Hakuowlo  (ハクオロ) är huvudpersonen i  Utawarerumono: Prelude to the Fallen . När en man med minnesförlust hittades svårt skadad i en skog, blev han helad av  Eruruu och  ledde ett uppror innan han blev Tuskurs uggla . Efter en rad strider för att försvara sitt nya land mot yttre hot, återupptäckte han hemligheterna i sitt eget förflutna, inklusive sin sanna identitet som Uitsualnemetias goda hälft, innan han gick samman med den mörkare hälften och blev guden förenad. I åratal sov Hakuowlo/ Uitsualnemetia  under  Onkamiyamukai för att hindra hans andra hälft från att orsaka mer förödelse, under vilken tid en helgedom byggdes runt med Eruruu som vaktmästare. Han lämnade sedan sin mask och makt över till Haku, blev människa i processen och lämnade helgedomen.

Han var en expert taktiker och klok härskare som vann många strider mot svåra odds. En fredlig man, han ville inte föra krig med andra länder utan försvarade sitt hem närhelst det invaderades.

Utseende

Hakuowlo var en lång och stilig man av smal byggnad. Han hade mörka ögon och mörkblått hår som föll strax över hans axlar. Hans kläder bestod huvudsakligen av en vit kimono med blå kant, blå byxor och ett par bruna stövlar. Han bar en märklig och outtagbar mask som såg ut att vara gjord av ben, kännetecknad av två horn och en markering på pannan.

Personlighet

Hakuowlo var vanligtvis väldigt lugn och samlad. Han njöt inte av pappersarbetet i samband med styre och smög ofta bort från sitt arbete för att få frisk luft, till Benawis frustration. Han kunde ha mycket tålamod, särskilt med Oboros tendens att agera förhastat och utan att tänka.

Han var mycket snäll och omtänksam mot dem han betraktade som familj. Efter att ha blivit räddad av Eruruuvar han särskilt beskyddande mot henne och hennes lillasyster, Aruruu . Han är en snäll härskare som tänker på människorna först innan han fattar förhastade beslut.

Han är modig och modig i strider och riskerar till och med sitt eget liv för att köpa tid så att medborgarna kan evakuera under Kunnekamun- invasionen. Han visar också en del fega beteenden som när han bröt Toukas docka och omedelbart började få panik. Han gjorde en dålig omedelbar reparation på den bara för att hittas av Oboro vilket gjorde det värre. Oboro lekte med dockan som föll isär framför Touka vilket fick honom att bli syndabock för att ha krossat den. Medan Touka är upptagen med att dunka på Oboro, låtsades Hakuowlo att han inte hade något med det att göra och gick därifrån. Han försöker också fly från ansvaret när Yuzuhaberättar för Eruruu om att Hakuowlo ”ser” under sin tid i byn – vilket resulterar i att han får en smäll i ansiktet.

Han är vanligtvis lugn och snäll men när han väl är arg utanför hans kontroll kommer han att slakta utan nåd. Kvinnor och barn gör ingen skillnad för honom, precis som när han förvandlade hela mänskligheten till tatari . Han besitter ett kallt och sadistiskt beteende när han tappar kontrollen som under tiden då han fick reda på att Mikoto dissekerades. Hans gudomliga kraft vaknade och han lämnar sina offer med två alternativ som betraktas som önskemål av honom: Antingen bli dödad av honom personligen eller bli en förbannelse för resten av livet. Han fick förbannelsen att attackera folket och han skrattade medan han tvingade dem att berätta för honom sin önskan, vilket är de två valen. När Aruruu dödades av Hauenkua, utbryter Hakuowlo av ilska och förtvivlan som fick honom att förvandlas till sin gudaliknande form. Efter att ha utplånat Hauenkuas enheter kräver han Hauenkuas liv för synden att döda Aruruu. Hakuowlo/ Uitsualnemetia lyckas nästan döda honom bara för att bli stoppad efter att ha sett att Aruruu fortfarande lever och mår bra, och genom det – komma tillbaka till sina sinnen. Hans hjärta är fyllt av sorg och förtvivlan på grund av att förlora dem han älskar, vilket gjorde att han blev känslomässigt instabil när han upplever personlig förlust.

Bakgrund

Det gamla fossilet

Hakuowlo var ursprungligen arkeolog på den tiden då mänskligheten fortfarande levde på ytan. Han sköts till döds av sin medarkeolog efter att ha fått reda på arkeologens hemlighet angående den saknade länken vid mänskligt DNA i det gamla fossilet. Före hans död frågade den fossiliserade entiteten honom om han ville leva, ett förslag som Hakuowlo accepterade. I denna process gick den antika guden in i Hakuowlos kropp och smälte samman med honom. Han somnade i många århundraden.

Mikoto och hennes barn

När Hakuowlo återuppväcktes hade mänskligheten drivits under jorden och inte längre kunnat överleva på ytan. Han hittades frusen och fick namnet Iceman av forskarna som hittade honom. Forskning om hans kropp och den mirakulösa masken som smälte samman med den tog formen av Iceman-projektet, vilket ledde till enorma men moraliskt tveksamma steg i vetenskapliga framsteg, som skapandet av fullmakter och föreställningen av Akuruka . Han blev förälskad i en demimänniska vid namn Mikoto och knöts med en annan, Mutsumi , och till slut med hjälp av en skyldig Mizushima ledde han en flykt av testpersoner till ytan.

Tragiskt nog var mänsklighetens hybris inte att avråda. Ett team av Abh-Kamus återerövrade Hakuowlo och hans familj och dissekerade Mikoto , hans fru, tillsammans med parets barn, för att söka mer data för att uppnå odödlighet och återvända till ytan genom sin mask. Således, som Iceman, var det Hakuowlo som släppte lös katastrofen över mänskligheten som gjorde att de i praktiken utrotades.

I sitt raseri vred arkeolog-guden sin önskegivande makt för att hämnas. Tillsammans önskade mänskligheten oändligt liv, och Hakuowlo gav dem det utan undantag, men med den grymmaste tolkningen. Tatarernas förbannelse spred sig inte omedelbart, men den var obönhörlig och i slutändan nästan oundviklig. När förbannelsen slet sönder civilisationen, slet den sönder Hakuowlo också.

Hälften av honom var fortfarande förtärd av raseri, den andra plågade av sorg och skuld över grymheten i hans urskillningslösa hämnd. Hans ångerfulla och utmattade sida blev den vita guden, medan hans hämndlystna känslor brann i den svarta guden. Den vita guden önskade att någon skulle stoppa sin egen hemska hämnd, även till priset av att förstöra honom, och Mutsumi försökte uppfylla denna önskan.

De enda kända mänskliga överlevande från denna händelse är Haku och Mikado . Den förra i stas i en annan anläggning i landet som skulle bli känd som Kujyuri och den senare genom okända metoder.

Medan konsekvenserna av Mutsumis avfyring av Amaterasu orsakade förödelse på planeten, föll Uitsualnemetia i cykler av sömn och vaken, under vilka hans två halvor tog omväxlande kontroll över världen fram till det stora kriget mellan de två gudarna. Denna händelse inträffade när Tuskur var ung. De humanoidaraserna kämpade mot varandra, hälften kämpade med den vita guden och den andra hälften med den svarta guden . Tuskur , Waabe (Onkamiyamukais uggla och Ulthurys far) och Oboros farfar kämpade tillsammans med den vita guden . Medan Karulaus far (Owlo ofLarmanionu och Giriyagina-rasen), Genjimaru och Kuuyas far slogs med den svarta guden .

Under kriget lärde Tuskur sig namnet på den vita guden som ” Hakuowlo ”. I slutet besegrades och beseglades Den vita Guden, och den svarte guden fortsatte att sova. Sårad i strid och efter att ha förlorat nästan alla sina allierade vandrade Tuskur till Yamayura Village och bestämde sig för att stanna där. Uppväxt och senare välsignad med barn, som hon kallade Hakuowlo ( Eruruu och Aruruus far) som hennes respekt för The White God.

Eruruu, Aruruu, Tusukuru.jpg

Innan serien startade var det en stor jordbävning orsakad av Dii. Den lärde Dii släppte av misstag den mörka gudens sigill och slutade med att smälta samman med honom . Nedslaget väckte den vita guden ur sömnen. Den vita guden, sårad från det föregående slagsmålet, dök upp nära Yamayura efter att ha hört Eruruus vädjan om att rädda Aruruus liv. Han slöt en pakt för att rädda Aruruu. Efter pakten lämnade Gud dem och fortsatte att vandra. Han svimmade av sitt sår, den vita guden eller Uitsualnemetia förvandlades sedan till människa. Eruruu hittade mannen och tog honom tillbaka till hennes hus; om det var från önskan att hjälpa den sårade mannen eller det omedvetna behovet av att uppfylla pakten är okänt. Tuskurkände omedelbart igen den sårade mannen som den vita guden och upptäckte att han hade förlorat sina minnen. Hon återlämnade namnet ”Hakuowlo” till honom.

Komplott

Biografi

Hakuowlo hittades först i en skog av Eruruu och togs av henne i Tuskurs vård. När han vaknade hade han inga minnen av sig själv och ingen identitet. För det ändamålet bestämde han sig för att bo med Tuskur. Efter att ha dödat Mutikapa och räddat byn fick han namnet Hakuowlo av Tuskur, efter den gamle apotekarsonen.

Efter att ha upptäckt att han var förkroppsligandet av Uitsualnemetias goda halva, utmanade han Dii , förkroppsligandet av den mörkare halvan, och gick segrande ut genom att smälta samman med den och förena guden. Efteråt bad han om att bli förseglad ett tag för att förhindra ytterligare skada på världen men lovade Eruruu att han skulle se henne igen.

Efter att ha varit förseglad i över ett decennium, om inte mer, lämnade han sin mask till Haku för att uppfylla sin önskan att återvända till de levandes värld, och bad honom i utbyte att rädda sin dotter . I epilogen av Mask of Truth gick Hakuowlo ut ur helgedomen med Eruruus hjälp när hon berättade för honom att alla väntar på honom. Hakuowlo avslöjade i sin tur att med sina krafter avskalade, var han nu inget annat än bara människa.

Gameplay

Relationer

Aruruu – Hakuowlo fyllde rollen som fadersfiguren i Aruruus liv. Han var väldigt mjuk mot sin adoptivdotter och brydde sig mycket om hennes säkerhet.

Tuskur – Tog in Hakuowlo och helade honom efter att han hittades i skogen av Eruruu. Hon gav Hakuowlo sin sons kläder och, eftersom han inte visste vad han hette, gav hon honom den som hade varit hennes sons. På Tuskurs dödsbädd avlade Hakuowlo ett löfte att ta hand om sina barnbarn.

Eruruu – Eruruu är Hakuowlos största kärleksintresse genom hela serien. Till en början såg han henne som en lillasyster till hennes sorg. Med tiden upptäckte han att Eruruu var Mikotos reinkarnation och blev kär i henne.

Yuzuha – De två njöt alltid av varandras sällskap och Hakuowlo besökte henne ofta. Även om Hakuowlo uppfyllde hennes önskan att föda ett barn, var naturen av hans känslor för henne aldrig tydlig.

Förmågor

Han hade hög intelligens och stor kunskap. Hur mycket av detta som kan tillskrivas hans förflutna som utbildad arkeolog och hur mycket till hans uppstigning med Uitsualnemetia-entiteten är öppen för debatt.

Trivia

  • Markeringen på Hakuowlos mask betyder ”jord”
  • I den ursprungliga versionen av spelet från 2002, inleder Hakuowlo relationer med Eruruu , Karura , Touka , Ulthury och Yuzuha , och spenderar en intim natt med var och en av dem separat.
  • Denna karaktärs namn återges som Hakuoro i många översättningar, och många äldre fans använder fortfarande den stavningen. Vår stilguide stöder inte dess användning, men om du ser folk använda den är det därför!