Liksom stenarna vi är byggda på är vi orubbliga och starka. Och vi ger oss inte!

Ordon 

Stonewood -klanen var en Gelfling-klan som bebodde den ändlösa skogen . Dess medlemmar hade rykte om sig att vara häftiga och skickliga i strid, och var den vanligast rekryterade Gelfling i slottsgardet . Stonewood var en av de mer välmående klanerna tack vare deras hems rikliga naturresurser och den prestige de åtnjöt från sin närhet till Crystal Castle .  Deras skyddsträd var Olyeka -Staba , och deras sigildjur var Fizzgig . Deras hud var ljusbrun med grön skuggning på toppen av deras huvuden.

Välståndet som Stonewood åtnjöt, i kombination med deras stridskraft, resulterade i en konkurrensutsättning som ibland satte dem i strid med andra klaner. Medan de var på god fot med Vapra-klanen , och ibland handlade med Spriton , var Stonewood djupt misstänksam mot Dousans andliga övertygelser,  och var till stor del okunniga om den fortsatta existensen av grottanerna .

 

Historia

Stonewood-klanen

Enligt Gelflings skapelsemyt, Song of the Six Sisters , anförtroddes Stonewood av Thra för att bevara den brinnande elden och kärnan i härden.

Under den sena Age of Division , slogs Stonewood i Arathim-krigen , som de vann efter att Ordon på egen hand styrde invasionsstyrkan under det första slaget vid Stone-in-the-Wood . Efter döden av All-Maudra Mayrin i händerna på Skeksis 30 trigon senare, motsatte sig Maudra Fara uppstigningen av Seladon  och började Stonewood Rebellion , som snabbt krossades genom en Skeksis-Arathim-allians.

Stonewood omgrupperade senare vid Stone-in-the-Wood under ledning av Rian , och tog tungan av striderna under det andra slaget vid Stone-in-the-Wood .

Territorium

Stonewood bebodde den ändlösa skogen , med de flesta av dem bosatta i Stone-in-the-Wood , beläget i mitten av skogen. The Stonewood själva levde vad de kallade ”härden i Skarith Land ”.

Kultur

Det dagliga livet i Stone-in-the-Wood dikterades av dagliga uppgifter som tilldelats av Maudra och hennes äldsteråd. Klanen räknade bland sina medlemmar många smeder, träsnickare, stenarbetare, brandvakter, trädgårdsmästare och jägare, såväl som vägfinnare och sångsägare . Arbetet pågick hela dagen och avslutades vid solnedgången med en gemensam måltid vid byns härd.

Relationer med Skeksis

På grund av deras närhet till kristallens slott konkurrerade Stonewoods intimitet med Skeksis med den styrande Vapra-klanen , med dess medlemmar som de mest rekryterade för att vara slottsvakter . På grund av detta avskydde många Stonewood den favoritism som Kristallherrarna placerade på Vapra, och trodde att deras närhet till slottet och deras större frekvens av interaktion med Skeksis gjorde dem mer värda att få gunst. Ändå gjorde de ingenting för att ändra status quo i stabilitetens intresse, eftersom en tvist med Vapra kunde ha resulterat i ekonomiska sanktioner, blockerade all import från Harrars hamn och strypa handeln med Sifa-klanen .

Namnsdag

Liksom andra Gelfling-klaner firade Stonewood namnsdag , även om festligheten i sin variant inkluderade en övergångsrit, under vilken ungarna skulle skala Bolentor och mejsla sina namn på stenarna som hittades vid dess topp.

Hantverk

På grund av överflöd av naturresurser i den ändlösa skogen, hade Stonewood blivit mästare på både sten och trä. Deras hem byggdes genom att uppmuntra träd att väva ihop sten och trä, och deras spjut och dolkar med stenspetsar var mycket eftertraktade.  Stonewood musikinstrument hölls också i hög anseende, och gynnades även bland hovmusikerna i Harar .

Mat

The Stonewood åt vanligtvis sina måltider vid en gemensam eldstad, så deras rätter tillagades huvudsakligen genom rostning, bakning och stekning. Deras diet inkluderade djur som tagits från skogen, men även frukt som Peachberry och Bluemouth , sköljd ner med en kopp Black River – vatten. Stonewood-apoteker hade också bemästrat konsten att förvandla det giftiga slemmet från Araraträdet till en berusande dryck.