi för att berätta för Kuon om ett mirakel som hände: när hon gick utanför byns omgivning övergick det till vårtid. Hon är imponerad av den omöjliga förändringen av vädret på bara en natt eftersom snön nu är nästan borta.

Kuon ser fram emot att träffa Haku igen.

Hyresvärdinnan förklarar att Mashiro-sama måste ha kommit förbi. Sedan inser Kuon att det finns blomblad över hennes väska och järnfläkten är borta. I uppenbarelse att det inte bara var en dröm.

Utawarerumono Mask of truth Ytterligare soundtrack.png

Haku säger till henne att han mår bra och att han är på en resa så hon behöver inte oroa sig för honom. Kuon försöker jaga efter honom, men hon kunde inte röra sig eftersom drömmen var på väg att ta slut. Kuon ler och säger att hon närmar sig Haku och hon kommer inte att släppa honom nästa gång de träffas.

I helgedomen är Hakuowlo och Eruruu på väg tillbaka till Tuskurs huvudstad. Hakuowlo förklarar att Haku accepterade att ta hans plats som Onkami, så han kan återvända för att träffa sina nära och kära och äntligen träffa sin dotter.

Det antyds att Kuon så småningom träffar Haku personligen på toppen av samma ruin där hon först hittade honom.

Gameplay

Show

Combo Attacks (連撃)

Show

Förfina färdigheter (錬技)

Show

Specialegenskaper (特性)

Relationer

 • Kuon – Hon är Hakus vårdnadshavare, eller så säger hon och de betraktar varandra som familj. Än så länge finns det inga romantiska känslor inblandade mellan henne och Haku, men hon bryr sig ändå om honom. Hon är också lite av en slavförare eftersom hon alltid pressar Haku att arbeta, vilket kan vara hennes eget sätt att göra honom oberoende och pålitlig. Sedan iFutari no Hakuowloblev de ett par.

  Haku och Kuon

Strax efter att kriget mot Uzuurusha tagit slut, försökte hon muntra upp honom på en dejt och ge honom ett kärleksbrev som Haku inte riktigt förstod vad hon menade att säga på det brevet. Efter att han återvänt från palatset sjunger Kuon en sång för honom när han sover. När Yamato förklarar krig mot Tuskur var han ganska orolig för Kuon, han försökte fråga henne om hon kunde hjälpa honom att leverera förnödenheter till Yamato-arméer även om någon av dem båda inte var överens om kriget, men när han inser att hon inte är i sitt rum, då kollade han överallt för att hitta henne, vilket antyder att Haku också bryr sig mycket om Kuon. Haku blev förvånad över att se Kuon med de andra redo att avgå på morgonen och hon ler mot Haku med ett glatt och glad ansikte. Han trivs med hennes sällskap. Innan de kom till Tuskur, Haku frågar henne om hon är okej genom att hjälpa Yamato invasionen, hon svarar honom genom att förklara sin beslutsamhet att avsluta kriget eftersom hon förklarar sig vara den enda som kan. Efter att ha retirerat från Tuskur, gav Kuon honom lite sällskap och frågade honom om hans depression av kejsarens död, eftersom Haku inte tillhör Yamato. Efter striden mot Vurai blir han ivrig att träffa Kuon och de andra vid Ennakamuy. Tyvärr innebar Oshtors död att Haku måste ta hans plats för att skydda Anju genom att bära hans mask och kläder, och på så sätt falska hans död till Kuons sorg och Hakus sorg. När Kuon lämnar Ennakamuy var Haku på väg att avslöja sig själv för henne men hans ansvar som Oshtor tvingar honom att sluta. När han står inför folket i Ennakamuy har han fortfarande den järnfläkt som Kuon gav honom. Det märks att Haku verkligen bryr sig om Kuon men det är osäkert om han har känslor för henne. Dock antyds att han vill vara med henne.

Haku och Kuon kysser till slut.

I sanningens mask, Kuon har svåra känslor för Oshtor eftersom hon såg honom som ansvarig för Hakus ”död” och hon blev till och med rasande när hon (med sin identitet dold) ser honom använda Tessen och hävda att han använde den för att hedra en vän. Rasande började hon slå kraftigt och skulle ha fortsatt om inte Anju störde sig. Att hon hör att Oshtor muttrar något hon vet bara Haku skulle säga resulterar omedelbart i att hon misstänker hans sanna identitet och fångar henne så mycket att hon inte kunde koncentrera sig på sin kamp med Anju. På grund av dessa händelser avbryter hon Tuskurs planerade invasion av Yamato och återvänder till gruppen under sin tidigare skepnad. Hon är säker på Oshtors sanna identitet, hon börjar behandla honom på ungefär samma sätt som hon behandlade Haku. Hon är förvånad över vad han är kapabel till genom att leda kriget, men mer när hon bekämpar större fiender som Mikazuchi och Entering i Akurukas form. Hon är oroad över att han använder Akuruka eftersom den kan livnära sig på hans liv. När Oshtor erkänner att han verkligen är Haku blir hon överlycklig och vill kalla honom vid hans riktiga namn igen, vilket han så småningom tillåter när det bara är de två men han fortfarande är fäst vid sin roll som Oshtor. Kuon vägrar det som en ursäkt och hon kommer att invänta hans svar. När Oshtor erkänner att han verkligen är Haku blir hon överlycklig och vill kalla honom vid hans riktiga namn igen, vilket han så småningom tillåter när det bara är de två men han fortfarande är fäst vid sin roll som Oshtor. Kuon vägrar det som en ursäkt och hon kommer att invänta hans svar. När Oshtor erkänner att han verkligen är Haku blir hon överlycklig och vill kalla honom vid hans riktiga namn igen, vilket han så småningom tillåter när det bara är de två men han fortfarande är fäst vid sin roll som Oshtor. Kuon vägrar det som en ursäkt och hon kommer att invänta hans svar.

Haku och Kuon - Mask of truth.jpg

Hos Tuskur, som prinsessan, kräver hon för hans tjänster. Oshtor är förvirrad över sina motiv så hon avslöjar sig själv som prinsessan av Tuskur, vilket gör honom förvånad. Senare diskuterar båda om alla hemligheter de höll för varandra: Haku för att han var bror till Mikadon (farbror till Anju) och tog sin roll som Oshtor genom att fejka hans död, som för Kuon genom att vara en prinsessa från första början; Hon uttrycker hur ledsen hon kände sig när Haku fejkade sin egen död. Senare, båda besöker en mänsklig ruin och hittar ett rum där en stasis pod, Kuon avslöjade honom att det var hon som av misstag väckte Haku ur hans stasis pod och hade varit orolig ända sedan dess att han ogillades över att ha vaknat till en okänd värld ensam utan någon minnen, försäkrade Haku henne att han bara är tacksam för att ha blivit väckt och efter att ha meddelat att han hade glömt något viktigt,

Haku och Kuons Bond.jpg

Som Haku avslöjar sig själv efter den sista striden. Fumirul säger att han vet hur Kuon känner för honom och delar samma känslor för henne. Kuon önskar desperat inte att han ska gå eftersom han börjar blekna och han tackar Kuon både hennes känslor för honom och för att han aldrig skulle ha gått så långt eller gjort så mycket om inte för henne. Det antyds att han pressade sig själv bortom sina gränser eftersom han visste att om han inte gjorde det, skulle Kuon göra det själv. Haku accepterar Hakuowlos roll och återupplivas för att rädda Kuon och hans vänner, och säger att flickan han älskar ropar efter honom. I epilogen dyker Haku upp för Kuon i en dröm och berättar för henne att han alltid har varit med henne sedan han försvann och ber om ursäkt för att hon fått henne att känna sig ensam. När hon vaknar upp har Spring plötsligt kommit till byn hon bodde i och Haku har lämnat sin kappa till henne i utbyte mot Tessen.

 • Oshtor /Ukon – Ukon tycker också att Haku är intressant och pålitligt. Ukon kallar honom bekant ”An-chan (sonny eller pojke).” Han kommer att lita på Haku och ber också hans hjälp med dessa ”hemliga uppdrag” i form av ströjobb. Detta kan vara relaterat till det faktum att Haku fixade ett trasigt vattenhjul och sa till Ukon (när den senare hittade Haku som fixade hjulet) att inte berätta för Kuon så att hon inte skulle
  Haku och Oshutoru.png

  be honom göra mer arbete. Haku tror att Ukon bara bråkar med honom, men de udda jobben är verkligen en del av Ukons planer. När Oshtor gav honom i uppdrag att leverera förnödenheter till trupperna i Tuskur tvekar Haku först eftersom han inte vill hjälpa inkräktarna som attackerar Kuons hemland, men accepterar uppgiften. Det avslöjade att Haku är ganska trött på att Ukon/Oshtor skickar uppgifter till honom. När han väl återvände till huvudstaden, men Haku var chockad och förvirrad efter att ha hört Oshtors avrättning, ifrågasatte han Oshtors beslut att låta sig avrättas och låta Vurai ha absolut kontroll över Yamato, Haku övertygade Oshtor att fly staden. När Oshtor slåss mot Vurai, trodde Haku att Oshtor kunde besegra honom. Till slut litar Oshtor tillräckligt på Haku för att ge honom sin mask när han dör och ta över som Oshtor.

  • Kejsare av Yamato/Mito – Han tycker att Haku är intressant och pålitlig, eftersom han gav honom två unga kvinnor kända som Kamunagi of Chains, som han inte förstår anledningen till. Han träffar sällan kejsaren i en hemlig kammare i palatset. När Haku undrade över hans ålder, avslöjar kejsaren honom sanningen att Mito och Haku är uråldriga människor, som ett resultat av att han minns tillbakablickar från sina förlorade minnen, Haku hade en familj: hans äldre bror, en systerdotter och hans syster-in- lag. Han hackade sig in i anläggningen från den första serien och stal data om deras forskning och lämnade över den till sin bror, han anmälde sig till och med frivilligt för att slutföra sin brors forskning när han skulle sova. Sedan insåg Haku att kejsaren i själva verket är hans bror och att hans fru och dotter förvandlades till förbannelser. När kejsaren förklarade krig mot Tuskur, Haku höll inte med om det och visste inte varför. Han blev ytterligare chockad när han hörde att kejsaren mördades.
  • Anju  – De träffades första gången när han hittade henne i en butik och åt lite snacks, hon visste inte att hon skulle ”betala”, så Haku betalade maten för henne. Haku blev förvånad när Anju i själva verket är prinsessan av Yamato. När hon bad honom råd att ”förföra” Oshtor, kom Haku på idén om en falsk kidnappning för att locka Oshtor. När han väl kom ihåg några fragment av sitt förflutna, märker han att Anju liknar sin systerdotter, han blev förvånad över att Anju faktiskt är en ”kopia” av hans avlidna systerdotter. Haku tog ansvar för att skydda Anju efter att Oshtor överlämnade sin mask till honom innan den senare dog. Anju blev Hakus enda släkting vid liv sedan kejsaren dog. De är goda vänner.

Haku och Anju

I Futari no Hakuowlo. Oshtor kollar på henne medan han återhämtar sig, han muntrar upp henne eftersom nyheten om bedragaren kallades Mikado. När Hakus död berättades för henne när hon mådde bättre, kände Anju sorg. Anju ser upp till honom sedan han maskerade Oshtor. Oshtor har förtroende för henne, han förväntar sig mycket av henne, med tanke på hennes styrka som en Scion, han vet att hon kan hantera allt som kommer över henne, även Scion of Uitsualnemetia. Han bryr sig verkligen om henne. Haku är både imponerad och skräckslagen av Anjus övernaturliga styrka som till och med han försöker undvika för att ha en träningsstrid med henne. När Haku avslöjades när han var döende, betraktar Anju honom fortfarande som Oshtor och hennes farbror (som nu minns hennes minnen av sitt tidigare jag). Hon var glad att Haku har kommit tillbaka, fortfarande lite chockad över hans försvinnande. När hon vandrar runt i landet tillsammans med Munechika och Mikazuchi, ser hon fram emot att träffa sin farbror igen. Haku blev så småningom en fadersgestalt för Anju.

 • Saraana & Uruuru  – När Mito gav honom kedjornas Kamunagi kände Haku sig lite obekväm med dem i början, men han hittade dem senare till hjälp eftersom de var kapabla att använda magi och informera honom när hans bror ringer honom. Han går lätt på dem genom att säga åt dem att inte överdriva saker genom att riskera livet, som när de förseglar Vurais masks kraft. Han kom på att hans bror gav dem till honom för skydd. När Saraana och Uruuru väl tagit aliaset Oshtor är de de som ändrar Hakus utseende till Oshtors. I epilogen verkar Saraana & Uruuru tillsammans med Haku som resor som gudomen Mashiro.
 • Nekone och Haku

  Nekone– Hon gillade inte Haku först och kunde inte förstå varför hennes bror skulle vara intresserad av någon som honom men när hon började förstå mer om honom började hon värma upp honom. Han blev hennes enda känslomässiga stöd ända sedan han tog upp hennes brors identitet. Hon hjälpte honom att dölja sin sanna identitet när han var på Ennakamuy. När de anländer till hennes hus ber Nekone honom att inte tala om Oshtors död till sin mamma eftersom hon är sjuklig. Hon blev obekväm med att Haku maskerade sig som Oshuturo sedan hon ingrep i striden med Vurai. Med tiden erkände hon honom som en bror, Haku å andra sidan tror att det mesta av Nekones tillgivenhet mot honom kommer från det faktum att han ska spela hennes brorroll mycket till Nekones förnekelse och sa att Haku är hennes bror och att det inte hade något med honom att göra spelar rollen som Oshtor, liknande Oshtor. Nekone tenderar att uppträda mer barnsligt när han är i närheten av Haku, något Haku inte har något emot och faktiskt är glad över. Han önskar att Nekone ska finna lycka före sina sista stunder på samma sätt som Oshtors sista stunder.

Förmågor och utrustning

Han besitter inte en stor styrka eller smidighet. Men han är väldigt smart på siffror och reparationsmekanismer vilket gör honom bra på taktik och han har bra insikter.

Kampens taktik

Till en början kunde hans taktik undvika att vända stridens tidvatten, som att rädda de tillfångatagna familjerna i Yamatan som tvingades slåss för inkräktarna, han kunde skapa en plan för att infiltrera Tuskurs läger så att de kunde sprängas i luften matförsörjningen, och han kunde komma på ett sätt att infiltrera den kejserliga huvudstaden via underjorden för att rädda Anju och Oshtor.

Hans taktik kan vända kriget även om han är i underläge i antal. Han kunde utplåna Dekopompo hela armén under slaget vid Ennakamuy. Han kan lägga märke till en fiendes bakhåll och går först tillsammans med sina följeslagare för att undvika att armén massakreras. Med tiden blev hans taktik skrämmande för sina fiender att till och med Raiko känner igen den.

Tessen

Haku vs Oshtor

Han fick Tessen av Kuon mot Gigiri, samma Tessen Hakuowlo som användes i sitt liv. Ända sedan dess använder Haku det för självförsvar medan han möter fiender. Medan han försvarar sig, har det visat sig att han är bra i strid medan han använder Tessen mot Oshtor under Anjus falska kidnappning, vilket bekräftar att han kan ta hand om sig själv. Han är kapabel att slå ner vakter snabbt samtidigt som han är lugn utan större ansträngning. Han visar uthållighet mot kraften i Vurais lågor, samtidigt som han blockerar hans attacker med Tessen.

Haku med Tessen (medan han är Oshtor)

Även efter att ha återlämnat Tessen till Kuon när Haku fejkade sin död och tar över Oshtors identitet, släpper Kuon den när hon går tillbaka till Tuskur . Men Haku tar tillbaka den och använder den. Haku adopterade också Oshtors Katana och har visat sig ha en stor behärskning av svärdsmanskap när han använder den. Han använder den fortfarande även efter att ha tagit Uitsualnemetias mask.

Akuruka mask

Akuruturuka (vatten)

När Haku tar emot masken får han stor styrka och kraft, han kan också gå in i Akuruturuka- formen. Hans Akuruka-kraft består av vatten och is; den har förmågan att orsaka sidoskador på städer och arméer. Men kraften i Akuruka kommer med ett pris, ju mer han använder kraften i Akuruka desto mer av hans varelse äts upp av masken.

På grund av att han använder Akuruka, accelereras hans återhämtning och får en kraftfull uthållighet när han möter mäktiga fiender. Han har tillgång till maskens fulla kraft eftersom han kan förstöra den första akurukan, vilken kraft liknar den hos Uitsualnemetia.

Haku/Oshtor vs Mikazuchi

Till en början matchar Hakus färdigheter i strid inte ens med Oshtors, men efter att ha fått Akuruka-masken förändras Hakus stridsskicklighet drastiskt att han lätt kan besegra många soldater under strid, han kan till och med matcha mot Mikazuchi. Med tiden växte hans stridsskicklighet och kunde besegra Vurai (som verkar ha överlevt).

Uitsualnemetias mask

Eruuru ger honom förslaget Uitsualnemetia’s Akuruka av Hakuowlo. Han fick höra att masken kommer att fungera som en charm till en början, men det kommer att komma tid för honom att använda den, och det kan vara oundvikligt för honom. Det förutsagda ögonblicket har kommit efter att Haku dött i sin kamp mot den första Akuruka. På den plats där han befinner sig ger Oshtor honom masken, eftersom Hakuowlo i Uitsualnemetias form varnar för att när han väl tar den kommer Haku nu att inneha Hakuowlos namn, alla hans styrkor och synder.

Efter att ha accepterat det har han fullständig kontroll över maskens fulla potential. Liksom den andra Akuruka, ger den styrka utöver den för normala invånare i världen, men den här är i en egen liga i jämförelse. Han visades aldrig ta på Uitsualnemetias form, men är helt tillräcklig utan att förvandlas till det. I den sista striden växer han i styrka snabbt och besegrar Uitsualnemetias nyanser och Uitsualnemetia själv kort därefter, och räddar Kuon.

Bland de få förmågor som visas inkluderar att försvinna i tomma intet och att förändra klimatet i en hel region, som när snö plötsligt började falla i byn Kuon tillfälligt vistades i. Med tanke på denna till synes oöverträffade kraft verkar det som om han fick tatarierna i de omgivande grottorna att lämna eller försvinna helt där de en gång strök.

Skillnader i ljusromanen

Under hans första dagar som Oshtor, tar Nekone honom till hennes hus för att besöka Torikori (Oshtor och Nekones mamma), precis innan de går in bestämmer de sig båda för att inte tala sanning till henne eftersom hon är sjuk, även om Haku känner sig skyldig över att ha lurat henne om låtsas för sin son.

Slaget vid Ennakamui i LN

Före slaget vid Ennakamui skickas en köpman vid namn Chikinaro av Kuon för att leverera medicin till Anju och några vapen och förnödenheter. Efter att Anju återhämtat Oshtor och den andre rapporterar den nuvarande situationen i Yamato, skickar han nyheter genom landet att den verkliga prinsessan som tar sin tillflykt är Ennakamui; därmed börjar inbördeskriget i Yamatan

I slaget vid Ennakamui ber Oshtor/Haku Anju att vara banderollen för trupperna för att höja deras moral. I slaget vid Ennakamui lyckas Oshtor och de andra hålla tillbaka Gauji, så att den lämnar fältet.

Trivia

 • Båda huvudpersonerna i denna franchise har namn med färgen vit som tema. Hakuowlo (白皇) betyder ”vit kung” och Haku (白) betyder ”vit”
 • Han betraktar Kuon, Atuy, Rulutieh, Nekone, Kiwru, Nosuri, Ougi, Jachdwalt och Shinonon som familj.
 • Han blir den nya Onkami Uitsualnemetia när han accepterar masken från Hakuowlo själv.
 • Kläderna som gavs till Haku av Kuon liknar de kläder som Oboro bar i originalet Utawarerumono.
 • Kejsaren Mito fortsätter att tänka att Hakus riktiga namn är Hiroshi. Detta är ett skämt med röstskådespelare som en referens till Keiji Fujiwaras roll som uttrycker Hiroshi Nohara i animen Crayon Shin-chan som är en av de mest populära och ikoniska animerna i Japan idag.
 • Haku kom ihåg sitt rätta namn mitt i False Mask, men avslöjade det inte för spelaren, än mindre andra karaktärer. Det är högst troligt att Mashiro är Hakus riktiga namn, eftersom det är vad han går efter i epilogen.
 • Mashiro (マシロ) betyder ”ren vit” eller ”fullständig vit” vilket fortsätter temat vitt i huvudpersonens namn.
 • Haku använder Honoka nee-san/Nee-san när han refererar till mänskliga Honoka och Honoka-san när han refererar till lockbetet Honoka. För mänskliga Anju använder han Chi-chan och Ojou-san som lockbete Anju.
 • Haku röstades ursprungligen av Keiji Fujiwara, men skådespelaren gick bort i cancer 2020. För närvarande röstas Haku nu av Kentaro Tone, som röstar Oshtor.