Kuon (クオン) är huvudhjältinnan i Utawarerumono: Mask of Deception . Hon är prinsessan av Tuskur , samt en healer och en resenär. Hon hittade en man med minnesförlust som inte hade något minne av sitt förflutna i en skog och blev hans ”väktare” och gav honom namnet Haku. Hon är dotter till Hakuowlo och Yuzuha , och har ärvt en del av Uitsualnemetiaskraft, vilket ger henne omänsklig styrka och förtrollningar.

Hon steg upp till Tuskurs tron, och som kejsarinnan förklarade hon tillsammans med Anju (Mikado av Yamato) föreningen mellan deras två nationer. Hon lämnade sina plikter i Tuskur bakom sig när hon började söka efter Haku, nu den nya Onkami Uitsualnemetia, även känd som Lord Mashiro.

Utseende

Kuon är en vacker ung dam med en smal profil. Hon har långt svart hår bundet av band i en bulle och låg hästsvans och gula ögon. Trots hur blygsamma hennes kläder får henne att se ut har hon en kurvig figur och är ganska busig.

Personlighet

Kuon kan beskrivas som väldigt snäll, men kan också slå en med ett leende kvar på läpparna. Hon har en glupsk aptit, hon har visat sig äta många gånger så mycket som Haku kan äta. Kuon agerar blyg när hon rör vid svansen, svansen spetsar också ungefär som en katts när hon är rädd. Hon agerar respektfullt mot dem som uppfostrat henne, men när hon pratar om dem uppträder hon ganska generad. Den som gör henne arg, nämligen Haku, kommer att få ett passande straff av henne, mest från svansen.

Hon har också visat sig ha en ganska pervers sida, kikar på Haku medan han badade. Kuon har också en skrämmande sida, genom att bara Haku och Anju har tagit emot hennes leende ”monster”-persona.

Som prinsessan av Tuskur har Kuon en strikt pliktkänsla och hennes ton är annorlunda än hennes vanliga jag. Hon uppgav under sitt besök i Ennakamuy att hon ville skapa fred i världen, men eftersom hon ser sig själv som en avkomma till Uitsualnemetia och som sådan över alla andra, har hon bestämt sig för att krossa alla som står i hennes väg.

Även som prinsessa har hon visat en bra sida, hon var oroad över sitt folks framtid och under Hakus strid med Woshis tjänare höjde hon hans moral inför Akurukas makt.

En ung Kuon med sin mamma Eruruu

Medan hon använder de krafter som tilldelats henne av Blodet från Uitsualnemetia, uppenbarar sig en mörkare och kallare personlighet. Detta är resultatet av att Kuon föddes med båda halvorna av Uitsualnemetias natur: Ända sedan hennes ungdom har en röst i hennes huvud talat till Kuon om att omfamna mörkret och släppa lös hennes krafter. Eruruu ljög för henne och hävdade att Uitsualnemetias blod hindrade hennes sjukdom från att påverka henne, men att om hon använde sina krafter skulle sjukdomen ta ytterligare tag i henne. I själva verket, ju mer Kuon använder sina krafter, desto närmare kommer hon att förlora sin mänsklighet.

Bakgrund

Kuons barndom

Kuons första inofficiella framträdande var som bebis i epilogen av det ursprungliga Utawarerumono-spelet, när Oboro bär henne för att besöka Yuzuhas grav och sa att han kommer att ta med hennes barn för att se världen, vilket är troligt varför Kuon gillar att resa så mycket . Oboro säger att Kuons mamma dog när hon födde barn och Kuon kallar Oboro för sin far. Det är okänt om hon vet att Hakuowlo är hennes riktiga far men hon kallar ändå Oboro för pappa som hon kallar alla andra för mamma. Oboro har förföljt Kuon ett bra tag som han hade förföljt sin syster tidigare.

Kuon var en stor nyfikenhet när hon var barn, enda gången hon var tyst var när hon somnade. Om de försökte få henne att studera skulle hon fly. Hon hittade till och med lite sake och fick en smak av det innan hon svimmade och upptäcktes av Eruruu , ett ämne hon är ganska generad över. Hon växte upp av Hakuowlos fruar och hänvisar till många av dem som sina mödrar, med undantag för Karulau , Camyu och Aruruu .

Hon hade också för vana att blöta sin säng och vägrar bära blöjor för att förhindra det. Eruruus förmodade medicin för att bota hennes vätningsvanor hade misslyckats och Camyu och Aruruus retsamma förslag om att bära blöjor gick lite för långt. Inte ens Oboro kunde hjälpa till med problemet eftersom det alltid resulterade i att Kuons svans krossade hans skalle. Hennes bortskämda natur, tillsammans med Aruruus retande, nådde en punkt där Eruruu straffade dem hårt via smisk i onsen. Från den dagen förblev Kuon en bra tjej.

Komplott

Kuon behandlade Haku i ett tält, frågade honom om hans tillstånd och sa åt honom att inte anstränga sig eftersom hon skulle berätta allt han ville veta senare. Efter hans plötsliga försvinnande sökte hon tills hon hittade honom i en grotta med ett monster som kallas ” Förbannelsen ”, hon kastade någon sorts blixtgranat och räddade honom ur grottan. Hon gav honom kläder som tidigare bars av Oboroför att ersätta de han ursprungligen hade. Kuon förklarade att hon tog emot honom eftersom hon hittade honom kollapsad ensam på en isolerad plats och hon kunde helt enkelt inte överge honom där. På grund av hans minnesförlust erbjöd hon sig att sätta honom under hennes vård under tiden, vilket Haku gladeligen accepterade. När han bestämt sig för att leva gav hon honom också hans nuvarande namn, och påstod att det hade en lång historia.

Sanningens mask

Prolog

I sina drömmar (liknande Hakuowlos) brände hon, bad om vatten och ropade efter Haku, Kuon vaknar av Fumirulpå Palace of Tuskur’s Capital. Hon minns vad som hände tidigt innan hon kom hem. Senare tar hon ett varmt bad tillsammans med sina systrar. Hon frågar senare hur hon har sovit, vilket Camyu svarade henne att hon har sovit i 10 dagar. Kuon minns inte sin resa eller sin tid i Yamato och ändå känner hon sig orolig. Senare kollar Oboro om hon har ont.

Kuon deltog av Fumiriru.jpg

Hon frågar honom om hon reste, vilket bekräftar att hon inte minns någonting av sin tid i Yamato och plötsligt börjar hon minnas några fragment, i början där hon hittade Haku. Dessutom dök Kurou upp och nämnde de senaste händelserna: Tuskur-diplomatin i Yamato, Yamato-invasionen, Mikados död, försöket på prinsessan Anjus liv; detta får henne att minnas de flesta av sina minnen, även de hon träffade: Rulutieh , Nosuri , Nekone , Atuy och Kamunagi of Chains. Men det viktigaste är att hon minns Haku från det ögonblick hon hittade honom och namngav honom. Genom att minnas honom, minns hon alla detaljer från sin tid i Yamato, till den tid då Oshtor informerar henne att ”Haku är död”.

Oboro meddelar att eftersom Yamato är splittrad på grund av inbördeskriget, och Tuskur kommer att ta tillfället i akt att attackera, till en stor överraskning och ogillande för Kuon.

Nästa dag i gryningen försöker Kuon gå tillbaka till Yamato, hon blev plötsligt attackerad av en flock kimamau . Kuon besegrar dem utan ansträngning, innan hon möter Camyu och Aruruu som säger åt henne att stanna, men ignorerar dem. När hon går vidare dyker Oboro och Benawi upp framför henne. De säger till henne att invasionen kommer att fortsätta och även om hon går tillbaka för att rädda sina vänner kommer det att förändra ingenting. De berättar för henne att härskande innebär att bära människornas liv, men viktigast av allt kan hon som prinsessan av Tuskur hjälpa dem.

Kuon bestämmer sig för att leda invasionen själv, nu när han betraktar invasionen som ett sätt att rädda dem.

Anländer till Ennakamuy som Mikoto av Tuskur

Kuon deltog i sina plikter som Mikoto av Tuskur, hon nämnde knappt Haku för sina fostersyskon. När hennes sändebud anländer till Ennakamuy. Hon pratar lite med Benawi och Kurou, hon säger att detta inte är ett personligt besök, innan hon kommer fram ska hon presenteras som prinsessan av Tuskur. När hon träffar Oshtor, frågar högergeneralen henne varför hon kom, och ignorerar hans fråga ger hon honom en rullning som innehåller alla förnödenheter och resurser som ska levereras till Ennakamuy, precis när mötet fortsatte den Anju brast och avbröt därmed materia. Yamatos prinsessa välkomnar den utländska prinsessan, dessutom dyker Atuy, Nosuri, Ougi och Rulutieh också upp på mötet.

Kuon återupptar på mötet och säger att Tuskur har för avsikt att hämnas Yamatos tidigare fientligheter genom att sopa Yamatos land medan Ennakamuy håller sig ur vägen och kräver att de ska stanna där de är tills hennes arbete är gjort. Anju förnekar att stanna i Ennakamuy medan hela hennes nation brinner. Oshtor berättar nu för henne att hon är rädd att Yamato ska invadera igen, Anju förnekar det också. Kuon konstaterar att även om kriget utlöses på fastlandet så kommer det så småningom att nå Tuskurs stränder igen. Antingen acceptera eller förkasta, kommer hon att ta landet. Hon hånar Anju ytterligare flera gånger under mötet

Anju fight.jpg

Detta orsakar en konfrontation mellan de två prinsessorna, Anju slår först men Kuon stoppa den med en hand och skickar Anju till golvet. De fortsätter med att Kuon skickar tillbaka henne tills den unga prinsessan slutligen levererar en direktträff (utan att undvika det) eller men inte gör någon skada. Kuon kräver sedan att hon ska svänga ett svärd på golvet, Anju kräver att ingen ska ingripa, när hon slår mot henne undvek Kuon och säger till henne för långsamt. medan kampen fortskrider levererar Anju ett anfall direkt till prinsessan med en styrka som matchar även Vurai men blockerad med fingertoppen. Anju saknar självförtroende eftersom Kuon säger att hon måste stanna och leva i fred.

Anju fight 2.jpg

Oshtor avbryter, när han möter henne, hon märker att Oshtor använder tessen och så hon frågar honom var han fick tag i den, han svarar att den tillhörde en fallen vän som han försökte skydda, vilket en arg Kuon omedelbart skickar honom utanför hallen i ett. strejk. Kuon kallar honom ovärdig att skydda något slår honom flera gånger med hennes onaturliga styrka och undrar varför han inte slår tillbaka. Kuon blir besviken på honom för att han inte är en värdig motståndare, och tror nu att hon hade fel om honom. När hon var på väg att slå igen avvisar Akuruka henne. Han ställer sig upp och påminner henne om att Anju är den hon slåss mot. Kuon tror att Anjus vilja är bruten och att hon knappt orkar stå. Men Oshtor uppmuntrar henne och nämner Haku vid namnet. Rasande slår hon mot honom och istället för att slå tillbaka påminner han Kuon om att den sanna motståndaren är Anju.

Anju står upp.jpg

Anju slår henne i ansiktet, Kuon skickar henne till ett långt avstånd med ett slag för att köpa henne tid att titta på Oshtor som nu inser att den faktiska högergeneralen faktiskt är Haku, och undrar över honom som använder Akuruka. Plötsligt attackerar Anju henne och blockerar attacken knappt Kuon kommer till defensiven på grund av Anjus flera attacker eftersom hennes egen inte skadar Anju längre. Plötsligt föll ett jättelikt svärd från himlen (från Karulau) som stod på golvet. Anju använder den och lämnar alla runt omkring förvånade den här gången de två prinsessorna stöter ihop med rivaliserande kraft tills Anju skickar henne att flyga till en stenmur.

Före allt annat stoppar Oshtor striderna och därmed tar prinsessan av Tuskur ledigt men informerar dem om att de är tillbaka om krigets tidvatten vänder mot dem. Vid vagnen undrar Kuon varför Haku använder Akuruka. Benawi och Kurou bestämmer sig för att låta henne gå tillbaka för att hjälpa sina vänner. Kuon byter kläder och går tillbaka till Ennakamuy där alla välkomnar henne.

Återvänder till Ennakamuy

Efter mötet med Atuy hälsar Rulutieh, Nosuri, Ougi, Nekone, Kiwru , Jachdwalt och Shinonon henne och är glada över att se henne igen. Hon kommer för att träffa Oshtor.

När de möttes efter en tid började de båda prata eftersom återföreningen blev besvärlig för dem båda. Plötsligt dyker tvillingarna upp, till Kuons förvåning när hon frågar honom varför de tjänar honom nu. Även när båda tvillingarna säger att det var Hakus sista befallning att tjäna honom, blir hon misstänksam eftersom detta bevisar att hon tror att Haku är förklädd till Oshtor.

Hon träffar senare Oshtor på hans kontor där deras samtal började bli besvärligt när hon tittar på honom och nämner Haku. Plötsligt kommer Nosuri in och startar en dryckestävling. Senare på kvällen försöker Kuon komma in på Oshtors kontor, men tvillingprästinnorna låter henne inte passera, de säger till henne att hon luktar för att hon har doft av vixen (efter ett bad) så tvillingen kommer inte att låta henne passera eftersom hon kan ”reta honom”. Oshtor kommer ut och låter henne komma till sitt kontor, återigen blev deras konversation besvärlig när tvillingarna förberedde te, Kuon frågar om hans skador som prinsessan av Tuskur tagit emot (avslöjar inte att hon är från kunglighet) och uppger att hon ”hört” nyheter om det, hon känner sig lättad över att veta att de flesta av hans sår är läkta på kort tid och hon ber om ursäkt för det. Hon säger också att hon är ledsen för att ha övergett dem då, hon lovar att hon inte kommer att göra det igen. När de dricker te och äter middag började Kuon ge honom mat. Efter att Kuon träffar Nekone, börjar hon kamma Nekones hår när de minns sin tid på värdshuset som nu känner ett avlägset förflutet.

Vänskapskamp – Kuon och Atuy

Kuon vs Atui.jpg

En natt med fullmåne kommer Kuon in i skogen nära slottet på Atuys insisterande, hon hittar Atuy och till hennes förvåning är Oshtor också närvarande, som också är förvånad över att se honom också. Atuy förklarar för båda att hennes skäl är för ett slagsmål, en vänskapsmatch mellan henne och Kuon, så Atuy har Oshtor som vittne till slagsmålet. Atuy förklarar sina skäl till bråket, hon märkte att Kuon har tagit avstånd från alla, så i andra för att bli vänner igen måste de kämpa för att lösa saker. Atuy avslöjar att hon bara vill ha kul och dricka som förr i tiden.

Både Kuon och Atuy slåss hårt, även om Atuy höll på att bli dödlig i processen, hade Kuon inga problem när han hanterade henne. Båda har roligt i kampen och orsakar till och med oreda i fältet. Till slut kommer matchen oavgjort. Oshtor bär båda tjejerna eftersom de inte orkar.

Massage – Kuon och Rulutieh

Kuon och Rurutie massage.jpg

Kuon får massage på ryggen av Rulutieh, hon berättar att hon fick lite muskelvärk i flera delar av kroppen under ”lätta övningar”. I själva verket är smärtan på grund av hennes bråk med Anju, Rulutieh sitter på en lutande Kuon, gnuggar stadigt in i tryckpunkter på hennes rygg och ben, hon stönar medan Rulutieh fortsätter, hon retar Kuon ytterligare eftersom den senare känner sig orolig och generad, Hon beskriver mjukheten i Kuons kropp. Hon masserar flera delar av sin kropp. Båda omedvetna om att Oshtor kikade ett ögonblick för att kontrollera om de båda är okej, men eftersom han såg Kuon nästan utan kläder, lämnar Oshtor på ett ögonblick.

Parfymer

På hans kontor rusar Anju in och berättar att dagens bad var fantastiskt på grund av att tvålen luktar blommor, Kuon förklarar att hon gjorde det, Anju förvånade att hon uttrycker sitt godkännande för en så underbar tvål och frågar vad mer hon fick, svarar Kuon genom att berätta att hon fick medicin, insektsmedel och mycket mer i sitt lager. Anju och Rulutieh är förvånade över Kuons förmåga att få sånt som konversation att fortsätta, Oshtor ler mot sig själv glad över att de tre får goda vänner.

Afrodisiakum

Kuon tar emot Saraana och Uruuru i hennes rum och ber om en tonic för att ge energi till Oshtor som har ont och är utmattad efter att ha jobbat hårt hela dagen. Hon accepterar gärna deras begäran eftersom det är för honom. Hon får ingredienserna skrivna på ett papper, först tycker hon att ingredienserna är konstiga men fortsätter med att göra tonicen. Efter att tvillingarna går därifrån med tonicen inser hon att ingredienserna är för ett afrodisiakum, när hon väl inser att tvillingarna försöker ta sig fram på Oshtor, kommer Kuon in i hans rum, hon säger till honom desperat att sluta, hon frågar om han redan druckit spriten strax innan hon rycker bägaren från hans händer, blir hon lättad eftersom han inte drack den och den senare frågar varför han bröt in så. Efter att ha misslyckats med att få tvillingarna att förklara deras avsikter med medicinen, hon förklarar att medicinen har en annan effekt om den blandas med alkohol, Kuon pausar precis när hon skulle berätta om biverkningen av medicinen, Oshtor insisterar på att veta, och så berättar hon pinsamt att medicin har en stimulerande effekt, ett afrodisiakum att vara precis. Tvillingarna retar henne ytterligare genom att göra henne till den som provat afrodisiakum på honom eftersom hon kände till ingrediensernas egenskaper, hon springer iväg till sitt rum skamset.

Slaget vid Rumoy Pass

Strategi

När hon serverar te till Oshtor kommer han till denna strategi. För att bryta Yamatan-blockaden måste rebellarmén återta Rumoy-passet, eftersom det är Ennakamuys livlina och en viktig passage för handel inom Yamato. Om de kan hålla passet kan de få tillgång till grannländerna och skydda Ennakamuy. Ougi kommer med sorgsnyheter eftersom det rapporteras att kontakten från Rumoy-passet har förlorats till Raiko , nu måste Oshtor leda sina styrkor för att behålla passet om de ska ha en chans i kriget.

Battle – Prinsesskrigare

Massaker av Rumoy Pass.jpg

När de marscherar till fortet stannar Oshtor när han lägger märke till en fälla som Raiko satt ut eftersom de inte ser någon av eliterna eller fiendens trupper, eftersom Nosuri och Atuy insisterar på att attackera Oshtor ber om lite längre tid för att analysera situationen, eftersom gruppen fråga honom om nästa drag, Anju kommer från backlinjen. Även om Rulutieh eller Oshtor insisterar på att stanna kvar, säger Anju till dem att hon hellre kämpar med än att stå bakom och se sitt folk utkämpa sina egna strider, orsakar detta uppståndelse bland soldaterna och bugar för henne. Kuon säger till honom att han inte kan stoppa henne, så han ber henne lova att hon inte får agera på egen hand. Och så marscherar de in i det övergivna fortet.

Anju förbereder sig för strid.jpg

De ser den döda soldaten i fortet massakreras, Kuon märker att endast Ennakamuys kroppar visas. Nosuri, Ougi, Jachdwalt märker också att soldaten blev uppäten av en varelse som var kraftfull nog att massakrera fortet fullständigt. Saraana och Uruuru varnar för ett kommande hot, och så avslöjar Gaunji (samma från slaget vid Ennakamuy) sig när odjuret närmar sig dem, Oshtor inser att Raiko var den som lockade odjuret till fortet och massakrera soldaten . Anju ger sig i kast med strid och så möter de Gauji med både Kuon och Anju längst fram.

Rumoy Pass Battle 1.jpg

När de utnyttjar odjuret, stiger plötsligt stridens våg mot dem när en annan Gaunji kommer, Nekone leder Rulutieh till säkerhet under Oshtors kommando. När han organiserar en reträtt vägrar Anju att göra det eftersom hon vill hämnas sina fallna kamrater. Oshtor informerar om att detta är fiendens strategi, att manipulera deras känslor mot dem och för att säkerställa att de dör här. Med detta återställer Anju sitt lugn och går med på att dra sig tillbaka.

Precis när de är på väg att dra sig tillbaka, upptäcker tvillingarna att någon annan närmar sig, en karavan kommer utan att lägga märke till striden, i det ögonblick den andra Gauji kommer nära den. Munechika kommer plötsligt och blockerar bestens attack, Anju är lättad över att se henne tillbaka och väl som alla andra. Med vändningar fortsätter Oshtor, Kuon, Anju och resten att slåss mot Gaunji när Munechika tar itu med den andra.

Rumoy Pass Battle 2.jpg

Efter striden håller en överlycklig Anju fast vid Munechika efter en tid sedan Yamatos invasion till Tuskur. När Oshtor befaller trupperna för att säkra fortet, inser han att Raikos syfte var att dela Ennakamuy-styrkorna för att stoppa dem från att avancera de andra länderna. Utan något annat val bestämmer han sig för att se sina alternativ medan hans styrkor stannar i defensiven. När gruppen samtalar med Munechika frågar han vad som hände med henne efter att ha blivit tillfångatagen i Tuskur; hon undrar hur han vet om hennes tillfångatagande, så Oshtor svarar att Haku berättade för honom och Munechika förklarar att hon blev väl behandlad och att hon kunde komma tillbaka bara för att tjäna som denna ”adels personliga” vakt. Efter att ha förklarat alla händelser som hände kommer en ädel person ut från Tuskurs vagn som visar sig vara Fumirul, till Kuons obehag.Fumirul att hon måste hålla sin hemlighet att vara prinsessan av Tuskuro från Oshtor och resten, hon förklarar sig vara en rik köpman från Tuskur (Oshtor misstänker att mer än en enkel köpman sedan vagnen är samma sort som prinsessan använde av Tuskur när de kommer till Tuskur och märker att både Koun och Fumirul känner varandra väl). Fumirul släpper Munechika från sin skuld och stat som krigsfånge och så återvänder Munechika till Anjus tjänster.

Möte Fumiriru.jpg

Oshtor säger att en bankett ska hållas i Ennakamuy för både Munechika och Tuskur-karavanen eftersom armén och folket kommer att vara glada över att se en av Pelargeneralen som nu hjälper Ennakamuys sak.

Precis när de går tillbaka till Ennakamuy tillsammans med Fumirul, varnar Kuon Oshtor att vara försiktig med Fumirul, hon säger till honom att han snart kommer att förstå eftersom den senare inte förstod innebörden av hennes varning.

Med båda Gaunjis död är Rumoy-passet säkrat och därmed kan de marschera fram de andra länderna. Således, med Munechikas återkomst, även utan Akuruka, ger det större hopp och moral till Ennakamuys sak i kriget oavsett om de fortfarande är i underläge.

Baquet på Ennakamuy – Lady of Destruction 

När de anländer välkomnar folket i Ennakamuy dem och hejar på både Munechika och Fumirul (på grund av hennes skönhet), Oshtor tänker redan på nästa steg för kriget. Bredvid den leende Fumirul verkar Kuon gå igenom en hel skala av känslor, Oshtor undrar varför Kuon verkar trött ända sedan Fumirul kom och därmed är han också nyfiken på deras sanna förhållande. Kuon påminner Fumirul ännu en gång om att hon inte kan avslöja dem att hon faktiskt är prinsessan av Tuskur eftersom den senare nästan var på väg att göra det av en slump

Efter att Kiwru besökte Fumirul när de anländer till slottet, undrar Oshtor varför alla från gruppen verkar trötta, Kuon berättar för honom att han snart kommer att få reda på det när han spenderar tillräckligt med tid med Fumirul och berättar att Fumirul också är känd som förstörelsens dam.

På banketten kommer Oshtor för att se varför Fumirul är känd som förstörelsens dam: Hon är graciös, men omedveten om kaoset som hennes handlingar orsakar.

Kujyuri

Kujuuri.jpg

Kuon var på toppmötet när Oshtor bestämde sig för att bilda allianser med andra nationer, med början i Rulutiehs hemland. Kuon och de andra insisterade på att gå med i expeditionen med Oshtor och Anju, Yashima tar emot gruppen och tar skydd i samma by där Kuon och Haku först anlände, Oshtor tittade på byborna som om han kom ihåg något, så Kuon frågar honom om han är okej. Gästgivaren tar emot Lord Yashima och Oshtors sällskap, men damen känner igen Kuon och frågar henne om Haku, men hon ger bara en bister blick, vilket betyder att Haku är död.

Rurutie och Shisu.PNG

På maj till Kujyuri Capital, varnar Oshtor henne och alla andra att vara beredda om det värsta scenariot. Väl framme vid slottet visade sig mötet med herrarna av Kuujuri vara vänligt när de ser Rulutieh hemma, när Ozen och Yashima var på väg att förklara det enda hindret för alliansen, rusar Shis från slottets djup för att ge Rulutieh ett varmt välkomnande när hon kramar sin yngre syster och på så sätt avslöjas att Shis är den som står mellan Ennakamuys allians och Kujyuri. Mötet går mot sitt slut genom att förvänta sig Rulutiehs beslut att stanna hemma eller hjälpa Oshtor i kriget.

Shisu Battle.jpg

Nästa dag bestämmer sig Rulutieh för att stanna vid Oshtors sida och stödja honom i kriget, Shis är frustrerad och kommer till fientlighet mot Oshtor när hon anklagar honom för att ha ”förändrat” Rulutieh. De bestämmer sig för att slåss på ett mer lämpligt område, Kuon erbjuder sig att hjälpa honom och så de andra i kampen mot Shis och hennes trupper.

Striden avslutades med att Shis nu insåg att hon inte kan vara med Rulutieh hela tiden eller fatta beslut för henne heller, med detta avgjort är alliansen mellan Ennakamuy och Kujyuri bildad, partiet säger adjö när de går tillbaka till Ennakamuy. Shis ger en lever av en chamokku till Oshtor som ett sätt att be honom om ursäkt för alla problem hon orsakat, även hon ber honom att ta hand om Rulutieh, Kuon märker detta och undrar om Shis har fallit för Oshtor.

Vattenvägsprojekt 

Vid mitten av dagen hittar Oshtor både Kuon och Nekone som kontrollerar kartorna, de frågar om de kan göra en vattenväg för sjön de tidigare pratat om. Oshtor går med på hennes begäran om det kan göras eftersom det kan vara användbart att undvika brist på vattentillförsel eftersom befolkningen växer. Kuon har idén att använda bambu, det används i hennes hemland för massiva akvedukter, men hennes idé slår tillbaka eftersom bambu inte växer i Ennakamuy, efter att ha provat flera alternativ, inser Oshtor sedan att använda lera och keramik för att göra keramiska rör för vattenvägen. Och så börjar de arbeta med projektet.

Konfronterar Vurai 

Akuruka Battle 2.jpg

Nekone har blivit bortförd, så Oshtor kommer till hennes räddning när den ansvarige lämnar en lapp som avslöjar var den är. Saraana och Uruuru larmar Kuon och de andra, så de kommer för att hjälpa Oshtor. När de väl anländer till slagfältet hittar Kuon, Anju och de andra Oshtor slåss mot Vurai i Akuruka-form så de kommer till hans hjälp.

Haku vs Vurai.jpg

I det ögonblick som Vurai verkade försvagad, levererar Oshtor den sista strejken men blir motattackad av den senare. Vurai lyfter honom kroppsligt i nacken, börjar strypa honom, och plötsligt är Nekone närvarande på sina knän i tårar när hon stirrade på striden. Oshtor lyckas få sig fri från Vurai, så Akuruka återupptar striden med Oshtor som segrar över sin fiende.

Oshtor återgår till sin normala form och hans skador är djupa, Kuon, Anju och resten skyndar sig att ta hand om hans sår på en gång när de försöker få honom tillbaka i säkerhet till Ennakamuy.

En månad senare

Munechikas rum 

Efter ett brådskande ärende som togs upp på natten, serverar Rulutieh te till Oshtor tillsammans med Kuon, Nekone och Fumirul, så han bestämmer sig för att ge en ledig dag endast de som deltog i ärendet i går kväll inklusive honom själv, till Atuys frustration eftersom hon inte var närvarande på natten. Shinonon kommer och säger att hon hittat ett fantastiskt rum så de följer henne, Kuon faller till sin gräns går tillbaka till sitt rum för att sova. Hon missade händelsen att de hittar ett rum fyllt med gosedjur, det här rummet visar sig vara Munechikas.

Kuons medicinlåda 

Oshtor kommer till Kuons rum för att be henne en tjänst, han hittar henne tillsammans med Nekone och Fumirul, och ger dem några parfymer hon gjort själv. Kuon frågar om hans förfrågan så han svarar att den kan vänta. Kuon kommer att få några örter som precis anlänt så innan hon lämnar hennes rum ber hon honom att inte röra medicinerna i närheten eftersom vissa av dem är farliga och speciellt medicinlådan. Hur än hennes medicinlåda öppnas av både Nosuri och Nekone, blir de fulla och somnar efter att ha druckit en flaska fylld med medicinsk honung som används i Tuskur.

Anju Training for Battle

Kuon fortsätter att träna på Anju med sitt gigantiska svärd, Oshtor kommer och letar efter henne på Munechikas begäran om att lämna tillbaka Anju till hennes rum. Oshtor är förvånad och livrädd hur Anju kan använda ett sådant vapen utan ansträngning. Anju kommenterar hur hon kunde slå Tuskur-prinsessan med svärdet tidigare, Kuon är förbannad och stirrar på henne med ett surt ansikte så hon går därifrån när Anju kommer med idén att träna med Oshtor. Kuon avslöjar Anjus vistelseort för Munechika.

Anju och Kuon – Två rivaler 

Anju och Haku 3.jpg

Kuon kommer och letar efter Oshtor för att prata om medicinreserverna, så hon tittar in i Anjus rum, först tillåter inte Munechika henne att komma in men Kuon kan ta sig in. När Kuon lägger märke till dem båda på tronen ger hon Oshtor ett ljust leende men med något hotfullt på sig ger detta honom en kyla som rinner längs ryggraden. Precis innan han förklarar något, hoppar Anju ner till henne och klagar över att ha stört hennes ögonblick, de två konfronterar varandra, Kuon berättar för henne att hennes affärer med honom är viktiga till skillnad från Anjus.

Anju och Haku 4.jpg

Båda flickorna insisterar på hans närvaro, och därför kämpar både Kuon och Anju för honom när de drar honom från hans famn med sin övernaturliga styrka. Oshtor försöker lugna dem men de är bortom att lyssna. För att undvika att slitas isär av de två nämner han myten om Salomos omdöme, både Kuon och Anju svarar samtidigt, förvånade av den obekanta legenden, Oshtor använder detta

chans att ta sig ur den nuvarande situationen genom att berätta legenden om kungen. Han kommer till punkten med legenden när han lättade på två kvinnors strid om ett barn eftersom båda påstod sig vara den riktiga mamman, Oshtor misstog ett bedrägeri i historien när han sa att kungen förklarade att den riktiga mamman är en att vara. kunna dra barnet från den andra, med Kuon leende ljust och Anju nöjd med idén precis innan de hörde slutet på historien, konstaterade de att den som vinner dragkamp kan få Oshtor. Så de fortsätter att dra ut honom från varandra igen, plötsligt kommer Munechika men lämnar när hon ser scenariot. Utan ytterligare avbrott fortsätter både Kuon och Anju att dra Oshtor till varandra med all sin kraft när han förlorar medvetandet.

Allians med Izuruha

När andra länder börjar alliera sig med Ennakamuy kommer ett brev som informerar om att Lord Tokifusa vill gå med i krig. Oshtor söker råd från Nosuri och Ougi om deras åsikt om Tokifusa men de vet lite om ämnet om de inte träffar honom, de informerar honom också om att deras far var en före detta Pillar-general för 10 år sedan, en hedervärd man som kan hjälpa dem. Så Oshtor bestämmer sig för att Nosuri ska ta rang av hövding i Izuruha kan förenas, och så marscherar de till Izuruha. Oavsett om Tokifusa har satt en fälla eller inte, har de Nosuri att förena landet.

På väg till Izuhura fortsätter de till fots då det inte finns några vägar vidare till byn. När de väl kommer fram tar en gammal man emot dem, den här mannen som visar sig vara Nosuri och Ougis far och presenterar sig, Genho är hans namn. När han tar emot dem hemma hos sig blir gruppen förvånade över hur fint hans hem är. Kuon blir intresserad av en speciell blomma till henne, så hon frågar om han har fler sådana blommor, så han gör det och han är villig att ge några men Kuon kommer att få blomman när de kommer hem. På mötet går Genho med på att gå med i kriget, men Nosuri måste samla ihop sin klan under sin egen makt. Med det gyllene sigillet (en symbol för auktoritet för hövdingen) och att ha den verkliga Mikado från hennes sida kommer att stödja hennes auktoritet, är det enda att Lord Tokifusa har det gyllene sigillet. Beslut har fattats och så Oshtor,

När de anländer till slottet kommer Oshtor, Kuon, Nosuri och Ougi som sändebud och lämnar resten bakom sig i gränsordningen så att alla risker för prinsessan om mötet visar sig vara en fälla kan undvikas. Tokifusa tar emot dem med den mest uppriktiga gästfrihet, när de går in i slottet Oshtor och Kuon märker hur välbevakad fästningen är som om de väntar en attack. Mötet står stilla när Herren tillkännager en bankett.

Tokifusas bedrägeri

På banketten kommer Lord Tokifusa med en skål när kopparna fylls, men Kuon märker att något är fel på kopparna som serveras så hennes händer arbetar snabbt för att tappa något i kopparna. Efter den första skålen Oshtor märkte att det fanns en del substans i kopparna men håller sig stilla för att undvika allt bråttom eftersom de inte påverkas tack vare att Kuons stimulant tappade kopparna, lyckades Kuon manipulera Herren att ge en drink också, efter det , Tokifusa somnar men Oshtor, Kuon, Nosuri, Ougi påverkas inte, så fällan som sattes har omintetgjorts. Efter att Kuon och Ougi hanterat trupperna för närvarande, tackar Oshtor Kuon för att han räddade dem från Tokifusas förräderi. De tar det gyllene inseglet och försöker hitta en väg ut ur slottet. Gruppen flyr genom att montera upp woptorer vid stall och orsakar en stampede så att de kan ta sig ut från slottet.

Gruppen kan nå kullen så att deras allierade kan skjuta pil på Yamatan-styrkorna, vilket får dem att dra sig tillbaka. Tillbaka i byn är alla förvånade över Tokifusas förräderi ännu mer av sanningen om Genhos exil beror på Tokifusas planer så att han skulle kunna vara hövding, Nosuri påstår sig vara hövding bättre än sin far även utan det gyllene sigillet.

Tokifusas sista ställning 

Tokifusa sista stativ 1.jpg

Nekone kommer med dystra nyheter när Yamato har skickat en invaderande styrka till Ennakamuy, även om det är en distraktionstaktik från Raiko, det finns ingen annan eftersom de inte kan riskera armén (fortfarande inte anpassad till strid) för att slåss ensamma mot Yamato. Sedan gryningen marscherar de tillbaka till Ennakamuy, de skiljer sig från huvudstyrkorna så att de kan mötas ut ur skogen, de hamnar i bakhåll men kan ta itu med Yamatan-styrkorna, Oshtor inser att Yamatos attack mot Ennakamuy är ett sätt att locka till sig. dem ut och att den gömda byn har upptäckts så att bakhållet kunde vara mycket effektivt. Utan något annat val måste de passera skogen, och så småningom korsas de vägen med Tokifusa och hans styrkor. Och så möter gruppen Pillar General.

Tokifusa sista stativ 3.jpg

Med fördelen över Tokifusa när de omger honom, skjuter Pelargeneralen en pil till det uppdämda vattenfallet, de kommer till hög mark för att undvika att bli utplånade av vattnet. Och så kommer de att möta Tokifusa en sista gång. Tokifusa smakar nederlag ännu en gång, Nosuri bestämmer sig för att släppa den gyllene tätningen i floden men Tokifusas maktbegär drev honom att jaga sälen och faller till sin egen död.

Innan han återvänder till Ennakamuy kan Kuon få den efterfrågade blomman från Genho, denna blomma antyds vara Eruruu-blomman.

Ennakamuy Hot Springs

Kuon och flickorna Hot spring.jpg

Med engagemang lyckades Oshtor bygga vattenvägen från Obarosjön till Ennakamuy så att en enorm vattenförsörjning till gagn för både folket och armén, Kuon är överlycklig för det eftersom hon snart kan ta ett varmt bad. När konstruktionen är klar tar Kuon Oshtor till en varm källa i hemlighet. Kuon och tjejerna tar ett bad i en avdelning för sig själva medan Oshtor, Kiwru, Jachdwalt och Ougi tar avdelningen för män. Kuon och de andra tjejerna roar sig vid den varma källan, precis när tvillingarna skulle åka tillbaka till Oshtor stoppar Kuon dem. Plötsligt blir det högljutt i sektionen för män, så Kuon tror att killarna trivs ganska bra också.

Shyahoro och Nakoku

Nakoku map.jpg

Oshtor, Kuon och resten granskar belöningen av deras kamp när de får otaliga rapporter och brev från hela landet, med Kujyuri och Izuhura som stödjer dem, de har nu en solid grund för armén och även de mindre nationerna har också kommit för att ansluta sig till krig. Oshtor har redan ställt krav på Nakoku för att få deras stöd också så att de kan få den tråkigaste tillgången till den kejserliga huvudstaden men allvarliga nyheter har precis kommit: Yamato har invaderat Nakoku och dess huvudstad Naara har fallit.

Plötsligt kommer rapporten att Soyankekuru från Shyahoro och ett sändebud från Nakoku kommer för att träffa hennes höghet Anju. På mötet efter att Soyankekuru har en chatt med Atuy och alla andra, Ouro går direkt till affärer när prinsen av Nakoku kommer, Itak bugar för Anju och kommer med denna brådskande begäran om militärt stöd för att ta tillbaka Nakoku.

På natten, när Oshtor analyserar Nakokus omständigheter, Itaks begäran och orolig att han kommer att konfrontera Mikazuchi en gång till, kommer Kuon in till hans rum, när båda dricker te, frågar Kuon om hans beslut att stödja Nakoku nu när han redan bestämt sig för att hjälpa Itaks återtagande. till sitt hemland. Efter att Kuon konfronterat honom går hon därifrån med ett leende mot honom.

Gruppen satte till slut kurs mot Nakoku med en liten expeditionsstyrka, på resan dödar de lite tid eller tar en paus eftersom det kommer att dröja 5 dagar innan de når land. Senare kommer Oshtor och Kuon i samtal med Atuy om hennes förhållande med Itak, Kuon är lite avundsjuk eftersom Atuy har någon som tar hand om henne (eftersom Haku nu leder kriget som Oshtor och knappt har någon tid för henne) och Oshtor är frustrerad eftersom han inte har någon romans (men i själva verket har han en med Kuon, bara att han inte är medveten om det).

Brigde of Inava.jpg

När de når land blir gruppen chockade av nöjen när de stirrar på Ivanas stora brid, Nakokas stolthet, som förbinder den kejserliga huvudstaden med landet Nakoka, byggd av Mikado på en kväll.

Oshtor, Kuon och gruppen tillsammans med Ennakamuys armé marscherar framåt Nakoka fästning när Soyankekuru vakar över till havs. Oshtor och Kuon förväntar sig dock ett eventuellt fiendens bakhåll eftersom de har känslan av att bli övervakade, de når och slår sig ner vid Nakokus dolda fästning där de återstående lokala styrkorna tar emot dem, nu är båda styrkorna på Ennakamuy och Nakoku förbjudna tillsammans.

De två kungliga generalernas sammandrabbning 

När de tillbringade den första natten i fästningen efter attackerade en oväntad Yamatan-armé genom ett brott på muren, gruppen anfaller de attackerande styrkorna med Itak som också går med i striden. Det enda sättet att undvika att fästningen överstyrs av Yamatanerna måste gå till bräckan för att stoppa alla fiender som kommer igenom.

När Atuy och Itak väl blockerade genombrottet och gruppen tog itu med Yamatan-trupperna verkade segern vara säker, men plötsligt kommer Mikazuchi ut att vara den som leder belägringen, eftersom vänstergeneralen var på väg att landa ett dödligt anfall på Itak, Oshtor blockerar den, och så kommer båda kungliga generalerna att möta varandra ännu en gång.

Nakoku battle 4.jpg

Även om han fortfarande inte matchar Mikazuchi, lyckades Oshtor dock göra ett snitt på sin fiende, Mikazuchi är förvånad och känner igen honom som en krigare värd namnet. Precis när han var på väg att leverera en kraftfull attack mot Oshtor, kommer gryningens ljus som indikerar att hans tid i Nakoka är slut, Mikazuchi släppte lös en mindre kraftfull attack som Oshtor enkelt blockerade den. Mikazuchi kräver att Oshtor inte ska falla inför någon annan fiende tills de träffas igen. Och så tar vänstergeneralen avsked.

Slaget vid Naara 

Efter att flera gånger utarbetat sin strategi har Oshtor äntligen bestämt sig för hur han ska vinna seger genom att återta Nakuko. Naraa huvudstaden i Nakoku måste tas så snart som möjligt eftersom de inte kan lita på förstärkningar från fastlandet. Attacken kommer att bestå av två divisionsstyrkor, Soyankekuru ska leda belägringen till sjöss medan Oshtor och gruppen med Itak som guide kommer att infiltrera palatset för att ta ner befälhavaren och öppna portarna genom att använda de underjordiska tunnlarna som Itak använde för att fly . Oshtoru är fortfarande osäker på planen, Atuy ger honom en idé som en motåtgärd om något går fel.

Oshtor, Kuon, Anju, Itak, Munechika, Nosuri, Ougi, Jachdwalt, Saraana, Uruuru och Rulutieh (Atuy som tog ett annat sätt) kan komma in i tronrummet men omges av Yamatan-trupper under ledning av Maroro själv, nu visa upp sig i strid. Alla är chockade och förvirrade över att se när Itak pekar på Maroro som den enda taktikern som är ansvarig för Nakokus fall. Oshtor, Kuon och Anju frågar honom hans anledning att alliera sig med Raiko, bara för att få svar genom att anklaga Oshtor för att vara ansvarig för att mörda Haku. Kuon och Anju förnekar sådant. Eftersom de ser att Maroro inte beter sig som han själv och inte är villig att lyssna på någon anledning, har de inget annat val än att slåss mot honom.

När de verkade vinna över Yamatan-styrkorna, omringade Maroro dem med sina förtrollningar genom att tillkalla en brandmur som sakta närmade sig, Yamatan-förstärkningar anländer och bågskyttarna får dem in i ett hörn. Men de räddas när Atuy anländer från den gömda tunneln under trappan med Ennakamuy-trupper, Oshtoru och allierade har äntligen fördelen över Maroro, Atuy anfaller honom och hans trupper.

Maroro escape.jpg

Kuon och de andra har Maroro omringad, men den senare använder eldförtrollningar för att undvika tillfångatagande och flykt när han låter elden spridas ytterligare, och bränner ner palatset och staden nästa. Oshtor och gruppen undkommer elden och jagar Maroro.

Förstörelse av den stora bron

Eld spred sig över staden när striderna absolut har vänt sig mot Yamatan-styrkorna nu när Soyankekuru och armén stormar in i staden nu när portarna är öppna. Oshtor och den andre försöker lugna ner Itak nu när Maroro har fångats vid den stora bron i Inava. Men taktikern drar en kristall från sin person, Itak blir förvirrad och tvillingarna förklarar att Maroro har den gudomliga nyckelstenen, det enda som underhåller bron, när Maroro bryter den börjar bron falla ner på en gång. Alla lämnar på en gång, men Oshtor stannar när han förgäves försöker övertyga Maroro att gå med honom.

Kuon, Nekone och Anju märkte att Oshtor stannade kvar, Anju stoppas från att gå tillbaka för att rädda honom av Munechika, Kuon väntar med tro på att han kommer tillbaka. Oshtor anländer och de lämnar alla på en gång i säkerhet när den stora bron faller ner.

Verkningarna

I staden muntrar de upp Itak: även om bron förstörs är hans folk, hans land och staden säkra och återvunna. När de går ombord för att gå tillbaka till Ennakamuy, bestämde sig Atuy för att stanna hos Itak för att återupprätta sin nation, Oshtor och Kuon säger adjö till henne. På natten, när trupperna firar segern, Oshtor, Kuon, Anju och resten har en liten fest, Soyankekuru ansluter sig också, han informerar Oshtor om att Shyahoro och Nakoku kommer att ansluta sig till det på en gång efter att den sistnämnda nationen är helt återställd.

Senare tar Oshtor avstånd från festen för att dricka en kopp under månens ljus och får sällskap av Atuy som bestämde sig för att stanna hos sina vänner.

Att bli förkyld

Några dagar efter att han återvänt till Ennakamuy blev Kuon förkyld så Oshtor och Nekone kom till hennes rum för att kolla efter henne, precis efter att han kommit in i en bassäng full av vatten flyger han rakt mot hans ansikte, när hans syn blir svart minns han bara att han såg Kuons blek bar rygg. När han väl återhämtat sig sitter han vid Kuons säng som svepte in sig i hennes filt, kallt vänd bort från honom. När de kollar på henne kommer Nosuri och Ougi in på hennes rum, Nosuri tar med sig lite godis som hon nyligen köpt men hon åt upp alla innan hon kom. När Atuy och Rulutieh kommer, tar hon med sig en bok så att Kuon inte blir uttråkad; Kiwru, Jachdwalt och Shinonon kommer också och ger en blomma med helande egenskaper. Till sist kommer Munechika med en liten bur täckt av tyg med en kvittrande syrsa inuti och Anju kommer sakta till rummet, hon ger blygt Kuon en frukt som har kraftfulla näringsämnen för att läka henne från kylan. Tvillingarna kommer och river frukten och förklarar att den kommer att smältas lättare och kommer att läka Kuon snabbare, Anju hjälper tvillingarna. När de förbereder frukten, resten pratar, nämner Fumirul att Kuon aldrig hade turen att få vänner som barn och nu har hon ett gäng av dem som verkligen bryr sig om henne. När frukten är klar kommer Anju för att servera den rivna frukten i skålen till Kuon, hon sprang fram, lite för kraftfullt, och innehållet i skålen flyger genom luften och landar på Kuons ansikte. Anju ber om ursäkt och säger att det var en olycka för henne; Anju försöker tvätta röran, hon griper hastigt vattenbassängen, lyfter den snabbt uppåt, nu skvätter vattnet på henne, Kuon nu förbannad av att bli genomblöt med vatten och frukt, inte Jag tror henne och rusar mot Anju när den senare springer ifrån henne. Fumirul drar sitt eget skärp, och naturligtvis faller alla hennes kläder av på något sätt; Kiwru försöker ta hand om henne men hon faller på honom. Oshtor och Ougi funderar över röran; Kuon låg kvar i sängen i tre dagar till innan hon kan bli helt återställd.

Dark Omens

På träningsplatserna tränar Atuy och Munechika genom att slåss mot varandra, Kuon och Anju tittar på striden då den unga prinsessan är tveksam till att slåss mot någon av de två. Båda tjejerna träffar Oshtor och frågar honom om han vill gå med dem också, striden mellan Munechika och Atuy rasar men Kuon sätter stopp för matchen innan platsen blir bortom att städa upp. Atuy tar en paus och Munechika som förklarar att hon bara är uppvärmd kommer för att ha en match med Anju, men prinsessan är tveksam och livrädd som kommer med idén att låta Munechika slåss mot Oshtor istället; Han försöker undvika det men både Munechika och Atuy håller också med om att den sistnämnda också går med. Till en början försvara sig Oshtor från Atuys attacker och undvika henne. Kuon, Anju och Munechika är förvånade när Oshtor besegrade Atuy på några sekunder, att använda och övernaturlig hastighet en styrka. Kuon märker att Oshtor inte ser bra ut eftersom han säger att han inte kan kämpa för idag; Bekymrad för honom stirrar hon på Oshtor när han går.

Kuon hittar Oshtor vid hallen täckt av kallsvett, som om han var på väg att förlora medvetandet, hon ber om hans välmående eftersom han inte ser bra ut sedan träningsplatsen, Oshtor säger att han mår bra och går därifrån och ler mot henne.

Slaget vid Omuchakko Plains 

Ennakamuy, Kujyuri, Izuhura, Shyahoro och Nakoku är nu förbjudna tillsammans under Anjus fana eftersom hon erkänns som den verkliga prinsessan av Yamato. Nu har de numren att marschera fram till den kejserliga huvudstaden, för att återställa freden i landet. Krigets utgång kommer att avgöras av ett slag.

Ennakamuy Igår kväll

På Ennakamuy ser Oshtor på kartan när han tror att stridens taktik ska användas och fienderna som ska mötas. Kuon kommer till hans rum när hon såg lamporna tända, hon kom för att kontrollera honom om han pressade sig själv för långt och se att detta kommer att vara slutet, Oshtor ser igenom att denna strid kommer att bli slutet och en ny början för Yamato, men detta är inte vad Kuon menade, hon frågar honom om vad han kommer att göra när kriget är över, detta lämnar honom utan ord att säga nu när hans roll som Oshtor kommer att vara över, han säger att det inte går längre än en gång kriget är över, då Kuon nöjd med svar ger honom idén att komma till sitt hemland Tuskur, hon skulle gärna ha honom med, Oshtor går med på hennes erbjudande. De två tittar på varandra i flera minuter.

Plötsligt kommer Anju också in, Kuon går genast, inte innan han ber honom tänka på hennes förslag.

Slaget 

Haku leder slaget vid Omuchakko.jpg

Kuon hjälper Oshtor när striden börjar, Oshtor ger order till huvudstyrkorna att marschera framåt när Yamatan-armén kommer. Striden kommer till hans fördel när de allierade styrkorna tar fördelen en gång när den första sammandrabbningen slutade, men Oshtor sviker inte sin vakt eftersom han förväntar sig någon av Raikos fällor.

Men plötsligt trycker olika Yamatan-styrkor tillbaka de allierade styrkorna. Oshtor lämnar kommandot till Iwaraji när han ger sig ut för att stödja sina allierade i strid men en överraskande eldattack mot Shitourai-konvojerna, och därmed inser Oshtor att Maroro också är den som ligger bakom sabotagen och taktiken, så han ändrar arméernas rörelser och förnödenheter linjer också. Nosuri lokaliserar Maroros läge i skogen, när de ska lämna Oshtor ber Kuon att skapa något speciellt om det värsta fallet ska inträffa när de möter Maroro.

Konfronterar Maroro

Oshtor, Kuon, Anju, Munechika, Atuy, Rulutieh, Kiwru, Nekone, Fumirul, Saraana, Uruuru, Nosuri, Ougi och Jachdwalt, inklusive några trupper hittar Maroro och hans soldater, de kan höra honom till en klippa, men taktierna använder sin eldförtrollning för att omringa dem med eld, med avsikten att bränna dem levande. Oshtor låter Kiwru skjuta föremålet skapat av Kuon, vilket orsakar en intensiv explosion som utplånar lågorna och de närliggande fälten, tack vare Munechika och tvillingarnas sköldmagi är alla oskadda.

Än en gång omringar de Maroro, Oshtor frågar honom om hans anledningar till att ställa upp på Raiko har tagit kontroll över ett imperium som inte tillhör honom och sätter en bedragare på tronen också, Maroro tror inte att Oshtors sak är rättvis, men taktikern kollapsar plötsligt när han får intensiv smärta och så tar en tjänare Maroro i säkerhet via en rökbomb. Utan tid att slösa återvänder de till striden.

Saboterar kommunikationstornen

En plan beslutas för att lägga och avsluta Raiko kommunikationsnätverk, båda tornen måste tas ner samtidigt på samma tid om de vill orsaka oordning bland fiendens linjer, två lag kommer att visas: Oshtor, Kuon, Nekone, Ougi, Nosuri, Fumirul och Saraana kommer att ta ett torn, och resten kommer att följa med Kiwru tillsammans med Uruuru. Nosuri och Kiwru kommer att skjuta vakttornet från en närliggande kulle under signalen indikerad av Saraana och Uruuru.

Oshtor vs Mikazuchi

När båda lagen har tagit position attackeras Kuon och Oshtor av Mikazuchi, och försöker avlyssna Oshtors plan på egen hand, medan Nosuri förbereder sig för att skjuta, Oshtor, Kuon, Ougi och Fumirul konfronterar Mikazuchi, striden fortsatte med Kuon, Nekone, Ougi och Fumirul håller sig borta från Oshtor/Haku när han och Mikazuchi engagerar sig i en hård strid när de använder Akuruka. Oshtor/Haku inser att Mikazuchi bara är ett lockbete eftersom en dold bågskytt kommer att fånga upp Nosuri, han hittar snabbt bågskytten och kastar järnfläkten mot honom ;  och så under tvillingarnas signal skjuter Nosuri och Kiwru mot tornet samtidigt.

Tvillingsköldarna

Akuruturuka kamp

Striden fortsätter när Mikazuchi går in i Akuruturuka- formen, utan något annat val använder Haku också kraften från Akuruka även efter Nekones ogillande. Och så drabbar de två Akuruturuka samman i strid.

Kuon och de andra, inklusive Anju, Kiwru, Jachdwalt, Uruuru och Rulutieh, bevittnar striden mellan Akurukas utan något sätt att hjälpa Oshtor eftersom de båda kungliga generalerna drabbar samman. Arméerna från båda sidor står ner och faller tillbaka när de också ser kraften i Akurukas.

Kuon stoppar kampen mellan Oshtor och Mikazuchi

I tårar förklarar Nekone för Kuon och de andra om Oshtors omständigheter genom att avslöja hemligheten bakom att Akuruka-kraften är ett dubbelkantsvapen: ju längre han stannar i Akuruka-form för länge desto mindre av hans livskraft och ande kommer att finnas kvar. Munechika bekräftar detta efter att Anju frågat efter sanningen. Kuon bestämmer sig för att gå ut och stoppa kampen själv, hon släpper lös sina dolda krafter för att skilja de två åt i ett slag. Båda Akuruturuka är förvånade över detta, Mikazuchi kräver att hon inte vågar avbryta en duell mellan män medan Oshtor ber henne att hålla sig tillbaka. Kuon, i en gudfruktig ton, kallar Mikazuchi ovärdig eftersom han orsakade en flicka tårar och för Oshtor, säger hon sin besvikelse på honom. De två märker Nekone i tårar och ber sin bror att sluta. Så både Oshtor och Mikazuchi återgår till det normala. Mikazuchi lämnar eftersom han inte hittar någon sport som får en flicka att lida. När Oshtor återvänder till de andra kollapsar Kuon på marken, Fumirul informerar dem om att hon bara behöver vila.

Med förvirringen och kaoset bland fiendens led hamnar Yamatos armé i panik, med tunga kausaliteter. Raiko, både frustrerad och förvånad över Oshtors taktik, beordrar full reträtt till den kejserliga huvudstaden. Och därmed vinner de allierade styrkorna striden och gör en avgörande seger i kriget.

Återta den kejserliga huvudstaden

De allierade styrkorna anländer slutligen till huvudstaden och omger den när de slår läger. Kuon vilar fortfarande efter att ha använt sina krafter men hon kommer att vara helt återställd imorgon, den här nyheten kommer till Oshtor om hennes status och han är lättad över att hon kommer att bli okej.

Yamato Civil War strategi strid 5.jpg

Nästa dag är alla samlade vid toppmötet förvirrade med det plötsliga brevet som skickades till Tuskur av Oshtors order i natt, speciellt Anju som säger att hon inte kommer att böja sig för Tuskurs prinsessa, Oshtor förklarar att han bara skickade ett tomt brev utan avsikt. överhuvudtaget, bara för att locka Raiko ut ur huvudstaden med tanke på en möjlig Tuskur-invasion. Om Raiko inte lockas ut kommer Oshtor att använda sin sista utväg genom att använda kraften från Akuruka för att riva ner murarna och vapnet som byggts av Raiko, men Kuon och Anju kommer genast oense om att de använder Akuruka eftersom det riskerar att hans eget liv, så gör den andre i nuet, om vapnet inte får honom då kommer Mikazuchi. Anju förbjuder honom att använda Akuruka för sådana åtgärder. Plötsligt kommer rapporter om att huvudportarna öppnas, till stor förvirring för alla,

Krock i huvudstaden

Clash at the Capital 1.jpg

Vid porten kommer de att möta Mikazuchi ännu en gång, men den här gången kommer han för att döda Oshtor på en gång så att rebellarmén kommer i oordning. Så de möter Mikazuchi och hans trupper. Oshtor, Kuon, Anju och de andra tar fördelen av Mikazuchi, så vänsterns kungliga general faller tillbaka när Yamatan-kavalleriet laddar sina flanker.

Clash at the Capital 3.jpg

Utan något annat val måste de möta Yamatan-soldaterna, men när de ska slåss mot fienden kommer Maroro också till strid, Oshtor och Anju ger taktikern en sista order att stå ner men den senare ignorerar dem. Efter att ha besegrat honom mot sina trupper ger Maroro fortfarande inte upp, Oshtor och Kuon misstänker att han planerar något men sedan inser han att de har betat dem, eftersom de är på väg att falla tillbaka, kommer Mikazuchi med förstärkningar som nu omger Oshtor och hans följeslagare, Raiko och Shichirya dyker upp vid väggen med vapnet redo att skjuta, men innan det exploderar vapnet inser Raiko att vapnet har saboterats. Oshtors situation blir mer gynnsam nu när portarna öppnas, vilket gör att rebellstyrkan kan attackera Yamatan-armén eftersom de fortfarande är förvirrade och störda av den senaste explosionen.

Slutet på inbördeskriget i Yamato

Anju tillbaka på Capital.jpg

De civila samlas vid porten när de ser segraren, Anju står framför folket som den verkliga Mikado, hon ber alla som tvivlar på henne att komma på en gång, alla människor bugar för henne utan några tvivel, hon är den verkliga Mikado av Yamato. Och så markerar detta ett slut på inbördeskriget i Yamato. När det gäller de återstående Yamatan-styrkorna kapitulerar de under Raikos befäl.

Maroros död

Kuon, Anju, Nekone och Munechika kommer till torget för att hitta Oshtor, men när de väl anländer fryser de när de ser Oshtor på knä framför bedragaren som antar att han är prinsessan. Oshtor inser att detta är en fälla när han ser den riktiga Anju, och står tillbaka men det var för sent eftersom bedragaren var på väg att sticka honom med ett blad. I sista sekund skyddar Maroro, tillbaka till sitt gamla jag, Oshtor och tar emot hugget istället. Efter att ha misslyckats med att mörda Oshtor, flyr Shichirya, som avslöjas för att vara bedragaren som agerar prinsessan.

Kuon försökte läka Maroro på en gång men blödningen var för snabb, och Maroro säger sina sista ord till Oshtor och säger att han är ifred med att veta att hans vän är vid liv.

Raikos sista ställning

Raikos anledning till förräderi

Oshtor, Kuon och de andra kommer att möta Raiko när han står på toppen av det heliga palatset bredvid Shichirya, Pelargeneralen accepterar sitt nederlag inför högergeneralen, Anju frågar skälen för sitt förräderi om han någonsin hatat Mikado. Raiko förklarar att han verkligen tjänade Mikado, men Yamato är för välmående och människorna är pålitliga på grund av hans underverk. Han ville att folket skulle vara oberoende så att de kunde nå en högre position jämfört med Mikado. Han ser att folket inte kan stå utan Mikado, så han säger att Yamato så småningom kommer att falla ändå.

Raiko i sin Akuruturuka-form

Trots att de förstår hans skäl förnekar Kuon och Oshtor det och förklarar att Anju kommer att bli en ny sol för Yamato som den nya Mikado. Raiko bestämmer sig för att avsluta kriget han själv startade genom att använda en speciell Akuruka som Shichirya hämtade från kejsarens skattkammare. Och så går han in på Akuruturuka och gör sitt sista ställningstagande mot sina fiender. Oshtor bestämmer sig för att inte använda Akuruka, på tryck från sina följeslagare, och möter Raiko tillsammans med sina följeslagare.

Raiko använder Akuruka-kraften ytterligare när han kämpar mot Oshtor, Kuon, Anju och de andra. Så småningom blir Raiko besegrad av gruppen och Oshtor levererar det sista slaget vid Akuruka, Raiko accepterar återigen sitt nederlag mot Oshtor och slutar slåss när han erkänner Anjus förmåga att leda de Yamato och hennes styrka, Raiko tar farväl till Oshtor som hans motståndare och vän när han begår självmord genom att hoppa från det heliga palatset, med Shichirya som försöker följa honom för att besöka honom.

Både Oshtor och Anju erkände att denna kamp officiellt har satt och avslutat Yamato inbördeskrig. Och så står Anju för folket som den nya Mikado från Yamato och avslöjar Raikos plan att härska över landet genom att ha placerat en bedragare på tronen, och därmed förklarar Anju en ny tidsålder för Yamato när hon går upp till tronen. Människor jublar i firande och gläds.

Kuon och Nekone tittar på Oshtor, nu när hans plikter tar slut hoppas Kuon ha Haku tillbaka vid sin sida nu när hans roll som Oshtor har tagit slut, hon planerar också att ta honom till Tuskur också.

Imperial City efter kriget 

Kuon är närvarande vid tronrumstoppmötet när de nya pelargeneralerna utses, nu när Oshtor/Haku har utsetts till högbefälhavare för Yamato.

Imperial city.jpg

Kuon, Rulutieh och Nekone kommer till hans rum med lite te, Kuon undrar om han planerar att åka på en lång resa och frågar honom sedan om hennes förslag om att åka till Tuskur, Oshtor håller med om det. Kuon lutar sig fram i spänning för att han accepterar hennes förslag. Hon bjuder också in Nekone att komma också, plötsligt kommer Nosuri, Ougi, Jachdwalt, Kiwru och Atuy, med Kokomoro som middag bland vänner, de hör också om Tuskur så de vill också åka, till Kuons glädje. Anju kommer också med på middagssällskapet och sätter sig i Oshtors knä, hon frågar om chatten tidigt, så Oshtor berättar om att besöka Tuskur när allt har ordnat sig i Yamato. Anju ogillar att det ger upp Oshtor till Kuon, ännu mer eftersom hon ogillar Tuskur-prinsessan, Kuon säger till Anju att hon kan ändra sin uppfattning om att hon förklarar prinsessan som en trevlig person, Anju frågar aldrig Kuon om hur hon är säker på det, Kuon säger bara att prinsessan är en trevlig person. Munechika kommer plötsligt mycket till Anjus fasa.

Hemligheter avslöjade

På natten märker Kuon att tvillingarna som tar Oshtor sod kommer och frågar vart han förs, tvillingarna berättar att hon också uppmanas att komma, Kuon frågar efter personen som begär både henne och Oshtor, tvillingarna säger att hon kommer att få reda på det snart nog, Kuon går med på att komma eftersom hon är intresserad. När de går genom portalen frågar Kuon varför han verkade glad, men den senare undviker plötsligt att göra det, de kommer till trädgården där Haku brukade träffa Mito flera gånger, Honoka hälsar på de två, hon är förvirrad och misstänksam som Oshtor Nyligen beteende, Som Oshtor njuter av teet Kuon i svartsjuka konstaterar att Tuskurs gröna te smakar gott också.

Under det heliga palatset 1.jpg

Kuon undrar var de exakt är, Honoka avslöjar att de är under det heliga palatset och lämnar Kuon förvånad när hon ser på himlen på natten. Honoka tackar både Oshtor och Kuon för deras prestation i kriget och stödet Anju, för att Oshtor kastade allt, men han säger att det var hans beslut ensam. Kuon är ännu mer misstänksam mot honom när hon stirrar på honom om hans identitet.

Under det heliga palatset 2.jpg

Honoka ber dem nu att följa med till de förseglade portarna för att möta ”honom”, vilket lämnar Kuon i förvirring, de kommer till en hall gjord av oorganiska material, vilket gör henne förvånad över att se Onkamiyamukais strukturer och funktioner under perfekta förhållanden. När de når en återvändsgränd i korridoren, var Oshtor på väg att varna Kuon men hissen störtar ner i hög hastighet och lämnar dem svävande i luften. Förskräckt släpper Kuon ut ett ovärdigt tjut när hon försöker stabilisera sig, och sedan pokeransikten, som om ingenting hänt; Oshtor lyckas inte kväva ett skratt på hennes bekostnad, hon märker och slår honom med svansen; Honoka uppger att de bara har en nära relation men Kuon försöker förneka det, Oshtor uppger att detta är naturligt och uppger att Kuon är speciell för honom och lämnar därmed Kuon rodnad;

Mikado

Under det heliga palatset 3.jpg

De anländer till rummet och när ljusen är tända hälsar en röst dem, en kapsel fylld med en lätt missfärgad vätska, med en gammal man inuti. Mito den tidigare Mikado från Yamato visar att han lever, både Oshtor och Kuon är chockade, att även Oshtor utropar hans bror, så Kuon kommer i ytterligare förvirring och förvånad. Mikadon tackar honom för att han räddade Anju och återställde Yamato men Oshtor förklarar att ”honom” är den som har äran eftersom det var hans sista önskan, Mito förklarar dem att han attackerades medan han var mitt i procedurer för att förlänga sitt liv, han lämnade en falsk kropp efter sig så att han skulle kunna återhämta sig medan han var i stas, han vet inte vem som attackerade honom. Sedan pratar Mito formellt med Kuon genom att peka ut henne som ”Lady” Kuon, eftersom det verkar som att han vet att hon är från kunglighet,

Mänskligheten

Tatari.jpg

Kuon kräver hans skäl att attackera Tuskur eftersom Yamato är för välmående för att attackera ett annat land, så Mikado säger att det var ett själviskt beslut av honom att invadera hennes hemland, och förklarar dem genom att berätta om mänsklighetens historia och deras undergång som de var förvandlats till Tatari, hans kamp som den sista mänskliga överlevande för att återställa sin sort genom att återställa all förlorad teknologi och viktigast av allt för att hitta någon ledtråd för att återställa mänskligheten från deras nuvarande tillstånd när han visar dem tatarerna som samlats på skärmen. Alla länder han erövrade var för att hitta någon lösning för att rädda mänskligheten och därmed föddes Yamato.

Haku Mikados bror

Under årens lopp fanns bara förtvivlan kvar på Mito, och sedan genom mirakel hittades hans sedan länge förlorade bror vars namn länge glömt. Oshtor försöker stoppa diskussionen; Men Kuon inser att Mikadon syftar på Oshtor och därför ber Mito honom att ta av sig masken och avskaffa namnet Oshtor eftersom hans plikter har kommit till ett slut.

Detta indikerar att Oshtor inte är någon annan än Haku.

Kuon är överlycklig över att se att Haku lever även om han förnekar det först; men Kuon vet sanningen när hon förklarar sin bekräftelse och frågar honom varför han fortfarande spelar som Oshtor nu när kriget är över; med sin hemliga identitet avslöjad, närmar sig Kuon honom, men Haku säger att han är Oshtor genom att förklara att ögonblicket han tog Akuruka dog Haku eftersom han inte kan ta av masken, nu när den har smält till honom.

Tvillingen frågar henne varför hon är så besatt av att kalla honom Haku eftersom namnet kan ändras men personen förblir densamma, Kuon är förbannad på dem.

Mito avslöjar att Akuruka var designad för människor och när den väl har smälts samman kan den inte tas bort för bärarens egen säkerhet, och återigen ber Mito om ursäkt till Kuon nu när den har tagit något värdefullt för henne igen.

Kuon tar sig samman och säger till Haku att hon inte håller med om hans beslut. Men hon kommer att acceptera det, tills vidare. Och hon förväntar sig fullt ut att han ska förklara allt, och hon kommer inte att ta nej som ett svar. Kuon ber Mito att fortsätta, och förklarar honom att om han inte var i sitt nuvarande tillstånd skulle hon slå honom i ansiktet för några sekunder sedan; Så Mito kommenterar till Haku att Kuon är en ”läskig sådan” och han blev förvånad över att Kuon är typen för honom. Och därmed lämnar detta Kuon att titta på de två.

Sanningen bakom invasionen av Tuskur

Mito fortsätter sin berättelse, han bestämde sig för att överföra arvet från mänskligheten till Haku, men innan dess ville han få Master Key i Tuskur, det är anledningen bakom invasionen. Han hittade huvudnyckelsignalen för två decennier sedan i Tuskur, han kunde få huvudnyckeln som han kunde få tillbaka livet till alla anläggningar och hitta ett sätt att rädda sina bröder men han skulle ge efter för ålderdomen, så han ber Haku och Kuon att skaffa huvudnyckeln eftersom den kommer att visa sig användbar för honom.

Akurukas hemlighet

Den första Akuruka

Haku frågar honom om exakt vad Akuruka är, så han nämner först om True Human Project, så Haku minns det och The Iceman Project. Mito förklarar att True Human Project kommer från The Iceman Project så gör Akuruka-masken. När Yamato var ett litet land, var han orolig för deras militära makt så han skapade Akuruka på sin egen version nu när en del av data var korrumperad, men när han väl gav den till en värdig krigare var makten för mycket att kontrollera, en kraft som det inte var tänkt att existera, så han förlorade förståndet. För att undvika katastrof skapade han fler Akurukas genom att dela upp kraften i fyra med en limiter för att kontrollera dess makt, så att de kunde besegra den första.

Efter att ha avslutat samtalet är Haku och Kuon på väg att ta ledigt och fundera på att berätta för Anju men Mito ber dem att inte berätta för henne, det kommer bara att göra Anju pålitlig en gång till precis när hon började stå för sig själv.

Nekone tar emot dem efter att ha väntat på dem i hushållet, sedan tröstar Kuon Nekone med hennes förlust av sin bror Oshtor och alla ansträngningar hon gjorde medan Haku spelade som Oshtor. Kuon informerar Nekone om att hon och Oshtor kommer att åka till Tuskur och berättar för henne att hon inte behöver oroa sig för hans identitet.

Och så både Kuon och Haku är på väg att bege sig till Tuskur i morgon.

På väg till Tuskur

Haku åkte till Tuskur utan att berätta för någon så han lämnade en lapp efter sig så att de inte skulle oroa sig för var han befann sig. Lyckligtvis visste Kuon vad Haku skulle göra så hon och Fumirul följde honom till skeppet utan att bli upptäckta. När de seglar till Tuskur visar Kuon sig efter att Fumirul gjorde det; hon ger honom ett brett leende samtidigt som hon döljer sin ilska som till och med skrämde honom. Hon kräver anledningen till att han lämnar utan att berätta för henne och när hon ser Saraana och Uruuru också vara närvarande, frågar hon deras anledning att vara här.

Så snart hon skulle nämna namnet Haku, rusar han fram för att täcka hennes mun eftersom han inte kan få henne att prata om eftersom det finns massor av människor runt omkring. Kuon biter honom som svar, så när hon skulle fortsätta att prata; tvillingarna tar honom plötsligt till en plats med skugga och serverar honom en kall sprit och även Fumirul gick med. Efter några ögonblick stirrar Kuon på Haku med kalla ögon som till och med skrämmer honom ännu mer.

Planer för framtiden och Hakus förflutna 

På natten lägger Kuon märke till Oshtor vid fartygets skrivbord så hon kommer in bakifrån och han ber henne om ursäkt att hon inte kan kalla honom Haku eftersom han inte kan ta av Akuruka; Kuon frågar honom om han kommer att fortsätta upprätthålla Oshtors arv eller hans brors, Haku förklarar att när världen väl inte behöver Oshtor, kommer han att försvinna, i själva verket planerar han att resa jorden runt, Kuon kommer i glädje och spänning över att höra detta så hon planerar att resa med honom, Kuon var till och med på väg att berätta idén för honom men slutar genast.

Kuon frågar honom om hur människor brukade leva, deras kultur och allt om den förflutna världen på hans tid. Haku berätta allt för henne och att han aldrig sett himlen förut eftersom människor levde under jorden, i själva verket verkade allt deras arbete vara förgäves jämfört med nuet. Haku berättar också för henne om sitt tidigare liv och familj, sin bror Mito, svägerska och systerdotter.

Hon tycker synd om honom eftersom den värld han en gång kände och levde i nu är borta för länge sedan.

Överbefälhavaren i Tuskur

Det har inte gått länge sedan kriget mellan Tuskur och Yamato, så säkerheten blev tung, Kuon lyckades få igenom dem. De fortsätter sin resa med vagn när de når Tuskurs huvudstad. När de ska anlända känner Oshtor sig osäker på hur Tuskurs folk kommer att ta emot honom eftersom han är överbefälhavaren för Yamato, men Kuon ber honom att inte oroa sig eftersom hon redan skickat ett brev om deras ankomst innan hon indikerade att Oshtor kommer som ambassadör För att återuppbygga relationen mellan de två nationerna kommenterar Fumirul sedan hur hennes familj kommer att reagera sedan hon rymde igen och även detta kan göra hennes mödrar och syster ilska, vilket gör Kuon nervös över att till och med Haku lägger märke till henne.

När de står i kön till checkpointen för att komma in i staden gömmer sig Kuon när Camyu tar emot Oshtor men hennes syster upptäcker henne lätt. Hon kommer ut i skam och frågar Camyu om hon är arg på henne men det är hon inte, bara orolig för henne, men berättar för henne att Aruruu är ganska arg på henne så att Kuons lättnader tar slut. Aruruu kommer bakifrån och hälsar Oshtor också, eftersom hon och Camyu kommer att vara hennes guider till Tuskurs huvudstad, Aruruu upptäcker henne så hon kommer för att ge henne ”mycket straff”, genom att höra att Kuon går baklänges och ser till Camyu för att få hjälp, strömmande tårar i hennes ögon. När Aruruu kommer närmare Kuon, säger Camyu till henne att inte vara så grov men hon säger att alla behöver en lektion. En blick av förtvivlan faller på Kuons ansikte.

Efter straffet blir hon generad för att Aruruu gör det inför alla när tårarna börjar rinna i hennes nu livlösa ögon. Kuon märker att Haku stirrar på henne, så när han vänder sig om för att undvika hennes förlägenhet, piskar Kuon honom argt med svansen. Och så går de in i staden.

Prinsessan och överbefälhavaren

I Tuskurs huvudstad, när Camyu och Aruruu guidar honom genom hela staden, blir Oshtor förvånad över hur Tuskur är så välmående jämfört med Yamato. När de beger sig till palatset för en fest för hans ärade gäst, berättar Kuon för honom att hon inte längre kan följa honom till hans förvirring. Kuon går in i palatset från ett annat sätt så hon skickar Dorry och Guraa för att informera Oboro och tar emot Oshtor; att hon är hemma när hon tar sina kungliga kläder och slöja, osäker på hur den här banketten kommer att bli. När Kuon byter kläder, går Oboro in i rummet för att se henne nu när hon är hemma men Kuon slår honom eftersom hon inte är färdig med att byta om.

Kuon går in på banketten, när hon bär sin slöja för att täcka sitt ansikte; och hälsar Oshtor att komma och säger åt honom att roa sig. När banketten fortskrider, börjar Kuon sedan hälla upp en drink till honom strax efter att ha förklarat en sådan handling; alla är för närvarande fascinerade av denna händelseutveckling. Och sedan bjuder hon in Oshtor till sina tjänster och förklarar att hon tyckte om honom, men detta orsakar förvirring för honom och svarar inte ens vid andra gången hon frågade; Kuon tar sedan av hennes slöja för att avslöja sig själv och ber honom att tjäna henne, att vara den som ska stå bredvid henne, som hennes högra hand alltså med sitt riktiga namn som Haku. Båda ser på varandra en lång stund.

Men hennes förväntningar blir inte som hon ville; istället frågar han Kuon om det var hon som slog honom med full kraft tillbaka vid Ennakamuy. Generad tar hon på sig slöjan och lämnar banketten på en gång.

Haku i Tuskur

Kuon kommer till sitt rum, fortfarande lite skamsen för tidigt på banketten; Kuon är glad att Oshtor säger att även om hon är en prinsessa eller inte kommer hon alltid att vara samma Kuon för honom. Hon uttrycker hur ledsen hon kände sig när Oshtor fejkade sin död och inte berättade för henne om hans hemliga identitet som Oshtor och hans relativitet till Mikado eftersom Kuon är hans ”väktare”. Nu båda nu varandras hemligheter.

Kuon ber honom att komma när hon gör några ärenden och Kuon kommer också att visa honom runt i hennes hemland, så han accepterar idén och ber henne att vara hans guide, tvillingarna kommer också. Så de fyra beger sig utanför slottet där Fumirul väntar på dem. Först var han orolig om det är okej eftersom Kuon är prinsessan, men hon säger att det är okej eftersom hon kommer inkognito och hon brukar dölja ansiktet under offentliga ceremonier.

När de är på huvudgatan, frågar Kuon honom om han ser Tuskurs huvudstad; Oshtor säger att folket lever lyckligt och livligt; sådant svars innehåll Kuon. Båda är glada när de fortsätter turnén, men Oshtor frågar henne om människorna runt omkring stirrar på henne men i själva verket stirrar de på honom på grund av Akuruka.

Kuon får olika gåvor och efterfrågade föremål från folket runt omkring så hon ber Oshtor att bära dem åt henne, men tvillingarna gör honom en tjänst; trots att de fortsätter turnén, bär Oshtor och Fumirul hennes inköp.

Kuon tar tag ur hans ärm och tar honom till en tempelskola där hon vill visa honom något, inombords tar många barn emot dem att till och med de blev nyfikna på honom för att han bar masken, Camyu och Aruruu säger till honom att det är här de lär barnen både läskunnighet och aritmetik lagar Kuon lite mat åt barnen i skolan när hon kommer på besök och Oshtor ber om tvillingarna att hjälpa henne. Han får i uppdrag att ta hand om barnen medan flickorna lagar mat; När de ska äta frågar ett barn om både Kuon och Oshtor är gifta men Kuon förnekar det eftersom hon blev rodnad när hon hörde det.

Abh-kamu återuppstår

Haku och Kuon i Tuskuru ruins.jpg

Kuon kommer till hans rum och säger att hon vill hjälpa honom att hitta huvudnyckeln; så hon har en idé om var det kan vara eftersom det är en helig plats dit de är på väg. Kuon tar honom gärna till under slottet, de håller båda handen eftersom passagen är så mörk att man kan se klart och prata medan de går; när de går djupare in i ruinerna, upptäcks en återvändsgränd som inte ens Kuon kan öppna en väg med sin styrka, men när Oshtor rörde vid väggen öppnas en passage för honom som människa. Kuon säger åt honom att vara försiktig, men han märker att hennes svans rycker i spänning av nyfikenhet; på väg in i ruinen pratar Kuon om hur länge sedan de sist var ensamma tillsammans. Ingen av dem bryter tystnaden när Kuon tycker om att hålla hand med honom. Hon frågar honom om hon kan kalla honom vid namnet Haku om de är ensamma så han tillåter henne. Kuon är glad för det svaret och upprepar sitt namn ett fåtal gånger.

Avu Kamu storage.jpg

De finner ett vidöppet rum; där hittar de ett monument av metall med glödande bokstäver i blått ljus, som Kuon kontrollerar det med största nyfikenhet Oshtor känner igen som en autentiseringsanordning och kommer för att se bokstäverna; Kuon frågar upphetsat om han kan läsa bokstäverna men han kan inte läsa om mörkret, och hon blir frustrerad för det, så Haku rör vid bokstäverna och sedan öppnas portarna. Båda är förvånade när de hittar massiva kostymrustningar som sitter i kedjor, Kuon berättar för honom att dessa är Abu Kamu men är den första hon ser personligen, använd av ett gammalt land för att föra krig för många år sedan, hon är fascinerad när hon stirrar på dem; Oshtor minns dem och förklarar henne att dessa maskiner användes av hans folk, de är humanoid skyddsutrustning för extrema förhållanden av Abel Heavy Industries, som används för Gaia Remediation Project, Abel Kamul.

Abh-kamu

Kuon är fascinerad för sin kunskap så hon frågar honom om han verkligen kan använda den; men Oshtor säger att han behöver en legitimation för att göra det. Oshtor muntrar upp henne genom att informera om att de kan användas av kontrollpanelen, så Kuon tar tag i den. Oshtor säger sig gå tillbaka men Kuon aktiverar en utan förvarning. Abh-kamu står upp när kedjorna går sönder, Kuon är fascinerad över att det fortfarande fungerar så hon trycker på en knapp på kontrollpanelen och kostymen krossar väggen med en hand. När Kuon fortsätter att trycka på panelen; Oshtor försöker få hennes uppmärksamhet, men hon är för upptagen av panelens arbete för att lyssna på honom.

Avu Kamuu.jpg

Dräkten kraschade mot väggen och fick platsen att falla sönder, Oshtor tar tag i Kuons hand och tar henne till utgången. De springer så fort de kan längs den mörka vägen, men Abh-kamu följer dem i hög hastighet. Kuons nyfikenhet vinner fortfarande fram även i denna situation, Oshtor säger åt henne att bli av med den; men de skyndar sig upp till vägen ut eftersom platsen tycktes kollapsa. Och så når de utsidan.

Väl utanför den mörka korridoren stannar Abh-kamu plötsligt och knäböjer som om den väntar på ett nytt kommando. Haku säger att maskinen har följt dem eftersom Kuon har kontrollpanelen och tar den så att hon skulle bli dödad, men Kuon försöker dra den ur sitt grepp i krav på att hålla den lite längre. Och de aktiverar av misstag ett nödläge, Abh-kamu talar och ber om kommando. Förvånad ber Kuon att få trycka på en plötslig knapp på panelen; Haku försöker varna henne, men hennes nyfikenhet vinner än en gång över och får Kuon att trycka på knappen, och Abh-kamu går in i nödläge och slår runt.

Avu Kamuu 2.jpg

Oshtor stirrar på Kuon för vad hon släppte lös, hon ber bara om ursäkt och antyder att hon inte kunde motstå för nyfikenhet; Oshtor säger att de borde stoppa det just nu, Kuon ber honom att inte förstöra det eftersom hon skulle vara den som ska ”straffas”. Oshtor bestämmer sig för att använda ett avstängningskommando men gör sedan ett ansikte av frustration som om han kommer ihåg något viktigt. När han letar efter ett sätt att stoppa det, kommer Fumirul, Saraana och Uruuru för att hjälpa dem eftersom båda tog för lång tid att komma tillbaka; Så de försökte stoppa Abh-kamu utan att förstöra den men de lyckades inte men de fick sakta ner den.

Avu Kamuu rampage.jpg

Kuon pillar med surfplattan igen; hon försöker trycka på en knapp så att den skulle stoppa Abh-kamu, men hon gjorde saken värre när maskinen går in i  fullt utplåningsläge . Nu rasar Oshtor på väg att säga åt henne och de andra att springa; men Benari och Kurou kommer för att hjälpa till när de kräver en förklaring från Kuon genom att låsa upp Abh-kamu som de förseglade för många år sedan, det finns ingen tid för diskussion när de försöker stoppa det.

Avu Kamuu rampage 2.jpg

Även med deras hjälp verkar situationen fortfarande svår; Haku tittar sedan på surfplattan, han trycker på en knapp i mitten av panelen som verkade göra susen men det blev ännu värre när Abh-kamu går in i  läget för förintelse av hela området;  Kuon och den andre är förvånade över hur Abh-kamu blev ännu starkare. Oshtor trycker på en annan knapp i hopp om att det ska få ett slut på katastrofen och till slut kommer en röst som säger: Nödavstängningskommandot accepterat. Hans lättnader tar snabbt slut när den ber om lösenord via rösten.

Avu Kamuu rampage 3.jpg

Kuon och de andra står tillbaka när Abh-kamu kommer mot Oshtor, hon skriker honom att springa men han håller sig lugnt kvar i panelen och med ett enda ord stängs Abh-kamu slutligen av.

Avu Kamuu rampage 4.jpg

Eftersom alla är förvånade över hur han stoppade det med ett enda ord, springer Kuon mot Oshtor och ber honom att lära henne lösenordet; men han gör det inte och säger att det skulle vanära dem som styrde landet, hans folk. Kuon verkar fortfarande nyfiken, men han lyckades övertyga henne att inte bända längre.

Ulthury the Oruyankuru

Några dagar efter ankomsten till Tuskur insåg Oshtor att han känner sig mer bekväm i Tuskur. Kuon och Fumirul kommer till hans rum; Kuon bär några klädbyten åt honom medan Fumirul en kanna vatten. Kuon ler mot honom när han redan förberedde sig för dagen. När tvillingarna och Kuon pratar lite, somnar Fumirul när hon står, Oshtor fångar henne innan hon faller till marken och slutar med att hålla henne i en omfamning, vilket återigen orsakar en besvärlig situation; tvillingarna kommenterar något olämpligt så Kuon ler och använder sin svans för att ormar runt hans huvud. Camyu och Aruruu tittar på dem när de står framför och kommenterar hur denna händelse mellan Haku och Kuon väcker minnen, så Kuon släpper honom på en gång.

Efter frukost märker Oshtor att palatset har blivit hektiskt än vanligt; Kuon förklarar att Lady Ulthury kommer på besök när hon kommer till hans rum med lite te och snacks, så gör Camyu, Aruruu och Fumirul att gå med; hon berättar för honom att Ulthury är en av hennes mödrar, Oruyankuru från Onkamiyamukai och centrumledare för tillbedjan för Uitsualnemetia. Både Camyu och Aruruu bjuder in honom att komma för att ha lite kul medan han stannar i Tuskur tills vidare, men Kuon kräver att han följer med till ruinerna igen så att hon kan spendera lite tid med honom.

Ulthury anländer till rummet, alla flickor hälsar Ulthury för hennes besök så Oshtor inser att hon är översteprästinnan. Efter några ögonblick presenterar Ulthury sig för Oshtor, hon avslöjar honom att hon känner till hans hemliga identitet och är därför medveten om att han är en Onvitaikatan och att hans nuvarande utseende inte är hans eget. Oshtor tittar på Kuon om hon sa något till henne men hon bara skakar på huvudet.

Ulthury är medveten om varför Oshtor är här i Tuskur och sanningen om tatarerna kan hon inte nämna om saken här; Oshtor berättar för henne orsaken till att hitta nyckeln och därmed kommer Ulthury att tillåta honom att komma till hennes hemland Onkamiyamukai eftersom det är han för att vara en människa. Kuon följde med dem, en gång bestämde sig för att ge sig av nästa morgon.

Onkamiyamukai

På väg till Onkamiyamukai.jpg

När de reser till Onkamiyamukai i vagn, frågar Kuon Oshtor om han är okej eftersom han verkar tveksam, Oshtor tackar Kuon för att han var hans guide i Tuskur eftersom han skulle gå vilse utan henne, Kuon viftar med svansen av upphetsning för att få sådana saker från honom . Kuon och Fumirul varnar honom för att undvika all misshandel av människors tro när de väl kommer till Onkamiyamukai där religionen är viktigast.

Onkamiyamukai.jpg

Väl framme kommer ett stort antal människor till det stora templet och till och med det finns en löjlig kö för att komma in, så Oshtor säger att han väntar imorgon men Kuon skrattar och går och pratar med vakterna. Kuon kommer till vakterna och förklarar hennes anledning att komma in på en gång eftersom hon är en Scion till Uitsualnemetia och så vakter springer tillbaka till barackerna, i panik. Således ekar trummor över området och människorna gör plats för dem att passera; och de direkt till det stora templet.

Onkamiyamukais stora tempel

Ulthury leder vägen och de kommer framför en stor byggnad där Haku säger sig vara den innersta helgedomen men Kuon rättar honom att hela platsen är en helgedom för att dyrka Onkami och byggnaden är där Oruyankuru bor. Plötsligt ber Kuon om hans välmående eftersom han ser blek ut och både hon och Fumirul vill vila en stund men Haku insisterar på att fortsätta eftersom Ulthury säger åt honom att inte anstränga sig för hårt.

Den förlorade staden

När vi går vidare in i ruinernas djup, lägger Oshtor märke till ett altare; därför är Kuon förvånad över att det till och med finns en passage förbi denna plats. Ulthury säger till honom att personen som ringer honom väntar precis framför honom, och de går ännu längre.

Humans ruins.jpg

När de fortsätter; Oshtor, Kuon, Saraana, Uruuru och Fumirul stirrar på nöjen på ruinerna av en civilisation som en gång styrde jorden, en hel stad i ruiner utan liv. Kuon är nervös och blek för att inte ens hon verkar intresserad av dessa ruiner, till och med Oshtor lägger märke till henne (Detta kan bero på att hon resonerar till Uitsualnemetia). Kuon, Oshtor och Fumirul larmas när många tatari är närvarande men Ulthury försäkrar honom att nu oroa sig eftersom de inte kommer att attackera eftersom de är på en helig plats. Tvillingarna ger en melodi som tatari lämnar på en gång så Ulthury, Fumiruland till och med Kuon beröm för sådan sång, Saraana och Uruuru berättar att området har renats när tatari faller tillbaka.

Uitsualnemetias helgedom 

Utsualnemetias helgedom

Ulthury säger sig komma till sin destination när de ser en helgedom i mitten av en enorm krater, tvillingarna informerar honom om att det han söker finns där borta. Kuon och Oshtor är förvånade över storleken på sälen runt området eftersom Kuon bara hörde legenden. Plötsligt känner Kuon sedan en välbekant närvaro som hon inte har känt på flera år, Eruruu, och rusar till helgedomen. Efter några ögonblick rusar Oshtor till Kuon när Ulthury stannar kvar nu när någon annan kommer att vägleda honom, någon högre än Oruyankuru.

Efterlängtad återförening

Kuon återförenas med sin mamma, Eruruu, efter så lång tid.

När Oshtor och Kuon står framför helgedomens trappa, tänds ljusen och dörrarna öppnas när någon kliver ut från dörröppningen, deras ingång åtföljd av det tydliga ringandet av en klocka. En kvinna välkomnar dem och presenterar sig som den som skyddar platsen,  Eruruu . Haku presenterar sig själv som Oshtor, men Eruruu är medveten om hans sanna namn och anledningen till att han kom när hon förklarar denna plats är spärrad för alla utom de som har rätt att vara här; Precis när han skulle fortsätta sina frågor, kliver Kuon hejdande fram med darrande ben; Oshtor försöker prata med Kuon men hon skriker och hoppar in i Eruruus famn och avslöjar att hon är Kuons mamma.

Både Kuon och Eruruu delar en sentimental återförening efter många år när hon snyftade som ett barn för sin kära mamma. Kuon uttrycker sin lycka och sorg över att se sin mamma efter att hon försvann för många år sedan, hon berättar för sin mamma hur mycket hon arbetade för att bli en skicklig healer, precis som Eruruu. Kuon undrade också över hennes plötsliga försvinnande.

Eruruu ser tillbaka på Haku och guidar honom in i helgedomen medan mästaren på denna plats väntar. Kuon håller sig nära sin mamma eftersom hon inte vill att hon ska gå igen.

Möte med Onkami

Eruruu leder dem till ett stort trärum inuti. I slutet av rummet skymmer gardiner sikten och bakom dem ser Oshtor någons siluett. The  Onkami  välkomnar honom när han regisserar Oshtor som Utawarerumono och med sitt riktiga namn som Haku. Ookami uppger att Haku vill återupprätta sitt folk, han fick sin sympati, men han fruktar att denna önskan inte kan tillgodoses då tatarerna döms att vandra i evighet och även om Oshtor får nyckeln kommer det bara att leda till en väg av förtvivlan . Oshtor svarar att ”även om vi inte vet vägen betyder det inte att vi aldrig kommer att göra det”, vilket indikerar att svaret kommer att hittas oavsett hur många år det kommer att ta.

Kuon är omedveten om att mästaren bakom gardinerna är Hakuowlo, hennes far.

Sanningen bakom förbannelsen över mänskligheten

Onkamin erkänner honom och berättar sanningen bakom tatari. Människorna hade teknologin till stora saker men blev ondskefulla, när de väl förbrukade alla naturresurser, tvingades människor att leva under jorden eftersom atmosfären blev giftig för människor; med tiden blev deras kroppar svagare och blev förtvivlade när de letade efter att göra sina kroppar starkare för att överleva och därmed ledde dem till att missbruka livet självt genom att skapa ”demimänniskor” som slavar och marsvin för experiment tills de hittade det.

Kuon och tvillingarna svarar att det var  Uitsualnemetia  som de hittade; en gud vars glädje är att höra människors önskemål och ge dem vad som helst, men guden var också en Nugwisomkami som ledde en till deras undergång. Eftersom Uitsualnemetia tillgodoser önskemål till folket måste ett pris motsvarande betalas, säger legenden. Detta är hur Onkamiyamukai slukades av Uitsualnemetia. Denna gudom har en dold illvilja när han ger önskningar.

Människans pris för en odödlig kropp var intellekt och form. Onkami säger att om önskan att återfå människor deras tidigare kropp och intellekt ska komma, måste ett dyrare pris betalas. Kuon förklarar för Oshtor att för den önskan är omöjlig eftersom Uitsualnemetia är förseglad och den önskan han vill göras kommer bara att göra saken värre.

Oshtor säger att han ska använda huvudnyckeln så att människor kan återställas utan mer uppoffringar, så Eruruu ger honom huvudnyckeln, något som liknar en metallring men större. Kuon avbryter Haku och säger att föremålet har dyrbara minnen för Eruruu, men hon säger att hon bär det i sitt hjärta nu.

Mänsklighetens arvtagare

Men innan hon tar emot huvudnyckeln kommer Ulthury när hon informerar om att någon annan utvald av ödet med rätten till huvudnyckeln kommer bakom henne. Således avslöjas denna gäst för att vara Woshis, både Haku och Kuon kommer larmade för att se honom, men blod ska inte delas på heliga grunder. Woshis uniform är från en avancerad era, så Woshis förklarar att han är medveten om sin hemliga identitet.

Woshis säger sig ha samma ansvar som Oshtor och ber därför om huvudnyckeln till Onkami, men gudomen vägrar att ge den till någon som bara kom att önska den. Woshis visar sig också vara en människa. Både Haku och Kuon är chockade och har svårt att tro det, men Woshis rensar sina tvivel när han avslöjar sin kunskap som både True Human Project och Iceman Project.

Woshis avslöjar vidare att människor var ute efter att förbättra sina kroppar när de blev svagare av livet under jorden; de bestämde sig för att vara en komplett art eftersom de letade efter olika sätt att göra det och på så sätt skapades True Human Project. Sedan hittade forskare en människa inuti en bur av is under okänd tid och blev en stråle av hopp, så True Human Project övergick till att vara Iceman Project. Fascinerade var vetenskapsmännen för att studera Icemans förmåga och kraft, ännu djupare hemlighet är ännu gömd; de studerade honom vidare även om det låg utanför deras räckhåll eller kontroll; genom att blanda in förbjuden kunskap försvann människor. Haku har ytterligare flashback för denna uppenbarelse; men han blev ytterligare chockad när Woshis avslöjar att ismannen är Uitsualnemetia som slukade mänskligheten.

Detta bevisar alltså Woshis anspråk på Master Key eftersom han inte godkänner att Mikado överför det mänskliga arvet till Haku, eftersom Woshis nämner det högt och avslöjar därmed hans hemliga identitet. Woshis förklarar för Onkami att han också vill skapa fred för sitt slag och avslöja det förflutnas okända teknologi. Eftersom fientlighet är oundviklig deklarerar Onkami ett maktprov precis utanför den inre helgedomen så att vinnaren ska ha huvudnyckeln.

Battle of the Master Key

Battle of Master Key 1.jpg

När Oshtor, Kuon, Fumirul, Saraana och Ururuu är på väg att slåss mot Woshis undersåtar och Shichirya som hade tjänat Woshis från allra första början; Mikazuchi dyker upp på den översta trappan och tar med sig förstärkningar för att hjälpa Oshtor; Anju kommer ledande Munechika, Atuy, Jachdwalt, Rulutieh, Nekone, Kiwru, Nosuri och Ougi för att rädda honom. Anju kräver förklaringar för senare när hon kommer för att hjälpa honom och avslöjar att Mikazuchi bara förklarade att Oshtor är i fara så de kom till Tuskur; även om det är en personlig fråga för Oshtor. Anju sa att han skulle hjälpa honom när han stöttade henne med att återställa Yamatos tron. Mikazuchi förklarar för Oshtor i låg profil, att efter att han dukade av för sina sår i slaget om den kejserliga huvudstaden,

Battle of Master Key 2.jpg

Som Woshis vägrar att böja sig för Anju; de slåss mot Woshis yatanawarabes med fördelen på antal och makt, men striden blir svår efter att yatanawarabes reser sig två gånger vid döden. Oshtor, Mikazuchi och Munechika bekräftar att dessa varelser liknar Akuruka eftersom de känner att det är kraft och därmed upptäcker att Woshis är kapabel att skapa Akuruka, något som bara Mikado kan göra. Oshtor var på väg att använda Akurukas kraft men Kuon ber honom att inte göra det eftersom de fortfarande kan slåss och det kan inte Mikazuchi heller eftersom han fortfarande återhämtar sig från sina sår. Woshis använder denna möjlighet att gå direkt till Eruruu och kräver Master Key, den senare tillåter detta och det gör Onkami också. Även om Oshtor och de andra märker att han flyr från förseglingshallen, kan de göra så lite eftersom yatanawaraben håller dem sysselsatta.

Uitsualnemetias mask

Eruruu ger bort Uitsualnemetias mask

Innan de går för att stoppa Woshis, ger Eruruu Oshtor en Akuruka-mask, som var Hakuowlos tidigare mask, och berättar för honom att hon blev tillsagd att ge honom den. Oshtor (känner igen masken när han tittade på den när han hackade data), Kuon, Anju och de andra är förvånade över att se en Akuruka gömd i helgedomen. De kommenterar att det liknar Oshtors men formen och materialet verkade som om det var tillverkat i ben. Eruruu säger till Oshtor att han först kommer att se det som en lyckobringare, men han måste bestämma sig för hur han ska använda den och det kan komma en tid då det är oundvikligt.

Kuon är medveten om att det är en mask av legenderna.

Rulutieh, Nosuri, Atuy, Jachdwalt och Munechika ger sin åsikt om Akuruka, till och med Anju sätter den på prov när hon bär den för att kolla hur den känns men ingenting händer när Kuon stirrar på henne och Munechika tjatar på Anju för en sådan handling. Oshtor lägger tillbaka Akuruka till den lila duken och håller den gömd i sin påse.

Konfronterar Woshis 

Confronting Woshisu.jpg

När de springer genom ruinerna tillbaka till ytan, förväntade Oshtor och Kuon redan att Woshis flydde Tuskur. Ulthury bekräftar detta för gruppen och guidar dem till ett brett rum där en grind används av människorna. Nu medveten om att Woshis kan vara tillbaka i den kejserliga huvudstaden eftersom mausoleet har många forntida teknik och reliker, i det ögonblick han steg stäng enheten både rum och port aktiv. Oshtor förklarar för gruppen att artefakten är en nyckel som kan kontrollera mänsklighetens alla forntida reliker. Alla går genom porten, när de väl kommer till andra sidan bekräftar Saraana och Uruuru gruppen att de befinner sig i mausoleet under den kejserliga huvudstaden.

Confronting Woshisu 2.jpg

Kuon och de andra är förvånade över att gate är kapabel att transportera dem på stora avstånd, Woshis dyker upp från luften när han hälsar dem välkomna. Oshtor, Mikazuchi och Munechika är medvetna om att det är något fel eftersom Woshis närvaro inte är närvarande, Anju attackerar efter att Woshis förolämpat demi-människors intellekt och avvisar hennes krav på Master Key, så fler av Woshis varelser kommer och attackerar gruppen. Efter striden beger sig gruppen ut för att hitta Woshis.

Under mausoleet.jpg

Gruppen stannar när de är förvånade över utsikten som om den inte fungerar av denna värld, eftersom de står ovanför skogen även om de är under den kejserliga huvudstaden eftersom himlen är synlig. Oshtor rusar fram och ignorerar de andras samtal. Kuon, Anju och de andra kommer i tid för att hjälpa honom. Honoka anländer för att stoppa våldet när hon förklarar Yatanawarabe att dessa är Mikados hedrade gäster, både Kuon och Oshtor är lättade över att se henne väl och säker, medan Anju rusar till henne i förvirring när Honoka varit frånvarande sedan försöket på hennes liv. Honoka ger en kram och den unge Mikado lugnar ner sig, så Honoka berättar bara att hon inte kan förklara allt eftersom det inte är hennes plats att göra det eftersom den tidigare Mikado väntar på dem, så detta förvånar alla utom Oshtor och Kuon eftersom de redan visste det. Honoka ber Oshtor att stoppa Woshis.

Vetenskapens frukter 2.jpg

Vetenskapens frukter

De går vidare in i mausoleet och ser miljön förvandlas till mänsklig stad som visas på skärmen, alla utom Oshtor är förvånade över fordonen och de gamla strukturerna hos de människor som en gång styrde landet.

Vetenskapens frukter 3.jpg

De når kontrollrummet och bevittnar Mikadon i kapseln, som inte kan göra annat än att se scenariot, alla utom Oshtor, Kuon och Mikazuchi blir förvånade när de ser Mikadon vid liv. Anju är den som är mest chockad i tårar, hon kommer för att konfrontera Woshis som kommenterar att han ska vara den som ska leda världen och därmed överträffa Mikadon själv. Denna konfrontation blir till och med olycksbådande när Woshis avslöjar sig själv så att vara en Onvitaikayan och därmed förstfödd son till Mikado genom att beordra alla att knäböja framför honom och alla utom Oshtor, Kuon och Anju gör det.

Woshisu power 1.jpg

Woshis hävdar att Anju existens bara är för att styra folket, inget annat än en marionett för att hålla ordning och fred i landet eftersom hon är ett lockbete, mikado ber honom att sluta, men Woshis avslöjar att Anju är en kopia av den mänskliga dottern till Mikado som dog många år innan demi-människor någonsin existerade. Detta gör Anju frusen i chock och stum av förtvivlan efter att hon såg Mikados ögon som indikerar sanningen.

Woshisu power 2.jpg

Woshis erbjuder sin vägledning till Anju som hennes äldre bror, båda ger Yamato välstånd. Anju höjer svagt sin hand till honom; men Oshtor ingriper när han drar järnfläkten mot Woshis och förklarar att allt om Onvitaikayan, arv och ”rätt” inte spelar någon roll eftersom Anju kan ge välstånd till Yamato och därmed förklarar Oshtor att han föraktar Woshis när han riktar sin fan mot honom . Woshis börjar nämna Anju att hon efter all den tid hon tillbringade med Oshtor inte har insett ”det” och Woshis var på väg att avslöja Oshtors hemliga identitet.

Men Anju hade redan sina misstankar och avbryter Woshis avslöjande, hon är inte villig att lyssna på honom längre. Hon klamrar sig fast vid Oshtor i tårar.

Vetenskapens frukter 4.jpg

Woshis konstaterar att hennes val bara är naturligt nu när hon har förlorat allt annat. Hon kan bara hålla fast vid illusionen av Oshtor som hon en gång älskade. Oshtor förbereder sitt vapen mot Woshis, men den senare visar en del av sin ”gudomliga kraft” innan de sätter igång. Woshis håller en gren han bröt av från trädgården och använder sin kraft av Onvitaikayan, grenen blommar med blommor som knoppar och sväller till fylliga, läckra frukter. Alla är förvånade över detta, Woshis är nu på väg att visa sin fulla potential genom att befria tatarien från Uitsualnemetias förbannelse.

Vetenskapens frukter 5.jpg

Oshtor kommer för att stoppa honom när hans bror ber om att göra det, men de tre Yatanawarabe blockerar hans väg. Woshis beordrar datorn att döda alla tatarier när den avslutade analysen av målet. Datorn fullföljer dock inte ordern eftersom det indikerar att Woshis saknar administratörsrättigheter. Woshis kräver förgäves att slutföra beställningen och kräver sedan anledningen till att han avvisade sin beställning, så datorn avslöjar att Woshis är en klon av Mikado, vilket bekräftas som både skannat med 99,99% och Mikados bekräftelse, till Woshis’s skräck när han plötsligt blir slapp som en livlös docka.

Amaterasu

Detta är anledningen till varför Mikado inte ville att Woshis skulle vara mänsklighetens sista hopp, Anju frågar Oshtor vad han ska göra härnäst; men katastrofen kommer när datorn larmar att tatarerna agiterar och ökar i massa, och därför begär den att återaktivera barriären. Oshtor kräver till Woshis att sätta barriären, men den senare svarar inte eftersom han är trasig och hans tjänare bara står stilla, i denna takt kommer Tatari att bryta sig in i staden.

Oshtor lyckas få huvudnyckeln från Woshis, tackar Shichiryas uppoffring och så beordrar han att återaktivera barriären, men det kan inte göras eftersom buren har drabbats av kritiska skador och på så sätt bryter tatarerna genom staden och förtär alla människor på deras väg. Alla och till och med soldaterna slukas.

Tatari svärmar huvudstaden

Alla ser förskräckt på när Tatari konsumerar den kejserliga huvudstaden, Oshtor beordrar skadeprojektering om Tatari går okontrollerad. Tatari kommer så småningom att ödelägga hela Yamato när de förtär alla levande varelser. Katastrof är oundviklig eftersom de inte kan fånga dem eller döda dem, men Haku minns Amaterasu. Han frågar sin bror om det fortfarande fungerar, så han bekräftar det. Utan något annat val är båda överens om att använda den. Oshtor accepterade att bära bördan genom att vara den som förstörde huvudstaden, Anju förändrades och blev förvirrad över att höra detta så han frågar dem vad de pratar om. Mikado tar på sig skulden eftersom han kunde släppa det förflutna och inte förstod Woshis känslor, så katastrofen släpptes lös för de människor han älskade.

Amaterasu

Oshtor använder huvudnyckeln för att öppna anslutningen till Amaterasu, så Kuon är förvånad över att höra det eftersom Amaterasu är känt som det renande ljuset i Tuskur. Hon ser Amaterasu sann från som en satellit på himlen, Han börjar befalla Amaterasu att skjuta på tatari. Kuon frågar Oshtor om han är säker på detta val, han bekräftar det att det inte finns något annat sätt att stoppa denna olycka, att släppa lös en konstgjord sol på tatarierna. Alla är chockade över hans förklaring om makten Amaterasu och vad som kommer att hända med huvudstaden, men det finns inget annat sätt eftersom tatari kommer att spridas utanför den kejserliga huvudstaden. Datorn ger en varning om att efter att ha avfyrat med full effekt, kommer Amaterasus övriga alla funktioner att stängas av för säkerhetsåtgärder, vilket kommer att orsaka en aldrig sinande vinter i alla drabbade områden, tills Amaterasu startas om.

Amaterasu redo att skjuta

Kuon tittar bekymrat på honom, chockad över att han kommer att stanna medan hon och de andra lämnar i säkerhet. Eftersom Oshtor var på väg att säga åt dem att gå, kommer Anju inte att tillåta honom att stanna när hon håller hans ärm. Mito säger till Oshtor, Kuon och Anju att han kommer att stanna kvar och ge kommandot till Amaterasu när datorn bekräftar hans tillstånd att utlösa brandkommandot och utan huvudnyckeln. Anju kämpar för att lämna sin pappa bakom sig när de två delar en sista stund tillsammans. Munechika bär Anju när hon gör motstånd för att lämna honom.

Sålunda går alla till utgången, Oshtor stannar kvar och säger åt Kuon att fortsätta eftersom han kommer att följa dem inom kort; Haku tänker hela tiden han tillbringade med sin bror, han ger Mito skjuttillstånd och därmed tar Haku sitt sista farväl till sin bror. Honoka dyker upp och ler mot honom när hon stannar hos Mikadon.

Kuon uppmanar honom att skynda sig medan de väntar på honom vid porten. När de går in i porten bryter Anju sig loss från Munechikas grepp och suger in i porten men Oshtor lyckas ta tag i den kämpande Anju och hoppa in i porten med henne när porten börjar destabiliseras.

Den kommande vintern

Alla kunde passera genom porten, men Oshtor är osäker på var de är eftersom de kan vara var som helst. Anju, som fortfarande är traumatiserad för det som hände, frågar hennes pappa men ingen svarar; Anju rusar till väggarna på jakt efter en utgång. En del av väggen börjar förskjutas; som om hon svarade på Anjus närvaro trycker hon upp dörren och rusar ut ur rummet. Förskräckta rusar de alla efter henne. De kommer så småningom ut ur ruinerna där de står på toppen av Onvitaikayan-tornet; ett bländande ljus blinkar över himlen när ett ljusspjut faller från himlen och en chockvåg skvalpar genom luften i horisonten, de bekräftar att under ljuset är både Imperial City och alla där inne döda. Anju är förskräckt när hon gråter för sin fars död, tårarna rinner fritt nerför hennes ansikte, hon bryr sig inte längre om att hålla tillbaka dem; Anju håller fast vid Munechika och snyftar öppet. Ingen vet hur man tröstar henne, allt de kan göra är att stå tysta. Natten faller och Kuon leder alla att slå upp ett läger; utmattad av sitt snyftande verkar Anju ha slitit ut sig. Hon vilar nu slappt mot Munechika och sover snabbt.

Kuon leder lägret med snabb precision; Ougi och Jachdwalt tar hand om veden; Mikazuchi och tvillingarna får plikt att hålla vakt; Kiwru, Nosuri och Atuy ansvarar för att hitta mat; Munechika tar hand om Anju; Kuon, Nekone, Rulutieh och Fumirul lagar mat; Kuon anklagar Oshtor för att hitta lite vatten vid en närliggande flod med lite hjälp från Kokopo. Vid middagen börjar alla äta på festen, men både Kuon och Oshtor märker att Anju förblir tyst och inte rör hennes mat; Kuon insisterar på att hon ska äta lite medan hon ger henne några amamunii, så småningom övertygar Oshtor henne att äta, Anju njuter av amamunii även om tårarna kommer när hon fortsätter. Alla festar runt eldlägret.

Kuon och Haku – Känslor som inte erkänns

Kuon kunde inte sova så hon beger sig till ruinerna där sång hörs, Kuon stöter på Oshtor inne i ruinerna, hon ler mot honom och frågar om hon får stanna hos honom ett tag så han tillåter henne. Hon ger honom ett litet leende och säger att det här stället nu är nostalgiskt, hennes ord fångar hans uppmärksamhet och han frågar om hon känner till denna ruin. Kuon är tveksam i några sekunder och talar med en konstig beslutsamhet i rösten när hon ber honom följa efter eftersom hon vill visa honom något.

Hon leder honom mot ruinens utsida. En del av väggen är smulad, och han ser ett rep hänga ner från ett hål, Kuon hoppar på repet och börjar smidigt ta sig uppåt, Haku följer efter henne och hittar en spricka som är tillräckligt stor för att en person ska kunna klämma sig igenom. Han märker att hon känner vägen ganska väl. På andra sidan hittar han en hall i ett djupt mörker så Master Key lyser, Kuon undrar över ljuset så Haku tar ut Master Key, Kuon konstaterar att det finns stilleben i ruinen. De två tar sig fram i korridoren och i slutet hittar de en vägg, Kuon lade sin hand vid identifieringsanordningen; medan hon kämpar för att få det att fungera håller Haku huvudnyckeln och dörren öppnas. Kuon var på väg att säga något, men Haku går in.

Hakus kapsel

De hittar ett litet rum, där de hittar en kapsel. Haku känner igen den och går närmare den, Kuon säger till honom att det är ”där allt började”. Hennes ögon mjuknar när hon för handen över, blicken någonstans långt borta. Kuon avslöjar Haku att det var här han sov, Haku ser den personliga informationen men allt han får är ett felmeddelande på den blå skärmen, så det förklarar att systemet skadades under olyckan så Mito kunde inte hitta honom.

Kujuuri Ruins Tower.jpg

Kuon börjar tala; Ända sedan hon var barn älskade Kuon att utforska nya länder och nya saker. Så när hon växte upp; Kuon gav någon ursäkt så att hon kan utforska bortom horisonten, sedan hörde hon Yamatos land och korsade havet själv utan att berätta för någon i sin familj. Allt i Yamato var så nytt och spännande. Till den allra första byn kom hon, som alltid bad Kuon om forntida ruiner i närheten. Det var så hon lärde sig om denna plats.

Kuon upptäcker Haku 1.jpg

När Kuon först kom till denna ruin, tänkte hon inte hitta något alltför spännande. Platsen söktes uppifrån och ner, ändå hade hon en känsla. Redan nu är hon inte säker på om det var av instinkt eller om något försökte vägleda henne. Av en slump hittade Kuon en lucka som hon kunde passa igenom, hon visste att hon var den första som gick in när hon väl satt sin fot inuti. Kuon blev ytterligare chockad när hon såg taket glöda av svagt ljus, som stjärnljus som lyser på en mörk himmel; denna plats hade fortfarande lite liv kvar i sig. Kuon rycktes med när hon sökte igenom platsen, hennes finger strök mot något och dörren öppnades när det kom ut en ström av kall luft. När hon stod där och försökte reda ut vad som hade hänt började locket öppnas.

Kuon upptäcker Haku

Kuon stirrar på Hakus ögon medan hon fortsätter; hon avslöjar att det var ögonblicket hon hittade honom sova där inne. Hon kunde berätta omedelbart; från som en person, men inte riktigt samma som hon hörde från myterna. Hon visste att denna person (Haku) utan tvekan är en av Utawarerumono, en legendarisk Onvitaikayan. Hon ville alltid träffa en, så mycket att hon ville fråga om legenderna var sanna och typ av liv de levde, allt. När den här personen vaknar, hoppades hon att han skulle svara på alla hennes frågor men han vaknade aldrig eftersom hans kropp var så kall och svag. Så det var därför hon tog honom till sitt tält och skötte honom till sin hälsa, hon var så glad när hon tog hand om honom när hennes hjärta hoppade varje gång hon tittade på honom, hon glömde aldrig hur det kändes.

Men all hennes glädje förändrades till att ångra på ett ögonblick; Haku var riktigt svag då, han kunde inte överleva på egen hand. Vad mer Kuon fann honom helt ensam nu, hon tror att det kan vara det grymmaste hon någonsin gjort mot någon att väcka honom. Hennes röster sjunker, en ton av elände smyger sig in.

Haku avslöjar för Kuon att han kände sig övergiven eftersom ingen visste om honom eller hans förflutna. Men han var aldrig ensam på grund av henne; de gick tillsammans, de skrattar tillsammans, slogs tillsammans, han fick återförenas med sin sedan länge förlorade bror till slut. Han hade henne bredvid sig. Han tackar henne, han är här för att hon hittade honom. Kuon är glad att höra hur han tänkte på det när tårarna skiner i Kuons ögon.

Kuon och Haku - Romance.jpg

Kuon lutar sitt huvud mot hans bröst, som för att dölja sitt ansikte för honom och frågar Haku om hon får stanna så här ett tag till. Allt Haku kan tänka på är hur viktigt det här känns för honom, här och nu. Och han berättar om något viktigt han glömt eller kommit ihåg något. Kuon frågar vad det är, men istället för att svara, slår Haku armarna om henne, Kuon höjer förvånat på huvudet. Kuon tittar förvirrat på Haku; närmare och närmare, hennes ögon på hans. Och de delar en kyss på läpparna.

Kuon och Haku kysser

Kuon darrar i sina armar, men spänningen lämnar sakta hennes kropp. Kuon lutar sig in i honom och han håller henne ännu hårdare som om han aldrig kommer att släppa henne eftersom bådas tankar springer ihop. Ingen kunde säga hur länge de tillbringade så här tillsammans. Så småningom slappnar han av armarna runt henne och ger henne lite utrymme; Haku berättar att han kom ihåg att han aldrig hade visat hur han kände för henne. Och hon är överlycklig över att höra detta från honom.

Tillbaka vid Kujyuri – Eternal Winter 

Alla känner miljön mycket svalare än det var igår; Oshtor kommer för att förklara om Amaterasu och dess inverkan på landet. Med stjärnan i dvala kommer Yamato aldrig att veta våren igen och skörden kommer att bli karg, till och med havet kommer att frysa. Många kommer att dö av hunger en bitter förkylning.

Oshtor förklarar att han kommer att väcka stjärnan för att undvika vintern, men det behövs en gammal anläggning för att kommunicera med den. Kuon informerade honom om var de är på väg att göra sitt nästa steg för att stoppa den kommande vintern. Deras bästa val är Kujyuri’s Capital.

Gruppen anländer till Kujyuri, en gång i tronrummet hälsar Ozen dem gärna och speciellt Shis som skyndar för att träffa Oshtor. Efter att ha berättat om de senaste händelserna i huvudstaden och den kommande vintern, mobiliserar Ozen sina trupper för att hjälpa den överlevande i den kejserliga huvudstaden med Shis som leder trupperna själv tillsammans med Yashima.

Ozen guidar dem inom ruinerna och hittar en stor dörr som leder djupt längre, Ozen lämnar två vakter för att titta på dörren medan gruppen utforskar ruinerna.

Den kommande vintern

Haku med Master Key.jpg

Kuon, Oshtor anländer till ett vidöppet rum, där hon och de andra tittar på hur Oshtor kan återaktivera den vilande Amaterasu, till stor lättnad för alla. Anju frågar honom om den eviga vintern återställs Oshtor informerar om att det är så, men vintern kommer att pågå i 2 eller 3 månader eller till och med ett halvår innan allt är tillbaka till det normala.

Kämpar mot Yatanawarabe

Innan de återvänder till lord Ozen lägger Woshis tjänare, Yatanawarabe, (som har överlevt Amaterasus explosion) bakhåll för dem i efterfrågan på Master Key som deras herre kräver det, till allas stora förvåning. Även om Kuon, Anju och resten besegrade tjänarna kan man hugga Oshtor, men han är fortfarande vid liv när den krossade huvudnyckeln faller från Oshtors dräkter, så hindrade masternyckeln Oshtor från att få ett dödligt slag; tjänaren flyr med den krossade artefakten. Oshtor kan ha den återstående skärvan, nu värdelös.

Kuon tröstar Haku efter att ha förlorat nyckeln nu både trasig och stulen. Haku inser att alla hopp om att återupprätta mänskligheten är förlorade, men det kan också ha förhindrat en annan tragedi. Han säger att det är det bästa.

Abyssal viskar 

Tuskur förstärkningar

Det har gått flera dagar sedan de utforskade ruinerna. När alla förbereder sig för att åka till den kejserliga staden; Kuon hör en mörk viskning som kallar henne eftersom hon är Scion av Uitsualnemetia, hon blir blek när hon faller medvetslös.

Kuon vaknar nästa morgon bara för att få reda på att Haku och de andra lämnade henne bakom sig när hon återhämtade sig, en rapport kom att Shis attackeras av en okänd fiende så Oshtor gick omedelbart, hon har dock en dålig känsla av att något hemskt kommer att hända . Trots Fumiruls förslag skyndar Kuon på natten för att nå ut Haku innan han använder Akuruka, även om Kuon inte är helt återställd så sträcker hon sig desperat.

Kuon avu kamu 2.jpg

Hon möter Aruruu och Camyu när båda systrarna insisterar på att hon ska lugna ner sig. Kuon inser att de två är medvetna om priset för Haku när han använder Akuruka. Ulthury anländer och avslöjar henne att detta inte är en sjukdom utan Uitsualnemetias blod som försöker ta över henne.

Allt eftersom tiden går tjocknar det gudomliga blodet och Dark Uitsualnemetia kallar på henne. Kuon insisterar när hon skyller sig själv för att Haku riskerade sitt liv för andra. Ulthury ber henne att vila en stund eftersom Tuskurs armé kommer för att hjälpa Haku.

En önskan ångrad 

Kuon (som prinsessan av Tuskur) anländer för att rädda Oshtor och de andra från Noroi när hon kräver att han reser sig upp och inte svika hennes förväntningar. Kuon håller Anju ett hånande tal så att hon kan visa sin sanna styrka och sitt folk. Därmed reser sig Anju upp som svar.

Kuon avslöjar sin sanna person för Anju

Kuon avslöjar sig själv som prinsessan av Tuskur, mycket till allas förvåning (förutom Oshtor) när Benawi, Kurou, Aruruu, Camyu, Touka, Karulau och Ulthury kommer att gå med i striden också tillsammans med Tuskur-armén som attackerar Noroi. Anju (för att undvika att bli sedd ner av Kuon och Tuskur) beordrar Yamatan-styrkorna att attackera eftersom de ska visa Yamatos sanna makt. Munechika tar tillbaka sin Akuruka och spränger Yatanawarabe och Noroi.

A wish undone 2.jpg

När striden fortsätter frågar Oshtor om hennes tillfrisknande och anledningen till Tuskur-armén i Yamato men Kuon säger sig lämna frågorna efter striden, en arg Anju kräver svar från Kuon om denna ”arroganta persona som prinsessan av Tuskur är hennes sanna natur ”. Kuon säger att det bara var en del av hennes roll. Oshtor och Kuon pratar om att han lämnar henne bakom sig men hon förstår och hon skulle ha gjort detsamma, men trots det ville hon följa med honom oavsett vad som hände. Så de återupptar striden.

Resonant minne

När Yatanawarabe återgår till det normala i nederlag använder de den sista av sin makt som en kamikazebomb för att döda alla i fältet, Oshtor skyddar alla från explosionen i sista sekund, till deras fasa.

Oshtor vaknar när alla tar hand om honom i lättnad när han överlevde. Kuon fryser i chock när hon märker att Hakus kropp förmodligen är vid sin gräns.

Oshtor kommer och hans kall når henne när hon rör vid hans kind. Hon verkar äntligen vakna när hon frågar honom om han är okej, Oshtor säger det och det ger Kuon ett lättnads ​​leende. Kuon ger Oshtor en hand för att hjälpa honom att stå upp men hon tappar balansen och slutar med att dra ner henne till honom.

Bewari kommer för att träffa Anju när Mikado tackar dem för deras hjälp och undrar varför Tuskur armé är i Yamato. En viss man av hög ställning berättade för dem att något dåligt skulle komma, så de skickade ut armén snabbt. Båda generalerna bekräftar Oshtor att det var Iceman som skickade hjälp genom att ge honom en nick. Kuon förklarar Anju att denna olycka så småningom kommer att nå Tuskur också. Yamato och Tuskurs styrkor slår sig samman under Oshtors kommando framåt den kejserliga huvudstaden, där källan till denna katastrof är.

Närmare bestämt tittar Kuon i hemlighet på Haku och märker att en liten mängd vit sand kommer ut och smulas sönder från hans hud utanför tältet, så hon bekräftar hans tillstånd.

När de marscherar mot den kejserliga staden, berättar Uruuru och Saraana för dem att all denna konstiga känsla beror på miasma som kommer från den kejserliga staden, så att de blir sjuka om de andas för mycket av det. Oshtor märker att Kuon blir blek igen, men den senare påstår sig vara okej.

Första Akuruturuka 

Kuon”Så snälla, lova mig. Lova mig att du inte kommer att slåss i frontlinjerna”.

Anju”Det här kommer ingenstans! Oshtor, du är degraderad till bakgardet! Är jag klar?”

Oshtor/Haku”…Som du befaller”. —Haku lovar att inte använda sin Akuruka

Den förstörda huvudstaden

Oshtor och hans följeslagare når en kulle där de kan se titta ner i den kejserliga staden, Anju bevittnar i fasa hur både hennes folk och far har förstörts av Amaterasu; både Rulutieh och Atuy tröstar henne för förlusten. Oshtor bekräftar att alla Noroi kommer från den kejserliga staden. Mikazuchi rapporterar att Lord Iwaraji, Genho, Soyankekuru och några av personerna kunde evakuera, men det var innan Noroi dök upp. Mikazuchi är det som finns kvar av bakvakten under evakueringen. Sålunda avslöjas det att i mitten av kratern, vad det verkar som en kokkon, är det som orsakade människor att hamna i Noroi, ända sedan den dök upp.

Woshis kokong

Eftersom Oshtor övervägde att använda sin Akuruka en sista gång för att förstöra Woshis även utan att de andra tre använde för att försegla den första. Kuon ber honom att lova att han inte kommer att utkämpa nästa strid eftersom hon säger att han redan nått sin gräns för sin Akuruka eftersom han använt för många gånger. Alla är chockade över att höra detta, så bekräftas det av hans uttryck, alla är överens om att han inte ska slåss utan befalla trupperna från bakvakten, till och med Anju gav honom ordern att inte använda Akuruka.

När Anju gav kommandot att vaka över Oshtor till tvillingarna. De märkte att prästinnan saknades. Oshtor insåg att tvillingarna är på väg för att försegla Woshis själva.

Slaget mot den första Akuruturuka 

Kuon : Jag är en person! Jag är ingen ”släkt med er! – Kuon när hon slåss mot den första Akuruka

Oshtor, hans följeslagare och Yamatos armé anländer till mitten av kratern precis i tid för att rädda Saraana och Uruuru efter ett misslyckat försök att försegla den första Akuruka.

Kuon leder det första anfallet mot Akurukas kokong med hjälp av hennes dolda kraft, mycket till Oshtor och alla överraska av hennes styrka och snabbhet. Men hennes attacker har ingen effekt på kokongen. Hon vägrar att lyssna på Akurukas samtal när hon fortsätter sitt överfall.

Yamato Army förvandlades till Noroi

Woshis frågar sedan alla i området om deras önskemål. Oshtor varnar dem för att inte önska någonting eftersom de ska stänga sitt sinne för någonting; när önskan uppfylls måste ett pris betalas, precis som tatarierna. Men några soldater förvandlades redan till Noroi när de bad om önskemål.

Första Akuruka-striden set.jpg

Kuon ber Oshtor att få bort alla härifrån, även om truppernas hjärtan vacklar kommer de också att förvandlas. När Mikazuchi var på väg att attackera den första Akuruka, framkallas skuggan av Raikos Akuruturuka; Mikazuchi tar hand om skuggan medan de andra tar itu med den första Akuruturukura. Tuskurs grupp handlar med Noroi. Oshtor beordrar Yamatan-armén att gå med i Tuskurs styrka. När alla förbereder sig för att möta den första Akuruka, låter Anju honom slåss i frontlinjerna men förbjuder honom att använda sin Akuruka.

Munechika håller styrkan i schack

Den första Akuruturuka släpper lös ett kraftfält som håller gruppen borta, men Anju försöker attackera honom men blir avvisad. Så Munechika använder sin Akuruka för att skydda alla från kraftfältet. Men The Akuruka lyckas bryta igenom Munechikas mur. Ytterligare en balst kommer att innebära slutet för dem.

Oshtor använder sin Akuruka en sista gång

Precis som Kuon var på väg att släppa lös sin kraft av Ursprung. Oshtor inser att hon också kommer att tänja på sin gräns. Så han bryter sitt löfte när han använder sin Akuruka en sista gång för att rädda sin familj, även om det kostar hans liv. Hans förvandling chockerar mest för Kuon och Anju när han var på väg att ge sitt liv åt masken.

Den stora förseglingen

Kuon : ”Vänta…”.

Kuon : ”Vänta—”

Kuon : ”NEJ!” — Kuon ber Haku att sluta när han offrar sig själv när han förstör Woshis.

Oshtor skyddar Kuon från Woshis

Precis som Haku möter Woshis under inflytande av kejsarens första Akuruka. Kuon och Anju leder gruppen för att skydda honom från Tatari och Noroi. När Oshtor lyckas skada Woshis kokong attackerar Kuon den med sin kraft. Äntligen kommer den första Akuruka ut.

Woshis avser att döda Kuon genom att använda en energisprängning, Haku skyddar henne från det. Haku är dock svårt sårad av explosionen, trots allas insisterande på att han ska lämna kampen till dem; Oshtor skriker åt dem att hålla sig tillbaka när han slåss mot Woshis genom att använda kraften i Akuruka ännu längre.

Akuruka på full kraft

Oshtor utnyttjar all kraften i masken genom att få tillgång till det primära ursprunget till dess kraft, till Kuon, Anju och Nekones fasa eftersom hans liv kommer att ta slut så att Woshis kan besegras i en enda attack. Hans tillstånd lyser som en döende stjärna som ger sitt sista ljus. Woshis attack påverkar honom inte eftersom Oshtor går fram för att avsluta honom för gott.

Oshtor besegrar Woshis

I det ögonblicket bryts Oshtors mask och han tappar sin arm men lyckas döda Woshis. Till slut förhindrades den olycka som var på väg att upprepa Uitsualnemetias attack mot världen.

Sista hejdå

Haku : ”Tack…”

Haku : ”Det är… allt jag behövde höra…”

Kuon : ”Haku… Du visste att jag skulle ha…?” — Kuon när hon inser att Haku redan accepterade hennes känslor .

Oshtors sanna identitet avslöjad

Efter striden väntade Kuon, Rulutieh, Atuy, Nekone, Kiwru, Nosuri, Ougi, Jachdwalt, Shinonon och de andra på Oshtor; bara för att hitta en döende Haku med en avskuren arm. . Alla var chockade över att Haku använde Oshtors identitet eftersom den verkliga högergeneralen länge var död innan han anlände till Ennakamuy. Haku ger en kort chatt till alla i gruppen.

Haku Last Goodbye.jpg

Anju insisterar fortfarande på att han inte ska lämna hennes sida, hon betraktar honom fortfarande som den Oshtor hon känner. Hon minns ett minne från sitt tidigare jag som människa som de gav ett löfte. När han bröt sitt löfte till henne kallade Anju honom för en lögnare när hon tilltalade honom för vad han verkligen är, hennes farbror.

Haku säger adjö till Kuon

Haku pratar slutligen med Kuon innan han blir till aska. Kuon säger att hon inte kunde uttrycka sin känsla för honom; Haku visste redan hur hon kände för honom så han tackar henne, han avslöjar att han visste att Kuon också skulle acceptera hans känslor genom att berätta för henne att allt han hade så roligt ända sedan de träffades och att han bara lyckades komma så långt eftersom hon var där med honom. Haku ler mot henne när han förvandlas till aska. Kuon faller i djup sorg när hon såg Hakus aska strömma in i vinden.

Mörk Uitsualnemetia

”Snälla… någon…”

”Radda dom…”

”Rädda dem, Haku!” — Kuon kallar efter Haku .

Kuon besatt av Dark Uitsualnemetia

Kuon skyller sig själv för Hakus död; ända sedan hon väckte honom, drevs Haku in på en väg av krig och olycka. När hon minns vad Eruruu och Ulthury pratade om hennes koppling till  Uitsualnemetia , när hon fortfarande var barn. En mörk persona av henne själv, kopplad till guden övertygade henne att använda Ursprunget eftersom allt hon håller kärt tas bort av ödet eftersom hon är den gudomliga Scion Uitsualnemetia, och därför försöker Kuon få tillbaka Haku och hennes mor genom att använda hennes gudomliga blod, så att hon skulle ändra öde.

Men när hon väl kommer åt Primal Origin; Kuon inser att sådan makt inte kan kontrolleras. Men det var redan för sent eftersom Uitsualnemetias blod går amok inuti henne. Hon blir besatt av Dark  Uitsualnemetia och förlorar nästan all sin mänsklighet inom sig, så hon blir dess kärna.

Den mörka guden kallar till sig nyanser av Oboro, Eruruu, Karulau och alla i hennes familj när de attackerar hennes vänner. Hon bevittnar förskräckt hur de kämpar så hon ropar på hjälp.

Nightmare’s End – The New Onkami

Hakus återkomst

När skuggan av Karulau nästan dödar Nekone , stoppade Haku attacken med en ljusblixt när han återvänder, nu inkarnerad som den nya onkami när han bär Uitsualnemetias mask. Han tar Tessen och uppmuntrar alla att slåss och rädda Kuon. Gruppen under Anjus ledning lyckas besegra nyanserna, alltså är bara den mörka guden kvar.

Haku besegrar Dark Uitsualnemetia genom att bryta kristallen som fängslar henne, Kuon är först tveksam på grund av hennes koppling till Ursprunget så Haku avslöjar att han vill ha henne tillbaka vid sin sida och alla väntar på henne. Sålunda kommer Kuon tillbaka till honom.

Kuon räddas av Haku

Haku bär Kuon bort från olyckan när Ulthury och Camyu med hjälp av Oracle of the Chains förseglar den mörka guden en gång för alla. När alla hälsar Kuon för hennes återkomst, vänder hon tillbaka mot Haku för att tacka honom för att han räddade henne och genom att inte lämna henne, men Haku försvann från luften bara genom att lämna järnfläkten bakom sig, The Oracles of the Chains förklarar att en ny Onkami (Haku) ) har kommit ner till världen och nu skyddar den.

De två vita herrarna

Unionen av Tuskur och Yamato

En tid efter den stora förseglingen, Kuon och Anju nu kejsarinnor, förklarar de att rivaliteten mellan Tuskur och Yamato har upphört, och förklarar nu en ytterligare fredshandling genom att upprätta union mellan båda länderna med folket som jublar i godkännande. Genom denna förklaring kommer Tuskur för att hjälpa Yamato-flyktingar som drabbades av inbördeskriget och förstörelsen av den kejserliga staden.

Båda tjejerna undrar nu om Haku har sett händelsen.

Epilog – Tro

En tid efter föreningen av Yamato och Tuskur; Kuon lämnar sina kungliga plikter i Tuskur tack vare hennes behärskningar av besvärjelser och hjälp av Kurou, för att komma tillbaka på en resa för att hitta Haku, och stannar vid den första byn hon träffade Haku. Hon underhåller några av barnen på torget medan gästgivaren serverar mat till byborna, Kuon gör en pappersblomma till samma barn med hjälp av Haku. På värdshuset får Kuon höra historien om Mashiro, barnet och ryktet om att den vita guden skulle rädda byn. Kuon blev säker på att lord Mashiro faktiskt är Haku.

Kuon möter Haku i en dröm.

Medan hon sov drömde hon om Haku. Hon berättade för Haku allt som har hänt och alla ville att han skulle komma tillbaka. Kuon sa till Haku att hon inte kan se hans ansikte eftersom Haku täcker det med skugga men Kuon ville se hans ansikte. Sedan fick Haku ett ljus att lysa genom att avslöja sitt ansikte för henne. Men Haku sa inget annat än att skratta och sa åt henne att vakna och sova under en filt för hon kommer att bli kall. Och hon vaknade och försökte jaga Haku, men det var en dröm och Haku fick henne att inte kunna röra sig efter det. Hyresvärdinnan kom förbi för att berätta för Kuon om ett mirakel som hände. När hon gick utanför byn övergår det till vårtid. Hon sa att snön är borta på bara en natt.

Haku tar tillbaka Tessen.

Och hyresvärdinnan sa att Lord Mashiro måste ha kommit förbi. Hon berättade för Kuon om honom att Mashiro-sama har två anhängare och blomblad fortsätter att falla runt honom vart han än går. Sedan inser hon att det finns blomblad på henne och att Tessen var borta. Haku tog tillbaka Tessen som ett pris för att få byn att sluta snöa och hennes önskan att se hans ansikte. Haku blev också av med Tatari, Gigiri och Borogiri från grottorna för att göra det lättare och säkrare för människor att gå in i skogen.

Kuon ser fram emot att träffa Haku igen.

Haku säger till henne att han mår bra och att han är på en resa så hon behöver inte oroa sig för honom. Kuon försöker jaga honom, men hon kunde inte röra sig. Kuon fäller en tår och ler när hon äntligen kom ikapp Haku och hon kommer inte att släppa honom när de träffas. Mötet mellan de två är säkert att det kommer att ske inom kort.

Det antyds att Kuon så småningom möter Haku på toppen av samma ruin där hon först hittade honom.

Det antyds att Kuon så småningom hittar Haku, efter deras korta möte i byn Kujuuri. (bild från OST-omslaget)

Under tiden tillbaka i Tuskur vid det heliga templet; Eruruu hjälper en försvagad Hakuowlo som nu har vänt tillbaka som en människa till huvudstaden och ser fram emot att träffa sin älskade dotter.

Relationer

Haku

Kuon träffade Haku först i en skog, hon räddade honom från en förbannelsei en grotta. Först hade hon en nyfikenhet på honom som människa, i sanning hittade hon honom i en gammal ruin i Kujyuri. På byns värdshus i Kujyuri bestämde hon sig för att döpa honom till Haku eftersom han inte kommer ihåg sitt eget namn. Hon är ganska bossig mot honom när han slappar i jobbet och straffar honom genom att strypa, piskar och ormar honom med sina svansar också när hon blir förbannad av honom, hon bryr sig verkligen om honom. De betraktar sig själva som familj. Till en början verkar de inte ha en romantisk attraktion till varandra, men hon har faktiskt känslor för Haku, hon visar det vid vissa tillfällen när de bodde i den kejserliga huvudstaden. När Haku förfalskade sin död återvänder Kuon i stor sorg till Tuskur. Haku var anledningen till att bota hennes minnesförlust när hon var tillbaka i Tuskur. Kuon märker att Oshtor faktiskt är Haku när han nämner en fras som bara han skulle tala och så han stirrar på hans ansikte för att märker att han faktiskt lever. Kuon kommer nu nära Haku när hon visar tecken på romantik för honom. De blir ett par till slut, men Haku blev en gudom och vandrar runt i landet medan Kuon letar efter honom. Antyds det att de kommer att träffa varandra igen mycket snart.

Kuon och Haku

Hon kikade till och med på honom när hon var i badet. Hon vakar över honom sedan hon bestämde sig för att vara hans ”väktare” när de träffades och har lärt honom att läsa och skriva. Hon är strikt mot Haku när det gäller att arbeta, men hon är imponerad över hans intelligens. Hon är mestadels med Haku när hon gör deras sysslor, fritid eller till och med på uppdrag. Hon verkar trivas med hans sällskap och betraktar varandra som familj. Hon hade från början inga romantiska känslor för Haku även när Atuy frågade om det, men när hon insisterade genom att fråga om de gör några ”konstiga saker” med varandra, verkade hon generad över det. När hennes ”systrar” anlände till huvudstaden bad hon Haku att lämna med henne innan de hittar henne. Under AnjuHon var imponerad och orolig när Haku kunde försvara sig mot Oshtors falska kidnappning . När kriget mellan Yamato och Uzuurusha började bad hon Haku att följa med på ett ”ovanligt” sätt och berättade för honom att det är bra att ha honom i närheten och blev så glad när han accepterade hennes begäran. Hon blev så orolig när Haku konfronterade Vurai på hans Akuruturuka-form, ännu mer när Vurai nästan dödade honom bara för att skyddas av Kamunagi of Chains . Hon försökte muntra upp Haku efter kriget var över, så hon tillsammans med Rulutieh och Nekonegick för att ”hänga” med Haku. Kuon och de andra tjejerna gav honom kärleksbrev, vilket antyder att Kuon kan ha romantiska känslor för honom. När Haku kallades av kejsaren bad hon honom att vara tillbaka vid middagen och hon nämnde ”Det här är inte särskilt roligt” efter att han lämnat. När Haku kom tillbaka från det kungliga palatset frågade hon honom om något hänt eftersom han verkar upprörd vid middagen, senare sjunger hon en sång för honom när han sover, samma låt som Eruruu använde för Hakuowlo . När Yamato förklarar krig mot sitt hemland blev hon frustrerad och låste in sig på sitt rum och senare åkte hon till KarulauHaku är en plats att tänka på och uttrycker sin oenighet om att Oshtor ger honom uppgifter, vilket hon blev medveten om att Haku var orolig och sökte efter henne hela dagen eftersom han inte godkänner krig än mindre när Yamato förklarar krig mot hennes hemland. Nästa morgon reser hon med de andra redo att ge sig av, sedan ler hon mot Haku med ett glatt och glatt ansikte. Innan hon anländer till Tuskur frågar Haku henne om hennes beslut att komma, hon förklarar för honom sin beslutsamhet att avsluta kriget som den enda som kan. När hon återvände till Yamato undrade hon över Hakus nöd angående kejsarens död eftersom Haku faktiskt inte kommer från Yamato. När hon lämnade den kejserliga staden såg hon tillbaka och var orolig för Haku om han också skulle kunna fly, men hon tror

Kuon i sorg över Hakus ”död”

Haku kommer att kunna ta sig till Ennakamuy. När hon fick veta från Oshtor (Haku i förklädnad) att Haku var död och visade sin järnfläkt som bevis, blev hon upprörd av sorg och bestämde sig för att återvända till Tuskur . När han kramas av sin farbror Oboro avslöjar han att vad Kuon kände mot Haku var kärlek, vilket fick henne att ropa ut hans namn i sorg och fälla hennes tårar.

Mask of Truth , när hon hade en tillfällig minnesförlust på grund av att hon förlorade kontrollen över sina krafter när hon återvände hem, fick hon bara en flashback från det ögonblick hon träffade Haku. På grund av honom återställdes hennes minnen från hennes resor i Yamato. Som Mikoto från Tuskur hade Kuon en uppsättning hårda känslor för Oshtor, eftersom hon gör honom ansvarig för Hakus ”död” när hon ser honom använda Tessen och hon slår honom nära döden (omedveten om att Oshtor är Haku i förklädnad). Tills Anju blandar sig. Under sin kamp med Anju märker hon att Oshtor för närvarande faktiskt är Haku, hon är definitivt säker på att Haku är utklädd till Oshtor efter slagsmålet.

Kuon kysser Haku

När Kuon återvände till Ennakamuy för att gå med i gruppen igen, försöker hon träffa Oshtor flera gånger. Hon behandlar Haku vänligt (och mindre bossig) trots att han fortfarande agerade som Oshtor. Med tiden utvecklades deras förhållande djupare. Hon var oroad över hans säkerhet, efter att hon blev medveten om Akurukas kraft när den frodas i hans väsen. Efter kriget blev hon glad när Mikado bad honom att sluta med sin roll som den fallne generalen och bevisade att Haku levde hela tiden, men han förklarar sig fortfarande vara Oshtor som Akuruka har ingjutit honom, men hon förväntar sig ett svar från Hon förvånade när det avslöjas att Haku också är Mikados länge förlorade yngre bror. När han var på väg till Tuskur frågade Kuon honom om hur människor brukade leva, hon blev förvånad; men kände också sorg för honom eftersom Haku brukade ha en familj som nu länge förlorat. På Tuskur, under banketten avslöjar hon sig vara prinsessan av Tuskur, hon krävde honom att gå in vid hennes gudstjänster, att stå bredvid som hennes högra hand. Senare förklarade hon honom att hon höll detta hemligt eftersom han också i hemlighet förfalskade sin död som det skadade henne sentimentalt, att bli Oshtor och vara Mikados bror.

Kuon och Haku - Romance.jpg

Medan de var på Tuskur var Kuon glad över att höra att Haku gillar sitt hemland när hon ger henne en rundtur; hon kallar honom Haku medan de är ensamma och de delar en romantisk stund när de utforskar ruinerna under staden. Hon är fascinerad av Hakus kunskap om mänsklig teknologi som Abh-kamu och frågar honom till och med om kommandona för att kontrollera den.

När han återupplivades fokuserar han på att rädda Kuon. I epilogen ler Haku mot Kuon och berättar för henne att hon alltid varit med henne men så han ber Kuon om ursäkt genom att lämna henne ifred. Haku lämnar en kappa till henne medan hon sov, så Kuon är glad över att ha kommit ikapp honom äntligen.

Aruruu – En av hennes systrar som uppfostrade henne, Kuon hävdar att hon och Camyu är de två familjemedlemmar som är de mest överbeskyddande av henne.

Kuon möter Eruru (från Utawarerumono: Mask of Truth)

Camyu – En av hennes systrar som uppfostrade henne, Kuon hävdar att hon och Aruruu är de två familjemedlemmar som är de mest överbeskyddande av henne.

Touka – En av hennes mammor som fostrade henne, Touka är något överbeskyddande mot henne men ser henne som en vuxen kvinna.

Karulau – En av hennes mödrar som uppfostrade henne, Kuon misstar henne ofta som mamma vilket ådrar sig hennes vrede och föredrar att kallas syster istället.

Eruruu – En av hennes mammor som uppfostrade henne, Eruruu har det starkaste bandet till Kuon. Det var hon som lärde Kuon att vara en healer. Hon hänvisar också till Eruruu som Haha-sama istället för det vanliga förnamnet följt av -okaasan, vilket indikerar hur nära de två är. När Kuon träffade Eruruu för första gången på många år på Onkamiyamukai , fylldes hon av stor sorg och lättnad och kramades av henne, och undrade var hon hade varit under tiden hon försvann, efter att ha lämnats i mörkret där hon befann sig.

Hakuowlo – Kuons biologiska far. Hon träffade honom aldrig och var medveten om att Hakuowlo är hennes far men inte det faktum att han är guden Uitsualnemetia . Hon har ärvt några av hans krafter. På grund av detta är Kuon mycket förtjust i berättelser och legender om den gamla mänskligheten.

Förmågor

Kuon i Utawarerumono: Mask of Deception. (Observera Uitsualnemetias skugga på väggen.)

Kuon besitter en stor styrka och smidighet som hon kan slå ut en soldat och bära en person utan större ansträngning. Hon kan till och med dra Haku genom att bara använda svansen och klämma honom samtidigt som hon håller i luften.

Kuon har några av Uitsualnemetias krafter, som enligt Kurou räcker för att riva ett land, som Tuskur, isär.

När hon flydde från den kejserliga staden sköt några bågskyttar mot henne, men precis innan hon skadades av pilarna stoppade hon dem omedvetet och släppte lös en energipuls som kunde utplåna ett stort antal soldater och byggnader, och lämna ingen av dem vid liv.

Det fanns några soldater i epilogen i Mask of Deception som försökte fånga henne medan Kuon var instabil på grund av att de trodde att Haku hade dött. Hon brände först några med eld, efter det fryser hon några av dem och krossade den isen de hade blivit och sist fick hon deras armar att ruttna och smulas i bitar. En kunde fly, men det slutade snart med att han blev mat för Mukkuru.

Kuon är medveten och kan fritt använda sina krafter. När hon använde den blev hon berserk, och till och med hennes röst förändrades till en mer skrämmande, liknande Hakuowlo när han förvandlas till sin gudaform. Inte mycket sägs eller berättas, eftersom hon använde det för att döda de som försökte fånga henne, och det såg ut som att hon letade efter personen/personerna som ”dödade” Haku när hon tappade kontrollen. Det verkade dock som om Oboro hade hanterat detta tidigare eftersom han lugnt lugnade ner Kuon trots att hon skadade honom i processen.

Kuon får en övernaturlig styrka när hon använder sina krafter; kapabel att slå ner en Akuruturuka.

Men när hon försökte använda sina krafter i Uitsualnemetia för att återuppliva Haku, tappade hon kontrollen; liknande Hakuowlo när han gick berserk och förbannade mänskligheten. Men hon förvandlades till gudens kärna istället och blev på så sätt fånge innan hon försattes på fri fot.

Trivia

 • Kuon och Yuzuha delar samma mönster på sina kläder och hur de bär sin halsduk.
 • Kuons hårnålsprydnad gjordes av Yuzuhas klocka.
 • Kuon förklarade att Ukon/Oshtor har en närmare relation till Haku än hon, men det verkar vara tvärtom, eftersom Kuon och Haku bryr sig om varandra och betraktar sig själva som ”familj”. Faktum är att hon älskar Haku, detta bekräftas i Mask of Truth eftersom de båda tillbringade några dagar i Tuskur och i samma ruiner där hon först hittade honom bekände de också varandras känslor när båda delar en kyss.
 • Kuon och Haku betraktar varandra som familj.
 • Kuon älskar att ha varma bad eftersom Haku säger att hon blir en helt annan person när bad är inblandade.
 • Kuon är Hakus största kärleksintresse eftersom han har djupa känslor för henne från första början som inte märkte det först men senare erkände när han kände det. Detta bekräftas i slutet av Mask of Deceptionoch främst i berättelsen om Mask of Truth .
 • Först är Kuon bossig, snäll och retad mot honom, detta förändras när Haku blir Oshtor, så Kuon behandlar honom vänligt som alltid och retar honom nästan inte, viktigast av allt är att hon visar romantiska känslor för honom
 • I Mask of Truth blir hon svartsjuk när Saraana, Uruuru och Shis har en romantisk attraktion till Haku.
 • Hennes andra personlighet på grund av Uitsualnemetias blod i henne framstår som en dubbelgång av henne; men håret är vitt, öron och svansar är svarta, ögon mörkorange och blek hud.
 • I Mask of Truth är hon den andra personen i Hakus grupp som upptäcker hans hemliga identitet, den första är Mikazuchi.
 • Hon och Anju är vänliga rivaler när de kämpade mot varandra i lika styrka, kämpar för Oshtor eftersom båda har känslor för honom och andra situationer.
 • Hon är en av titelfigurerna i den japanska titeln för Mask of Truth , som bokstavligen översätts som The Two White Lords . Titeln verkar syfta på de två vita herrarna Hakuowlo och Mashiro , men syftar också på de två prinsessorna och som blir välvilliga härskare. Den andra prinsessan är Anju.
 • Kuon är omedveten om att alla i huvudstaden Tuskur vet om att hon är den kungliga prinsessan. Hon är också mycket älskad av sitt folk.
 • Mito, Honoka, Camyu och Aruruu märker att Kuon och Hakus förhållande är romantiskt.
 • Kuon, som liknar Anju, kommer till stan inkognito eftersom hon vill utforska världen och träffa människorna. Det antyds att Eruruu också ger Kuon samma typ av straff som Munechika till Anju.
 • Kuon och Anju har liknande övernaturlig styrka som konkurrerar med varandra.