Eruruu

 

japanska

エルルゥ

Romaji

Eruruu

Profil

Alias

Herbalist 

Guardian
Haha-sama ( Kuon )

Nation

Tuskur (Yamayura)

Släktingar

Aruruu – Yngre syster 

Tuskur – Farmor

Anslutning

Tuskur

 

 

Eruruu (エルルゥ) är Aruruus äldre syster och Hakuowlos största kärleksintresse. Det var hon som hittade Hakuowlo och helade honom tillbaka till hälsan i början av serien. Hon har fått sitt namn från Eruruu-blomman .

 

Utseende

Eruruu är en ganska vacker ung kvinna med vargöron och svans. Hon har stora bruna ögon, blek hud och mörkgrått hår. Hon är kort för sin ålder, eftersom hon är ganska lite kortare än Hakuowlo. Hon blir ofta hånad på grund av sin lilla bröststorlek. Hon bär håret i en låg hästsvans och låter luggen och slumpmässiga hårbitar hänga fritt. Hon har också en hårbit som råkar vara en viktig nyckel. Eruruus kläder består av en ankellång klänning med hög krage med långa ärmar och korta bruna stövlar

Personlighet

Eruruu är en viljestark och empatisk person som lägger allt sitt hjärta och kraft på de saker hon gör. Hon kan beskrivas som en kraftfull men omtänksam personlighet. Hon är en godhjärtad person som älskar att hjälpa människor och hatar att se någon bli skadad. Eruruu är beskyddande över sin yngre syster, Aruruu , och skäller ofta ut och/eller oroar sig för henne. Under serien döljer Eruruu sina känslor i ett försök att hålla alla glada, speciellt hennes känslor för Hakuowlo och hennes sorg över hennes mormors bortgång.

Eruruu beter sig ofta som vilken vanlig yandere som helst när en tjej är i närheten av Hakuowlo eller när en tjej har känslor för Hakuowlo, vilket gör Eruruu svartsjuk och antar ett mordiskt beteende. Närhelst Hakuowlo försöker trösta henne tar hon ofta hans hand och biter i den, en egenskap som fördes vidare till hennes dotter Kuon.

Biografi

Efter att ha hjälpt Hakuowlo i hans tillfrisknande, börjar Eruruu att bli kär i honom på grund av hans vilja att skydda och av hans omsorg om hennes syster Aruruu . Hon håller sig vid honom under deras många äventyr och blir hans personliga tjänare när han blir kejsare. Till slut väntar hon ivrigt på att Hakuowlo ska komma tillbaka från sin sömn och fortsätter att vara en healer.

Under en tid var Eruruu ganska känd över hela Tuskur som en framstående apotekare, men hon försvann plötsligt från världen en dag.

Eruruu återintroduceras i Utawarerumono: Mask of Truth som en av Kuons ”mödrar” och någon som är särskilt viktig för henne. Hon bor för närvarande i Onkamiyamukai Subterrane Shrine som prästinna och vakar över sigillen där Hakuowlo ligger.

Relationer

Nuwangi – En av Eruruus barndomsvänner. Han är besatt av sin obefintliga relation med Eruruu. Nuwangi hävdar att hon ska ha lovat honom att hon skulle gifta sig med honom.

Aruruu – Eruruus yngre syster. Eruruu visar ofta sin rädsla för sin systers säkerhet i form av skäll, men det är tydligt att hon älskar henne väldigt mycket.

Hakuowlo – Eruruus enda kärleksintresse genom hela serien, hon visar sin olycka när han ofta hänvisar till henne som sin yngre syster. En stor anledning till att hon blev kär i honom var hans behandling av sin syster. Att inte avvisa henne när hon ”adopterade” honom som sin pappa och fyllde den rollen i hennes liv. I slutet av spelet bekänner de två sin kärlek till varandra och Eruruu väntar med hopp om att Hakuowlo ska komma tillbaka.

Tuskur – Hennes mormor och lärare i medicin. Hon visar sin rädsla för sin säkerhet, som när hon gick för att träffa Yuzuha på natten.

Kuon – Tillsammans med de andra uppfostrade Eruruu Kuon när hon var barn. Kuon var närmast Eruruu av alla hennes mödrar och var synbart ledsen över hennes försvinnande innan hon återförenades med henne.

Trivia

  • Eruruu är mycket skicklig som apotekare, och det var hon som lärde ut medicinen till Kuon . Hennes undervisning var strikt jämfört med andra allmänna ämnen, men Eruruu hade lärt sig bra av sin mormor: en apotekares arbete är en allvarlig fråga, eftersom andras liv kan vila i deras händer.
  • Det är också troligt att hon lärde Kuon samma låt som hon använde för Hakuowlo när Kuon sjöng den framför Haku. Baserat på dessa fakta är det troligt att av alla mammor Kuon är nära, är Eruruu närmast.
  • Eruruu är reinkarnationen av Mikoto , Icemans fru.