Tolyn är dränerad på sin essens

Essence , även känd som vliya , som översätts till ”blå eld”, var livskraften för alla levande varelser. Under de sista åren av Age of Division började Skeksis tömma Gelfling på sin essens för att uppnå odödlighet, en handling som resulterade i spridningen av mörkningen och kollapsen av Alliansen av Kristallen . När Gelfling till stor del utrotades under Garthimkriget , blev Podlings de nya målen för essensextraktion.

Beskrivning

När den extraherades, manifesterade sig Gelfling-essensen i en glödande vitrosa vätska. När en Gelfling dog, skulle dess väsen återvända till Thra , och därmed återställa planetens balans och förhindra spridningen av mörkningen . Full dränering resulterade i att offret avdunstade i en explosion av ljus, medan partiell dränering gjorde att försökspersonerna synligt åldrades och förlorade alla högre mentala funktioner, vilket gjorde dem mottagliga för suggestion.

Gelfling essens hade effekten av att tillfälligt föryngra Skeksis när de konsumerades, återställa deras styrka och läka deras svagheter.Det hade också en berusande effekt när det insupades i stora mängder, vilket fick Skeksis att hörbart sludra sitt tal, förlora hämning och agera jovialt. Podling essens var anmärkningsvärt sämre i kvalitet, saknade glöden som är karakteristisk för Gelfling essens, och återställer kraften för bara några sekunder.

 

Historia

Under mitten av till sena Age of Division smidde skekGra och urGoh , i ett försök att beväpna Shard of the Division , Dual Glaive , ett vapen med förmågan att dränera sina offer från essens. Ordon använde det för att nå seger under det första slaget vid Stone-in-the-Wood , men gömde det efter att ha lärt sig om dess livsdränerande egenskaper, av rädsla för att det missbrukas.

Kira får sin essens extraherad

30 trigon senare, vände skekTek , medan han försökte tvinga Kristallen att avstå från sina livgivande egenskaper, av misstag dess magnetostatiska fält, vilket fick det att delvis tömma honom på hans väsen. Då skekSil såg en möjlighet att lura döden föreslog skekSil att skörda essensen av Gelfling , eftersom de var varelserna närmast Thra, och därmed rikast på substansen.

Medan de jublande över utsikterna till odödlighet, var Skeksis delade över hur de bäst skulle gå tillväga: både skekSil och skekTek förespråkade en begränsad skörd, det tidigare resonemang att det var nödvändigt att säkerställa en stadig försörjning och att bevara Alliansen av Kristallen , medan sistnämnda var orolig för att överkonsumtion skulle ha resulterat i förstörelsen av Thra. De två åsidosattes av en fraktion bestående av skekSo , skekVar , skekAyuk och skekLach , som avvisade deras krav på moderation.

Efter att ha tvingat skekTek att avslöja antalet Gelfling som behövdes för att hålla Skeksis vid liv på obestämd tid, krävde skekSo en årlig hyllning av sju Gelfling från varje Gelfling-klan , och skapade ett påhittat krig mot Arathim som förevändning för deras inskrivning och efterföljande försvinnande. Skeksisen kunde dock inte upprätthålla sken, eftersom deras handlingar gjorde att mörkningen spreds snabbare, och nyheterna om deras svek hade spridits av Rian och Aughra . Skeksisen påskyndade sedan sin väsendränering, och började med Castle Guards och Stonewood-rebellerna .

Efter Garthimkriget , med Gelfling i stort sett utrotad, blev Podlings de nya målen för essensextraktion. På grund av den dåliga kvaliteten på Podling-essensen och behovet av endast partiell dränering för att upprätthålla en stab av slavar, beslutade skekSo att essenskonsumtion var kejsarens enda privilegium, ett privilegium som senare ärvdes av hans efterträdare skekUng .