Oshtor (オシュトル) var Yamatos kejserliga högergeneral under inbördeskriget i Yamatan. Han utmärkte sig i både litterära och militära konster och fick stort förtroende av folket. För att interagera med medborgarna på ett sätt som hans höga ställning försvårade, antog han ofta en förklädnad och aliaset Ukon, vilket döljer sin sanna identitet.

Utseende

Personlighet

Oshtor hade en stark känsla för rättvisa. Enligt Nekone litade han inte lätt på folk, men han kände omedelbart igen Haku och Kuons talang och gillade paret. Han var fast lojal mot Yamato, villig att avrättas för ett brott som han var oskyldig till om det skulle upprätthålla freden i riket.

Biografi

Oshtor kom från en lågt rankad familj som bara var adlig till namnet. Eftersom han ville bli soldat som sin far, lämnade han sin hemstad och blev en menig vakt. Han hade för avsikt att återvända hem efter att ha stigit i graderna, men blev istället befordrad till den kejserliga högergeneralen efter att hans gärningar fångade Mikados uppmärksamhet.

Relationer

Haku – Ukon blev vän med Haku efter att ha sett honom fixa ett vattenhjul. Han blev snabbt förtjust i ungen och vägledde honom som en äldre bror och fann honom mycket intressant. Medan han njöt av att bråka med Haku, litade han så underförstått på honom att han på sin dödsbädd anförtrodde Haku sin mask och sitt arv: att ta över hans identitet som högerns general och skydda Anju under Yamatos inbördeskrig. Och även bortom döden gav Oshtor Haku styrkan att fortsätta med namnet och fortsätta, till och med ge Hakuowlos mask i livet efter detta.

Nekone – Hans yngre syster som han brydde sig mycket om. Han älskade att reta henne, även när hon visade en bossig attityd.

Mikazuchi – Vän, rival och medgeneral. De två tävlade alltid med varandra, men de hade stort förtroende av folket; tillsammans var de kända som Twin Shields of Yamato. De hade till och med känt varandra långt innan de blev generaler, tillsammans med Munechika.

Vurai – En av de åtta pelargeneralerna , Oshtors styrka verkade konkurrera med hans. Båda respekterade och beundrade sina styrkor och var väldigt lika tills Vurai försökte bli kejsare av Yamato, vilket resulterade i att de två slogs i sina Akuruturuka-former.

Munechika – En annan av de åtta pelargeneralerna. Munechika och Oshtor, tillsammans med Mikazuchi, har känt varandra länge innan de blev egna generaler. Oshtor litar stort på Munechika till den grad han berättade för henne om sitt engagemang med Haku.

Trivia

  • Hans hemliga alias, ”Ukon”, togs från den första delen av den kejserliga högergeneralen (右近衛大将Ukonoe Taishou )
  • Även om det indikeras i animen att han inte lätt litar på människor, kommer han att bli vän med Haku nästan omedelbart efter att ha träffat honom